Ne yapmalı bu anne?

su-doku

sen bilirsin
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2017
9.602
33.193
498
Selam hanımlar
Arkadaşımın 4.5 yaşındaki oğlu bir hafta önce 5000 tl lik tv kırmış ve bundan 2 yıl öncede aynı şekilde tv u kırmış
Buna tepki olarak baba bir haftadır konuşmuyormuş oğluyla
Çocuğum çok değişti üzülüyor saklanıyor diyor arkadaşım
Arkadaşım ağlayarak anlatıyor bunları
Çocuk çok yaramaz ama verilen tepki doğru değilde
Nasıl bir yol izlemesi gerektiği konusunda olumsuz birşeylere neden olmamak için bir fikir veremedim
Ya ne yapsın bu anne şimdi?

Arkadaşınız çocuklar büyüyene kadar daha uygun fiyatlı tv alsın konuşmamak çare degil ceza vermiş oluyor yanlış olduğunu sabırla anlatacak

Eve televizyon almasınlar uzunca bir müddet,ancak babanın konuşmayı kesmesi küsmesi doğru bir davranış değil.Ya çocuğa bir şey olsaydı tv üzerine düşseydi vs.O yüzden çocuk akıllanana kadar tv almasınlar.

Çocuk ne anlar tv kırmaktan.Onların ihmaliyle gelen bir aksiyondur.Çocuğun suçu ne ? Cezayı falan unutup kendilerini çocuğa affettirsinler bence sevgi göstersinler ceza değil

Evet malesef sehbanın çıkan demir bir aparatını fırlatmış duvara monte tv paramparça olmuş
Evi guvenli hale getirmek ebeveynlerin gorevidir
Ne demek sehpanin cikan demir aparati
O babanin yatip kalkip sukretmesi lazim evladima bisey olmadi diye
Ben yaramaz cocuk kavramini hayatim boyunca anlamadim ve anlamayacagim o yuzden pek yorum yapamam ama adamin davranisi hatali bunu cok net soyleyebilirim

Çocuklar büyüyene kadar ya o kadar değerli eşya almayacaksın yahut alıyorsan da kırılıp, dokulene acımayacaksın. Çocuk bu yapabilecek birşey yok. Şimdi şimdi yeni yeni belki anlar para ve eşya meselesini. Hele ki ikibuçuk yaşında hiç anlamaz. Babanın tutumu çok yanlış. Hadi çocuk büyük olsa harçlığından kes dersin de böyle küserek hiç olmaz.

Babanın öfke kontrolü yok onu biliyorum
Çocuk sağlıklı büyümüyor maalesef

Benim kizimda iki tane kirdi. Kizdik ama uzatmadik. Sadece ara ara uyardik. Bir daha dikkat etmeyip zarar verirse alamayacagimizi soyledik. Ve ne zaman cocuklar tv etrafinda cosmaya baslasa kesin dille uyaririm. Konusmamazlik ne demek bir hafta ?

Babanın öfke kontrolü yok onu biliyorum
Çocuk sağlıklı büyümüyor maalesef
O zaman tv yi çocuk değil babası kırmış oluyor demek bu. Rol model olup kendi davranışlarını çocuğuna yansıtarak olaya kendisi sebep olmuş.

Koca adam mi bu bir haftadır konuşulmuyor ne anlıcak çocuk sadece babam beni niye sevmiyor diye düşünecek kendini değersiz hissedecek o çocuk bunu yapıyorsa yine aile bi donup kendini sorgulamalı çok mu serbest kaldı bu çocuk, Çok mu simartildi, doğru yerde ikaz edilmedi olmayacak şeylerine mi hayır dendi?

Aile biyerde hata yapıyor ki bu şekild E geri dönüş alıyor

Şimdi herşeyi bir kenara bırakıp tv alacaklarına o parayla bir uzmana goturmeli nasıl davranmalı yardım almalılar.

Büyük ihtimalle ebeveynlerinden görüyor çocuk. Ya babası ya annesi sinirlendiğinde bişeler fırlatan insanlardır. Aynı şekilde çocukta rol model alıyor onları. Onlar önce kendilerini düzeltsin daha sonra çocukları düzelir.

2 buçuk yaşında çocuk elindekini fırlatır normal de, 4 buçuk yaşındaki çocuk zarar vereceğini bilir..
Ailenin şimdiye kadar tutumu nasıl acaba çocuğa karşı. Bilerek zarar veriyor olabilir mi?

Konuşmamak tabiki yanlış. İletişimsizlik insan ilişkilerinde en büyük sorun zaten. Ve baba bunun tohumlarını atıyor.

Çocukla bu konu hakkında üzgün olduklarını anlatmalılar. Anne önce babayı eğitmeli. Tabi baba da çocuk gibi elinden oyuncağı alındı sonuçta.
Ama bu bir yol değil.
Kendisine de zarar verebileceğini anlatmalılar..

4,5 yaşındaki çocuk konuşularak ikna edilebilir.
küsmek çok yersiz olmuş. düşünüyorum da aynı yaştaki oğluma 1 hafta küssem üzüntüden çocuk hasta olur.
biran önce çocukla iletişime geçsin babası

2,5 ve 4,5 yaşında çocuk tv kırıyorsa bu onun değil ailesinin suçudur. çocuğa küsmek çozum olmaz. alsın eşini karşısına konuşsun. adam okuma yazma biliyorsa bi de çocuk gelişimi ile ilgili kitap tutuştursun eline.

Çok mantıklı bi babaymış. Arkadaşın önce eşi sonrada böyle bir babası olduğu için çocuğu için endişelenmeli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…