• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ne yapmalı bu kaynanaya ?

evet galiba isime dikkat etmedim ben farketmedim ama konu aynı yanı aynı kişi heralde
o konuyu ben çok iyi hatılıyorum
aynı ev taraftarı hiç olmadıgım için o konuya da aman yapmayın etmeyin yakmayın kendinizi diye yazmıstım ama ve cok yorumlar yapıldı bir belki iki tanesi olumlu diğerleri herkes yakma kendını dedi
ama konu sahıbı ısrarla ben yapacagım dedı
yapmış ve sonuç işte

ben sizin annane babane çocuk bakmak zorunda degil görüşünde oldugunuzu bılıyorum
ben aynı görüşte degilim de neyse
burada konu farklı ama
sizce de oyle degil mi ?
hani bir sürü zaman geçmemiş ki bu konu oturulup konusulmuştur ev almak kolay mı ? bak anne , baba böle böle yapalım falan diye
daha 2 ay olmuş ev alalı beraber eve çıkmışlar şimdi mi kaynana depresyona gşrşp hayatının çocuk bakmaktan ibaret olduğunu anladı ?
başta ben bakmam demesi gerekmiyor muydu ?

o konuya bende yorum yapmıştım ve çoğunluk gibi asla yapma demiştim hatırlıyorum.

galiba konu sahibi de bu yüzden ikinci üyelikle açtı bunu.tepki alacağı için.

bence burada şu var konu sahibinin kocası annesine ve karısına çocuğa annem bakacak diye baskı yaptı.bana öyle geliyor.iki tarafı da ikna etti bir şekilde.anne evladını kıramadı konu sahibi de kocasını.ama sonra anne bakamayacağını anladı kolay değil çünkü.konu sahibinin kurduğu cümleler ve bencil yaklaşımını doğru bulmuyorum.

evet aile büyükleri çocuk bakmak zorunda değil fikrindeyim hep,bana göre öyle.

daha 2 ay oldu taşınalı..Tekrar evleri ayıralım diyemem bu iş çocuk oyuncağı değil..
Boşanma sebebimiz olur valla..
ama siz o konunuzda hani istediğim zaman evleri ayırmakta sorun olmayacak oyle anlaştık demiştiniz ?
ben size yazmıştım hani bu seferde çocuk büyüyünce hadi evleri ayıralım deyince vay bizimle işiniz bitti falan diye triplere girip ömür boyu kaynana kayınpederle yaşamak zorunda kalırsanız ya demiştim sizde böyle cevap vermiştiniz ?

gerçi daha 2 ay olmuş
2 ayda da kaynana birden kafasına dank etmiş bu hayatta tek yaptığının cocuk bakmak yemek pişirmek olduğunu :)

Önceki mesajım yarım kaldı,düzenleyemedim,burdan devam edeyim.
Birde kış günü düzenimi bozacağım,kayınvalidemide taşıyacağım,sonra vay efendim beni eşim gezdirmiyor,bunalıyorum.
Baştan söyleseydi bakamam diye. Konu sahibine yazık değil mi?
Kendi evinde yeri gelince peynir ekmek yiyip oturabilecekken,işten çıkıp yemek yapıyor,yetmiyor haftasonu kahvaltısı hazırlayıp yedirip,içirip kaldırıyor evinde uyumak varken.
Bilemedim,ben iyi niyetli bulamadım kayınvalidesini. İnsan kendini bilir sonuçta. Bakamam diyecekti,konu sahibide kendini ona göre ayarlayacaktı. Bakın taşınamam eşimle sorun yaşarım diyor,çocuğu uğruna taşındığı evde belki uzun yıllar altlı üstlü oturacak şimdi. Çocuğada bakılmayacak,anaanneye götürülüp getirilecek,o çocuğada yazık.
Konu sahibi,kreş düşünün imkanınız varsa.

Çalışan her insan haftanın 2 günü evde zaten..
Akşamları tabiki evime gidiyorum..6 dan sonra evdeyim..
Onlar bahçe katta çok karanlık bir evde oturuyorlardı..
Aldık çatı katına ferah bir daireye çıkarttık biz mi suçlu olduk..
Her iki tarafında menfaatine birşeydi bu..
Tamam anlıyorum bunalmış olabilir ama yardım etmeye çalıştığımızda izin de vermiyor.
Sinemaya götüreyim dedim gelmedi..Ev oturmasına gidelim diyorum gitmiyor.
Ne yapacağımı şaşırdım bende artık..
Ne buyuk iyilik yapmissiniz ya cati katina tasiyarak onlari. Kadin istersen gokdelenin tepesine falan yerlestir ne fark eder mevcut durumdan sikilmis. Gelmis kac yasina yine cocuk sorumlulugu. Ister istemez yorulmustur yillardir sure gelen hayatindan.

Gezmek istemistir zamaninda kocasi goturmedi belki zaman bulamadi gecim derdi cocuk vs derken. Simdi siz gezince sizi kiskanmiyor yasayamadigi gunlere uzuluyor. Tabi ki bunun sizinle bir ilgisi yok. iki sinema teklifuli bir ev gezmesi ile olacak is degil bu. Sizinki resmen agzina bir parmak bal calayim da oyalnsin sussun gibi bir sey oluyor.

Kizinizin bakimini siz halledip kadini rahat birakin derim.

Siz daha önce de konu açmıştınız yanlış hatırlamıyorsam.
O zaman "yapma" dendi. Ama siz emindiniz sorun yaşamıcanızdan.
Olmuyor işte, aynı ev, altlı üstlü olmuyorr.

Ve ben haksız bulmuyorum bu babaanne ve anneanneleri.
Kimse torun bakmak zorunda değil. Evet evlatlarımızın yanında olmalıyız ihtiyaçları olduğunda. Ama orta yaşa gelmişim, çoluk çocuk evlenmiş tam rahat edecekken başa dönüp bebek bakmak çok zor.
Haklı burda kadın.
Ama öte yandan, baştan kabul ederek, size söz verip bu yola çıkıp yarıda bırakmak da olmamış.
Zor bir durum.

Tamam anlıyorum bunalmış olabilir ama yardım etmeye çalıştığımızda izin de vermiyor.

benimde annem depresyonda ve benim küçük oğluma bakıyor. ben mecburum ama boşandım büyük oğlum kreşe gidiyor küçüğü verecek maddi durumum yok.

annemde ağzıyla söylüyor doktora gitmeyi kabul etmiyor..

babamla dışarı gezmeye gitmiyorlar ben götüreyim sinama avm başka bir etkinlik neden seninle gideyim istemiyorum diyor. hak veriyorum bunun için çabalıyorum ama ancak seneye verebilirim kreşe.. alttan alıyorum mümklünm olduğu kadar idare etmeye çalışıyorum.

ama tutumunuz yanlış.. baştan kabul etmeyecekti demek istiyorsunuz..ama evladı hatrına yürütebileceğini düşünmüş. düşündüğü gibi olmamış olabilir.. insanız hergün aynı motivasyonla uyanamıyoruz malesef.. konuşabilirsin anne haklısın en kısa zamanda kreşe verelim ya da bakıcı tutalım diye..

ama doktor şart gidelim bi terapi sanada iyi gelir diye..

önce kabul etti taşındı diye şimdi mutlu olmak zorunda değil ki..

belkide yerin altında oturduğu günler daha iyiydi.. özlüyor olabilir.. çatı katına taşındığı için pişman olabilir..

ben sizi biraz bencil gördüm..

ne bencilce yaklaşıyorsun ama sen

bizi görünce mi geldi aklına değil sizi görünce imrenmiş kıskanmış özenmiş olabilir
hiç de bencil değil
koskoca kadın kaç yaşında bilmem ama heralde en az 50 55 vardır ne o çocuk gibi oğlunu gelinine görünce imrenmek ! ne yapacak bu yaşta kırlarda el ele kocasıyla mı koşacak ?
ayrıca oğluna gelinine kadar tv de orda burda çevrede hiç mi gezen tozan romantik insanlar görmedi ?
bu '' imrenme , özenme'' niye şimdiye kadar olmadı da 2 aydır ev aldıklarında değişti ?
bence kadın oh evi de buldu , şimdi yan çiziyor çocuga bakmak istemiyor , çocuğu annaneye postalayıp hazır evde oturmak istiyor !
kaç kişinin gelini büyük bir ev alalım da beraber yaşayalım der ? kaynana bu yaşına gelene kadar kirada oturmuş değerini bilmesi gerekmez mi ?

konu sahibi de diyor hadi biz aldık kızıma bak gel beraber oturalım dememişlerdir heralde
bu işler oturulup belki de günlerce konuşuldu , kendilerine uygun ev aramışlardır falan ..
ev almak kolay mı ? 40 kere düşünülüyor , kadın şimdi mi dank etti ?

konu sahibinin eski konusunu hatırlıyor musunuz ?
kadın zaten daha önce de cocuga bakıyormus
konu sahıbı her sabah işe giderken kızımı uyandırıp babannesine götürmek zor oluyor diye buyuk bir ev alıp yaşamayı teklif etmişti bununla ilgili konu açmıştı
ve dediğini de yapmış evi alalı 2 ay olmuş , kadın şimdi mi giriyor depresyona ? başta o halde deseydi madem ben bakmak istemiyorum diye
yani kolay mı bu düzene göre bir de ev almışlar
konu sahibi de beraber yaşamaya bayılmıyordur heralde kızı için fedakarlık yapmış yazık değil mi şimdi
2 ay da ne değişti de kadın hayatının sadece çocuk bakmak ve yemek yapmaktan ibaret oldugunu anladı ?

siz hergün aynı motivasyonla mı uyanıyorsunuz?

hergün yaptığınız işten büyük keyif alıyor musunuz gerçekten?

evlat için çiğ tavuk yenilir diye çıkmış yola kadın belliki..

ama biz konu sahibine daha önce sayfalarca yazdık.. bile bile lades dedi.

2. üyelik suç diye biliyorum Mune Mune

Kaynanam yaşıyor, ama tanımıyorum kendisini, ya buradan okudukça kaynana olaylarını hiçbi yorum yapamamak çok kötü :63:

Ben kayınvalidenize üzüldüm gerçekten.
Kızınızın sabah erken kalkmasına üzülüp aynı eve taşınacak kadar radikal bir adım atıyorsunuz ama bunalmış yaşlı bir kadını anlamak istemiyorsunuz
Benim annem bana İstanbul'da hamile kalmış. Anneannemi aramış Doğum öncesinde gel diye. Rahmetli anneannem bana güvenip doğuyorsan yavrum hiç doğurma ben çocuk büyüttüm yeteri kadar bir de torun büyütemem demiş. Şimdi kime anlatsam anneannemi bencil bulur ama annem o zaman hak vermiş. İşini bırakmış, babamla beraber memlekete taşınmışlar ve üç sene kendi bakmış bana. Sonrasında kreşe gönderildim gayet güzel mutlu büyüdüm. Kreşe gönderildim diye psikolojim falan bozulmadı.
Siz de kadını üzmek germek yerine yeni bir çözüm bulun. Kızınızın uykusu için bir çözüm bulduğunuz gibi şimdi de kayınvalideniz için bulun.
Ki dubleks fikri gerçekten çok ama çok saçma.
Bana gelinim torun için böyle bir düzen teklif etse sinirlenirim herhalde. Tam emeklilik zamanımda hem beraber yaşayacağım hem çocuk bakacağım. Kadıma çok yük binmiş konu sahibi yazık o kadıncağıza

hiç de bencil değil
koskoca kadın kaç yaşında bilmem ama heralde en az 50 55 vardır ne o çocuk gibi oğlunu gelinine görünce imrenmek ! ne yapacak bu yaşta kırlarda el ele kocasıyla mı koşacak ?
ayrıca oğluna gelinine kadar tv de orda burda çevrede hiç mi gezen tozan romantik insanlar görmedi ?
bu '' imrenme , özenme'' niye şimdiye kadar olmadı da 2 aydır ev aldıklarında değişti ?
bence kadın oh evi de buldu , şimdi yan çiziyor çocuga bakmak istemiyor , çocuğu annaneye postalayıp hazır evde oturmak istiyor !
kaç kişinin gelini büyük bir ev alalım da beraber yaşayalım der ? kaynana bu yaşına gelene kadar kirada oturmuş değerini bilmesi gerekmez mi ?

konu sahibi de diyor hadi biz aldık kızıma bak gel beraber oturalım dememişlerdir heralde
bu işler oturulup belki de günlerce konuşuldu , kendilerine uygun ev aramışlardır falan ..

evet şimdi gelmiştir aklına 55 yaşına gelin sizde öyle konuşalım ..

ortalama insan ömrü zaten 65-70 iken kalan yıllarını istediği gibi yaşamak istiyor olamaz mı?

ne evladını kırmak istiyordur ne de hayata bir kez gelmiş olmanın vazgeçilmezliğinden..

bu zamana kadar kocasıyla mutlu bir iletişimi olmadı diye bi 2. bahar yaşamayı haketmiyor mu yani..

yapabilirim diye yola çıkıp sonra yapamayacağını anlamış olamız mı?

sizlere soruyorum hanımlar sizler hergün aynı motivasyonla aynı mutlulukla mı uyanıyorsunuz? hiç sorgulamıyor musunuz hayatı?

empati yapmanızı tavsiye ediyorum..

55 yaşına geldiğinizde torun bakacaksınız eşinizle kırlara gitmeyi hayal dahi etmeyeceksiniz.. giriş katından çatı katına taşıdı diye oğlunuza gelininize vefa borcunu torun bakarak ödeyeceksiniz..

yok kardeşim ben almayım yer altında oturur soğan ekmek yer kocamla da el ele dolaşıp gezmek isterim..

siz hergün aynı motivasyonla mı uyanıyorsunuz?

hergün yaptığınız işten büyük keyif alıyor musunuz gerçekten?

evlat için çiğ tavuk yenilir diye çıkmış yola kadın belliki..

ama biz konu sahibine daha önce sayfalarca yazdık.. bile bile lades dedi.

2. üyelik suç diye biliyorum Mune Mune
hayır tabiki insan hergün bir olmuyor
ama burda kadının eline hoopp diye birden çocuk verilmedi ki
kadın zaten kendi evinde bakıyormuş çocuğa , yani zaten toruna bakmak nasıl bir şey biliyor
konu sahibi sabahları işe giderken çocugu yatagından kaldır giyindir falan zor oluyor diye aynı ev teklif etti kaynanasına
değişen bir şey olmadı kadın kendi evinde bakarken şimdi de aynı eve taşındılar öyle bakıyor
yani kadın fragmanı biliyor , birden hani evlat için yaparım deyip de zorluğu görünce anlamak değil ki bu !

evet şimdi gelmiştir aklına 55 yaşına gelin sizde öyle konuşalım ..

ortalama insan ömrü zaten 65-70 iken kalan yıllarını istediği gibi yaşamak istiyor olamaz mı?

ne evladını kırmak istiyordur ne de hayata bir kez gelmiş olmanın vazgeçilmezliğinden..

bu zamana kadar kocasıyla mutlu bir iletişimi olmadı diye bi 2. bahar yaşamayı haketmiyor mu yani..

yapabilirim diye yola çıkıp sonra yapamayacağını anlamış olamız mı?

sizlere soruyorum hanımlar sizler hergün aynı motivasyonla aynı mutlulukla mı uyanıyorsunuz? hiç sorgulamıyor musunuz hayatı?

empati yapmanızı tavsiye ediyorum..

55 yaşına geldiğinizde torun bakacaksınız eşinizle kırlara gitmeyi hayal dahi etmeyeceksiniz.. giriş katından çatı katına taşıdı diye oğlunuza gelininize vefa borcunu torun bakarak ödeyeceksiniz..

yok kardeşim ben almayım yer altında oturur soğan ekmek yer kocamla da el ele dolaşıp gezmek isterim..
yapabilirim diye yola çıkıp...
bununla ilgili yoruma cevabımı başka mesajınızı alıntılayarak verdım
kadın aynı eve cıkmadan önce de bakıyordu çocuga yani yer altında yaşarken
o halde yer altından çatı katıda geçmeden önce gelinine deseydi ben çocuk bakmak istemiyorum diye

hiç de bencil değil

tamam dar ağacını kuralım kaynanayı asalım

kadın depresyonda

sinema yerine havada alınacak ailecek gezebileceğiniz yerlere götürmeniz daha olabilir

çünkü kadın asosyal ve imrenmiş
yaşlı da olsa insan

yapabilirim diye yola çıkıp...
bununla ilgili yoruma cevabımı başka mesajınızı alıntılayarak verdım
kadın aynı eve cıkmadan önce de bakıyordu çocuga yani yer altında yaşarken
o halde yer altından çatı katıda geçmeden önce gelinine deseydi ben çocuk bakmak istemiyorum diye

size saygı duyuyorum ama malesef görüşünüze katılmıyorum.

evet haklısınız biliyordu zaten.. ama 55 yaşına gelmiş sorgulamış hayatı demekki .. bunalmış.. ruh hali bu insan söz geçiremiyor ki.

depresyon bu .. çıktım depresyondan demekle çıkılmıyor ki.. aynı durum benim başımda hak veriyorum anneme ama elimden birşey gelmiyor eylül ayına kadar..

ona hak veriyor olmam bile iyi geliyor anneme..

tam arkadaşlarımla kuran okuyacak yaştayım diyor
tam kocamla gezecek yaştayım
gençliği dertle kederle geçmiş.. babam babannem çok çektirmiş..
babam düzeldi ama kadıncağız yaşlandı ömür geçti..
birde böyle düşünsek :)
sevgiler

Back
X