Ne yapmalı???( yazım uzun kusura bakmayın)

Aynen böyle düşünüyorum bende..

deynmek istediğim bir kaç nokta var
- BİLETLERİ almak size düşer bunun istenmesi saçma
-nişanlınız cimri olabilir karakter yapısıdır der geçilebilir. ancak malesef sorun sadece cimrilik değil SAYGISIZLIK
-öncelikle bir erkek sevgilisini eşini nişanlısını etrafına karşı madur etmemeli ailen de sende mahçup olmuşsun nişanlının düşüncesizliklerinden
-annen rahatsız olduğunu söylediğinde nişanlın doğru bir hareket yapmış. sizi istanbula bırakmakla.ancak bazı insanlar vardır ki iyi bir şey yaparken bile insanın ağzından burnundan getirir. sizede bunu yaşatmış anlaşılan
-bir erkek nasıl diyebilir KREDİ ÇEK diye nasıl bir yüz verdiniz siz bu adama bence sizin tutmunuzdan kaynaklı şeylerde çok. ilişkinizi çok yakınen bilmem mümkün değil ama siz bu muameleyi sindirdikçe bunlar yaşanmaya devam eder.böyle bir insanla da ömür geçmez.
-eşimin hödük abisi geldi aklıma biz henüz nişanlı iken bir mevzu ile alakalı babama telefon ediyor.bu konuşma esnasında babama diyor ki kardeşimde kızınızda yeni mezuın oldu düğün için acele ettirmeyin bu sene değilde birsonraki sene yapalım. hem öncelik bende büyük olarak. ailemde 2 düğünün yükünün altına girmezler(ortada söz nişan filan yok daha )

babam çok sinirleniyor ben zorla vermiyorum size kızımı kardeşiniz ve aileniz özellikle ısrarcı oldu uzatmayalım nişanı diye yoksa bizim acele etmemizi gerektirecek bir neden yada ÇENGELDE KOKMUŞ ETİMİZ YOK.

bu konuşmanın ardından şuanki eşimi o dönemdeki nişanlımı arayaarak dedim ki :abin önce biz evleniriz diye korkuyormuş kendisine daha az para kalacağı için sanırım. bak ne yapalım biliyormusun abin evlensin benim zaten hiç acelem yok.BİZ BU İŞİ ZAMAN A BIRAKALIM.
ertesi gün kaynım kp ve kv özür dilemek ve konunun yanlış anlaşıldığını ifadeetmek için tatlılarını alıp evimize geldiler. Gelmişken de nikah tarihini belirlemek istediler. Ancak babamın kırılan gururunu düşündüğümden bende bu sene evlenmek için kendimi hazır hissetmediğimi söyleyerek nikah tarihini 1 sene öteledim.benim bu tutum eşime ve ailesine iyi bir kapak oldu. ailem hakkında en ufak bir eleştiri dahi yapamazlar bana

Anneni cekistirmeleri çok çirkin ben olsam izin vermezdim buna. Birde anneler her zaman yasanmislik tecrübesi olduğundan daha iyi bilir diye dusunuyorm karar senin ilerde daha fazla sorun cikabilir

Valla en güzelini yapmışsınız...Aileye iyi bir ders olmuştur...

öncelikle biraz objektif olacağım,anneniz siz buluşmadan geldikten sonra neden ne yedin içtin diye soruyor birde neden biletlerinizi erkek arkadaşınıza aldırtmak istiyor bunlar çok yanlış şeyler...lafı bile edilmez sen biryere gidiyorsan biletini alır gidersin o erkek diye böyle bir yükümlülüğü yok...1

ayrıca erkek arkadaşınız sizin bu hediye falan tavırlanızdan sıkılıp hiçbirşey yapmamaış olabilir 2

açıkçası oğlum olsa böyle maddiyatı öne süren birilerini istemezdim3

kıza annesiyim kızım buluşmadna gelince ne yedin içtin ne aldı sana diye sormam...ancak kendisi pahalı bir hediye almışsa o sana ne aldı derim ...yani sen ona ne yaptın

bencede kaç kaç kaç..seni mutlu etmeyecekse hayatında olmanın anlamı nedir.annene yapılan büyük terbiyesizlik ayrıca..siz oraya misafir gitmişsiniz onlar ise gezerken yerken içerken sizden ödeme beklemiş..ne demek?onlar gelse siz ödeyin mi dicektiniz ayıp..ayrıca bilet alırken baktıki yok çok geç var annenin bişi demesine bile gerek yoktu..demekki bırakacak durumu varmışş iptal ettirirp bırakabilirdi..sakın bir daha hata yapmaa barışmak gibi

Biletleri kimin alacağı konusunda bence de bir kural yok. Erkek arkadaşının içinden gelir alır ya da maddi durumu uygun değildir alamaz. Aklına gelmez ya da siz kendiniz alırsınız hepsi normal bence. Ama siz böyle bir beklenti içine girmişseniz ve o bunun farkında ola ola almamışsa sizi kırmayı göze alıyor demektir. Zaten anlaşılan o ki başka bir takım sorunlar da var. Belki şimdi yaptığı şeyler sevdiğiniz için size batmaz ama ileride evlenince inanın bunları çok büyütürsünüz, mutsuz, huzursuz olursunuz. Eğer sevgilinizden ve sevginizden eminseniz sorunlarınızı oturup konuşun, karşılıklı olarak problemleri halletmeden evlilik düşünmek bence yanlış.

Ne olursa olsun size ve ailenize yapılanlar çok yanlış...Bu şekilde başlayan küçük sorunlar ileride çık olup artmakta ve mutsuz evliliklere neden olup huzursuzluklar hiç bitmemektedir.Keşke bu şekilde sorunlar yaşanmayıp herkes mutlu olabilse...

Burada maddiyatla ilgili okuduğum konular beni resmen dumura uğratıyor.

Hayat müşterek bir kere.

Annen "kız istiyorsa yapacak" falan demiş ya, kız da evlenmek istiyorsa fedakarlık yapacak bence!

Kimse prenses gibi davranıp, oyum da olsun buyum da olsun diye sırtını erkeğe dayamamalı.

En azından ben bu fikre sahibim, öyle yaptım, şimdi kimse karşıma geçip aileme ve bana saygısızlık yapamıyor.

Kimseden beklentim olmadı, sizin de olmasın, kendi kendinize yetmeyi bilin.

Bir yemeğin hesabını yapmanız ne kadar doğru?

Sorsam önemli olan vakit geçirmek dersiniz ama dürüm yemenin derdinde görünüyorsunuz.

Kusura bakmayın ama bence siz haksızsınız.

Ayrıca benden tavsiye, ikili ilişkilerinize annenizi bu kadar karıştırmayın.

bu çocuk benim sözüme itimat etmiyor.gidiyor ablalarına yengesine soruyor. onlar ne derse öyle davranıyor. annem onun bu huylarını bildiği için biltleri alsın dedi. ayrıca ben söyledim de annesi annemi arayıp davet etti. kendisi sürekli bizi davet etti fakat ailesinden bir davet görmedik.

biz zaten şuan ayrıldık. ayrılma sebebimiz de ablasının nişanlılık maceralarını anlatması ve aynı şeyleri benim onun kardeşinden görmememdi. ablasının kocası çiçek yağmuruna süpriz yağmuruna tutuyormuş. bende 2 yılda bir çiçeği zor gördüm.

her zaman geri planda kalıyor. daha önce de annemle bir araya geldiler. dışarda bir şey alıcaz erkek olarak hemen atılması lazım ama o geri planda kalıyor. bunlar normal değil.

tamam annemi karıştırmamam gerekiyor bu konuda haklısınız.
dürüme neden takıldım. çünkü ben hariç herkese eli acık bir insan. bana bu zamana kadar bir çiçek almamış. ben demesem karnı açıkmıyor. hatta bir defasında ben çok acıktım ısrar ettim yok dedi. ben ısmalardım yani ben zaten her defasında ben ödeyeyim dedim. durumu kötü olan biri değil.
hani durumu olmaz anlarım ama durumu var. arkadaşlarına kuzenlerine ısmarlayabiliyor. onlarla yiyip içiyor ama benimle evlenmeyi düşünüyor bana bunu yapmıyor.

yemeği geçtim zaten her kadın sahip çıkıldığını önemsendiğini görmek ister.

tabiki evlilikte hayat müşterektir. ben ev kızı değilim ki sadece o çalışsın eve getirsin. benimde o eve katkım olacak. annemin bletleri alsın demesinin sebebi bu zamana kadar gözterdiği ilgisizliğin sonucu onun davranışını öğrenmekti.

öğrendik de zaten bütün ailesinin diline dolandır. bir erkek sevdiği kıza gerçekten seviyorsa sahip çıkar. sülalesinin diline düşürmez. kendini ne kadar paraya önem verdiğini gösterdi

annemi de karıştırmasaydım tanıyamayacaktım ama bunu da anladım. o biletleri bende alırdım. derdim ki anneme o aldı. bunu yapmak basit bişey. ama sonuna kadar sabrettim ve üç kuruş için ne kadar çirkeflik yaptığını gördüm. bir erkek böyle olmamamalı bence

Anlıyorum sizin düşünceniz bu saygı duyuyorum. Ben erkek olarak maddi şeylere atılmalı olarak düşünmüyorum şahsen. Ama benim anlamadığım siz böyle düşünürken o da bunları yapmazken 2 yıl nasıl sürdü bu ilişki? Ablası olmasaydı, bazı şeyleri anlatmasaydı fark eder miydi? Ablasının kocası ile nişanlınız aynı davranmak durumunda mı? Ya da ablası anlatana kadar dünyada çiçek alan erkeklerden habersiz miydiniz 2 yıl? Yani ipleri koparan olay ablasının yaşadıklarını yaşamamış olmanız mı?

Daha onceki konunuza da yazmistim .Erkek arkadasiniz cimri ve bencil.3 tane cocugu tek basina buyuten bir kadina 10 bin lira kredi cek nasil diyebiliyor ?Yazik annenize uzuldum. Bes para etmeyen bir adam icin annenizi uzuyorsunuz.
Arkaniza bakmadan kacin ...

daha sen bu erkek arkadaşı neden yanında taşıyorsun..yolla gitsin..hem cimri , hem de annenin arkasından konuşacak..kim vermiş ona bu yetkiyi..yolla gitsin ya..Aman evlerden uzak olsun böyle damatlar..aman aman.

siz zaten sizin dürüm yemenizden şikayetçi değilsiniz onu anladım fakat bu erkek arkadaş neden annen 10 bun lira lik kredi çeksin der..

ben bu ilişkiyi asla onaylamazdım anneniz olsaydım..yarın bugün evlendiniz diyelim canınız bir yerde yemek istedi ..gitmeyelim diyecek..belki kavga çıkacak..hadi siz sabrettiniz belki çocuklarınız olacak .ama onlara yapıldığı zaman sindiremeyeceksiniz..erkek elini cebine atmalı bence yeri geldiği zaman..bir yemek ısmarlamak , bir çiçek almaktan korkuyorsa bir erkek ;ondan koca olur olmasına ama mutsuz bir kadının kocası olur ancak.

yarın bugün evlenince aldığınız bulgurun , pirincin , ekmeğin fişini ister.para üstünü de söke söke alır sizden ..hiç şaşmayın..

Son düzenleme:
kadın gibi her şeyin lafını etti zaten. bizde bir yere giderken eli boş gdilmez. annem de kendince bir şey almış onu da beğenmemişler. ayıp gerçekten benim annem asla kendini bizi küçük düşürecek bir hediye alıp gitmez. kendisi her ankaradan geldğinde eli boş geldi. ben bile maraş a gitmiştim de ailesiyle ilk tanışmamdı gümüş işlemeli tepsi alıp götürmüştüm. kendisi benim ailemle tanışmaya eli boş geldi.

kısacası kız olan benim ilgi bekleyen benim ama tam tersi davranıyor.

ben daha önce 1 yıl bekleyelim bende bir hazırlanayım evlilik için dedim. annen kredi çeksin 10 bin dedi

burda okuyorum bazıları demiş ki ben ailemden birşey görmedim. eşim benim için fedakarlık yaptı. herşeyi aldı evlendikten sonra çalışıp birlikte ödedik diyorlar. ben bunu ona söyledim 1 yıl beklemeyi tercih etti.

kendi ailesine çok eli açık biri ama evlenecek yaşta biri değil. yaşıda 28 ama sahiplenme bilinci oturmamış.

Canım kusura bakma sız en basında yanlış yapmışsınız. Sız kız evısınız. Niye onların ayağına gidiyorsunuz? Onların aılenle tanusmaya gelmeleri gereklîydı. Bilet konusuna gelince sız giderken kendiniz alırsınız dönüşte egerkı önceden almadıysanız onlar alır. Çiçek hediye konusuna gelince cok takılma bence. Bende 3. Yılımız nısanlımla tanışma ve isteme cıcegındısında cıcek almadım. Hediye olarakta almasın Bosver. Onun alcqgı hedıyeye ıhtıyscınmı var. Ama arkadan konusma vs diger davranışları konusunda haklısın ve ayrılmakla cok ıyı yapmıssın geri dönme sakın kararından.

yanlış olan ablasının bunları bana anlatması. kendisi de kardeşinin çiçek almayan hediye almayan biri olduğunu biliyor. bana nispet mi yapıyor o zaman. ben zaten onu 2 yılda bana br şey almıyor çiçek almıyor diye alışmıştım umursamıyordum. tabiki etrafımda insanlar varonlardan görüyorum. kör değilim. ben ablası bana hayat hikayesini ballandıra ballandıra anlatana kadar hiç umursamadım. hep bekledim ama göremeyince alıştım. ablası hem kardeşini biliyor hemde bana anlatıyor.

bunlar hem cimri hemde bencil insanlar.

iyi de sen hep vermişsin hiç almamışsın ki; karşındaki de alışmış buna. ne kadar çirkin sana "annen 10 bin tl kredi çeksin" demesi.
sen neden kendini başkalarıyla kıyaslıyorsun ki herkesin içinde bulunduğu durum farklı. senin şartların ve elindeki malzeme bu kadarsa ona göre yapacaksın yemeğini..

onlar da bize geldiler. biz sadece nişan yapmadan önce gidip ailesinin yerini yurdunu görmek istedik. annem teyzem ben gittik ve gördük göreceğimizi. yüzümüze gülüp arkamızdan konuşmuşlar. biz şuan evimizde bile konuşmuyoruz bu olanları bitti gitti diyoruz. hele teyzem bizimle geldi ama hiç bir şeyden haberi yok. bende zaten ailemde bu konularını konuşmadığımız için içimi dökmeye buraya girdim. çünkü sadece annemle konuşup ondan etkilenmek yada sırf ben onun kızıyım diye böyle düşünüyor dememek için farklı düşüncelerden de fikir almak için girdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…