onlar da bize geldiler. biz sadece nişan yapmadan önce gidip ailesinin yerini yurdunu görmek istedik. annem teyzem ben gittik ve gördük göreceğimizi. yüzümüze gülüp arkamızdan konuşmuşlar. biz şuan evimizde bile konuşmuyoruz bu olanları bitti gitti diyoruz. hele teyzem bizimle geldi ama hiç bir şeyden haberi yok. bende zaten ailemde bu konularını konuşmadığımız için içimi dökmeye buraya girdim. çünkü sadece annemle konuşup ondan etkilenmek yada sırf ben onun kızıyım diye böyle düşünüyor dememek için farklı düşüncelerden de fikir almak için girdim
Iyı yapmışsın canım buraya yazmakla. Sen bilirsin ama boyle adamla boyle ailesiyle kaynanayla omur geçmez. Bırak ne halleri varsa görsünler
ayy canım durumuna çok üzüldüm yaaa bu nasıl bi adam biletleri tabikii o alacak.. hem zizi istanbula kadar getirdi diye surat yapmaya hakkı yok.. anladığım kadarıyla ailesine daha çok dğer weriyor ve sana değer wermiyor.. yanii hadi annene wermesin değer diyelim en azından senin hatrına sırf sana değer werdiği için sewe sewe yapmalı herieyi...
hediyeymiş oymuş şuymuş bu da önemli deil hiç almasın isterse amaa cimrilik yapmasın bari bi dışarı çıktığınızda para wermekten çekinmemeli bi adam..
bu tür adamlar ewlendikten sonra daha beter oluyorlar. benim ablamda flört ettiği sıralarda kesinlkle kocası para harcamazdı yemek yedirmeden gezdirir dururdu.. şimdi noldu bişey istese anan alsın, kuaföre gidicem kaşlarımı aldrcam dese anan wersin parayı vs böyle yanii...
ayrıl unut gitsin bundan ne köy ne de kasaba olur...
aynı şeyi arkadaşlarına yapardı aslında. bir yere giderlerdi hesap buna kaldıysa arkadaşlarının arkasından demediğini bırakmazdı. harcadığı paranın lafını yapan insan o yada bir başkası sizce ilerde eşine de aynısını yapar mı ? bazı erkeklerde dışarıya eli açıktır onlara laf etmez ama karısı bir şey alsın ona laf eder.
kadınları anlamak zor diyorlar ama değil bence erkekleri anlamak tanımak zor
Resmen kendi gecmisimi okudum burada. Benim de esim 2 yil boyunca gorustuk, bana bir cicek bile almamisti, dogumgunumde bir defa ucuz bir saat hediye almisti, gerci yemede icmede ben birsey yemeyi aramazdim onun yaninda, doner, cay, simit ne denk gelirse yerdik, her gorusmede de yemege cikaracak hali yok ya zaten. Istemeye gelirken bile cicek almamisti inanir misin? Hem ne esim ne de ailesi nisan boyunca ne bana ne aileme hediye getirmezlerdi, benim de cevremde herkes birsey getirmiyor mu, almiyor mu diye sorardi, boynu bukuk kalirdim resmen.
Esim ve ailesi ankarada, ben ve ailem istanbuldaydik sizin gibi. Biz onlara gidip gelirken kendi arabamizla gidip gelirdik. Yalniz soyle bir durum var, benim ailem maddi acidan esimin ailesinin cok da birsey almadigini biliyordu, kendi ailem bircok masrafi karsiladi, nisan-kina-dugun yaptilar sagolsunlar. Ustelik buna ragmen benim ve ailemin de arkasindan konustular bol bol, sanki cok masraf yaptiran kisilermis gibi.
Oncelikle erkek arkadasin cimri sanirim, ama bu bir karakter meselesi, bu durumu degistiremezsin ki. Ben esime evlenmeden once birkac defa ne cicek ne hediye hicbirsey almiyorsun derdim, hatta bana sunu alsana, bunu alsana dedigim de olmustur ama anlayana bir kere soylesen yeter, almiyorsa yapacak birsey yok ki. Bana birsey almiyor, ismarlamiyor diye kendini uzme, icinden gelmesi lazim, gelmiyorsa birsey yapamazsin, hem senin demenle aldigi seyin bir onemi de kalmiyor, emin ol, sanki zorla aldirmis gibi.
Degismez bu durum haberin olsun, en azindan esimde degismedi, yine birseyler almiyor ama en azindan parasini saklamiyor, evlendikten sonra kazandigimizi beraber harciyoruz. Bu cimrilikten cok rahatsiz isen bana birsey almadi diye uzulmeyi birakip bu duruma kendini alistirmani lazim, yoksa hep icinde ukdeler kalir. Her sorunda da ayril diyen yorumlara da karsiyim, ayrilmak kolay birsey degil ki, kimse dort dortluk degil, bundan ayrilsan oteki kimbilir nasil olacak, cimri olmasa da baska bir huyu cikar, bilinmez ki. Buna cimri diye kiziyorsun ya, cok savurganlar da hic iyi olmuyor bilesin, onlara da kiziyor esleri bol bol. Ahlakini, karakterini, ilgisini, sevgisini begeniyor musun, bunlari dusun, belki de o huylari icin katlanilir cimriligine.
annem de aynen sizin gibi diyordu. bu çocuk ilerde birşey istersin git annen alsın der demişti. zaten annen 10 bin çksin bile dedi.
mertlik bozulmuş ya. eskiden erkekler ne sahip çıkarlarmış sevdikleri kıza bu zamnada öylesi az
allah kimsenin başına vermesin benim başıma geldi ben çektim daha da kimseye çektirmesin
hurmuz canım şimdi bu erkek arkadaşınla son durum nedir.telefondan konuşuyorsunuzdur eminim..
ne yapacaksınız..ne diyor erkek arkadaşın..
senin kararların ne yönde..
Çok itici bir tipmiş,evlilikte de hiç çekilmez bu,hala nasıl uzatıyorsun bağlı değilsin ki bu varyemez cimriye
bitti ablacım zaten sıkıntı yok
bu çocuk benim sözüme itimat etmiyor.gidiyor ablalarına yengesine soruyor. onlar ne derse öyle davranıyor. annem onun bu huylarını bildiği için biltleri alsın dedi. ayrıca ben söyledim de annesi annemi arayıp davet etti. kendisi sürekli bizi davet etti fakat ailesinden bir davet görmedik.
biz zaten şuan ayrıldık. ayrılma sebebimiz de ablasının nişanlılık maceralarını anlatması ve aynı şeyleri benim onun kardeşinden görmememdi. ablasının kocası çiçek yağmuruna süpriz yağmuruna tutuyormuş. bende 2 yılda bir çiçeği zor gördüm.
her zaman geri planda kalıyor. daha önce de annemle bir araya geldiler. dışarda bir şey alıcaz erkek olarak hemen atılması lazım ama o geri planda kalıyor. bunlar normal değil.
Sende herseyi annene soruyorsun ve annen ise karisiyor. Ben olsam hiç kimseye muhtaç olmadigimi gösterirdim ve kendi biletimi kendim alirdim. Ayrica annende bi tuhaf, kusura bakmada, çiktiktan sonra eve geldiginizde "ne yiyip içtiniz, ne aldiniz" sorusu gerçekten çok tuhaf ve anneni biraz bir maddiyatçi olarak gösteriyor. Ben esim ile kaç yil çikmistim annem bu soruyu hiç bir zaman sormadi.
Bak daha önceki konundada erkek arkadasini yalnis bulmustum ve ayrilmanizi dilemistim, erkek arkadasin cimriden daha çok saygisiz biri fakat bu ayrilma nedeni ne ya? Görümcenin esi birseyler yapti diye erkek arkadasindami yapmasi gerekiyor? Arada bag bile yok, olsa bile, ikisi birer birey ve ayri karakterlere sahip. Görümce ne yapsin? Kardesini çiçek almaya zorlasinmi? Gerçekten bir iliskiye 3uncu sahisin yönetmesiylemi olur?
Ben ikinizde kusur buluyorum. Sen biraz (annende seni dolduruyor) fazla maddiyatçisin, o'da saygisiz (yalniz yasayan anneye 10000 lira kredi çekmesini istedi). Bana sorarsan bu is yürümez.
Ha bu arada, bu geri dönüsteki bilet isini çook ama çook ayip buldum. Annen orda resmen yalan söyledi sirf oglan bilet alsin diye ya o sizi geri eve biraksin diye. Ben erkek arkadasin yerinde olsam, bende biraz morali bozuk bir sekilde eve götürürdüm sizi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?