Ne yapmalı???( yazım uzun kusura bakmayın)

mutlu değilsen ayrılmana bişey demem ama bana hediye almadı, biletlerimizi almadı, ablasına kocası hediyeler alıyodu bana sevgilim almıyodu o yüzden ayrılmanız çok saçma. kendimden örnek veriyim ben de hediye almayı severim ama erkek arkadaşım o kadar romantik değil ne yazıkki ama beni çok seviyor bunu biliyorum hediye almasada olur bana sevgisi yeter. bi örnek daha bugün ablası aradı işte şuraya gidiyorum balık yicem falan nispet yapıyo bende dedim ee işte ben bulaşıkları yıkıcam evi süpürcem dalga geçtim güldük eğlendik. ona bir sürü hediyeler geliyo, oraya götürülüyo falan ama benim kadar sevilmiyo buda bi gerçek. ayrıca ben biletlerimi beklemeden kendim alırdım. sizin sevginizin bitme nedeni tamamen maddiyata dayalı olması eğerki işin içine bu kadar maddiyatı sokmasaydınız şu anda çok mutlu bi nişanlılık yaşıyo olurdun

bana sorulduşça anlatıyorum konu açıldıkça açılıyo. son olarak maddiyat gibi görünüyor ama bunlar aslında birikimden kaynaklanıyor. bitti gitti zaten.

ben güzel bir nişanlılık yaşamazdım. çünkü biz nişan alışverişine gitsek de bu iş biterdi. çünkü ona göre herşeyi ablası iyi biliyo.
en basitnden şubatta nişanlanırız diye kuyumcuya gittik. alyans bakıyoruz bide bana nasıl bilezik istersin dedi bende hoşuma gideni söyledim. bana dedi ki bak bu ablamıkinden bizde bundan alalım dedi.

kısacası hayatımızın odak noktası ablası olmuştu. zaten o ablasına karşı bu sebeplerden dolayı antipati duyuyodum ama yine de saygımı asla bozmadım. son bu çiçek muhabbtinden sonra artık sabrım taştı.

valla canım ben senin ilişkini net olarak bilemem. mesela ben erkek arkadaşıma bişey söylerdim o ablasına sorardı 1 oldu 2 oldu dedimki ben salak mıyım benim söylediğim şeylerin onayını istiyosun herşeyin en iyisini senin ablan bilmiyo bunu kafana sok dedim. o gün bugündür tek laf çıkmadı ağzından. evet onay alması sıkıntı ama çözüm bulabilirdiniz belkide. mesela ablası çiçeklerini anlattığında ay napıyım senin kardeşin öküzcük çıktı bana almıyo diyip ben gülerdim mesela :) ama diğer konularını okudum erkek arkadaşında bencillikte var. ben sadece konu buysa belki çözülür diye söylemiştim yoksa seni yargılamak için değil bunada hakkım yok zaten

yok ya malesef ben çok söyledim. hatta ilk bunu yapmaya başladığında dedim ki. aşkım bak ben ablanı çok seviyorum ama sen böyle yapınca daha tanımadan soğuyorum. lütfen biraz dikkat et. bırak ben senin ablanı tanıyım ve o güveni kaznınca kendim ona söz hakkı vereyim dedim amaaaaaaaaa olmadı malesef. arkadaşlarından da çok etkilenirdi. biri bişey sorsun söylesin hemen davranışı değişirdi. kısacası kendi aklıyla hareket etmezdi. ben hariç herkes onu etkilerdi.

hakkında hayırlı olsun o zaman inşallah böyle daha mutlu olursun canım

Sen çiçek sürpriz pesindesin fakat sürpriz yapmak için ilk önce insan saygili olmasi gerekiyor. Karnin aç ve erkek arkadasin umursamiyor bile. Insanlar bu davranisi kediye, köpege bile sergilemez. Yani kiz kardesine, görümcene imrencegin yerine ilk önce erkek arkadasini gözden geçirmen gerekiyordu.

Görümcenin yaptigi elbette hos birsey degil fakat sen bunu ayrilma neden olarak öne sürüyorsun ve bu halen benim tuhafima gidiyor. Diyelimki görümcenin hareketi dengesiz, bu senin iliskini etkilememesi lazim. Yani o görümce ile mesefali kalirsin is olur biter. Yani "erkek arkadasim saygisiz, cimrinin teki" ayrilma nedeni olarak öne sürseydin çok daha iyi anliyacaktim.

Yani anladigim kadariyla hiç kv'den senin anneni aramadi ve yinede gittiniz? Ortada fol yok, yumurta yokken? Ve bu gitmenizdide bilet sorunu ettiniz üstelikte? Yalnis anlama fakat sizdede gerçekten hata var. Benim annem asla kv'de aramadan gitmezdi ve gitseydi bile oglandan bilet parasini ödemesini istemezdi. Yani kusura bakma ama biraz ayip, bir büyügün, küçügunden bilet parasi istemesi. Bu davranis insani küçültur ve diyelim annen maddiyatçi degil, o davranis anneni öyle gösteriyor. Bu arada, annen kiz kardesini mutlu görüyor ve seni mutsuz, o zaman niye yarana basa basa "kizim sana birsey almiyormu" diye?

Madem annen bacaklarindan rahatsiz, niye ameliyattan sonra gitmedi? Ve o 5 saati kv'delere kalarak geçirmezmiydiniz? Bilmiyorum, bana öyle geliyorki annen birazda trip atti, illahi oglan bilet alsin diye. Tabiki bunun üzerine erkek arkadasin küfür felan etmesi elbette yalnis, zaten daha önce belirtigim gibi, saygisiz, fakat farkindaysaniz, hiç yoktan daha gergin ortam yaratildi.

Tekrar söylüyorum, senin erkek arkadaslarn yaptiklarini dogru bulmuyorum fakat senin ve annendede biraz dengesizlikler görüyorum.

işte , onun ailesi kıymetli oluyor.sana gelince ise saygısızca davranıyor..

ayıp , günah.ne olur ki senin annene de güzel davransa, dili mi düşer.nedir bu kendini beğenmişlik ..

ben senin yerinde olsaydım facemden silerdim onu..senin yaptığın hata diye düşünüyorum ben..daha ne takip ediyorsun onu.

bir hoşça kal temenni si beklemen nedir..son kez olsun konuşmak mı?

Arkadasim cidden kotu bir durum. Sevdigin ve annen arasinda kalmak. Ama inan omur boyle gecmez ikisinide kirmayim derken arada sen yipranirsin. Erkek arkadasinin yaptigo cok yanlis bana gore o ne demek ya gerekirse gelip alicak o goturucek sizi ailesinin yanina sonucta herzaman olanseyler degil bunlar sizi yanlisi basinda yapmissiniz tasyerinde agirdir birakicakdin cok tanismak istiyorlarsa onlar gelicekdi seni ve aileni tanimaya. Ama basta bir kere annenle erkek arkadasin zitlasmis ne olursa olsun en ufak biseyden bile sorun cikicakdir iki tarafdanda. Ama anneninde sadece senin mutlu olmani istedigini unutma. Para konusundada o ne demekmis ya tamam senin hediyelere bogmasina gerek yok ama seviyorsa ve bir hayat paylasicaksaniz gerekirse sen gerekirse o kime denk gelirse yemeginizide yiceksiniz geziceksinizde parada harcicaksiniz catir catir. Hatta birlikde biriktirip yuvanizida kurucaksiniz simdiden ailene ve sana bu sekil davranan insan hayatin boyunca hep boyle davranir. Hayat toz pembe degil heleki evlilik simdiden boyle kucuk hesaplarin pesine duserseniz o evlilik zindan olur canim. Aklinda birtane soru isareti bile olmadan evlenmelisin. Zamana birak. Bu ladar kolay gozden cikariyorsa seni zaten iyikide olmamis.

erkek arkadaşım çok ısrar etti. yoksa annem de söyledi. yazın gelelim havalar sıcak olur diye. şimdi karda kışta gelmeyelim diye söyle. ama o çok ısrar etti. o ısrar edince de ben söyledim zaten. sen bizi çağırıyorsun ama ailen istemiyo galiba neden hiç arayıp davet etmiyolar dedim. hatta annen annemi aramazsa davet etmezse biz gelemeyiz dedim.

yarım saat geçti erkek arkadaşım aradı. biraz annemle konuştu. sonra evin içinde annesini aradı ve zoraki davet edilmiş olduk.

5 saati tekrar eve dönüp geçirebilirdik fakat bunu teklif etmedi ki hemen sinirlendi biletleri iptal ettirdi. ben çok ısrar ettim yapma etme bekleriz diye ama o yine de dinlemedi.

ben zaten onu ilk gün face den sildim. takip de etmiyorum. kaç gün geçti üstünden bir bakmıştım öylesine ve şifresini değişmemişti. benim orda dediğim kendi face şifresini değiştirmemiş olmasıydı.
benim face imde ekli değil yani yanlış anlamışsınız o kısmı

anladım..tamam o zaman..ne bileyim ..çok kızdım erkek arkadaşınıza..sonuçta büyük bir saygısızlık var..tanımadan sinirlerimi bozdu yemin ediyorum..annenizi kimselere ezdirmeyin lütfen..kimsenin hakkı yok ..SEVMEYEBİLİR FAKAT SAYGI DUYMAK ZORUNDA.

ayrıca görümcenin yaptığı çiçek muhabbeti sadece bir başlangıçtı. bunu ilk sayfa da da yazmıştım. bizim tartışmamızın devamın da ablasının eşinin ona sahip çıkmaması vardı. kendi kcası ona sahip çıkmıyormuş. bende ablasına nasıl sahip çıkmaz. sahip çıkmasaydı 75 yaşında annesini yalnız bırakıp nasıl ayrı eve çıkardı dedim de bana kızdılar.
erkek arkdaşım bana o an kızdı ablasına saygısızlık etmişim özür dileyecekmişim. biz işte o zaman onunla ayrıldık. çiçek muhabbeti sadec başlangıçtı ama devamında bu oldu. şimdi bende ilk sayfa da yazıklarımı okuyunca hatırladım.

Valla bem sadece karşı taraft değil sizde de hata gördüm annenizin her görüşmenizde ne aldı ne yedini diye sorması abes zaten yanına seni görmek için gelmesi yetmez mi yediğiniz içtiğinizin ne önemi var her geldiğinde hediye mi alması lazım hadidönüş bileti alması beklenir ama giderken bileti elbette siz alacaksını iki kişilik bilet alacak paranızda mı yok.hem çocuk zaten biletleri almış ama anneni yok belim ağrıyor beklyemem demiş bir yerde oturulutdu ayrıca her firmada saat başı ist. Otobüs var yazık ta ankaradan istanbula götürtmek arabayla kendinizi. Görümcenizin ailevi ilişkilerine daha nişanlıyken neden bu kadar karışıyorsınuz yok vefakar olmasa eşinşunu bunu yapmazdı demek yorum yapmak size düşmez onlara beraber yaşamıyorsunuz ne kadat bilebilirsiniz bana da kardeşimin nişanlısı dışardan yorum yapsa bozulurum ve görümceme alınıtor çiçek filan diye kıyaslamam siz çalışmıyor musunuz evlenceksiniz ama durumumuz yok deyip kenara çekiliyorsunyz çocuk cimri oluyot size düşen herşeyi onlar mı yapacak hiç rahatsız olmadınuz mı hep beklenti içinde olmaktan benim annem babaö ayrıydı eşim şehir dışındandı gelirdi hep hediye beklemezdim zaten otelde kalıyordu kaç gün para yani tostta yerdik dürümde ki hali vakti iyi annem bi kere sormazdı 4 sene çalışmıştım azz çok vardı kenarımda durumu iyi olduğu halde herşeyimi eksiksiz yaptım durumum yok demek bana uymazdı laf edilsin istemezdim taksit filan aldık illa birinci kalite almadım.neyse ayrılmışsınız sanırım hayırlısı olsun ama bu durunda herkesle sorun yaşarsınız.

Biletleri neden 'erkek arkadaşınız' alıyor anlamadım ya da neden alması gerekiyor ki? Nişanlı bile değilsiniz ki nişanlı olsanız bile alması gerekmez.Kız evi naz evi biletimizi de aldırırız nazımızı da yaparız gibi bir tavrınız var bence. Onun ailesi size geldi mi?

Farkindamisin, hep daima baskalarini suçluyorsun. Baskalarin iliskisi iyi gidiyor hediye aliyor, sen almiyorsun. Erkek arkadasin israr etti,.. hiç kendin sorumluluk almiyorsun.

Ayrica bencede saygisizlik ettin, görümcenin özel hayatini kurcalamak sanami düstü? Biraz agir olman gerekiyor. Birisi birsey söylediginde yine susman gerekiyordu, nede olsa daha ilk görüsmenizde. Sana küfür yada baska birsey eden insan yoktu. Sorun sadece görümcenin özel hayatiydi, illahi cevap vermek zorundamiydin?

Onlar dedi kodu yaptiklarini iddia ediyorsun, siz gittikten sonra, sende ayni seyi yapiyorsun bu konuda. Takildin artik görümceye, yok sizi iyi agirlamamislar felan. Yok bos ellerle gelmisler (bak yine maddi konu) Bu dedikodu degilde ne oluyor?

Bence ikinizde birak evlenmeyi, iliski yürütecek kadar olgunlukta degilsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…