Ne yapmalı?

CeYz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2012
9.964
14.476
498
Kızlar sizin göreviniz olmayan bir işi asıl yapması gerekenler yetiştiremiyor diye size devredecek olsalar ne yapardınız? Acil yorumlara ihtiyacım var. Bir arkadaşımdan duydum ve büyük ihtimalle bugün ya da yarın yöneticim benimle konuşacak. Ne demeliyim?

onlar yetiştiremiyorsa siz nasıl yetiştireceksiniz? ben kendi işimden başka iş yapmak istemem ama arada sadece yardım niyetine ederim tabi ama kabul etmek istemezdim

Sürekli olması sıkıntı olur tabi ama bir kereliğine olacak bir durum sözkonusuysa yapılır belkide. Ne işi bu arada onada bağlı tabi.

Sizi yapacağınız bir işiniz varsa muhakkak onu ağırdan almaya başlayın ve elinizdeki işinizi bitirmeden başka bir işe başlamanızın mümkün olmadığını söyleyin.. Ben de yaşadım öyle bir şey.. Her şeyi çabuk yapıp bitirici olmak iyi olmuyor... Bir kere aldım öyle bir iş bir daha da veremedi şefim.. Dedim elimde bitmeyen bir sürü işim var bir başkasının işine başlayamam bu ara dedim...

Sürekli olması sıkıntı olur tabi ama bir kereliğine olacak bir durum sözkonusuysa yapılır belkide. Ne işi bu arada onada bağlı tabi.
Geçici bir iş değil canım, sürekli olarak bana yaptırılacakmış. Satılan ürünlerin bir programa kaydedilip,hesap kitap yapılıp muhasebeye gönderilmesi; karışık da bir iş. Sıfırdan bir program öğrenmem gerekiyor.Bana henüz kimse bir şey söylemedi,arkadaşımdan duydum

Bunu bana da bir kaç kez yaptılar,diğer işlerimi söylüyorum onlara ara verirsin bu bitene kadar diyorlar. O yönden çok şükür sıkıntı yaşatmadılar ama bu seferki çok canımı sıktı. Yapmak istemiyorum asla

Şayet görev tanımınızda yoksa ve halihazırda kendi işlerinize zar zor yetişebiliyorsanız kabul etmeyin. Maalesef özel sektörde bu tip sorunlar çokça yaşanıyor,iş bitirici olmamak gerekiyor çoğu zaman,zira o ektralar hiç bitmiyor birde üzerine herdaim müsait insan profili çizmiş oluyorsunuz.

İnşallah sadece bir söylentiden ibarettir. Sıfırdan program öğrenip mevcut işin üstüne iş yürütmek kolay değil. Reddetme ihtimaliniz yokmu ki. Birde durun bakalım belkide olmayacak birşey için içinizi bunaltmayın Şimdiden.

Tek başınıza yapabileceğiniz bir iş mi? Acele olduğu için ön planda sanırım... Muhakkak o zaman tek başınıza yapamayacağınızı söyleyin ve bundan sonra iş bitiriciyseniz bu huyunuzdan biraz feragat edin.. Gerçekten iyi iş yapana teşekkür takdir yok eziyorlar..

Ne kadar haklısın. Rest çekmeyi düşünüyorum bu sefer kabul etmeyeceğim. Burayı seviyorum aslında,doğumdan sonra kızım ameliyat olduğu için işten ayrılmak zorunda kaldım,işsizlik maaşı alabilmem için anlaşmalı çıkarıldım. 1buçuk yıl sonra daha iyi bir maaş ve pozisyonla geri döndüm. Baya zaman sonra pazar günü yeterli gelmiyor diye konuştum,maaşımdan bir miktar kesilip cumartesi de gelme dediler. Haklarım,izinlerim vb şartları da çok iyi. Ama bana bu şekilde hiç alakam olmayan bir iş kakalanırsa kabul edemem.

İşin yoğunluğunu bilmiyorum aslında ama yapan arkadaşımın sık sık şikayetlerini duyuyorum. Benim normalde yaptığım işler bazen çok yoğun oluyor, bazen boş boş oturuyorum siteleri geziniyorum. Aşırı yoğun değilim yani ama bu başkasının işini yapmam demek değil bence. O işi yapanlar benden fazla maaş alıyor sonuçta

Ben yaptım o hatayı,görev tanımımda olmadığı halde işimi seviyordum,beni zorlamayacağınıda düşünerek kabul ettim ama etmez olaydım,elimdeki işi sarkıtmadığım için ardı arkası kesilmedi,en son Genel Müdürle konuşurken dedimki 'Yolumuzu ayıralım ,ben kabul etmiyorum bu ekstra işi,hatta elimdeki fazlalarda zorluyor beni,ben yapamıyorum,kime istiyorsanız yaptırın ama ben yokum'öylece kesildi talepler. Ve ekstralarıda aynen iade ettim sahiplerine. Ki kesin ayrılırdım o gün ısrar etseydi,çantamı alır çıkardım.Beni kaybetmeyi göze alamadı o dönem. Bana koyan ve patlama noktam şu olmuştu aslında ben iş alıp zorlandıkça yada molalarımdan kısip iş yaparken,o yoğun olup işi yetişiremeyen insanlar rahat rahat takılıyordu. Sonradan Genel Müdürle tekrar konuştuk,neden o kadar tepki verdim merak etmiş, onada bahsettim ve dedimki 'Tabiri caizse herkes binmeye alçak eşşek arıyor,ama o ben değilim artık,işimi layıkıyla yaparım ama başka ekstra kabul edemem,görev tanımım belli,bununla ilgili talebiniz varsa değerlendiririm,aksi halde yokum' hak verdi bana. Biliyorum kabul etseydim devamı gelirdi,adım gibi eminim çünkü yaşadım,fazlasını kaldıramazdım.
Sizde yapamıyorum,yetişemiyorumdan dem vurun,hatta onlar söylemeden şunu yetiştiremedim,bu yarım kaldı vb tavirlara girin. Iş bitirici olmayın.

kalan boş vaktinizde sizin işiniz olmayan bir işi size kakalıyolar...kabul etmeyin boşta olsanız kabul etmeyin.benim şuanki iş yerimde bana aynını yaptı ben kabul etmedim...henüz bidaha sormadılar soramıyolar artık sanırım...sonra sizin göreviniz gibi görülüyo çünkü...hiç bulaşmayın bence

elimden geleni yaparım fakat desteksiz zor olur de bence...yapamam dersen kapı orda derlerse ne yaparsın..malesef iş hayatı acımasız..

Yani orta yolu bularak konuşmak iyisi sanırım... Kamudayım ben bilmiyorum o kadar rest çekme şansınız var mı? Burda genel anlamda haksızlık olduğu için çok rahat yapamam vs. diyebiliyorum artık... Siz yine muhakkak yardımla bir ota yolunu bulun..

elimden geleni yaparım fakat desteksiz zor olur de bence...yapamam dersen kapı orda derlerse ne yaparsın..malesef iş hayatı acımasız..
"Elimden geleni yaparım fakat desteksiz zor olur" dersem yine o işi kabul etmiş olacağım. Bir şekilde üzerime yapışacak o iş,yardımcı olmak için değil tamamen devretmeye adam arıyorlar. Yeni bir eleman alsalar daha mantıklı. Bu yüzden kapı orada diyeceklerini sanmıyorum ama çok zorlarlarsa ben kendim çıkarım işten.Başka enayi bulsunlar

bi kez kabul edersen sonra üstüne yapışır.

sizin işiniz bu değil ek maaş verirlerse yapın derim :)

Kabul etme canım.
Geçen sene benim babama böyle bir iş yüklediler. Bilgi işlemde çalışan babama, bilgisayarların korunması ile alakalı mı ne bir iş yüklediler güya geçiçi olduğunu yeni biri girene kadar sen bak, sana güveniyoruz dediler şuan hala babam yürütüyor o işi. Babam sırf bunun için istifa etmeyi bile düşündü ancak bir kaç arkadaşı müsade etmemiş biz sana yardım ederiz diye. Neyse ki bu yaz emekli olacakta kurtuluyor.

Kesinlikle kabul etme. Bilmediğin bir şey olur faturayı sana keserler. Babam kaç kere tartıştı müdürüyle.

Kabul etme canım.
Geçen sene benim babama böyle bir iş yüklediler. Bilgi işlemde çalışan babama, bilgisayarların korunması ile alakalı mı ne bir iş yüklediler güya geçiçi olduğunu yeni biri girene kadar sen bak, sana güveniyoruz dediler şuan hala babam yürütüyor o işi. Babam sırf bunun için istifa etmeyi bile düşündü ancak bir kaç arkadaşı müsade etmemiş biz sana yardım ederiz diye. Neyse ki bu yaz emekli olacakta kurtuluyor.

Kesinlikle kabul etme. Bilmediğin bir şey olur faturayı sana keserler. Babam kaç kere tartıştı müdürüyle.
Normalde bu bölümde çalışan kişi nerdeyse bine yakın maaş alırken babama 5 kuruş vermiyorlar bir de. Ş.r.fs.zler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…