ne yapmaliyim. bayan arkadaslarim ne olur yardim..

bana cok da evladından vazgeçiyormuş gibi gelmedi sanki öyleymis gibi yorumları gelmis ama boşanma ayrılık yeni hayat kurma vs bunlar bir süreç anne kendisini toparlayıp yeni bir hayat kurmak icin zamana ihtiyac duyar bu sure zarfındaki zorluklara oğlunun şahit olmaması en sağlıklısı bence oğlundan vazgeçmiyor sadece düzenini oturtmana kadar oğlunun mevcut duzenını bozmamaya calısıyor. Bana cok mantıklı geldi açıkcası... Annenin ruh saglıgı cok onemli.

Tesekkur ederim. Benim dusuncelerim de bu yonde. Bu su asamada saglikli bir karar olacak gibi geliyor. Ne kadar uzatirsam o kadar zarar goruyorum/goruyoruz.

Ama beni dusunduren su ki, yillardir evlilige alismis olan ben bu hayati kaldirabilir miyim ve esim bunun altindan kalkabilir mi?
Esim adina gereksiz bir ince dusunce mi olur bu?
Boyle bir tecrube yasayan varsa eger olumlu, olumsuz yorumlariniz benim icin cok kiymetli.
Böyle bir tecrübem yok ama çevremde gördüğüm örnekler çok.
Eşinizin 12 yıl boyunca eminim bu evliliği kurtarmak için fırsatı olmuştur. Ancak değerlendirmemiş bu fırsatları..Şimdi bırakın o düşünsün.
Size gelince, evliliğe alıştıktan sonra bekarlığı çok seveceğinizi düşünüyorum.

Esinizden bosanmaniz ok sorun yok. Ama oglunuzu birakip tek basina uzaklarda bi hayat kurmak? Ailenizin yanina gitmiyosunuz oglunuzu almiyosunuz oglunuzun konfor surecegi cevrede bi yasam degil tek basina uzaklarda? Ister istemez baska biri mi var geliyo akla tabi. Yok diyosaniz yoktur da. Bu hikayede eksik bir seyler var...

Eksik olan cok seyi inanin anlatmiyorum.
bunlar da yine esimle alakali afise olmasini istemedigim seyler.
kastiniz bir erkek ise, bunun olmasini istedim, yalan diyemem
ama erkek evlat annesiyim ve boyle bir heyecan benim hayatimin cok geri planinda

Mutsuzluk, tedirginlik ve ruhumu dinlendirmeyen 25-30 yildan sonra tek istedigim bu karamsar anilarla dolu sehri terk etmek ve imkanim varsa guzelliklerle dolu yeni bir hayat... bu kez zorunlulukla degil hur irademle sececegim kisi ve yeni bir hayat.

bana cok da evladından vazgeçiyormuş gibi gelmedi sanki öyleymis gibi yorumları gelmis ama boşanma ayrılık yeni hayat kurma vs bunlar bir süreç anne kendisini toparlayıp yeni bir hayat kurmak icin zamana ihtiyac duyar bu sure zarfındaki zorluklara oğlunun şahit olmaması en sağlıklısı bence oğlundan vazgeçmiyor sadece düzenini oturtmana kadar oğlunun mevcut duzenını bozmamaya calısıyor. Bana cok mantıklı geldi açıkcası... Annenin ruh saglıgı cok onemli.
Nihayet anlayan biri olduguna sevindim. Sakince dusunerek, ofkeme yenilmeyerek ve eksiyi artiyi olcerek kararlar almaya calisiyorum.

ayrılmak isteyebilirsin normal.ama çocuğun babasıyla kalmak isteyecek mi acaba

Tesekkur ederim. Benim dusuncelerim de bu yonde. Bu su asamada saglikli bir karar olacak gibi geliyor. Ne kadar uzatirsam o kadar zarar goruyorum/goruyoruz.

Ama beni dusunduren su ki, yillardir evlilige alismis olan ben bu hayati kaldirabilir miyim ve esim bunun altindan kalkabilir mi?
Boyle bir tecrube yasayan varsa eger olumlu, olumsuz yorumlariniz benim icin cok kiymetli.
O zaman ben bu sorulari yorumlayayim

ben cok mutlu olacaginizi sanmiyorum. Yalnizlik kolay degil. Aranizda cinsellik olmasa da bir hayat arkadasiniz vardi yillarca ve evladiniz yaninizdaydi hep. Simdi tek basina bi hayat. Basta belki ozgurluk hos gelir gez toz. Sonra cok yalniz kalirsiniz. Akranlarinizin hep esi aile hayati var siz duvarlarla.. Sevmek sevilmek sansi bulunur mu? Insana hep denk de gelmiyo ki ask sevda.. Hadi olmadi.. Muebbet yalnizlik.. Evladiniz da babayi tercih edecek kuzen okul hala guzel iliskileri var niye seninle baska sehre gelsin gelse de mutsuz olur vs.. Yani cok cici bi hayat degil.. Ben olsam yine gayret ederdim evliligim sursun diye. Yok erken bosaliyo yok yuzunde ben var.. Bunlar icin mi yani bosanmak? Okuyorum okuyorum net bir sorun yok..

O zaman ben bu sorulari yorumlayayim

ben cok mutlu olacaginizi sanmiyorum. Yalnizlik kolay degil. Aranizda cinsellik olmasa da bir hayat arkadasiniz vardi yillarca ve evladiniz yaninizdaydi hep. Simdi tek basina bi hayat. Basta belki ozgurluk hos gelir gez toz. Sonra cok yalniz kalirsiniz. Akranlarinizin hep esi aile hayati var siz duvarlarla.. Sevmek sevilmek sansi bulunur mu? Insana hep denk de gelmiyo ki ask sevda.. Hadi olmadi.. Muebbet yalnizlik.. Evladiniz da babayi tercih edecek kuzen okul hala guzel iliskileri var niye seninle baska sehre gelsin gelse de mutsuz olur vs.. Yani cok cici bi hayat degil.. Ben olsam yine gayret ederdim evliligim sursun diye. Yok erken bosaliyo yok yuzunde ben var.. Bunlar icin mi yani bosanmak? Okuyorum okuyorum net bir sorun yok..

Bunlar cok kucuk detaylar. Sorun onu bir gun bile es olarak gorememis olmam.
Insanlar mutlu olmak icin evlenmez mi?

Bunlar cok kucuk detaylar. Sorun onu bir gun bile es olarak gorememis olmam.
Insanlar mutlu olmak icin evlenmez mi?
E evlenmeseydin madem adami miden almiyodu?
Hadi evlenmeden anlamadin da evlendin iliskiye girdin oyle anladin ten uyumu yok, dogurmasaydin?

Biriyle evleniyosan, bir cocuk doguruyosan giriyosun sorumlulugun altina.

E evlenmeseydin madem adami miden almiyodu?
Hadi evlenmeden anlamadin da evlendin iliskiye girdin oyle anladin ten uyumu yok, dogurmasaydin?

Biriyle evleniyosan, bir cocuk doguruyosan giriyosun sorumlulugun altina.
Isterseniz bodoslama dalmadan once basligin icerigine bir goz atin.
Isguzar yorumunuzu da kendinize saklayin lutfen.

Isterseniz bodoslama dalmadan once basligin icerigine bir goz atin.
Isguzar yorumunuzu da kendinize saklayin lutfen.

Ne yazacagimi sana soracak degilim, forum kurallari nispetinde keyfime gore yazacagim. "Bodoslama dalma" tabirindeki terbiyesizlige ben degil yoneticiler bir cevap verecek yarin

Herkesin payına bir bedel düşecek elbette ama zaman içinde de herşey rayına oturacak endişeniz olmasın.
Anladığım kadarıyla evliliği sürdürmenizin anlamı kalmamış. Bundan sonrası sizi daha çok yıpratır.
Hepiniz için herşey güzel olur İnşallah.

Herkesin payına bir bedel düşecek elbette ama zaman içinde de herşey rayına oturacak endişeniz olmasın.
Anladığım kadarıyla evliliği sürdürmenizin anlamı kalmamış. Bundan sonrası sizi daha çok yıpratır.
Hepiniz için herşey güzel olur İnşallah.
Saol arkadasim. Insallah oyle olur. Su siralar dusuncelerim bulanik. Insallah netlesir hersey. Belirsizlik ve vicdan muhakemesi beni inanilmaz yipratiyor.
hayirlisi herseyin...

Gercekten anlamak birini bu kadar zor mu?
Ben oglumu alirim. Ve gideriz birlikte.
ben herhangi bir yerden ev tutacagim
onu esyalarindan yillardir dokundugu herseyden aliskanliklarindan
arkadaslarindan
ve cok ama cok sevdigi birlikte buyudugu kuzeninden
cok sevdigi babasindan
cekip alacagim
bencillik bu
ama ben ona diyebilirim ki
oglum ben de babanda seni cok ama cok seviyoruz
herseyden cok
ama ben mutlu degilim
babanla sorunlarimiz var ve basa cikamiyoruz
ben bir sure gitmeliyim
ama sana soz veriyorum bu durum gecici
bana biraz zaman ver sadece
senin iyi olabilmen icin elimden geleni yapmam icin once benim iyi olmam lazim.

Dememin nesi yanlis?
Nesi sorumsuzluk ve nesi vicdana aykiri?
Bu dusuncelerimde annelige ters dusen ne var?
Bambaska bir boyuta tasidiniz durumu
tesekkur ederim yine de.

Evladınızın;
Esyalarına, yillardir dokundugu herseye, aliskanliklarina, arkadaslarina
ve cok ama cok sevdigi birlikte buyudugu kuzenine değil;
ANNEYE ihtiyacı var.

Sizi yargılamıyorum,sadece lütfen biraz kafanızı toparlayın. 1-2 haftalığına ailenizin yanına gidin,ya da izne çıkın.Farkında değilsiniz ama sadece eşinizden değil yaşadığınız hayattan,sorumluluklardan bunalmışsınız.Allahtan eşiniz iyi biriymiş,farklı biri olsa çocuğu size vermezdi. Hiç kimse boşanma esnasında "Sen biraz git de düzenini kurunca,mutlu olunca gelip çocuğu alırsın"demez.

biz bayanlar zaten en son noktada boşanmayı düşünürüz hele bir de çocuk varsa
bence bunu düşündüğüne göre gerçekten nefes alamayacak kadar mutsuzsun
hayat çok kısa nasıl mutlu olacaksan öle karar ver

Tsk ederim arkadaslar goruyorum ki fikirler tamamen zit paralelde ikiye ayrilmis. Zaten ben de bu celiskili durum yuZunden fikir almak istemistim. Cok birsey degismedi hatta suan daha da allak bullak haldeyim. Bazi kisiler gereksiz hassasiyet uslubu kullandi. Sorun degil. Onlari eledim.

Dula kari bosamak kolaydir ya da davulun sesi uzaktan hos gelir vs vs...

Ilginize tesekkurler.

şimdiden düşünmeye başlamışsınız . ayrılmayın lütfen . çocuk var ve ortada sorun da yok. ayrıldıktan sonra ne olacak ki? yalnız hayat çok zor

Bence bir süreliğine ailenizin yanına gidebilirsiniz. Belki eşiniz ve sizin için de düşünme fırsatı oluşur. Anlattığınız şeylere bakacak olursak bunlar boşanmak için elle tutulur sebepler değil bana göre. Evet belki aranızda aşk yok ama ileride yeni hayat kurduğunuzda aşık olacağınız kişiyle mutlu olacağınızın garantisi de yok. İnsanlar çok severek aşık olarak evlendikleri eşleriyle de sorunlar yaşayıp mutsuz olabiliyorlar. Eşinizin erken boşalması konusu da doktorla çözülebilecek bir şey. Yüzündeki benlere gelince eğer kendisi benlerinden rahatsız olmuyorsa sizde eşinizi öyle kabul edebilirsiniz. Anne-çocuk ilişkisine gelirsek, farlı bir şehirde farklı bir hayat peki o hayatı oğlunuz isteyecek mi? Yani alışık olduğu düzenden alıştığı ortamdan kopup sizin yanınıza gelecek mi? Ayrıca yuvanı çocuğunu arkanda bırakıp gitmek işin kolay tarafı, önemli olan evladın ve yuvan için çabalamak.

12 yıldır cinsel anlamda bir şey yaşamıyorsunuz yani.
O adam neden size katlanıyor ki o zaman?

gel öpücem seni.agzımdan aldın lafı.ben erkek olsam 12 yıl benden ayrı olan iplemeyen kadına saygı duymayı bırak şutlarım hayatımdan.resmen kerız yerıne koydun adamı.pess

gel öpücem seni.agzımdan aldın lafı.ben erkek olsam 12 yıl benden ayrı olan iplemeyen kadına saygı duymayı bırak şutlarım hayatımdan.resmen kerız yerıne koydun adamı.pess
Evet benim de tam olarak yapmak istedigim bu. Ayni durumun icindeyim. 12 yildir ayri uyuyup bunu da bosveren bi adamdan ben dw sikayetciyim !
Konunun iceeigini okumadan rica ediyorum yorum yapmayin. Inanin bunlar ihtiyacim olan en son sey.
Anlasilmanin bu kadar zor oldugunu bilmiyordum. Tavrinizdan oturu saskinlik icindeyim

Back
X