ne yapmaliyim. bayan arkadaslarim ne olur yardim..

Ya şu kadını "boşanınca daha mı iyi olacak ?, benim ömrümden ömür gitti vs." diye korkutuyorsunuz ki?
Boşanmak dünyanın sonu mu anlamadım, bende boşandım, çevremde ailemden hiç kimse oturmuyor tümü ile yalnızım bu muhitte ve yalnız yaşıyorum.
Tek fark evladım yok. Sevmediğim ve başka sorunlar da yaşadığım kişisel bakımına önem vermeyen kocamı boşayınca kuş gibi hafifledim !
Bir çok kadın nasılda rahat rahat suçlayıcı konuşabiliyor konu sahibini. Biz değil miyiz burada genellikle "evliliğin büyük bir kısmı cinselliktir" diyen?
Bu kadın 12 yıl boyunca bir saksı bitkisi gibi yaşamış, kadınlığı yaşatılmamış bitmiş tükenmiş. Hayatın parlak renklerini görmek onun da hakkı değil mi yani ?
Ki kocasını da bu konuda değiştirmek için çabalamış hala kadına baskı kuruyorsunuz? O da yazık " kocam napar" diye d üşünüyor hala. Ne yaparsa yapsın koca adam ya konu sahibi! O da hanımına karşı saygılı olup biraz bakımlı olmayı denemeli doktora gidip rahatsızlığına çare bulsak için çabalasa idi. Demek ki oda sizi yeterince sevmiyor. Bence seven erkekte çaba gösterirdi.

Benim bir tanıdıgım 13 yıllık evliliğini aynı gerekçe ile bitirdi onunda kocaman iki evladı vardı. Bu bence evet, evliliğini sonlandırmak için geçerli bir sebeptir.
Evladını da düzenini oturtunca yanına alacakmış zaten, hemen kadına " yoksa senin başka bi ilişkin mi var?" diye yapıştırın yaftaları tabi. Kadın kadının kurdu ne de olsa !

Iki uc yildir dusunuyorum duzeltmeye calistim konustum da. Kayinpederim gorumcem falan da konustular esimle. Degismiyor. Bana iki ay ver soz toparlanacagim seni kazanacagim diyor. Peki diyorum zaten ben istemiyorum ki bitsin diyorum. Sonra donup bakiyorum ki bir arpa boyu yol katedememisiz. Yine karsimda uyuyp duran saci basi darmadaginik bi adam goruyorum. Kisir dongu halini aldi artik.

Iki uc yildir dusunuyorum duzeltmeye calistim konustum da. Kayinpederim gorumcem falan da konustular esimle. Degismiyor. Bana iki ay ver soz toparlanacagim seni kazanacagim diyor. Peki diyorum zaten ben istemiyorum ki bitsin diyorum. Sonra donup bakiyorum ki bir arpa boyu yol katedememisiz. Yine karsimda uyuyp duran saci basi darmadaginik bi adam goruyorum. Kisir dongu halini aldi artik.

Boşanma bi anda verilecek bir karar değil bence, zamanla oluşuyor olgunlaşıyor. Benim 1,5 yılda gelişti bu fikir kafamda.
Bence sen kararlısın, hemen harekete geç ve bu işi bitir, madem maddi sorunun yok daha fazla bekleme..

madem öyle yapacak bir şey kalmıyor. kadınlık sizin de hakkınız. sizi burada eleştirenler böyle bir kocaya tahammül edebilirler miydi acaba?

hakkınızda hayırlısı olsun madem ne diyelim..

Boşanma bi anda verilecek bir karar değil bence, zamanla oluşuyor olgunlaşıyor. Benim 1,5 yılda gelişti bu fikir kafamda.
Bence sen kararlısın, hemen harekete geç ve bu işi bitir, madem maddi sorunun yok daha fazla bekleme..

Evet teşekkür ediyorum. Boyle yorumlar kararımın arkasında daha güçlü durmamı sağlıyor.

madem öyle yapacak bir şey kalmıyor. kadınlık sizin de hakkınız. sizi burada eleştirenler böyle bir kocaya tahammül edebilirler miydi acaba?

hakkınızda hayırlısı olsun madem ne diyelim..

Ederler miydi bilemiyorum. Herkes çektiğini bilir. Onaylamamak ayrı eleştirmek maksatlı alaycı ve sert bir üslup kullanmak ayrı. Negatif yorumları da dikkate alırım fakat aşağılayıcı yorumları direk eleyerek geçiyorum.

Anlattim
iletisimimiz iyidir
dedim ki bu zamana kadar benim gormedigim sey
artik farkindalik halini aldi ve ben dayanamiyorum
Ilac alacagim dedi almadi
yuzinde ve vucudunun heryerinde cok buyuk benler vardir
hic olmazsa yuzundekileri aldir dedim
ben seviyorum dedi
herseye bosvermislik
hayattan zevk almayan
her durumda coken
guclu duramayan pasif bir adam

Siz soyleyin boyle koca kim ister?
Madem sevitorsun beni ve kaybetmek istemiyorsun
yillardir soyluyorum ne olur biraz hayat dolu ol
bak kendine dusman catlat
yok olmadi....
olmuyor

Tukendim artik
verecek birseyim kalmadi
yillarin verdigi gonul borcum disinda
onu artik koca olarak gormuyorum ve istemiyorum
ben maas kartimi dahi ona verip tek kurus almam

iyi de canım sen evlenirken benleri zaten vardı, valla ben konunu anlamakta zorluk çekiyorum, madem benleri nahoş geliyordu neden evlendin ki, ayrıca bu sorunlar annelik yapmana engel değil bence, 13 yaşındaki çocuğuma annelik yapamıyorum demişsin, depresyondasındır belki, doktora görün derim
boşanmaktaki tel çekincen yuvanı özleme ihtimalinse bence boşan, çünkü anlattığın kadarıyla zaten kendini bir yuvada hissetmiyor gibisin, çocuğunda çok büyük etkilenecek yaşı geçmiş

Sevmemekten daha geçerli boşanma sebebi mi varmış?

Karşı tarafın boşanma gerektiren hareketlerine geçmeden önce, ön koşul sevmek zaten. Bu sağlanmıyorsa karşıdaki ne verirse versin boşanmak gerekir. Ki bakalım konu sahibinin eşi neler vermiyor

1. Kişisel temizlik
2. Verimli cinsel yaşam
(uzak duran konu sahibi çünkü erken boşalan eşi.)
3. Sosyal yaşam
4. Enerji

İnsanların hayatında olmazsa olmaz şeyler hayat enerjisi ve mutlu cinsel yaşamdır. Eşinde ise en önemsediği şey kişisel hijyendir bu nedenle. Eşiniz sizi resmen öldürmüş.

Tabi ki önce düzen kuracaksınız. Evlat bırakmak bunun neresinde bunu anlamış değilim. Öbür türlü de baba bırakmış oluyor evladı ama geçeceğim bu kısmı. Bir an önce kesin kararınızı uygulamaya başlayın, hayatınızı yakmayın.

Şiddeti, aldatmayı bile tek başına boşanmak için yeterli görmeyen insanların yorumlarını da umursamayın.

Belli ki çok daha mutlu olacaksınız.

Size kendimi ornek veriyim. Cok cok severek evlendim basta ailesi istemiyodu esimin bize uygun degil diyolardi esim 1 sene konusmadi ailesiyle eve dogru duzgun gitmedi daha biz sevgiliydik o zaman. Sonrasinda ikna oldular neyse nisanlandik evlendik 4 sene sonunda. Hala cok seviyorum esimi ama o ilk zamanlardaki heyecani duymuyorum o heyecani hep ariyorum cabaliyorum. Eski hayatimi ozledigim zamanlar cok oluyo acikcasi gez toz istedigin kisiyle takil sabahlara kadar gezerdim arkadaslarimla asik oldugum adamlarla.. iste bu noktada eski hayatimi ozlesemde beni durduran sey şu oluyo gez toz eglen nereye kadar gercekten doyumsuzluk basliyo bi noktadan sonra herkes yuvasini kurar kalirsiniz oyle kosede. Hi evladibiz olmasaydi cabalamayi bosverin artik derdim ama evladiniz varsa cabalamak zorundasiniz esinizle terapiye gidin hatta once siz tek gidin sorunlarinizi anlatin bence esiniz bakim yapsa kendisine enerjisi yukselse ve siz sosyallesseniz iliskiniz duzelecek inanin yerini dolduracaginiz baska bi adaminda daha iyi olacaginin garantisi yok.. yavrunuza yazik bizler artik anneyiz cok dusunup hareket etmemiz lazim. Her seyi denedikten sonra olmuyosa iste o zaman ayrilma vakti gelmistir ama evladinizi birakarak degil tabi! Ben bunu anlayamam asla. Yok duzenimi kurayim yok babasida iyi bakar fasa fiso. Isterse 40 bakici tutsun babasi bir dedigini iki etmesin yahu annenin yerini alir mi? O boslugu kimse dolduramaz. Gecen gun burada bi arkadas annemi arayayim mi diye konu acmisti. Annesi kucukken birakip gitmis bi dahada gormemis bende nasil boyle insanlar var diye ic gecirmistim ama goruyorumki fazlasiyla var.. siz simdi ben evladimi sonra gorurum birakmam durumlarina girersiniz ama o is oyle degil ben Allah gostermesin bir gun ayri kalamam ya ailenizde arkanizdaymis daha ne olsun gidin bi ev kiralayin doseyin cpcugun ne engeli olucal size. Tabi derdiniz hayatinizi yasamak degilse.....

Size kendimi ornek veriyim. Cok cok severek evlendim basta ailesi istemiyodu esimin bize uygun degil diyolardi esim 1 sene konusmadi ailesiyle eve dogru duzgun gitmedi daha biz sevgiliydik o zaman. Sonrasinda ikna oldular neyse nisanlandik evlendik 4 sene sonunda. Hala cok seviyorum esimi ama o ilk zamanlardaki heyecani duymuyorum o heyecani hep ariyorum cabaliyorum. Eski hayatimi ozledigim zamanlar cok oluyo acikcasi gez toz istedigin kisiyle takil sabahlara kadar gezerdim arkadaslarimla asik oldugum adamlarla.. iste bu noktada eski hayatimi ozlesemde beni durduran sey şu oluyo gez toz eglen nereye kadar gercekten doyumsuzluk basliyo bi noktadan sonra herkes yuvasini kurar kalirsiniz oyle kosede. Hi evladibiz olmasaydi cabalamayi bosverin artik derdim ama evladiniz varsa cabalamak zorundasiniz esinizle terapiye gidin hatta once siz tek gidin sorunlarinizi anlatin bence esiniz bakim yapsa kendisine enerjisi yukselse ve siz sosyallesseniz iliskiniz duzelecek inanin yerini dolduracaginiz baska bi adaminda daha iyi olacaginin garantisi yok.. yavrunuza yazik bizler artik anneyiz cok dusunup hareket etmemiz lazim. Her seyi denedikten sonra olmuyosa iste o zaman ayrilma vakti gelmistir ama evladinizi birakarak degil tabi! Ben bunu anlayamam asla. Yok duzenimi kurayim yok babasida iyi bakar fasa fiso. Isterse 40 bakici tutsun babasi bir dedigini iki etmesin yahu annenin yerini alir mi? O boslugu kimse dolduramaz. Gecen gun burada bi arkadas annemi arayayim mi diye konu acmisti. Annesi kucukken birakip gitmis bi dahada gormemis bende nasil boyle insanlar var diye ic gecirmistim ama goruyorumki fazlasiyla var.. siz simdi ben evladimi sonra gorurum birakmam durumlarina girersiniz ama o is oyle degil ben Allah gostermesin bir gun ayri kalamam ya ailenizde arkanizdaymis daha ne olsun gidin bi ev kiralayin doseyin cpcugun ne engeli olucal size. Tabi derdiniz hayatinizi yasamak degilse.....

Ya derdi gerçekten hayatını yaşamak ise?
Bir kadının artık başkalarının değil kendi hayatını yaşamaya karar vermesi neden bu kadar tü kaka bir durum oluyor ? Kadın evladımı terkediyorum mu demiş?Ayrıca mutsuz bi anne evladına ne verebilir ki ?
Cidden anlaşılır bir yanı yok şu yorumunuzun. Yorumların genelinde " evladını neden bırakıyorsun" temalı tepkilerden etkilenip yazılmış bir yorum olduğu çok belli. Bence tümü ile okumamışsınız konuyu ve konu sahibini anlamamışsınız.

Bir kadının artık başkalarının değil kendi hayatını yaşamaya karar vermesi neden bu kadar tü kaka bir durum oluyor ? Kadın evladımı terkediyorum mu demiş?Ayrıca mutsuz bi anne evladına ne verebilir ki ?
Cidden anlaşılır bir yanı yok şu yorumunuzun. Yorumların genelinde " evladını neden bırakıyorsun" temalı tepkilerden etkilenip yazılmış bir yorum olduğu çok belli. Bence tümü ile okumamışsınız konuyu ve konu sahibini anlamamışsınız.
Yani siz karisini cocugunu birakip hayatini baska kadinlarla devam ettiren adamlarada karsi degilsiniz. O zaman bi sry diyemem tabi kimin cani ne cekiyosa yapsin o zaman ne diyim

Yani siz karisini cocugunu birakip hayatini baska kadinlarla devam ettiren adamlarada karsi degilsiniz. O zaman bi sry diyemem tabi kimin cani ne cekiyosa yapsin o zaman ne diyim

Söylediğiniz başka şeyler dikkatinizi çekerim.
Hayatını yaşamaktan kastınız bu mu yani ?
Konu sahibi başka erkek yok demiş, velev ki aşık oldu başka bir adama, ne diyelim boşanma kocanı aldat mı diyelim yoksa boşan kimseyi aldatma mı diyelim ki durum böyle birşey de değil.

Eşinin iyi bi insan ve seni sevdiğini söylemişssin senin sevgini bitiren ne merak ettim bence psikolojik yardım al çünkü boşansanda eşinin hatası olmadığını düşünürken kendini çoçuğuna karşı suçlu hissedersin

başkasına aşık olabilir mi konu sahibi

ya da yılların getirdiği şeylerden dolayı depresyonda olabilir ve bu durumda ilk gözüne batan eşi olur.bir doktra görünsün derim

Cok merak ediyorum hangi erkek gunlerce banyo yapmayan, saci basi daginik gezen, surekli uyuyan, 12 sene boyunca iliski kurmayan kurdugunda da 1 dakika sonra ben orgazm oldum tamam yeter diyip cekilen bir kadinla evli kalir?

Söylediğiniz başka şeyler dikkatinizi çekerim.
Hayatını yaşamaktan kastınız bu mu yani ?
Konu sahibi başka erkek yok demiş, velev ki aşık oldu başka bir adama, ne diyelim boşanma kocanı aldat mı diyelim yoksa boşan kimseyi aldatma mı diyelim ki durum böyle birşey de değil.
Iyide ben bosanmayin demedimki terapiye gidin ondan sonra olmazsa ayrilin dedim.. ayrica cocugunu birakma dusuncesine uzuldum. Annesiz cocuk bilmiyorum ya bi sey diyemiyorum hayirliai olsun

Saol arkadasim cok ama cok tesekkur ediyorum. Anladigin icin. Beni o kadar guzel ozetlemissin ki..

Yani 12 yil ayni yatakta uyumayan bir cift icin anlattiklariniz bana durumunuza gore normal geldi...

Esiniz tabii ki sizden ayrilmak istemez..Evde sex disinda hersey var..Maas kartiniz bile elinde..Adam neden ayrilsin..Sizin yapmaniz gereken o evden ayrilip makul sartlarinizi yerine getirmeden o eve donmemek olmaliydi..

Madem iyi bir isiniz var oglunuzu bu zorlu donemde neden birakacaksiniz anlamiyorum..Madem ki ayrilmak niyetin senelerdir o evde senin de emegin var birak kocan gitsin evden, sen niye gidiyorsun..Sonucta iyilesmeye calismayan kendisi..

Bak ben sana diyeyim bu donemde oglunu birakirsan sonrasinda toplaman daha zor olur..Oglunun gozunde sen suclu gosterilirsin cunku cocugun gozunde iyi bir anne-babasi var kari-koca iliskisini bu donemde kim nasil anlatirsa oyle anlar..

Esin oglunun o cok sevdigi halanin, kuzenin vs. bir parcasi simdiye kadar seni destekleseler de bosanmadan sonra esinin tarafina doneceklerdir ki eger ki ogluna duskunlerse kesin ohle yaparlar cocugu sana vermemek icin..

Bence sen anne-ogul adina saglikli dusunemiyorsun..Ama dersen ki yok ben sadece kendim icin yasayamadigim seyler icimde kaldi yasamak istiyorum, o zaman soylediklerimi unut ve kesinlikle baba da kalsin..

Hayir oglumu almak istiyorum. Aslinda tamamen koparmakta istemiyorum. Benim evimde ve babasinin evinde bir yuva ortami saglikli bir yasam alani olusturmak istiyorum ogluma. Bende de kalabilir dilerse babasinda da kalabilir. Her iki tarafta da el ustunde tutulacaktir. Sadece aile kavrami biraz eksik olacak. Babasi ve halasi onu bana vermemezlik yapmaz. Bu konuda oglumuza hep hassas olduk onun duygulari herseyin ustundedir.

Back
X