• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapmalıyım bilmiyorum:( yardıma ihtiyacım var,evlilik zormuş:(

hahahah doğru söylüyor adam :D biz biraz tuhafız sanki hıh :ssz:

İş saatleriniz nasıl bilmiyorum ama bir akşam güzel bir masa hazırla güzelce giyin süslen bir de küçük bir not yaz..

Böyle ara ara yap inşallah işe yarar :D

aynı saatte çıkıyoruz.genelde eve beraber gidiyoruz. yemeğe falan takmaz pek, zaten ikimiz de işte öğle yemeği falan yediğimiz için eve gidince hazırlıyorum, yiyoruz. eşim benle vakit geçirmekten şikayet etmekten çok, onları kıramamaktan, gitmezsek yanlış anlaşılacağından, laf edeceklerinden korkuyor. en çok da ''herkes orda'' lafından nefter ettim.. bizi görmek istiyorlar nasıl hayır diyeyim utanıyorum. bizi seviyorlar diyor.

Eşinizin sizi anlamaktan başka çaresi yok,bunun için de illa boşanma tehditlerine filan ihtiyaç yok
Ona gayet sakin bir şekilde evinizden soğumaya başladığınızı
kayınvalidenizi ve görümcelerinizi çok sevdiğinizi ama böyle giderse evinizden uzaklaşacağınızı
evinize adapte olamayacağınızı,onun erkek olduğu için bunu anlayamayacağını söyleyin.
Ama sakın tartışmayın en sakin erkek bile(benim eşim yani)iş tartışma ve inatlaşma boyutuna
geldiği zaman direk savunmaya geçer maalesef.
"Sen sadece onlardan sorumlu değilsin ben de senin sorumluluğun dahilindeyim ve en az onlar kadar benim de gönlümün hoş tutulmasına,istek ve fikirlerime saygı duyulmasına ihtiyacım var,tabi ki annenleri ben de çok seviyorum ama evimde de vakit geçirip, düzenime adapte olmak istiyorum ve evli bir kadın olarak en doğal hakkım bu
Haftada 2 defa gidelim ne şiş yansın ne kebap deyin:)

Son düzenleme:
yok ya sadece ben sanıyordum ama benden hariç aynılarını yaşayanlar varmış ben yazsam bu konuda ki cevapları bu kadar olur eşimi seviyorum oda beni seviyo eminim bundan ama eşim ailesini de çok seviyo tabiki sevicek ailesi o ama evlendiğinği farkına varamıyorlar ne eşim ne ailesi kabullenemiyorlar gibi geliyo bana bende on ay aynı sokakta oturdum her akşam bize gelin burda yiyelim aynı işte bende çalışıyorum sen uğraşma iki tencere kaynamasın hafta yedi biz altı ordayız tahammül demiyordum artık yeni evliyimde eşimle bu yüzden tartışmak istemiyorum ailesine düşkünlüğünü biliyorum biraz sabırettim ama tartıştım sustum derken eşim başka ilçede işe girdi ve biz yaklaşık yarım saat uzaklıkta bir ilçeye taşındık ama çook dualar ettim çok sevindim taşındım artık kendi hayatımı yaşıcam kendi evimde yemek pişiricem evimin tadını çıkartıcam bide işten de ayrıldım çok rahat edicem mutluluktan uçtum resmen ...taki bekar olan görümcemin taşındığım ilçede işe girmesi ve bana hiç sorulmadan benim evimde kalma planları yapılmasına kadar evet şu an haftada bir görüşüyoruz kayınvalidemlerle ama görümcem hergün bizde evimde rahat rahat dolaşıyo yiyor içiyor geziyor bizi kullanıyo kendi çalışıyo kendi harcıyo bizim ondan beklentimiz yok ama insansın sen ya iki ekmek alıp eve gelmez mi bi insan. tam mal yani anlıcanız nefret ediyorum öyle bana yakın falanda değil armızda dört yaş var arkadaş gibi olcağımız yere onun soğukluğu ve düşüncesizliği yüzünden sanki benim evim aş evide o bende kalan birisi gibi şimdi çalışıyorum tekrar işe girdim bide onun hizmetini yapıyorum ya arkadaşlar herkese sesleniyorum ben mi bencilim daha on aylık evliyken neden hayatımı yaşayamıyorum eşimle evimin tadını yanlızlığımızı mutluluğumuzu yaşayamıyoruz ne olur söyleyin ben mi haksızım ben mi suçluyum eşim bide onun yanında gayet resmiyiz sanki biz ona misafir gitmişiz gibi ve şimdi diyorum ki keşke eski ilçede olsak ve haftada üç beş neyse kayıvaledemlere gitsekte görümcem bizde kalmaydı diyorum beterin de beteri varmış diyorum çünkü en azından evimize gidince yanlızdık :((

kızlar konunun başında da yazmıştım sıkıntılarımı bişi eklemeyi unutmuşum bi ark yazmış ordan aklıma geldi, eşim ne zaman aileme gidelim dese gidiyordum ilk başarda ertesi günde benim aileme kendi ailesine koşa koşa gidiyordu ama tabi sık sık benimkilere gitmek sıkıyordu o durumda beni anlamasına sebep oldu ,

canım ya işin zor gerçekten ağırlığını koy derim hem çalışıyosun yorgun geliyosun insan kendi evinde rahat eder
eşinizde sizden yana değil gibi .. bu yönden ayrılırsanız pişman olursunuz ne saçma bu kaynanaları boğmak istiyorum ne isterler gelinlerinden anlamadım

canım ya işin zor gerçekten ağırlığını koy derim hem çalışıyosun yorgun geliyosun insan kendi evinde rahat eder
eşinizde sizden yana değil gibi .. bu yönden ayrılırsanız pişman olursunuz ne saçma bu kaynanaları boğmak istiyorum ne isterler gelinlerinden anlamadım

sırf bu yüzden ayrılmak istemiyorum ben de. aramızda sevgisizlik içki kumar kadın vs. birşey yokken sadece bu konu bizi 1 yıldır geriyor ya. hiiç gitmesem gelmesem umrumda olmaz. kv ye değil belki ama o amcasının kızları falan gerçekten umrumda olmazz..

aynı saatte çıkıyoruz.genelde eve beraber gidiyoruz. yemeğe falan takmaz pek, zaten ikimiz de işte öğle yemeği falan yediğimiz için eve gidince hazırlıyorum, yiyoruz. eşim benle vakit geçirmekten şikayet etmekten çok, onları kıramamaktan, gitmezsek yanlış anlaşılacağından, laf edeceklerinden korkuyor. en çok da ''herkes orda'' lafından nefter ettim.. bizi görmek istiyorlar nasıl hayır diyeyim utanıyorum. bizi seviyorlar diyor.

erkek milleti işteeee..!!!!!!

ben böyle giyinip süslenip mum ışığında sofra hazırlamıştım 14 şubatta yeni evliyken
çıktı geldi kaynanam bide söndürme mumları yiyin siz yemeğinizi diyor, bir ara sabah 9 gece 12 bizdeydi
eskisi gibi değil şimdi, eskidik galiba 5 sene bitiyor bizimde
zamanla yoluna girer herşey
ama çok zor gibi sizin aile, tayin şansınız falan yokmu?

Son düzenleme:
arkadaşlar öncelikle merhaba. Forumda ilk konum. Kimseye anlatamıyorum üzülmesinler, beni mutsuz bilmesinler diye ama artık kendi kendime de yetemiyorum. Benden tecrübeli olan çok ablalarım vardır, yardımlarınıza ihtiyacım var. öncelikle 25 yaşındayım, eşim benden 10 yaş büyük. Ve ailenin tek erkek çocuğu. 3 görümcem var. Ikimiz de ailelerimizin en küçükleriyiz. Haliyle çok el bebek büyüdük. Büyük bir şehirde yaşıyoruz ve ailelerimizle aramızda 30-40 dk falan mesafe var. Evleneli daha 1 yıl bile olmadı. Ikimiz de çalışan insanlarız. Hem de 6 gün çalışıyorum. Eşimle birbirimizi çok seviyoruz, daha yeniyiz hem problemlerimiz illa ki olacak alışma aşamasındayız. Ama bizim hep problemlerimiz, kavgalarımız ailesinden yana oluyor. Görümcelerim hepsi evli zaten büyükler, bana sürekli bir şey bilmiyorum gibi öğretme çabasındalar. Geniş bir aileleri var ve sürekli beraber olmayı seviyorlar. Sorunum şu ki kv ve görümceler sürekli yanında istiyor bizi bu konudan çok rahatsızım. Eşime kaç defa dile getirdim, beni anlamıyor alışmak zorundasın diyor. Sürekli kavga ve sonunda küslük. Kabullenemiyorum bunu, düşünün işteyim arıyorlar yemeğin yoktur oraya gel buraya gel. Eşimi de arıyor ona söylüyorlar. Birkaç defa gitmedim, hemen eşime sen böyle değildin falan yapıyorlar. Kv haftanın 3-4 günü görüyor bizi, buna rağmen ağlıyor yaşlıyım özlüyorum sizi istiyorum falan diye. Mesela yemeğe gidiyoruz, geç oluyor çay falan derken, burada kalın diyor. Görümceler de öyle. Sürekli gidip gelmeye alışmışlar, ama ben buna dayanamıyorum. Işten çıkınca eve gidip gerekirse aç kalmak ama kendi evimde olmak istiyorum. çok mu bencilim? Onlarla bir problemim de yok ama hep birilerinin planlarımı yapmasını hazmedemiyorum. Uymadığım zaman eşimle huzurumuz bozuluyor, uyduğum zaman sinirim bozulduğu için ben huzursuzluk çıkarıyorum ne yapacağımı bilmiyorum. Onlar böyle alışmışlar, benim de alışmamı bekliyorlar ama artık yok. Yapamıyorum. Eşim beni anlamıyor bu konuda. Anlatmaya çalışınca da bende değil sende sorun var normal değilsin diyor. Eşimle tek sorunumuz bu inanabiliyor musunuz? Birbirimizi seviyoruz ama bu yüzden ayrılmayı bile konuştuk. Biterse biter onlardan vazgeçmemi bekleme dedi bana bana mesafe koy diyorlar ama haftada 3-4 gün görüşürsek nasıl yapabilirim bunu yaşayanlarınız vardır bu durumu, nasıl çözebilirim? çok sıkıntılıyım lütfen bir akıl..:(((((((

arkadaşım senle aynı kaderi paylaşıyoruz benm eşimn aileside öyle birbirine çok bağlılar ben eşimle çok tartıştım ve bu ailelerimize bile yansıdı ben çalışıyorum fazla gelemem falan filan anlattım kv. Kp. Ye durumumu anlattım çalışıyorum dedim gelemem evimde rahat ediyorum dedim sende anlat yoksa baştan konuşmazsan anlamazlar

ben böyle giyinip süslenip mum ışığında sofra hazırlamıştım 14 şubatta yeni evliyken
çıktı geldi kaynanam bide söndürme mumları yiyin siz yemeğinizi diyor, bir ara sabah 9 gece 12 bizdeydi
eskisi gibi değil şimdi, eskidik galiba 5 sene bitiyor bizimde
zamanla yoluna girer herşey
ama çok zor gibi sizin aile, tayin şansınız falan yokmu?

:1:
anam bune yaa beterin beteri var arkadaş

evet bu burası da bizim evimiz olayı da geriyor beni.çok mu bencilim bilmiyorum ama deliriyorum. oturuyoruz ay şu koltuğu buraya mı alsak, halıyı böyle mi sersek, tabloyu burdan buraya mı alsak... eşim bir şey olmaz onlar gidince eski yerine alırsın yapıyo ama ben dayanamıyorum. artık ben öyle istedim diyorum. ne yapabilirim. siz kızmaz mısınız?

canım kızmaz olur mu insan herkes kendi evini kendi zevkine göre döşemek ister ben böyle hoşlanıyorum de
taviz verme :7:

haline şükret dostum diye bir şarkı varya aynen öyle :)
arkadaşım, ben böyle seviyorum anne, hatta şakayla karışık ben senin evine karışıyormuyum anne aşkolsun düzenimi beğenmiyorsun falan de

ben hiç rol yapmadım fenalaştım bayıldım hatta ama sinirsel rahatsızlığım var, çok kötü olduğum günler, benden çıkmayan insanlar nedense geçmiş olsun deyip gittiler,
zamanla bende daha az kendimi parçalamaya başladım, daha çok yorgun ve halsiz olmaya başladım, ama yapılcak bişey oldumu hasta oldumu misafir oldumu herşeyine koştum, hakkım çoktur ve herkese de iyi anlatır beni, şimdi altlı üstlüyüz hatta, iyiyiz şükür, birbirimize gelir biraz oturur gideriz, binde birde beraber yeriz hani mangal falan olursa terasta, yada elde açma bişeyler yaparsa o yada ben

valla arkadaşım evlenıosan azcık kocanın karısı oluosan azcıkta kaynananın kaynatanın gelını olacaksın evlılık bu yaa..vazgecıremezsın gıdıp gelmeyı..bence bosver gıt gel akıllı ol yarın oburgun kocanla aran bozulursa bı kavgadan fılan senı savunacak akrabaları olur.sonucta bu adamda hergun canım cııcım demıcek.yerı gelıcek ondanda sıkayetleneceksın ozaman derdını anlatıcak adam bulamazsın adın çıkar kotu gelıne soğuk gelıne...off yazdıkça ıcım daraldı zor ısler yaaa hayat boyle gıdıooooooo.hersey gönlünce olsun

aynı sorunların katmerlisini yıllar önce yaşayan biri olarak şunu hatırlatmak isterim ,yeni evliliklerde özelliklede erkekler aileleriyle gidiş geliş anlamında daha sıkı ilişki içindedirler ,bu zamanla azalıyor,tabiki böyle kalmayacak ,zamanla eşiniz evliliğini ,evini daha önde tutacak ,bu süreçte siz biraz daha sabrederseniz inanın bu sorunlar çözülüyor,ailesiyle ilişkilerini anlamaya çalışın ,sizde bundan tad alırsanız buda zaten bir sorun olmaktan çıkar,evliliğinizi eşinizi seviyorsanız bu sebepten dolayı bitirmemenizi öneririm,sevgiler.

aynı durumu bende yaşamıştım,eşimde tıpkı senin eşin gibi düşünüyordu.birde ben çalışmadığım için gündüzde çaygünlerine gidiyodum :(,hep şikayet ettim bi dünyada laf işittim . sonra biraz ben biraz onlar ortasını bulmaya başladık,şimdi gayet iyiyiz,ama zamanla,bazen ayda bir kere görüşüyoruz ,bazen haftada iki kere duruma göre değişiyor.ramızda gerginlik yok.yeni evliyekn kadında erkekde hemen benimseyemiyor yeni evini bazen ,senin eşinde alışacak evine, düzeninize,biraz arayı açmaya bak. herşey istediğin gibi olur inşallah

valla arkadaşım evlenıosan azcık kocanın karısı oluosan azcıkta kaynananın kaynatanın gelını olacaksın evlılık bu yaa..vazgecıremezsın gıdıp gelmeyı..bence bosver gıt gel akıllı ol yarın oburgun kocanla aran bozulursa bı kavgadan fılan senı savunacak akrabaları olur.sonucta bu adamda hergun canım cııcım demıcek.yerı gelıcek ondanda sıkayetleneceksın ozaman derdını anlatıcak adam bulamazsın adın çıkar kotu gelıne soğuk gelıne...off yazdıkça ıcım daraldı zor ısler yaaa hayat boyle gıdıooooooo.hersey gönlünce olsun

Adin cikar kötü geline soguk geline bu ben olucam sanirim :1:

Seninle ayni sorunu yasiycam sanirim nisanliyim ve nisanlim simdiden baslamis gidelim gelelim vs . Ah ah :18:

açıkçası iş eşinizde biter, zamanla ailesi ve kendisi sizin bir yuvanız olduğunun bilincine varacaklardı, siz fazlaca yorulmuş olsanız da..Sevgi emek vermek, gözealmak ya nedense kadına oluyor olan.
benim oğlum olsa '' her gece her gece olmaz, biz evimizde oturmak istiyoruz'' der noktayı koyar.:45:
Doğan Cüceloğlu nun kitaplarını okuyarak '' Korku kültürüyle değil Sevgi kültürüyle'' büyüttük ya ondan olsa gerek.:49:

evet iş eşimde bitiyor farkındayım. hiç kimseyle bir sorunum olmamasına rağmen, eşimin(dolayısıyla onların) haftada birkaç kez katılmak zorunda kıldığı aile toplantılarına katılma baskısı oluştuğu için evden adım atmak istemiyorum.. beni zorlayarak farkında değiller ama daha da soğuttular. soğudum eşimden de ailesinden de. sevgi saygı tabiki ayrı ama özlemiyorum onları artık. onlarda biraz biraz farketti aslında her çağırmada bakarım, işim olmazsa vs. dememden( sonunda gitsem de gitmesem de) artık bilmiyorum. sanırım birkaç kez üst üste bahaneler bularak kibarca reddetmem gerekecek. olmadı açıkça söyleyeceğim. başka çarem yok. hayatımı ne eşim, ne onlar kimse yönetemez. ne zaman evde oturacağıma, ne zaman hasta ziyaretine, ne zaman gezmeye gideceğime ben karar vermeliyim. çok takıyorum kafama, beni sevmiyor mu değer vermiyor mu diye. paranoyak olacağım. kendimi sıka sıka erken yaşlanacağım bu gidişle:)

denizimx üzme kendini bu kadar senden önemli değil ki hiçbir şey sağlığından olursun bu kadar sıkarsan daha mı iyi.. inan binlerce kadın yaşıyordur bu durumu bizim toplumumuza özgü bir durum ve tamamen ortadan kaldırmak da zaman ister.
ben evli değilim evli olmadığım halde bile buna benzer şeyler yaşıyorum ve moralim bozuluyor, kim bilir evlensem ne olur dimi... ama kafaya takmamayı deniyorum inan böylesi daha iyi çünkü insanları değiştiremiyoruz hele ki belli bir yaşa gelmiş insanları. sadece bazı şeyleri bilmelerini sağlayabiliriz o kadar.
bu konuda sen haklısın, eşin tabi ki seni çok seviyordur sevmez olur mu sadece bu konularda tam olgunlaşamamış(erkeklerin olgunlaşması için belli bir yaş kriterine ihtiyacımız yok biliyorsunuz:1: ) ya da yetiştiriliş tarzı böyle.
Bence sabırlı ol eşinin ailesi yüzünden sevdiğin adamla fevri hareketlerle de aranı bozma o söylediği laflar da savunma mekanizması sanki ailesine karşı duruyormuşsun gibi hissediyor demek ki sen tatlı tatlı çözmeye bak bu işi. hem onun ailesiyle vakit geçir hem kendi ailenle geçir hem de baş başa kalmanızı sağla.
Aklını başından al biraz:34:şaşırt sürekli. lafını geçir ama fevri bir şekilde değil sakin olarak eminim sonunda bu sıkıntını atıcaksındır arkadaşım.

Back
X