• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapmalıyım bilmiyorum:( yardıma ihtiyacım var,evlilik zormuş:(

vayyyy hiç bunu düşünmemiştim.
Bence de her gün her gün ohh böyle rahat oluyor.
Evde yemek yapmıyorum valla sağolun canım da mantı çekti yarın bir mantı açıversen anne.
Akşam size gelcez hadi kızartma yapıver köfteler baharatlı olsun desen hahah
ayy gıcık olurlar valla. Hizmetçi miyiz biz gidin evinizde yiyin bile derler. Aklımın köşesinde bu taktik:34:

süpersiniz canlarımmmmm
yeni evlilere iyi taktikler veriyoruz ha bizde mi bir topik açsak ne

Aile önemli de bir tek onların ailesi mi önemli ?
Görümcelerinin kayınvalideleri yok mu ?
Nasıl yetişiyorlar böyle 2 tarafa ? Hiç sanmam kayınvalidelerine senin kadar gittiklerini...

O zaman sen de eşinin ailesine karşı kendi aileni öne sür.
Mesela seni oldubittiye getirmek istedikleri zaman,maalesef gelemeyiz,o gün annemlere sözümüz var de.
Annene açıkça söyle,başaçıkamıyorum eşimin anlaması için bu şekilde olması gerekiyor dersin.

Aslında kadınlar hep fedakarlık eden taraf oluyor.
Eşlerin ailesine sık gidiliyor.Başbaşa geçen zaman o kadar azalıyor ki kadın kendi ailesine gitmeyi erteliyor.
Halbuki kısasa kısas yapılsa belki erkek,kuramadığı empatiyi yaşayarak görecek.

hiç hoşlanmadığım şey işte bu . yahu yeni evlisiniz henüz . bir sene dolmamış . ne demek zart zurt ailesi arıyor . insandan biraz anlayış olur . eşinde kusura bakma ama ailesi için seni eziyor . sen gitmeyelim diyorsun o gitmek istiyor . insan yeni evli olunca ne bileyim kendi halinde olmak istemez mi . çok thaf geldi bana . eşin sana gerçekten aşık mı emin misin ?zaten çalışıyormuşsun yani bide kv nin görümcenin gönlünü yap uff sıkıldım valla . allah korusun .

eşin sana biterse biter mi dedi?eşin bunu gerçekten söyledi ise bu çok ciddi bir sorun.yani ayıp etmiş ve belki de bazı sinyaller vermiş.keşke bunu ve bu konuyu evlenmeden önce seninle konuşsa imiş...

helaaaallllllll
uyanığa bak yaaaaaaaaaaaaaa sen kafayı iyi çalıştırıyon haaaaaaaaaaaa:27::27::27::27::27::27:

Canıııııııııımmmmmmmmmmm bizsennen hep görüşek anaaaaaaaaaaaaaaaaammmmmmmmmmmmmmmmm
fikirlerin çok kıymetli:27::27::27::27::27::27::27:

valla kolay olmadı:)))her zaman görüşürüz ....siz sinir olacağınıza onlar olsun dimi ama .yazık kıza yaaaaaaa.özel hayatını elinden alıyolar

kendini sinir ediyosun hehhh işte tamda onların istediklerini yapıyosun.güzel kardeşim ben 33 yaşındayım ablan sayılırım bir tavsiyem var denemek istersen dikkate alırsan onlar seni aramadan sen onları ara yemeğim yok size gelicez şunu pişirin bunu canım çekti de ....iki hafta sonra olayı kendin görürsün biz bunun hizmetçisimiyiz diye düşünecekler. kimse sizi özlemeyecek:)gitsin kendi yapsın diyecekler .nedenmi çünkü amaç başka seni ağırlamak özlemek falan değil .gittiğinde neşeli ol kahkahaların inletsin evi izle sonra

hiç aklıma gelmemişti bende mantıklı buldum bunu:1:

eşin sana biterse biter mi dedi?eşin bunu gerçekten söyledi ise bu çok ciddi bir sorun.yani ayıp etmiş ve belki de bazı sinyaller vermiş.keşke bunu ve bu konuyu evlenmeden önce seninle konuşsa imiş...

evet biterse biter dedi. sonra kızgınlıkla söylediğini söyledi ama inanamıyorum, yediremiyorum kendime. dün tek tatil günümde yine birbirimize girdik. evden çıkmadım. onların ailesine sonradan katılan benmişim, bu yüzden alışmak zorunda olan benmişim... çok sert tavrımı koydum bu defa, cevap bile vermedi kalktı gitti..ne yapacağımı bilmiyorum..

benim eşimin ailesi de kabile gibi hep bi arada yaşıyo.ben bu durumu nişanlıyken görüp onunla konuşmuştum.bak ben buna dahil olmam sevmiyorum böyle haberin olsun benden evlenince bekleme böle bişi demiştim.o da o zamandan söz verip tmm demişti.şu an çok sorunumuz olsa da şükür o konuda bi problem yaşamıyoruz.keşke sen de daha önceden dile getirseydin.

evet biterse biter dedi. sonra kızgınlıkla söylediğini söyledi ama inanamıyorum, yediremiyorum kendime. dün tek tatil günümde yine birbirimize girdik. evden çıkmadım. onların ailesine sonradan katılan benmişim, bu yüzden alışmak zorunda olan benmişim... çok sert tavrımı koydum bu defa, cevap bile vermedi kalktı gitti..ne yapacağımı bilmiyorum..

açıkcası bende biraz buraya takıldımm bu erkekler ve erkek anneleri neden anlamıo eşin hayatında ilk sırada olmazsa oyle 40-50 yıl sürecek mutlu evliliğin olmaz hep sıkıntı cekersın erkek anneleri bole yetiştirio ama düşün 25-30 yıl onun fikirlerinde hımayesinde yasamıs bırden ayrılması kolay olmayacak ama senın elinde daha güçlü sılahlar var bagırıp cagırmadan tatlı tatlı sole ben mesela bıseyden rahatsız mı oluyorum mesela kahvaltı sofrasında tek bır ccumle soluorum gecıorum baska bısey solemesıne izin vermıyorum gecıyorum hemen konuyu bunu sürekli yapıyorum konunun üzerine konusamıyor hiç fırsat vermiyorum ama noluo senın solediklerin yavas yavas yıkıyo beynını belkı uzun surecek ama sonucu iyi olacak ben bunu 4 senede basardım 3 sene flort 1 sene evlilik ama çıkmaya basladgmz gnden itibaren uğraştım diyebilirim cok planlıydım yane

benim eşimin ailesi de kabile gibi hep bi arada yaşıyo.ben bu durumu nişanlıyken görüp onunla konuşmuştum.bak ben buna dahil olmam sevmiyorum böyle haberin olsun benden evlenince bekleme böle bişi demiştim.o da o zamandan söz verip tmm demişti.şu an çok sorunumuz olsa da şükür o konuda bi problem yaşamıyoruz.keşke sen de daha önceden dile getirseydin.

bukadar farketmemiştim kii, sonuçta aile içlerini bilmiyordum, neden bir aradalar bilmiyodum. sadece zevktenmiş. nişandan sonra sorduğumda zaten hep hazırlıklar var, onlar konuşuluyor vs. dedi normaldir dedim. bunun için de nişanı bozamazdım çok görüşüyolar diye sonuçta kötü birşey değil, iftira değil küfür değil ne diyebilirdim. ama bana nişanı bozsaydın madem çekemezdin dedi ya. şoklardayım. sen alışacaksın, mecbursun. bu nedir? önemli olan benmişim ama bunu göremiyormuşum. çok kıskanç ve bencilmişimm...

açıkcası bende biraz buraya takıldımm bu erkekler ve erkek anneleri neden anlamıo eşin hayatında ilk sırada olmazsa oyle 40-50 yıl sürecek mutlu evliliğin olmaz hep sıkıntı cekersın erkek anneleri bole yetiştirio ama düşün 25-30 yıl onun fikirlerinde hımayesinde yasamıs bırden ayrılması kolay olmayacak ama senın elinde daha güçlü sılahlar var bagırıp cagırmadan tatlı tatlı sole ben mesela bıseyden rahatsız mı oluyorum mesela kahvaltı sofrasında tek bır ccumle soluorum gecıorum baska bısey solemesıne izin vermıyorum gecıyorum hemen konuyu bunu sürekli yapıyorum konunun üzerine konusamıyor hiç fırsat vermiyorum ama noluo senın solediklerin yavas yavas yıkıyo beynını belkı uzun surecek ama sonucu iyi olacak ben bunu 4 senede basardım 3 sene flort 1 sene evlilik ama çıkmaya basladgmz gnden itibaren uğraştım diyebilirim cok planlıydım yane

yapmaya çalışıyorum. bana onlar hakkıında tek kelime etme, ne derdin varsa git konuşarak çöz. ailemizin içine gir, konuş görüş git gel. uzak durarak seni sevmelerini sağlayamazsın. seni takmıyorlarsa tek sebebi sensin, onlar senden büyük. herşeyi söyleyebilirler. dön de bi kendine bak, suç sende belki görmüyosun diyo. onlar haklı sen düşüncesizsin diyo. evlendik diye sadece biz olacak diye bir şey yok diyo. delirmek üzereyimmm...

On sayfa yazilmis benim onerimi yazanlar olmustur mutlaka ama bezdirme politikasi uygulayabilirsin. Onlarin istemedikleri kadar fazla git, yemek yapma orda ye, caya git vs. Bir sure sonra bikacaklardir bence :)

Canım evlendiğim gece salondan eve geldik gelinliğimi çıkarmadan kapı çaldı eşimin arkadaşları çay içmeye geldiler. Ertesigün akşam görümcemler çaya geldi. iki hafta sonra bütün ailesini 20 kişi falandık sanırım yemeğe davet ettim. En son toplu yemek davetimde o da geçen hafta 36 haftalık hamileydim. Onlar da bizi sık sık çağırırlar. Dün akşamda görümcemlerdeydik mesela. Ben hergün gitmesemde eşim mutlaka iş dönüşü ailesine ablalarına uğrar. Ben bu durumdan çok memnunum çünkü eşimin ailesi beni el üstünde tutuyor bana karşı her zaman güleryüzlüler. Bir sıkıntım olsa hemen yardım etmeye çalışırlar. 2. sebepse ben çalışmıyorum evdeyim senin kadar yorulmuyor ''bi evime gidip dinlensem'' diye akşamı 4 gözle beklemiyorum. O yüzden senin eşinle ciddi şekilde konuşup bir kısıtlama getirmen lazım. Haftada 1-2 gün gidebileceğini söyle. Kendisi isterse gitsin ailesiyle görüşsün ama senin evinde dinlenmeye ihtiyacın var...

uyanıııııııııııııııııık :27::27::27:
benim baya baya aklımı çeliyorsunuz haaa
ben hiç beceremem otoriter olmayı

Seninle ayni seyleri yasamisiz canim benimde esimin ailesii sulalesi surekli 1 gidip gelme halindeler persemleri kayinvalideye cumalari annems gidiyodum calisiyoruz diys ziyaret isini hafta ici halladelim istiyodum kayinvalide surekli esime soylenmeye baslasi bize daha sik gelin daha yakin oturuyoruz kalin yatin falan cok sinirleniyodum dayanamadim kayinvalideye dedim ne istiyosunuz her hafta size geliyorum hic 1 gelin benim yaptigimi yapmiyo calisiyorum ben ama yinedd size vakit ayiriyorum aileme gitttihim kadar da sizdeyim dedim sonuc kurtulduk bu dertten :16: simdi canim ne zman isterse o vakit gidiyoruz haftada bir iki haftada bir ama esimde benimle ayni fikirdeydi yanimdaydi sen esini ikna et once sonra k.v yi Allah yardimcin olsun

evet iş eşimde bitiyor farkındayım. hiç kimseyle bir sorunum olmamasına rağmen, eşimin(dolayısıyla onların) haftada birkaç kez katılmak zorunda kıldığı aile toplantılarına katılma baskısı oluştuğu için evden adım atmak istemiyorum.. beni zorlayarak farkında değiller ama daha da soğuttular. soğudum eşimden de ailesinden de. sevgi saygı tabiki ayrı ama özlemiyorum onları artık. onlarda biraz biraz farketti aslında her çağırmada bakarım, işim olmazsa vs. dememden( sonunda gitsem de gitmesem de) artık bilmiyorum. sanırım birkaç kez üst üste bahaneler bularak kibarca reddetmem gerekecek. olmadı açıkça söyleyeceğim. başka çarem yok. hayatımı ne eşim, ne onlar kimse yönetemez. ne zaman evde oturacağıma, ne zaman hasta ziyaretine, ne zaman gezmeye gideceğime ben karar vermeliyim. çok takıyorum kafama, beni sevmiyor mu değer vermiyor mu diye. paranoyak olacağım. kendimi sıka sıka erken yaşlanacağım bu gidişle:)

bizde daha 1 yılımız dolmadı ,3.ayımızdan sonra hep bunun tartışmasını yaptık,eşiminde beraber yıyelım gelınsın gelmişken kalalım....ları vardı,daha yenı donduk meesela balayımızdan,izninin bitmesıne zaman var hadı annemlere gıdelım 1 gece kalalım ....çokk özledım nolurr diye yalvarırdı resmen,tamam gıdelımde nıye kalıyoruz ,evımıze gelelı
m ben alışık değilim böyle yatılı kalmalara dedım....:53: şokk tek kelımesı oldu ''alışırsın ''kardeşlerim gidip kalıyor onlardan alışıklar annnemler bız gerı gelırsek ayıp olur :53: bana 2. şoook
ben bıraz domınant yapısındayımdır,baştan çokkk tatlı tatlı konustum cılve yaptım,bıkaç gun kurtarabılıyorsun durumu,benım eşim vardiyalı çalışıyor 12-8 ınde haftamız tamamen ölü,4-12 mız ölü bı tek 8-4 uygun hafta,buna rağmen tek tatıl gununu orda annesının yanında geçirmeyı mantıklı buluyordu,bı sabah kahvaltıyı bıle erkenden kalkıp kurup yıyıp ıcıp çıktı gıttı koşa koşa
gene tatlıkla dedımkı akşamdan 2 haftadır göremıyoruz bırnırımızı bırlıkte bıseyler yapalım gıt gor ama tum gununu orda geçirme,bıze zaman yaratalım özledım dedım
yooooook taktı gıdıcek,sustum ertesı gunde okudum canını ,dedım ya tatlı dılımde bıyere kadar, artık dıyemıyor kalırız dıye, gıdeleım akşam donerız oldu,yazmıyım burda açıkça ama 2 cumle soylerım olay kapanır,

şimdi kalmıyoruz ama eşim arada kalıyor , annem ağlıyor telefonda özlemişşş dıye,yookk artık koskocaa kadın ağlıyoorrr bız yurtdısında oturuyoruzda bneım mı haberım yyok dedım, tavır aldı kv. oğlunu soğutuyorum onllardan koparıyorum dıye..........ama baştan koyuyorum sınırlarımı çiziyorum,artık kendı evımız sorumluklarımız var unutmamak lazım,
eşimin bana ALIŞIRSIN dediğini şimdi ben diyorum....eşime ALIŞIRLAR
:34:

evlılıgımız en guzel gunlerı nı bunlarla dolduruyoruz ama baştan ağırlık koymayınca olmuyor dediğim gıbı,çok kere tartıştık ama her seferınde toparlanır dıye düşündüm olmadı ,belımden rahatsızım fızık tedavı ıcın gıttık gun aldım en erken zamana hangı gun uygun prof. dıye muayne olup seanslar başlıycak,neyse gun aldık oda eşimin tatıl gunuydu öyle denk geldı

sekreter gun verıyor musaıtlıge bakıyor,pzt olsun dıye fısıldadı bana duymamızlıktan geldım,gunu aldık neyse çıktık gelıyoruz nıcın pzt dedın dedım ogun özel bıseymı varda ben unuttum dıye, hafta bası ya ondan,hafta başından başlasın dedım ''
:53:dedı bana ,

düşün bı ben gun almışım dr. için bacagım ağrıyor gece duramıyorum ağrıdan...sırf hafta tatılı randevu gunune geldı dıye bana pzt yı fısıldıyor,bu son damlaydı ......artık tamamen kaybettı bana kalalım demeye yuzu bıle olmuyor

:19:

Ben evli değilim bir şey diyemeyeceğim ama annem şöyle yapıyor

Babamla bir yere gitmek istemiyorsa (aile ziyareti, misafirlik vs) başka ve çok cazip bir plan yapar.. Diğer planı uygulayarak hem ailecek vakit geçirmiş oluruz ve o yere gitmemiş oluruz.

Mesela yeni evli olduğunuza göre sen de başka cazip (:1:) planlar yapabilirsin

Mesela bu haftasonu annem babamın arkadaşlarıyla alkol almaya gitmesini istemiyor, o yüzden başka bir plan yaptık ve babamın hoşuna gitti ve kabul etti. :1: (ama annem babama senin oraya gitmeni istemiyorum demiyor, çaktırmıyoruz yani)

kayınvalidene sık sık git onları bezdir diyen arkadaşlara sesleniyorum
oraya gidipte hizmet almak mümkün değil akşamdan bulaşıklar birikiyor yarın nasılsa gelin gelecek diye toz alınmıyor cam silinmiyor
onlar yapılacak bunlar yapılacak listeler hazırlanıyor
vallahi çok zor iş yaa bunlar yeni evliler bırakalım da rahat kalsınlar denilmiyorda görümcene neden gitmeden akşam neden gelmedin yarın kahvaltıya gelin akşam yemeğe gelin
birde bize alışacaksın baba evi bitti orası bitti kelimeleri yok mu beni benden ediyor
kendi kızları öyle yapmıyor ama başkasının kızından bunu nasıl bekliyorlar yaa Allah ıslah eylesin cuma günü hepimiz için dua ediyorum:5:

Son düzenleme:
Arkadaşlar öncelikle merhaba. Forumda ilk konum. Kimseye anlatamıyorum üzülmesinler, beni mutsuz bilmesinler diye ama artık kendi kendime de yetemiyorum. Benden tecrübeli olan çok ablalarım vardır, yardımlarınıza ihtiyacım var. Öncelikle 25 yaşındayım, eşim benden 10 yaş büyük. Ve ailenin tek erkek çocuğu. 3 görümcem var. İkimiz de ailelerimizin en küçükleriyiz. Haliyle çok el bebek büyüdük. Büyük bir şehirde yaşıyoruz ve ailelerimizle aramızda 30-40 dk falan mesafe var. Evleneli daha 1 yıl bile olmadı. İkimiz de çalışan insanlarız. Hem de 6 gün çalışıyorum. Eşimle birbirimizi çok seviyoruz, daha yeniyiz hem problemlerimiz illa ki olacak alışma aşamasındayız. Ama bizim hep problemlerimiz, kavgalarımız ailesinden yana oluyor. Görümcelerim hepsi evli zaten büyükler, bana sürekli bir şey bilmiyorum gibi öğretme çabasındalar. Geniş bir aileleri var ve sürekli beraber olmayı seviyorlar. Sorunum şu ki Kv ve görümceler sürekli yanında istiyor bizi bu konudan çok rahatsızım. Eşime kaç defa dile getirdim, beni anlamıyor alışmak zorundasın diyor. Sürekli kavga ve sonunda küslük. Kabullenemiyorum bunu, düşünün işteyim arıyorlar yemeğin yoktur oraya gel buraya gel. Eşimi de arıyor ona söylüyorlar. Birkaç defa gitmedim, hemen eşime sen böyle değildin falan yapıyorlar. Kv haftanın 3-4 günü görüyor bizi, buna rağmen ağlıyor yaşlıyım özlüyorum sizi istiyorum falan diye. Mesela yemeğe gidiyoruz, geç oluyor çay falan derken, burada kalın diyor. Görümceler de öyle. Sürekli gidip gelmeye alışmışlar, ama ben buna dayanamıyorum. İşten çıkınca eve gidip gerekirse aç kalmak ama kendi evimde olmak istiyorum. Çok mu bencilim? Onlarla bir problemim de yok ama hep birilerinin planlarımı yapmasını hazmedemiyorum. Uymadığım zaman eşimle huzurumuz bozuluyor, uyduğum zaman sinirim bozulduğu için ben huzursuzluk çıkarıyorum ne yapacağımı bilmiyorum. Onlar böyle alışmışlar, benim de alışmamı bekliyorlar ama artık yok. Yapamıyorum. Eşim beni anlamıyor bu konuda. anlatmaya çalışınca da bende değil sende sorun var normal değilsin diyor. Eşimle tek sorunumuz bu inanabiliyor musunuz? Birbirimizi seviyoruz ama bu yüzden ayrılmayı bile konuştuk. Biterse biter onlardan vazgeçmemi bekleme dedi bana bana mesafe koy diyorlar ama haftada 3-4 gün görüşürsek nasıl yapabilirim bunu yaşayanlarınız vardır bu durumu, nasıl çözebilirim? çok sıkıntılıyım lütfen bir akıl..:(((((((

ben bunu anlamıyorum arkadaş tamam gelsinler gitsinler ama nedir bu sürekli sürekli özel hayat hayat diye bişey varrr bırakın haftasonları ziyaretize gelelim uygun günlerde siz gelin ama nedir bu süreklilik durumu hiç hazetmeme rağmen ben de çok yaşadımmm her gün her gün hemde off yani gerçi ben birliktim ama ordada sürekli eşimin akrabaları yani düşün 2+1 evde bir ay boyunca 11 kişi yaşadık nenesi dedesi senenin 6 ayını bizde geçirmeler yok ablası gelir gider hergünn ama hergünnnteyzler halalarrr vallahi nefes aldırmadılar bana offf neydi öyle ama artıkeşim ailesiyle görüşmüyrum çok büyük problemler yaşadım çünkü :(

Back
X