Sadece yemek takımıyla bitse iyi365 parça yemek takımı falan almazsanız o kadar da dünyanın parası olmuyor.
Kendince laf sokuyorEvi evlendikten sonra alsınlar.
ya benim bildiğim "çeyiz" el örgüsü dantel, örtü, işleme, kırlent, havlu kenarı şu budur.Bnde çeyiz alicam.iste
Hadi ya, ben de beş senelik sgk'lı çalışanım, bireysel olarak verir mi acaba bankalar? Bizim şirket bankayla anlaşmalı falan değil, herkesin kendi bireysel bankasına yatırıyor. Ama ben girdiğimden beri aynı bankadan alıyorum. Bana verirler mi acepBanka veriyor, herkese veriyor. Bağzı şirketler üzerine yatıyor. Aslında benim bildiğim 20 yıldır falan var bu, eşim üç senede bir alır. Bu sene ne olduysa bi yaygınlaştı, çoğu şirket, belediyeler falan dağıtmaya başladı. Önceden üzerine yatıyorlardı hep.
Yoo laf sokma yok, evlenmeden önce alırsanız boşanma durumunda hak iddia edemezsin.Kendince laf sokuyor
En iyisiEvi evlendikten sonra alsınlar.
Çeyiz dediğiniz şey yemek takımı, mutfak ıvır zıvırı, havlu ve nevresimdir.Sadece yemek takımıyla bitse iyi
Bildiğim kadarıyla üstüne yatamaz patronunuz banka direk işçinin hesabına yatırıyor. Patronunuzun gidip bankayla görüşmesi gerek. Misal A belediyesi antlaşmalı olduğu bankaya 500 bin para ödüyor. B belediyesi 2 katını ödüyor. Bu iki belediye gidip banka ike görüşüyor. A belediyesi işçilerine 10 B nin ise 20 veriyordur. Bunlar hep vardı aslında ama şimdi yüksek paralar olunca baya duyuldu. Eskiden mesela 1000 veriyorlardı ise bunu her ay maaşa yansıtırlardı. 3.500 ise 3.600 olurdu çok kafa karıştırıcı yaAnladım ben sadece emekliye sanıyordum. Bizim patronlar böyle bişey yapsa o promosyonu kendi ceplerine atar, çalışana vermezler herhalde.
Ahaha bilmiyorum onu ama sanmıyorum. Kurumun anlaşmasının olması gerekiyor sanırım.Hadi ya, ben de beş senelik sgk'lı çalışanım, bireysel olarak verir mi acaba bankalar? Bizim şirket bankayla anlaşmalı falan değil, herkesin kendi bireysel bankasına yatırıyor. Ama ben girdiğimden beri aynı bankadan alıyorum. Bana verirler mi acep
Yok makam arabası olarak tahsil edenler vardı geçmiş yıllarda promosyonlarıBildiğim kadarıyla üstüne yatamaz patronunuz banka direk işçinin hesabına yatırıyor. Patronunuzun gidip bankayla görüşmesi gerek. Misal A belediyesi antlaşmalı olduğu bankaya 500 bin para ödüyor. B belediyesi 2 katını ödüyor. Bu iki belediye gidip banka ike görüşüyor. A belediyesi işçilerine 10 B nin ise 20 veriyordur. Bunlar hep vardı aslında ama şimdi yüksek paralar olunca baya duyuldu. Eskiden mesela 1000 veriyorlardı ise bunu her ay maaşa yansıtırlardı. 3.500 ise 3.600 olurdu çok kafa karıştırıcı ya
Ben almicam diye bişey demedim ki ayrıca senin evliliginden bananeÇeyiz dediğiniz şey yemek takımı, mutfak ıvır zıvırı, havlu ve nevresimdir.
Biz de evlendik, biliyoruz ne gerekiyor ne gerekmiyor. 10 yıllık evliyim 2 tencerem var mesela. Millet 75 parça tencere seti alırken ben 2 tane aldım. O iki tencereyle 15 kişi misafir de ağırladım kendi yemeğimizi de yaptık. Ha bunları da ben çeyiz diye almadım. Evlenmeye karar verince neye ihtiyacımız varda tabak çanaktan koltuğa yatağa kadar gidip birlikte alıp birlikte ödedik. Hani evlilik dediğimiz şey hayatı birleştirmek ya. Öyle işte.
Ay ben banka yatırdığı için yapamaz diye biliyordum demek ki onlarda bile entrika dönüyor e bankada adamın varsa normal biri bile yapar doğrusuYok makam arabası olarak tahsil edenler vardı geçmiş yıllarda promosyonları
Ztn ihtiyaçim.disinda bişey almicamBen böyle çeyiz bohça olaylarına anlam yüklemedim, onu kız yapar bunu erkek tarafı yapar diye de bölünmedik, ne gerekiyorsa ben de eşim de her ay alarak dizdik evimizi. Zibilyon tane tabak çanak bardağım yok. Eşyalarım az ama kaliteli. Siz de öyle yapın. Şu desen olsun renkli olsun diye bir sürü şeye para vermeyin.
Eşyaları erkek tarafı alır diyen bendim yav tabi kusura bakma. Konuyu da ben açtım zatenBen almicam diye bişey demedim ki ayrıca senin evliliginden banane
Çeyiz nevresim takımları ve tabak canaktan ibaret değil beyaz eşyası var mobilyası var perdesi var halısı var , varda varrr siz ufak tefek seyleri alıp geri kalanını karşı tarafa yukleyemezsiziniz ustelik çalışan birisiniz ortak hayat kuracaksınız herşeyi birlikte yapmalısınızArkadaşlar çalıştığım yerde banka degiscekmis o yüzden promosyon vericekler bize bnde o paranın bir kısmıyla ceyizimin eksiklerini alıyım bir kisminida biriktireyim dedim.bir hafta sonra nisanim yaza doğru düğünüm olacak çünkü annemde o parayla evinin bir eksiğini televizyon al çocuğa katkın olsun diyo.zaten.alinan çeyizler dunyanin parası oluyor bedavaya mi alındı hiç anlamıyorum kötu günümde birikmiş olsa kötü mu olucak bide eşyaları erkek tarafı almıyor mu
Anladım yani bizim şirket zaten küçük, az çalışanlı bir yer ve herkes kendi banka hesabına alıyor maaşı, şirketin anlaşmalı olduğu bir banka yok. Ben x bankasından, diğeri y bankasından gibi. Bizim için hayalBildiğim kadarıyla üstüne yatamaz patronunuz banka direk işçinin hesabına yatırıyor. Patronunuzun gidip bankayla görüşmesi gerek. Misal A belediyesi antlaşmalı olduğu bankaya 500 bin para ödüyor. B belediyesi 2 katını ödüyor. Bu iki belediye gidip banka ike görüşüyor. A belediyesi işçilerine 10 B nin ise 20 veriyordur. Bunlar hep vardı aslında ama şimdi yüksek paralar olunca baya duyuldu. Eskiden mesela 1000 veriyorlardı ise bunu her ay maaşa yansıtırlardı. 3.500 ise 3.600 olurdu çok kafa karıştırıcı ya
Herşeyi nasıl basite aliyorsunuz fiyatlardan haberiniz yok galibaya benim bildiğim "çeyiz" el örgüsü dantel, örtü, işleme, kırlent, havlu kenarı şu budur.
çeyiz yapıyorsanız yapılan odur.eskiden beyaz iş, etamin, piko, iğne oyası, makrome, vs vsde yapılırdı....şimdi zaten kızlar bunları yapmıyor
alacam dediğinize göre siz bunları zaten yapmamışsınız ve yapmayacaksınız
çeyiz dediğiniz herhalde tabak çanak belki ev tekstili..buna çeyiz denmez ki kusura bakmayın da
gidip çarşıdan alacağınız şey nasıl çeyiz oluyor?
bu konuyu bana birisi açıklasın da ben de aydınlanıyım
İyiliğiniz içindi halbuki.Kendince laf sokuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?