Ne yapmalıyım bilmiyorum

Bnde çeyiz alicam.iste
ya benim bildiğim "çeyiz" el örgüsü dantel, örtü, işleme, kırlent, havlu kenarı şu budur.
çeyiz yapıyorsanız yapılan odur.eskiden beyaz iş, etamin, piko, iğne oyası, makrome, vs vsde yapılırdı....şimdi zaten kızlar bunları yapmıyor

alacam dediğinize göre siz bunları zaten yapmamışsınız ve yapmayacaksınız

çeyiz dediğiniz herhalde tabak çanak belki ev tekstili..buna çeyiz denmez ki kusura bakmayın da
gidip çarşıdan alacağınız şey nasıl çeyiz oluyor?

bu konuyu bana birisi açıklasın da ben de aydınlanıyım

Hadi ya, ben de beş senelik sgk'lı çalışanım, bireysel olarak verir mi acaba bankalar? Bizim şirket bankayla anlaşmalı falan değil, herkesin kendi bireysel bankasına yatırıyor. Ama ben girdiğimden beri aynı bankadan alıyorum. Bana verirler mi acep

Ben böyle çeyiz bohça olaylarına anlam yüklemedim, onu kız yapar bunu erkek tarafı yapar diye de bölünmedik, ne gerekiyorsa ben de eşim de her ay alarak dizdik evimizi. Zibilyon tane tabak çanak bardağım yok. Eşyalarım az ama kaliteli. Siz de öyle yapın. Şu desen olsun renkli olsun diye bir sürü şeye para vermeyin.

Sadece yemek takımıyla bitse iyi
Çeyiz dediğiniz şey yemek takımı, mutfak ıvır zıvırı, havlu ve nevresimdir.

Biz de evlendik, biliyoruz ne gerekiyor ne gerekmiyor. 10 yıllık evliyim 2 tencerem var mesela. Millet 75 parça tencere seti alırken ben 2 tane aldım. O iki tencereyle 15 kişi misafir de ağırladım kendi yemeğimizi de yaptık. Ha bunları da ben çeyiz diye almadım. Evlenmeye karar verince neye ihtiyacımız varda tabak çanaktan koltuğa yatağa kadar gidip birlikte alıp birlikte ödedik. Hani evlilik dediğimiz şey hayatı birleştirmek ya. Öyle işte.

Anladım ben sadece emekliye sanıyordum. Bizim patronlar böyle bişey yapsa o promosyonu kendi ceplerine atar, çalışana vermezler herhalde.
Bildiğim kadarıyla üstüne yatamaz patronunuz banka direk işçinin hesabına yatırıyor. Patronunuzun gidip bankayla görüşmesi gerek. Misal A belediyesi antlaşmalı olduğu bankaya 500 bin para ödüyor. B belediyesi 2 katını ödüyor. Bu iki belediye gidip banka ike görüşüyor. A belediyesi işçilerine 10 B nin ise 20 veriyordur. Bunlar hep vardı aslında ama şimdi yüksek paralar olunca baya duyuldu. Eskiden mesela 1000 veriyorlardı ise bunu her ay maaşa yansıtırlardı. 3.500 ise 3.600 olurdu çok kafa karıştırıcı ya

Ahaha bilmiyorum onu ama sanmıyorum. Kurumun anlaşmasının olması gerekiyor sanırım.

Yok makam arabası olarak tahsil edenler vardı geçmiş yıllarda promosyonları

Ben almicam diye bişey demedim ki ayrıca senin evliliginden banane

Ztn ihtiyaçim.disinda bişey almicam

Ben almicam diye bişey demedim ki ayrıca senin evliliginden banane
Eşyaları erkek tarafı alır diyen bendim yav tabi kusura bakma. Konuyu da ben açtım zaten

Kız dediğinin çeyizinde 892 parça yemek takımı ve 17 tane nevresim olmazsa ona çeyiz denmez. Çeyizsiz kaynana evine giden kızı da çok ezerler ona göre

Çeyiz nevresim takımları ve tabak canaktan ibaret değil beyaz eşyası var mobilyası var perdesi var halısı var , varda varrr siz ufak tefek seyleri alıp geri kalanını karşı tarafa yukleyemezsiziniz ustelik çalışan birisiniz ortak hayat kuracaksınız herşeyi birlikte yapmalısınız

Anladım yani bizim şirket zaten küçük, az çalışanlı bir yer ve herkes kendi banka hesabına alıyor maaşı, şirketin anlaşmalı olduğu bir banka yok. Ben x bankasından, diğeri y bankasından gibi. Bizim için hayal

Herşeyi nasıl basite aliyorsunuz fiyatlardan haberiniz yok galiba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…