• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapmalıyım sizce?

İyi akşamlar.18 yaşındayım. Oldukça başarılı bir eğitim hayatım oldu. Üniversite sınavlarına hazırlanırken bir rahatsızlık geçirdim ve ondan sonra aslında hayatta daha önemli şeylerin olduğunu anladım hep ders çalışırdım anlık mutlu olmaya alıştım. Derken bir daha hazırlanırken internetten biriyle tanıştım. Oturduğum yere uzak bir yer. Sevgili olmak için konuşmadık rastlantı oldu. Zamanla oldu. Beni hep destekledi okumam için ama sınavı yapamadım. 4 ay oldu bir kere bile beni üzmedi boş vaatler de vermedi. Annesine çok saygılı ailesini koruyor bana o kadar fazla değer veriyor ki .Herkese beni söyledi kardeşinin eşiyle beni görüştürdü. Çok ama çok anlayışlı biri parasının kıymetini iyi biliyor. Benden 9 yaş büyük beni hep alttan alıyor çok daha olgun..inanın bir erkekte olması gereken her şey onda var. Temiz düzenli dürüst hem de çok. Saygılı ağır beş kurşunun kıymetini bilen nazik biri. Köyde yaşıyor ailesiyle. Ancak hayatı hep şehirde geçmiş. Bana kaç dedi. Ama inanın okumamı benden çok istiyordu. Gel mutlu olalım diyor burda herkes rahat kimseyi takmayacaksın hayatımıza bakacağız diyor. Kardeşiyle tamir işinde çalışıyor. Evi var satacak sonra düğün yapacak bir tane de oda yapacak.
Ayrıldım ondan. Ailem ne der çevre ne der diye. Sebep yokken. Beni hiç ama hiç üzmeyen birinden ayrıldım. Hayal ediyorum doktor olsam param olsa gezsem tozsam.ama yok. Onla kurduğum bu küçük yuvanın verdiği huzuru vermiyor. Ne yapmalıyım. Beni bu kadar seven insanı seçip küçük dünyamda mutlu mu olayım yoksa elalem ne der diye okumayı seçip yemeye fırsat bulamayacağım parayı mı kazanayım.
Not. Ailem bu konuda çok ama çok katı.

Değil 4 ay 4 yıl geçse bile kimse için bu iyi biri diyemezsin bence sen rahatsızlığın yüzden içe kapandın ve ilk ilgi gösterene kapıldın gidiyorsun, psikolojik rahatızligin için eğer terapi alırsan orada konuşarak rahatlar bu ihtiyacını en aza indirirsin.
9 yaş büyük biri ve sen 18 sin henüz yeni reşit olmuş birisin ve 27 yaşında birinin sana ilgi duyması demek apaçık sapık bir ruh halidir onun kardeşi eminim senden büyüktür , bir erkekte olması gereken her şey var demişsin peki kaç erkek tanıdın? Kimde olmayan ne var mesela onu anlat sana diyelim ki haklısın ya da haksızsin.
Sana hiç kimse ailen kadar değer vermez veremez hele elin oğlu kazık kadar adam hiç vermez seni isterse sülalesi ile tanıştırsin birileriyle tanıştırmak ciddiyet ya da değer göstergesi değildir sanki yarın başkası tanışsa ailesi yok biz o kızla tanıştık artık başkası olmaz mı diyecek?
Okumanı çok isteyen biri asla bana kaç demez o mu okutacak seni?
Sınavı kazanamadi diye aile baskısından intihar eden gençler var düşün bakalım ailen o kadar mı kötü? Seni dövdü mu ailen,hakaret mi etti,okutmayız mi dedi? Sanki çok kötü bir yerde misin kaç diyor ne kadar kötü bir zihniyet bu.
O adam çok aklı başında olsa sana bunu demez bunu sen bunu yaparsan anne baban çok üzülür seni seven insan senin ailene bunu yapmaz.
Öyle evlenince rahatım kafayı dinlerim hayatı yaşarım diye bir şey yok bi oda içinde köy yerinde hangi hayat ya? Adam senin gibi taze 18 lik kızi bulmuş tabi kaçırmaz değer veriyor gibi yapar her şeyi yapacağım der ne sanıyorsun evi satacak düğün olacak bir oda yapacak mutlu mu olacaksınız?
Alacağın sakızin bile hesabını vereceksin seni ezecek eğer onu dinlemezsen tokadı yiyip oturacaksin çünkü gidecek bir ailen olmayacak rahat yaşamak istiyorsan üniversite kazan git başka şehirde rahat yaşa,Koca derdi olacağına ders derdin olsun.
Her gün kahvaltı, öğle yemeği, temizlik, akşam yemeği, ütü aile ziyareti, kv manyaklığı çekmek mi rahatlık?

Diyorsun ya doktor olup para kazanıp yemeye vaktim olmaz para kazanmak için doktor olmaya avukat olmaya gerek yok seveceğin bir meslek illaki vardır zaten küçük yuva da mutlu olmazsın ,yarın elektrik su faturası gelince görürsün mutluluğu, neden anneme hizmet ederken kusur yaptın derse istediğin bir şeyi almayınca görürsün bakalım mutlu yuva mu olur.
Karşındaki adam eğer adam olsa zaten 4 ayda nette tanıdığı birine kaç demez akıl var mantık var ya ne yaşadınız ki birbirinize kaçacak kadar.
Ailen katı olmakta haklı yoksa hayatını yakacaksin sadece para için meslek sahibi olunmaz mesele para dan öte, çalışan kadına herkes saygı duyar, çalışmasan bile mesleğin olsun yeter yarın eşin ölse sokakta kalmazsın , sosyal çevren değişir daha farklı insanlar tanırsın ve gün dersin ki iyi ki o ablalar bana oku dedi.
18 yaşındasın en güzel yaşlardan biridir 27 yaşındaki bir kazmaya harcama.
Ben üniversite okurken 29-30 yaşında ablalar vardı hevesle geliyorlardi okula okumanın yaşı olmaz bu sene olmadı seneye olur yine mi olmadı bir daha ki seneye olur ama en sonunda elinde kendi parası olan kimseye muhtaç olmayan biri olursun

Şu hayali yazıya bile mantık çerçevesinde yorum yapanlar olmuş. Ayakta alkışlıyorum sizleri :super:

Ne açıdan Hayali
Açısı bile yok dümdüz hayali.
Konu açıp iki geyik yapmaya olay çıkmamış senaryo yazılmış.
Tabi bunun için bile kafa yorulduğu için saygı duydum şimdi :bicak:

Açısı bile yok dümdüz hayali.
Konu açıp iki geyik yapmaya olay çıkmamış senaryo yazılmış.
Tabi bunun için bile kafa yorulduğu için saygı duydum şimdi :bicak:
Sevdiğiniz birinin başına gelsin de anlatın diyeceğim ama değmez

Sevdiğiniz birinin başına gelsin de anlatın diyeceğim ama değmez
Lütfen böyle boş mantık dışı polemiklere benimle girmeyin.
Süper aklınızı daha iyi şeyler için harcayın.
Yada hayali kahramanıza kaçın bir sürede serisini okuruz burada.
Kesmez çünkü bu konu sizi

Lütfen böyle boş mantık dışı polemiklere benimle girmeyin.
Süper aklınızı daha iyi şeyler için harcayın.
Yada hayali kahramanıza kaçın bir sürede serisini okuruz burada.
Kesmez çünkü bu konu sizi
Sen APTAL mısın? Bi Bak yorumlara kimse senin gibi gereksiz bir yapmış mı acaba? Ben bu tavsiyeler üzerine, tam ayrıldım ondan pişman oldum tekrar caymayı düşünürken buradaki insanlar beni uyandırdı. Haddini bil

Sen APTAL mısın? Bi Bak yorumlara kimse senin gibi gereksiz bir yapmış mı acaba? Ben bu tavsiyeler üzerine, tam ayrıldım ondan pişman oldum tekrar caymayı düşünürken buradaki insanlar beni uyandırdı. Haddini bil
Küfür etme çok ayıp
Bu arada okulunu okuyup mesleğini eline almadan sakın ama sakın k açıyım yada evleneyim deme

Konu sahibi kardeşim birazda yasindan dolayı insan tecrübe edemiyor daha masum gözlerle bakıyor..İnanki diyelim inandırıcı fake hesabı aç facebooktan hemen ekler ve o kisiylede aşk yaşar..Başka seyler ister hemde.Kaç demesinden dolayı heleki hiç güvenmiyorum..Düğün masrafı filan yapmicak..Bakalım evlilik yapicakmi gerci..harcicak resmen..Güvenme sakın.Aklinla hareket et

Birincisi daha yasiniz kac evdemi kaldiniz kizlar ne aceleniz var?
Ikincisi, hic mi duymuyormusunuz bi erkek icin okulu birakip sonlarinin husran olanlari, cocuklariyla beraber tabi.
Ucuncusu, 4 aydir beraberiz beni hic uzmedi yazmissiniz. Bir soz vardir bizde sarmisagi gelin etmisler 3 ay kokmamis. Gerisini sen dusun. Akilli olun kizlar. Once egitiminizi tamamlayin cok afedersiniz ama koca ne zaman isterseniz bulursunuz.

Peki her şey bu mu. Kariyer para
Evet herşey bu. Küçümsemiyorum ama köyde yaşayan kendini zerre geliştirmemiş, daha küçücük bir kıza kaç diyebilen birinin kadına bakış açısı ve beklentisiyle, okumuş mesleğini eline almış çalışan bir kadına bakış açısı arasında arada uçurumlar var.
Kabul et okumakta falan aklın yok. Hayatının baharında seni koruyup kollamış büyütmüş aileni yok sayarak köyde yaşayan cahile kaçmak çok daha iyi bir seçim. Bence de kaçırma.

Bana bak asıl sen haddini bil terbiyesiz.
Asıl aptal olan sensin şu açtığın konu ve yazdıklarına bakılırsa.
Bütün yorum yapanlar sanki ayakta alkışlamışta bir ben gerçeği yüzüne vurmuşum sanki.
Sen kaç bu çocuğa senin gerçekten olman gereken yer o adamın yanı.
Böyle kafalar toplumdan nekadar uzak okadar iyi.
Umarım gittiğin köyde internette olmaz senden ve karakterSİZLİĞİNDEN ebediyyen kurtuluruz.
Bir kaç yorum önce çocuk yapma çocuk zekasını annesinden alır demiş bir arkadaş.
Keşke annende bunu yapsaydı.
Okulda çok başarılıydım derken eğitimden bahsetmemiş olduğun görgü terbiye ve üslubundan gayet net anlaşıldı.

ileride 30 yaşına gelmeden kucağında 3 çocuğun düşünür durursun.
okumak bir kadının en büyük özgürlüğüdür. derslerim de iyi diyorsun. mesleğini eline almadan kesinlikle böyle bir şey yapma. ileride bu adamla sıkıntı çekersen ne yapacaksın ? paran olmayacak, mesleğin olmayacak mecbur kalacaksın bir insana.

Karsinda cok tehlikeli bi adam var.sakin yapma o hatayi.okumak istedigin gibi bi yasam yasamak varken elin yanina siginti olmak nedir ya.aklini basina al.seni gercekten seven adam gel bana kac demez

Evet herşey bu. Küçümsemiyorum ama köyde yaşayan kendini zerre geliştirmemiş, daha küçücük bir kıza kaç diyebilen birinin kadına bakış açısı ve beklentisiyle, okumuş mesleğini eline almış çalışan bir kadına bakış açısı arasında arada uçurumlar var.
Kabul et okumakta falan aklın yok. Hayatının baharında seni koruyup kollamış büyütmüş aileni yok sayarak köyde yaşayan cahile kaçmak çok daha iyi bir seçim. Bence de kaçırma.
Bana bak asıl sen haddini bil terbiyesiz.
Asıl aptal olan sensin şu açtığın konu ve yazdıklarına bakılırsa.
Bütün yorum yapanlar sanki ayakta alkışlamışta bir ben gerçeği yüzüne vurmuşum sanki.
Sen kaç bu çocuğa senin gerçekten olman gereken yer o adamın yanı.
Böyle kafalar toplumdan nekadar uzak okadar iyi.
Umarım gittiğin köyde internette olmaz senden ve karakterSİZLİĞİNDEN ebediyyen kurtuluruz.
Bir kaç yorum önce çocuk yapma çocuk zekasını annesinden alır demiş bir arkadaş.
Keşke annende bunu yapsaydı.
Okulda çok başarılıydım derken eğitimden bahsetmemiş olduğun görgü terbiye ve üslubundan gayet net anlaşıldı.
Sen dönüp bana yaşadıklarıma kurgu hayal sallama dersen, bu cevabı alırsın. Söylediğin hiçbir şey umrumda bile değil cevap yazmaya değmezsin

Back
X