• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapmalıyım ??

Simsekkk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2016
350
271
53
Merhabalar..
26 haftalık hamileyim ve esımin isi nedeniyle güneydoguda yaşıyoruz bu ay sonunda memleketimize gidip bir ay kalcaz dönmemiz gereken tarihte 33 haftalık hamile olcam İnşaAllah.. sorun şu annem, kv ve esim memlekette dogum yapmami istiyor ben cook kararsızım cunku bir bucuk ay orda kalmam gerekecek evimden o kadar ayrı kalmak istemiyorum ve esimle sorunlarimiz da var (diger konumu okuyanlar vardir belki ) esimin benim yoklugumda daha rahat hareket edeceğini dusunuyorum aklım hep burda kalacak. Belkide ayrı kalmak daha iyi gelecek..bir de doktor sorunu var memleketimizde özel hastaneler cok pahalı maddi durumumuz iyi ama o kadar para vermek istemiyorum devlet hastanesinde iyi bir doktor bulabilecek miyim bilemiyorum burdaki doktorumdan da memnunum...Bi de temmuz da sınavim var bu ay basvurular basliyor bi karar verip ona göre sınava girecegim ili secmem gerekiyor.. ne yapmalıyımm akıl verin esiyle arasi bozukken dogumu esinden ayrı bi sekilde yapan var mı? Dogum sonrasinda neler degisti?? iyi veya kotu anlamda

Ben olsam kendi yaşadığım yerde yapardım doğumumu,kendi evimde rahat rahat...
Bana bakmak için gelen kişi evime gelsin isterdim.
Nitekim öyle de yaptım.

Eşinizle aranız bozukmuş, nedenleri ağır şeyler.
Madem affettiniz, su süreçte ayrı kalmayın. Tüm o doğum zamanları o da yanınızda olsun.
Boş yere düzen bozmayın.

Neden memlekette yapmanızı istiyorlar doğumu? Mecburiyet yoksa doğum zamanı eşlerin ayrılması saçma geliyor bana. Baba da o anı, ilk zamanları acısıyla tatlısıyla yaşamalı.

Bence esinin yaninda yap dogumu doktorundanda memnunmussun hic gerek yok o kadar ayri kalmaya heleki zaten bi takip sogukluklar problemler varken birde uzun bi ayrilik sureci daha kotu olur bence ki 1.5 ay cok uzun ayri kalmak icin
Hic girme o islere

Konu ne hilmiyorum ama doguma daha var arayi duzeltirsiniz insallah.
Ben yasadigim uerde dogum uapmayi tercih ederdim.
Hastaneden çıkınca kendi evime duzenime donmek daha iyi.
Ve oyle yaptım bizde ayri bir sehirdeyiz ailem ilk cocugumda dogumu memlekette yapmami istediler ama gitmedim.
Ayrica dogumdan hemen sonra donemzsiniz araya iyice sogukluk girer esinle.

Ben olsam kendi yaşadığım yerde yapardım doğumumu,kendi evimde rahat rahat...
Bana bakmak için gelen kişi evime gelsin isterdim.
Nitekim öyle de yaptım.

Eşinizle aranız bozukmuş, nedenleri ağır şeyler.
Madem affettiniz, su süreçte ayrı kalmayın. Tüm o doğum zamanları o da yanınızda olsun.
Boş yere düzen bozmayın.
Inanın ben de kendi evimde yapmayı cok istiyirum ama cok fazla baskı var üzerimde kv önceleri hic karismiyordu dogum yaklastikca soylemeye basladi. Esim de sen bilirsin ama orda yapman herkes icin daha rahat olacak diyor benim rahatimi dusunen yok

Neden memlekette yapmanızı istiyorlar doğumu? Mecburiyet yoksa doğum zamanı eşlerin ayrılması saçma geliyor bana. Baba da o anı, ilk zamanları acısıyla tatlısıyla yaşamalı.
Hayır hic bir mecburiyet yok. Tek bahaneleri bizim yasadigimiz sehir cok sıcak dayanamazmışım!! Her imkan burda daha rahat halbuki hastane dr vs. Memleketimiz yasadigimiz sehre göre daha büyük ve hastaneler cok kalabalik bir daha doktor arayisina falan girmem gerekkiyor

Sen hiccc kulak asma kimseye bak esinin yaninda olmasi bence daha oncelikli diger konunuda okudum bence esinle kal kestir at memlekete cagirip burda yap diyenleri...

sizin yerinizde ben olsam eşimin yanında olur o anları onla birlikte yaşarım , belki aranızın düzelmesine büyük bir sebep olabilir bu dogum ,

Konu ne hilmiyorum ama doguma daha var arayi duzeltirsiniz insallah.
Ben yasadigim uerde dogum uapmayi tercih ederdim.
Hastaneden çıkınca kendi evime duzenime donmek daha iyi.
Ve oyle yaptım bizde ayri bir sehirdeyiz ailem ilk cocugumda dogumu memlekette yapmami istediler ama gitmedim.
Ayrica dogumdan hemen sonra donemzsiniz araya iyice sogukluk girer esinle.
Esim dogumda yanima gelecek ve beraber döneceğiz ama bir bucuk ay ayri kalmak gerekecek bu surede iyice sogukluk girmesinden cok korkuyorum..

Ben şu kendi annesi dahi olsa başka bir yerde doğum yap diyen eşleri anlayamıyorum..
Yeni bebeğin olmuş..
Öpmelere koklamalara doyamayacağın bebeği bnasıl olur da o kadar uzun süre görmeden durabiliyorlar..
Siz anneyseniz o da baba..
Bir de şu eski sorunlarınızı unutup bebeğinize odaklanmaya çalışın..
Onlar herşeyi en ufacık gerginliği bille hissedebiliyorlar..
Siz ne kadar mutlu olursanız bebeğiniz de o kadar huzurlu olacak..
Boşverin onu bunu sadece bebeğiniz ve siz önemlisiniz..
Sağlıkla alın evladınızı kucağınıza inşaAllah...

Hayır hic bir mecburiyet yok. Tek bahaneleri bizim yasadigimiz sehir cok sıcak dayanamazmışım!! Her imkan burda daha rahat halbuki hastane dr vs. Memleketimiz yasadigimiz sehre göre daha büyük ve hastaneler cok kalabalik bir daha doktor arayisina falan girmem gerekkiyor
hayır hayır kesinlikle
evinizin olduğu yerde yapın doğumunuzu güzel güzel
eşinizle birlikte yaptınız çocuğu oda dursun görsün ilgilensin

Inanın ben de kendi evimde yapmayı cok istiyirum ama cok fazla baskı var üzerimde kv önceleri hic karismiyordu dogum yaklastikca soylemeye basladi. Esim de sen bilirsin ama orda yapman herkes icin daha rahat olacak diyor benim rahatimi dusunen yok
Siz baskılara aldırış etmeyin.
Bu saatten sonra yeni hastane, doktor bulmak zor olur deyin.
Evimde olmak istiyorum deyin.
Eşinizi de yanınıza alın o bastırsın.
Eşiniz size karşı suçlu konumda, ne isterseniz yapar. Yaptırın.
En rahatı ev valla. Anneniz gelsin baksın. Ya da valide...

Bir tek sıcaklar konusunda katılıyorum. Cehennem gibi olur orda sıcak.
Ama sırf bu sebeple rahatınızı bozmayın.
Sizi düşünsünler.

Hem siz giderseniz kime gideceksiniz?
Hangi anneye?
Birine gitseniz diğeri misafir konumunda olcak, belki gerginlikler olur, hassas dönemler çünkü.
Ama kendi evinizde olursanız, her iki taraf da eşit olur, sorun olmaz kolay kolay.
Benim fikrim.

Ben şu kendi annesi dahi olsa başka bir yerde doğum yap diyen eşleri anlayamıyorum..
Yeni bebeğin olmuş..
Öpmelere koklamalara doyamayacağın bebeği bnasıl olur da o kadar uzun süre görmeden durabiliyorlar..
Siz anneyseniz o da baba..
Bir de şu eski sorunlarınızı unutup bebeğinize odaklanmaya çalışın..
Onlar herşeyi en ufacık gerginliği bille hissedebiliyorlar..
Siz ne kadar mutlu olursanız bebeğiniz de o kadar huzurlu olacak..
Boşverin onu bunu sadece bebeğiniz ve siz önemlisiniz..
Sağlıkla alın evladınızı kucağınıza inşaAllah...
Amin İnşaAllah tesekkur ederim.. esim dogumdan bir hafta once gelirim yine yaninda olurum diyor ama ben ona güvenip burda bırakamıyorum aklım hep onda kalacak orda hep huzursuz olcam biliyorum

Siz baskılara aldırış etmeyin.
Bu saatten sonra yeni hastane, doktor bulmak zor olur deyin.
Evimde olmak istiyorum deyin.
Eşinizi de yanınıza alın o bastırsın.
Eşiniz size karşı suçlu konumda, ne isterseniz yapar. Yaptırın.
En rahatı ev valla. Anneniz gelsin baksın. Ya da valide...

Bir tek sıcaklar konusunda katılıyorum. Cehennem gibi olur orda sıcak.
Ama sırf bu sebeple rahatınızı bozmayın.
Sizi düşünsünler.

Hem siz giderseniz kime gideceksiniz?
Hangi anneye?
Birine gitseniz diğeri misafir konumunda olcak, belki gerginlikler olur, hassas dönemler çünkü.
Ama kendi evinizde olursanız, her iki taraf da eşit olur, sorun olmaz kolay kolay.
Benim fikrim.
Annem ve kv gelecek zaten ama ben orda olursam bir bucuk ay boyunca hem annemde hem kv de de kalırmışım dogum zamaninda kv gilde olmam gerekiyormus falan filan...

Esim dogumda yanima gelecek ve beraber döneceğiz ama bir bucuk ay ayri kalmak gerekecek bu surede iyice sogukluk girmesinden cok korkuyorum..
Canim benim bak aklin yolu bir herkes aynini demis araya iyice sogukluk gircegi iki iki dort yani
Dogumla bebegin gelmesiyle hersey daha iyi olabilir bence aradaki uzaklasma hamilelikten dolayi uzaklasmanizdan dolayi olusmus tekrar biseylerin duzelmesi elinizde..dogumdan sonra sicaklik gostererek bebege dalip onu ihmal etmeyerek sevgiyle ilgiyle sorunlari asabilirsiniz diye dusunuyorum bide hic gerek yokken araya 1.5 ay o sureyi sokma
Sonra toparlaman cok daha zor olur kaldigin yerde yaparsin aksam eve bebegini koklamak icin kosarak gelir o heycanlari birlikte yasayin

Annem ve kv gelecek zaten ama ben orda olursam bir bucuk ay boyunca hem annemde hem kv de de kalırmışım dogum zamaninda kv gilde olmam gerekiyormus falan filan...
Hiç gerek yok işte ordan oraya....
Siz ikna edemiyosanız eşiniz etsin.
Si ne istiyosanız o olsun, kararlı olursanız susarlar elbet

Canim benim bak aklin yolu bir herkes aynini demis araya iyice sogukluk gircegi iki iki dort yani
Dogumla bebegin gelmesiyle hersey daha iyi olabilir bence aradaki uzaklasma hamilelikten dolayi uzaklasmanizdan dolayi olusmus tekrar biseylerin duzelmesi elinizde..dogumdan sonra sicaklik gostererek bebege dalip onu ihmal etmeyerek sevgiyle ilgiyle sorunlari asabilirsiniz diye dusunuyorum bide hic gerek yokken araya 1.5 ay o sureyi sokma
Sonra toparlaman cok daha zor olur kaldigin yerde yaparsin aksam eve bebegini koklamak icin kosarak gelir o heycanlari birlikte yasayin
Ben de bunu cok istiyorum. Gerekirse kv ye soylerim aramizın bozuk oldugunu ve ayrı kalmak istemedegimi.. anlayacagini umuyorum

doğum yapacak olan sizsiniz, herkesin kensidinden önce sizin rahatınızı düşünmesi gerekiyor ve siz de nasıl rahat edecekseniz öyle yapın. kimseye kulak asmayın.

Ben de bunu cok istiyorum. Gerekirse kv ye soylerim aramizın bozuk oldugunu ve ayrı kalmak istemedegimi.. anlayacagini umuyorum
Hayir hayiirrr sakin soyleme yaaa
Bu sefer oglunu aricak arabiz bozukmus ne okdu ne var diye
Bak boyle durumlarda disariya yansitip duyurursan isin icine bide onlar girer ve isler iyice sarpa sarar kimseye acigini verme sakin
Helede kayinvaldeye hic verme
Biz bi aile oluyoruz ve ben her animizda esimi yanimda istiyorum lutfen israr etme anne kararim kesin esimle kalicam de ve kapat konuyu
Ayrica esinle olan problemlerinide kaynanaya duyurmamayi ogren bu kotu bi fikir

Back
X