Ne yapmalıyım?

surinaa1

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2022
66
9
3
27
herkese merhaba,
benim konum biraz uzun olabilir ama inanın ne yapacağımı bilmiyorum. O yüzden size dınışmak istedim. Beni,m haziranda düğünüm var. Çoğu eşyalarım alındı. Fakat herşeyi nişanlım aldı. Ailesi nişanlıma pek destek olmuyor. Aldıkları şeylerin parasını da mesela düğün salonu, yemek vs. gibi olan şeylerin parasınıda düğünde toplanan parayla yapacaklarını söylemişler. tabi bunu bana söylemediler. çok iyi insanlar. severim onlarda beni çok sever. fakat zoruma giden şey şudur ki nişanlımın abisinin tüm düğün masraflarını karşılamışlar üstelik abisi nişanlımdan daha yüksek maaş alırken. Nişanlım ailesinden uzaktya yaşıyor bu arada. biz aynı şehirdeyiz nişanlım ile. nişanlımda herşeyi kendi yapıp sanırım ailesine bişey demiyor. benim annem herşeyi tek başına yapıyor. en iyisi ile. fazlasıyla. e annemde nişanlımıda düşünüp ailesiyle konusacagını söyledi bana.
nisanlşımla öncesinde konusmalıyım? ne konusmalıyım?

Ailesi ister yardım eder,ister etmez.Abisine yaptıkları yardımlar sizi hiç alakadar etmez.O zaman belki durumları iyiydi yardım etmek istediler.Yani ne yaptıkları,sizi ve annenizi ilgilendirmez.

Nişanlınızın ailesi ile konuşmak yanlış bir fikir
Ona çok yaptın buna az yapıyorsun çirkin bir düşünce şekli
Karışmayın bu konulara
Aile zaten mecbur değil, kimin gönlünden ne geçerse, bütçeyi neye izin verirse onu yapar

Gerçekten bu evlenirkenki masrafları anne babanın karşılamasını bir türlü anlamıyorum ve anlamayacağım.
Eğer iki insanın ev kuracak ya da istiyorlarsa düğün yapacak parası yoksa bence bunları yapmamalı. Aileniz size belirli bir yaşa kadar bakıyor bir de yok düğündür ev masrafıdır
ayrıca ağabeylerine ne yaptıkları da size hiç ilgilendirmez daha evlenmeden bu kadar haddinizi aşmamalısınız bence.

bunu neden sorun yapıyorsunuz ki? bizim de öyleydi. benim umrumda olmadı. eşimle biz halledebiliyorsak kim ne yapıyor, kime ne yapılmış bırakın. evlenen sizsiniz sonuçta. nişanlınız da altından kalkıyorsa sorun yok bence.

Eğer ailesi yaptığı şeylerin parasını daha sonra sizin düğün paranızdan karşılayacaksa yapmalarının bir anlamı yok ki. Siz kendinizde yapabilirsiniz. En azından kendimiz yaptık dersiniz. Anneniz konuşursa nişanlının aile işine karışmış gibi olur,hoş olmaz.

Anne baba çocuğunu büyütüp okutmakla görevli. Aileden düğünde bir şey beklemeyin.
İstenirse her şeyi siz yaparsınız aileden beklemeden. Şimdiden borca girip aylarca yıllarca hiç kullanmayacağınız şeylerin borcunu ödemeyin. En azından bunu biz yaptık dersiniz.

Düğünü, düğünle alakalı şeyleri onlar düğün parası ile yapmayı düşünüyorlarsa geçmiş olsun size. Bence hiç yapılmasın daha iyi. Daha az kişi veya nikah yapabilirsiniz hem uygun ve daha az stresli olur.

Düğünde takılan para ve altın kanunen geline ait. İnşallah ömür boyu mutlu olursunuz ama oldu ki ileride sıkıntı yaşandı.Boşanma durumunda dımdızlak kalmamanız için şimdiden bu tür şeylere izin vermeyin.

Diğer abisi ile de şimdiden kıyaslamayın kendinizi, çok sıkıntı çekersiniz. Aileyi arayıp söylemek de çok farklı anlaşılır.

Son düzenleme:
Abisine ne yaptıkları sizi pek alakadar etmiyor bence. Onlar aralarında razı olmuşlar sizi pek alakadar etmez büyütmeyin

Bu eşiniz ile ailesi arasındaki problem. Benim eşinin abisi evli değil ama zamanında arsa satıp ona parasını vermişler araba vs almış ama biz evlenirken her şeyi kendimiz yaptık. Masraflar takılardan ödendi kredi kartı borçlandık daha da borçlanacağız gibi 2.5 aydır evliyiz. Ben asla lafını yapmadım eşime. Bu onların arasındaki bir şey.

e annemde nişanlımıda düşünüp ailesiyle konusacagını söyledi bana.
nisanlşımla öncesinde konusmalıyım? ne konusmalıyım?
Annen nisanlini düşündüğü için konuşmuyor..
Ne biz bunu yeriz,ne nişanlın iyiliği için olduğunu düşünür ne de karşı taraf annenin bu konu ile alakalı ahkâm kesmesini kabul eder.
Sen ortalığı bulandırıp "abisine her şeyi almışlar ama bize bir lokma desteği çok gördüler" diyerek milleti kizistirdiysan ; normal annenin Celâllenmesi.
Olacak işini de bozarsin,bu kez adam da ailesi ile tartışmaya başlar..
E bu tartisma mutlaka sana da sirayet eder.
Biri yakinacaksa damat adayı yakinacak ailesine,annen değil.

Anneniz gidip nişanlınızın ailesine ne diyecek ? Abisine yapmışsınız bu evladınıza niye yapmıyorsunuz mu ? Onlar da “Canımız öyle istedi bu bizim kendi ailemizde olan bir şey, oğlumuz bir şey demiyorken size ne oluyor da lafını yapıyorsunuz?” dese ne olacak ?
Maalesef aileler evlatlar arasında bu tarz şeyler yapabiliyor, benimde ablam evlenirken babam kredi kartını verdi “Git ne lazımsa hallet” diye ama bana ve diğer kardeşime asla böyle bir şey yapmadılar. Yani evimde ailemden bir iğne bile yoktur öyle söyleyeyim.
Eşimin ailesi yine yardımcı olmak istedi ama biz kabul etmedik. Bu yola beraber giriyorsak her şeyi beraber halledelim kafasındaydık. Kredimizi çektik eşyalarımızı spotçudan sıfır aldık, nişanı-nikahı bütçemizin elverdiği kadarıyla yaptık, nikahta takılanlarla da borçları ödedik, belki biraz maddi olarak zorlandık ama en azından kafamız rahat. Yuvamızı kurduk mu kurduk? Varsın kimse yardım etmemiş olsun.

Abisinin maaşını, ona ger şeyin yapıldığını nerden biliyorsunuz? Ayrıca aile ekonomileri değişmiş olabilir ya da abi onlara daha önce yardım etmiş olabilir bununla ilgili sizin ve annenizin ahkam kesmesi doğru değil. Nişanlınız yapıyormuş zaten bu onların meselesi siz neden bu kadar üzarinize alındınız ki.

Bu tarz bir konuya girmek gerginlikten başka bir şey getirmez. Şahsi fikrim aralarına girmeyin nişanlınız ve ailesinin.

Madem hiçbir şeye karışmıyorlar eşyaları da nişanlınız alsın düğünde takılanlarla siz ödeyin. Şimdi onlar mı almış olacak böyle yapınca?
Aileler her şeyi yapmaya asla mecbur değil ama destek olabilirler,bir evlada yapılıp diğerine yapılmaması ise nişanlınız için üzücü bir durum sizlik bir durum yok müdahil olmayın sonra siz kötü olursunuz.

aile içi meselelerde annenizin haddine değil konuşma yapmak. tam tersi düşünün nişanlınızın annesi gelip ailenle konuşsa hoş olurmu? yani kaba tabirle olacak ama annene ne? onun ne hakkı ne de haddi değil böyle bir konuşma yapmak

Ben de çalışıyordum ve tüm eşyalarımı masraflarımı kendim karşıladım. Biz başka şehirde olduğumuz için ayrı düğün yaptık, onu da ben karşıladım. Ailem takılarını taktılar (bizde gelin tarafı da takar) ve almadılar. Eşimin ailesi tutup ailemi arasaydı bilmiyorum ne yapardım Ne münasebet? Gerçekten ne münasebet? Başta eşim böyle bir hadsizliğe izin vermezdi.

Sizin derdiniz onun masrafları karşılaması mı yoksa oraya verilecek paranın evlendikten sonra sizin eve girmemesi mi?
He ben altınları vermedim. Kendi payıma düşeni yapıp bir de diğer tarafın borcunu ödeyemezdim Sonuçta 2 kişi evleniyor herkes kendi payına düşeni yapsın.
Asıl siz neden her şeyi annenize yaptırıyorsunuz? Çalışmıyor musunuz?

Bu işe hiç karışma. Nişanlın ödüyorsa ödesin kredi çeksin. Altınlarını falan da verme onlar sana ait neden aile senin var olmayan altınlarına güveniyor? Sen neden onların parası ile düğün yapmak istiyorsun? Olay nişanlında bitiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…