Ne yapmalıyım?

Açıkçası ben şu anda onun çektiği acının zevkini çıkarıyorum. Ben çok acı çektim hep yalnızdım, madem yalnız olacağım neden hayatımdasın dedim şok oldu. Hatta beni ihanetle bile suçladı. Ben gururlu bir adamım başkası varsa hayatında söyle giderim dedi. ben de ben gururlu bir kadınım bir daha böyle bişeyi bırak söylemeyi ima etsen bile seni keserim dedim. Şimdi kıvrım kıvrım kıvranıyor, ben çok kıvrandım sıra onda...

Kararı sen vereceksin. Ama şunu unutma güvenmeden bir ömür geçmez, güven sadece sadakatle ilgili değildir. Arkanda, önünde, sırtında değil yanında olmalı eşin. ıyi düşün şans versen ve herşey yoluna girse ne kadar güzel olur, peki ya şans vermezsen ve bu güzelliği kaybedersen... Şans versen ve aynı şeyleri bir müddet sonra tekrar yaşasan o zaman nasıl toparlanacaksın.. Ailenle konuş, karrın ne olursa olsun desteklerini iste, kapıları her zaman sana açık olsun, çocuğunda var yalnız yaşaman çok zor, ailenin desteğine ihtiyacın var

ailem destek olmasa zaten ayakta durmam mümkün değil...çünkü çok duygusal bi yapım var ve hayata karşı çok güçlü değilim...
ailemin maddi ve manevi değeri çok büyük rol aldı...onlar olmasa olamazdım....

Canım eşine şartlarını sun..bunlar bunlar olmalı.. bunlar olmamalı diye..kendine güveniyorsan gel dersin..
Bizi koruyup kollamalısın..Ailenle karşı karşıya getirmemelisin gibi..Asla ve asla önceki yaşadıklarını tekrar yaşamak istemediğini belirt..şimdi onun burnu sürtmüştür merak etme..
Üzüldüm yaa..çocukta varmış arada..
Bu arada görümcen evli mi bekar mı?

Canım eşine şartlarını sun..bunlar bunlar olmalı.. bunlar olmamalı diye..kendine güveniyorsan gel dersin..
Bizi koruyup kollamalısın..Ailenle karşı karşıya getirmemelisin gibi..Asla ve asla önceki yaşadıklarını tekrar yaşamak istemediğini belirt..şimdi onun burnu sürtmüştür merak etme..
Üzüldüm yaa..çocukta varmış arada..
Bu arada görümcen evli mi bekar mı?

ya zaten diyoki...ben seni ailemle görüştürmem ama ben kendim görüşürüm...ayrıca senin ailenlede asla ve asla görüşmem diyor...bu demek oluyoki benimde görüşmelerimde hep sorun çıkıcak....
nasıl olucak bu durum böyle...ben ailemsiz yapamam...ama suan eşimsizde yapamıyorum...ben istiyorum ki gelsin ailemle otursun konuşsun ama ASLA böyle bişi olmaz...
bana düşün taşın mutlu olmak istiyosan gel diyor...neye güvenerek gidiyim...ailemi çiğneyip sonra tekrar sorun olduğunda sokakatamı kalayım...el oğlu napcağı belli olmaz...
şimdi napıcam nasıl konuşucam bilmiyorum...
ayrıca evimiz yok dağıldı eşyalar ayrıldı benimkiler bende onunkiler onda...
şimdi sadece çık ve gel diyor...bu kadar kolaymı herşey diyorum içimden...
yeni bi ev yeni bi düzen herşeyin yenisi kolaymı olucak tüm bunlar...
sonra ya herşeyi kakarsa kafama ben yaptım ben ettim diye...
insanoğlu ciğ süt emmiş...o yüzden seytan aklıma bunları getiriyor...
işin içinden çıkamadım bu hafta oturup netleştircez herşeyi...lütfen bana nasıl konuşmam gerektiği hakkında yazın bişiler....
bu arada görümcem evli güzelim...

ya zaten diyoki...ben seni ailemle görüştürmem ama ben kendim görüşürüm...ayrıca senin ailenlede asla ve asla görüşmem diyor...bu demek oluyoki benimde görüşmelerimde hep sorun çıkıcak....
nasıl olucak bu durum böyle...ben ailemsiz yapamam...ama suan eşimsizde yapamıyorum...ben istiyorum ki gelsin ailemle otursun konuşsun ama ASLA böyle bişi olmaz...
bana düşün taşın mutlu olmak istiyosan gel diyor...neye güvenerek gidiyim...ailemi çiğneyip sonra tekrar sorun olduğunda sokakatamı kalayım...el oğlu napcağı belli olmaz...
şimdi napıcam nasıl konuşucam bilmiyorum...
ayrıca evimiz yok dağıldı eşyalar ayrıldı benimkiler bende onunkiler onda...
şimdi sadece çık ve gel diyor...bu kadar kolaymı herşey diyorum içimden...
yeni bi ev yeni bi düzen herşeyin yenisi kolaymı olucak tüm bunlar...
sonra ya herşeyi kakarsa kafama ben yaptım ben ettim diye...
insanoğlu ciğ süt emmiş...o yüzden seytan aklıma bunları getiriyor...
işin içinden çıkamadım bu hafta oturup netleştircez herşeyi...lütfen bana nasıl konuşmam gerektiği hakkında yazın bişiler....
bu arada görümcem evli güzelim...

Bu düşüncende haklısın..

Ama aynen yazdığın gibi ailensiz de yapamayacağını..onlarında senin evine gelmesi gerektiğini,en azından gelmeleri gereken durumlar olabileceğini açıkla..
Böyley olursa, ailemin gelmesine kulp takmazsan..bana da kendi ailenle sorun yaşatmazsan olur de..Bu şartlarda varım dersin..
Yapabileceklerim bunlar..daha fazlasını yapamam ve taşıyamam demelisin..
Zaten senin istediklerin bunlar..

İnşallah herşeyin istediğin gibi olmasını dilerim..

ya işte güzelim durumlar böyle...işin içinden çıkılmaz bi durumdayım...şartlarımı kabul edermi bilmiyorum ama eğer etmezse ve bu ayrılık net şekilde kalırsa ozaman onu içimden atmak çok çok çok zor olur...
benim için dua edin lütfen...

Canım Allah kolaylık versin..Dua ederiz tabiii..ıki tarfta biribirini severken ne diye yuvalar yıkılsın..
Ailelerde biraz toleranslı olsa noolur sanki..
Mahkemeye çıkmadan çözülür inşallah sorunlarınız..
Mahkemede de eşimden ayrılmak istemem seviyorum,ama şartlar bu dersen, zaten başka tarihe ertelenir zannımca davanız, bu süre içinde de düşünme payınız olur..

zaten bi mahkeme oldu ertelendi bi kez daha olucak önümüzdeki ay başı....
allahtan dileğim hakkımızda hayırlısı ne ise o olması...
bildiğiniz öyle dualar falanda varsa benimle paylaşın lütfen belki okursam ii gelir...

allah yardimcin olsun canim bide bebeginle daha zor
onuda dusun derim
hersey sevgiyle bitmiyor
onunda huzurlu bi yuvaya ihtiyaci var
tabiki bi babayada ben babasiz buyudun cok zor umarim bebegin ve kendin icin dogru karari verirsin

allah yardimcin olsun canim bide bebeginle daha zor
onuda dusun derim
hersey sevgiyle bitmiyor
onunda huzurlu bi yuvaya ihtiyaci var
tabiki bi babayada ben babasiz buyudun cok zor umarim bebegin ve kendin icin dogru karari verirsin

ya bu işler çok zormuş güzelim bunu anladım...diyorum ya kararı çok zor bi durum...
çocuk için bi yuvaya devam edilirmi bilemiyorum...
yani çok karmakarışık bi durum bu...
huzurlu bi yuvada büyümesi kavga ortamında büyümesinden çok daha iyidir diye düşünüyorum...
ama babadan ayrıda onun düşünüyorum nasıl olur diye...
aslında seni allah karşıma çıkardı belkide babasız büyümenein verdiği en ii örneksin suan...
bana bunu en ii sen anlatabilirsin sanırım...
düşüncen ne yönde...

Daha boşanmadan karar aşamasında pişman olmuşsun eşini özlüyormuşsun bence boşanma onunda pişman olduğunu düşünüyorsun belki hatalarını düzeltir bir şans daha ver ona ileride daha çok pişman olmamak için.Hala birbirinizi severken bir araya gelin derim.Allah kolaylık versin arkadaşım.

meltemcim güzelim...
iç dünyasında pişman bunu biliyorum...ama erkek milleti işte yanyana gelince pişman değilim havasına giriyor...
böyle olmasını sen istedin diyor...halbuki isteyen onlardı ailecek...

ve gecenlerde bi akrabasından ben gittikten sonra çok pişman olduklarını ancak geride dönemediklerini söyledi...ve eşin seni sevdiğini söylüyor dedi...
ama nedense bana söylemiyor...
erkek ya gururu batsın...
iyice emin olmadığım sürece olmaz sanırım...

meltemcim güzelim...
iç dünyasında pişman bunu biliyorum...ama erkek milleti işte yanyana gelince pişman değilim havasına giriyor...
böyle olmasını sen istedin diyor...halbuki isteyen onlardı ailecek...

ve gecenlerde bi akrabasından ben gittikten sonra çok pişman olduklarını ancak geride dönemediklerini söyledi...ve eşin seni sevdiğini söylüyor dedi...
ama nedense bana söylemiyor...
erkek ya gururu batsın...
iyice emin olmadığım sürece olmaz sanırım...

Cnm hiçbirşey netleşmeden sakın dönme....Eşinin konuşmaları seni tam anlamıyla tatmin edene kadar bekle,heee tatmin olmuyormusun? sepeti koluna herkez yoluna.Neden hep kadınlar fedakar olmak zorundaki ,karşısında dik dur kararlarını net bi şekilde belirt .Eğer belirtmessen ve onun laflarına eyvallah diyip dönersen ona,yarın öbürgün ben demiştim sen kabul ettin olur ve hiçbir hatasını düzeltmez....Yine giderse yine geri gelir diye düşünür

bu adamı anlayamıyorum...
az önce telefonda konuştuk...yarın görüşelimmi dedim herşeyi oturup konuşmak adına..ne konuşucaz diyo...ben aileni istemiyorum diyo...
sen kendin ilk önce ailenle sorunlarını aş sonra bana gel diyo...
sana verdiğim cep telfonunu aç kullan diyo...
beni kulubeden aramam diyo...
bende dedimki devam etsekde etmesekde sana saygımı yitirmedim sende yitirme dedim...
yarın görüşürsek yanına gideceğimi aileme söyliycekmişim aksi halde gelmezmiş...
bunca olanlan sonra aileme ben eşimle görüşmeye gidiyorum dersem beni yerler resmen...
işin içinden çıkamadım yanlışmı yapıyorum doğrumu bilemedim...
duygularımamı yeniliyorum yoksa mantığımmı ön planda anlamış değilim kendimi...
tekrardan aynı şeyleri yapmamam gerekli...acı çekmemek ve üzülmemek adına...ama aynı zamanda savaşımıda kaybetmemliyim...

hediye konusu sacma olur muhtemelen de esinin dogum gunu gcti..
bence sevgi bitmemis sevgi bitmeden olan ayriliklar ilerde daha buyuk pismanliklar getirir//
hep sorarsiniz kendinize acaba ayrilmasaydik iyi olurmuyduk diye..
bence bi sans daha verilmeli
evlilik bu cikma degil oyle hemen bosanmayi dusunmemeli insan bence hele hele anladigim kadariyla sizin aranizda asilmayacak bir sorun yok

bu arada yeni yazilari okudum simdi... esini sen once bi iyice pesinden kostur yoksa havalara girer barissan da hic bisey duzelmez

Son düzenleme:
hediye konusu sacma olur muhtemelen de esinin dogum gunu gcti..
bence sevgi bitmemis sevgi bitmeden olan ayriliklar ilerde daha buyuk pismanliklar getirir//
hep sorarsiniz kendinize acaba ayrilmasaydik iyi olurmuyduk diye..
bence bi sans daha verilmeli
evlilik bu cikma degil oyle hemen bosanmayi dusunmemeli insan bence hele hele anladigim kadariyla sizin aranizda asilmayacak bir sorun yok

dediğim gibi aramızada çok fazla sorun yoktu evliliğimiz boyunca ancak annesinin ağzına bakarak beni çok fazla derecede yıprattı...
şimdi geri dönememi bekliyor ancak sadece ayaklarımın üstünde durmamaı bekliyor..güçlü bi kadın istiyor...ve kesinlikle ailem bana sahip çıktığı için onları istemiyor bende diyorum ki ben ailemsizde yapamam sensizde ama beni secim yapmaya zorluyor bunuda ben istemiyorum..son kez konuşucaz ve gerekirse tamamen bitiricez...

bana öyle geliyorki bu adam seni dize getirmeye çalışıyor
sakın güçsüz davranma, hemen boşan demiyorum ama
onun şartlarını kabul edip gidersen sorunun devam edecek, öyle görünüyor net olarak
ne demek senin aileni istemiyor, onlar olmasaydı sen olabilirmiydin
kendisi niye atamıyor peki ailesini
ne sen at, nede o
madem güçlü bir kadın istiyor, kendide güçlü bir erkek olmayı başarsın önce
canım lütfen kusura bakma bunları yazdığım için
ama inan çok ama çok sinir oldum, inan nevrim döndü son msjını okuyunca
madem ailenin haberi olmasını istiyor
adam gibi gelip, ben karımı seviyorum, çocuğumla birlikte bir aile olmak istiyorum
geçmişte hatalar yapmış olabiliriz, bende hatalı olabilirim ama kzınızında muhakkak hatalarıu vardır elbet
ama bundan sonra geçmişi geride bırakıp, geleceğimizi kurtarmak istiyorum
lütfen sizde bize yardımcı olun, sorun yaşamamak adına destek olun desin

bütün bunları boynu bükük söylemesine gerekte yok üstelik
adam gibi başını dikip insan gibide konuşabilir değilmi
ne var yani bunda Allahım yaaaaa

ama senin kocan senin şartlarını yerine gitirir gibi yapıp
aslında kendinin yeni şartlarını yürürlüğe sokmak istiyor
lütfen dikkatli ol ve duygusallığı bir kenara bırakıp, mantıken düşün
çünkü senin eşin tamamen öyle yapıyor gibi geldi bana

lütfen tekrar özür dilerim ama çok üzüldüm ve çok çok kızdım
sen neyin derdindesin o neyin hesabında

diliyorum Yüce Mevlamdan senin ve bebeğin için en hayırlısı ne ise onu nasip etsin
hayırlısını dile Allahtan

dediğim gibi aramızada çok fazla sorun yoktu evliliğimiz boyunca ancak annesinin ağzına bakarak beni çok fazla derecede yıprattı...
şimdi geri dönememi bekliyor ancak sadece ayaklarımın üstünde durmamaı bekliyor..güçlü bi kadın istiyor...ve kesinlikle ailem bana sahip çıktığı için onları istemiyor bende diyorum ki ben ailemsizde yapamam sensizde ama beni secim yapmaya zorluyor bunuda ben istemiyorum..son kez konuşucaz ve gerekirse tamamen bitiricez...

Canım sen iyi misin? Ne demek senin aileni istememek. Ailen olmasa idi o anasının etekleri altına sığınırken sen çocuğunla nereye gidecekdin. Koca olmak, baba olmak, erkek olmak öyle bir organla olmuyor. Ne demek sen ailenle ilgili sorunları halledecekmişsin, o annesi ile ilgili konuları halletmiş mi ki senden bunu talep ediyor? Arkanda kimsen olmasın, desteğin olmasın istediği gibi seni kullansınlar di mi? Hadi güçlü kadın ol, ona istediğin kocanın, erkeğin, çocuğunun babasının tarifini yap. Bu şartlarımı kabul etmiyorsan ben yokum de. Bu defa da sen tavrını koy. Tamam git derse bu adamın zaten bişey yapmaya nieti ve gücü yok demektir. Ne olursa olsun kendine olan güvenini yitirme. Neden sadece sen elini taşın altına sokuyormuşsun, bunca zamandır yapmadıklarını ne zaman yapmayı düşünüyor bu adam acaba? Benimki pişman oldu yeniden elenmek için yalvarıyor, ailesi ile de görüşmüyor ama artık benim için giden şeyleri yerine koymak mümkün değil. Lütfen mantıklı düşün.

Back
X