- Konu Sahibi beynelminel
-
benim eşimde aynı senin gibi yıllarıca aldıgı tüm parayı ailesine harcamış, annesinin avucuna saymış...
biz evlendik diye burnumuzdan getirdiler.... nede olsa altın yumurtlayan tavuk gitti ya.. yani insanın aileside olsa yardım edecekse dozajında edecek. yoksa ipin ucu kaçıyor sonra
Bu evli abilerin bekar kız kardeşlerin parasına göz dikmesine nasıl sinir oluyorum anlatamam
karılarının sözlerinden çıkmamaya başladıkları andan itibaren tavırları degişiyor. yazık bende hep beni ben olduğum için sevdiklerine inanmıştım.
İnşallah ona ben bu durumu açık açık anlatamıyorum nasıl aile yapınız var demesin diye. Umarım söylediğin gibi olur.Zaten evet kadın milleti yapıyor her şeyi. Bunu hep demişimdir... Yengeler illaha yengelik yapıyor, abla olma gibi çabaları yok. Sanki kardeş değil yolunacak kaz olarak görüyorlar... Allahım bizleri korusun, kişiliklerimiz çizgisinden çıkmasın.....
üzülmeyin siz, ilahi adalete inanan bilen insanlarız..
Bir şekilde Allah yuva kurmanıza yardım eder, şükür ki bir kız kardeşiniz daha var ve size destek olacağını söylüyor. Eminim olur da... Bi zaman sonra eşiniz hayatınız da ki en önemli insan konumunda olacak dolayısıyla sizi anlayacaktır.. Herkese anlatmak istediğiniz halde başaramadığınız sıkıntıları kendisi zaten anlayacaktır..
Yengem oğlu olduğunda bebekodasını annemde istemişti annem alamadığı için ben almıştım. Bizim almayı planladığımız ucuz geldiği için daha lüks bir mağazaya götürtmüştü. İstediğini 4,5 milyara aldım. Sonra yeğenimin bu ayın sonunda doğum günü var. Bir mekan kiralayıp kutlayalım oğluma altın alacaksınız diye tutturdu. annemde yok falan kızım çok masraf dedi 1 aydır tatile giderken kendisini götürmemişiz diye göstermediği çocuğu şimdide annem bunu söyledi yine getirmiyor. Yok çalışıyorum yok işim var falan diyip geçiştiriyor. Annem onlara gitmek istediğini söylesede oralı olmuyor.Anlamadım.. Evli abin çalışmıyor mu ? Evleri ayrı değil mi ? Yengen nasıl çocuğunu annenize koz olarak kullanıp para istiyor.. Bi nevi haraç
Senin veya bekar abinin evlenip evlenmemesi anneniz dışında kimseyi enterese etmez.. Yengen niye evlenmiş madembekar kalsaymış..
İnşallah kız kardeşim ve annemin desteğiyle bu adamdan vzgeçmeyeceğim. Abimle yengem evlendiğinde babam yeni ölmüştü. Babam tüccardı ve tüm mal varlığını kaybedince kalp krizi geçirdi dayanamadı. Biz hep standatların üstünde hayat yaşadığımız için gerçekten çok bocaladık. Abim evlenmeye karar verdiğinde bekar abim ve ben babamın tüm borçlarını ödeyip kendisine evlenmesi için azda olsa (60 milyar kadar ) maddi destek verdik. Yengem eski yaşantımızı bildiği için bu ona az geldi. Yardım etmediniz vs. diyip durdu. bir gün kavga ederken ben ödediğim maliye, elektrik vs. dekontları getirip gözüne sokunca o günden beri abimlede aramızı bozdu. şimdi kendime bir telefon aldım ıphone bende istiyorum diye kavga çıkardı baktı, vermiyorum oğluma hediye et dedi daha 1 yaşında.annen ve kızkardeşin senin de kendi hayatını kurman konusunda hemfikirlerse, sana destek olacaklar demektir.. abilerinin ve yengenin laflarıyla üzülmek yerine seni savunacaklar bence.
maaşını yavaş yavaş biriktirme yoluna gitsen, artık çeyiz alışverişine başladığını ve taksitlerin olduğunu söylesen. hepten ailenden desteğini kesme annen için ama kuruşu kuruşuna da ellerine saymak zorunda değilsin.
Sağol canım zaten annem artık beni bırak hayatına bak diyor. Fakat biliyorum ki erkekler kızlar kadar annelerini düşünmez. Onların insafına bırakmak istemiyorum. Bekar abim iyi ama çok agresif ve sorumsuz ona devamlı birinin hatırlatması gerekiyor. işte böyleMerhaba canım,seni tahmini 2013 gelinleri forum sayfasından tanıyorum.Öncelikle annene çok geçmiş olsun.Abin ve yengeni Allah ıslah etsin.27 yaşına gelmişsin,sen de mutlu olmak,yuva kurmak çok istiyorsun ve bu senin en doğal hakkın ve bu hakkını dolaylı da olsa doğrudan da olsa gasp ediyorlar.O kendini bilmez evli abin,karısına haddini bildirip,annesine ve bekar kardeşlerine sahip çıksaydı ya.Tabi öncesinden neler yaşandı hiç bilemeyiz,anlattığın kadarıyla abini ve yengeni suçluyorum.Yengene haddini bildirsin derken de yengenin davranışlarından ötürü dedim tabi Allah kimsenin yuvasını bozmasın.Şimdi annemi üzerim diye çekiniyorsun bazı şeylerden,abimle huzursuzluk onu da çok üzer diyorsun iyi güzel de tatlım,sen böyle evde oldukça,sitediklerine,sevdiğine kavuşamadıkça,hep birilerinin lafıyla haraket ettikçe,kendinden ödün üstüne ödün verdikçe anneciğin senin bu eriyen halini gördükçe de çoook üzülmeyecek mi?
İnşallah kız kardeşim ve annemin desteğiyle bu adamdan vzgeçmeyeceğim. Abimle yengem evlendiğinde babam yeni ölmüştü. Babam tüccardı ve tüm mal varlığını kaybedince kalp krizi geçirdi dayanamadı. Biz hep standatların üstünde hayat yaşadığımız için gerçekten çok bocaladık. Abim evlenmeye karar verdiğinde bekar abim ve ben babamın tüm borçlarını ödeyip kendisine evlenmesi için azda olsa (60 milyar kadar ) maddi destek verdik. Yengem eski yaşantımızı bildiği için bu ona az geldi. Yardım etmediniz vs. diyip durdu. bir gün kavga ederken ben ödediğim maliye, elektrik vs. dekontları getirip gözüne sokunca o günden beri abimlede aramızı bozdu. şimdi kendime bir telefon aldım ıphone bende istiyorum diye kavga çıkardı baktı, vermiyorum oğluma hediye et dedi daha 1 yaşında.
Sağol canım zaten annem artık beni bırak hayatına bak diyor. Fakat biliyorum ki erkekler kızlar kadar annelerini düşünmez. Onların insafına bırakmak istemiyorum. Bekar abim iyi ama çok agresif ve sorumsuz ona devamlı birinin hatırlatması gerekiyor. işte böyle
Zaten ben ayrılıyordum ama annem izin vermedi. Madem ilk defa güvendin evlen onunla ben ölünce yalnız kalacaksın. Benim yüzümden hayatını mahfetme diye ağlıyor. Kız kardeşim ve annem bana gerçekten destek veriyorlar.Evet anneniz üzülmesin ama birazcık da bazı gerçekleri görsün. Üstelik zaten siz paylaşmasanız da o herşeyin farkındadır. Tanımaz mı evlatlarını? Sonuçta kaç zaman erteleyeceksiniz evlenmeyi? Bir şekilde kendi kendinize başa çıkmaya çalışıp ileride büyük patlamalar, canınızı sıkacka şeyler yaşamaktansa sakin sakin annenizden destek alın. Siz onunla paylaşırsanız o üzülmez, tersine size yol gösterir. Böylece ileride kendi kendinize içinden çıkamadığınızda yaşayacağınız sorunlar nedeniyle üzülmekten de korumuş olursunuz annenizi.
Yani şunu demek istiyorum, annenizle dertleşir desteğini isterseniz; kendi başınıza çabalayıp abinlerle papaz olduğunuzda vereceğinizden dhaa az üzüntü vermiş olursunuz.
Tüm bunlar nedeniyle evlenmemek ise bir seçenek bile değil. Eğer seviyor ve seviliyorsanız ve başka konularda tereddütünüz yoksa yuvanızı kurmak en çok annenizi mutlu eder zaten.
Yengeye ciddi bir tavır konmalı.
Ne demek istediği olmayınca çocuğu göstermiyor, zaafiyet yakalamış ondan yapıyor
Tavrı önce annenizin koyması gerek, hem abinize hem yengenize.
Yuva kurmak sizin hakkınız, bundan normal ne olabilir, herkes de buna yardımcı olmalı, kardeşlik bunu gerektirir. Birinin bunları abinize hatırlatması lazım.
Canım eğer annen veya baban hayattaysa o söylediğin olmuyor. Ben 2 sene öz abimle konuşmadım ama bir yere kadar.Para icin yanimda olan insanlar bi zahmet olmayiversinler.. Sen bence bu konuyu otur bi annenle konus. Sonucta o da senin evlenip yuvani kurmani ister. Oyle olmali. Ama eger o da kendi cikari icin seni dusunmuyorsa sen kendini dusun. İlerde Allah gecinden versin annen hayattaa olmmadiginda para icin sirt ceviren abin mi sana sahip cikacak? Herkes evinw yuvasina dalacak sen bi basina kalacaksin. Yasin da cok kucuk degil. Annem abim diye firsatlari tepersen ilerde de ben evlenemedim yuva kuramadim diye konu acarsin buraya. Unutma arkadasim cehennemin yollari iyu niyet taslarindan orulmustur. Once kendini dusun.
Edepsiz. Çok yüz vermişsiniz. Hem 60 milyar verdiniz hem de beğenmedi ha. Valla ben evlenirken eşimle benim, iki ailelerin yaptığı toplam masraf o kadar yoktur. Hakkaten edepsiz. Dişinizi çıkarın biraz terbiyesini takınsın. Hayır ben anlamıyorum, gurur yok mu? Bir insan nasıl birinden birşey isteyebilir. Nasıl sizdne rahatça telefon isteyebilir? Kardeş bile olsa ki değil. Kusura bakmayın da tepenize çıkarmışsınız.
Kız kardeşim ve annem artık hayatımı kurmam gerektiğini söylüyor ama ben korkuyorum. Evlenmeyi düşündüğüm adamın ailesine karşı beni zor durumda bırakacak hareketlerde bulunurlrsa diye. Kız kardeşim okuyor ve bu ekim gibi mezun olmuş olacak. O sen evlen ben işe girip sana yardım edeceğim diyor. Bildiğim kadarıyla bizimkilerin aklında başka fikirler var (abimlerin) Peki siz bunca olaya karşı mutlu olabildiniz mi? Benim korkum kalbimin bu şekilde kırık olmasından dolayı sevdiğimle mutlu olamamak.
İnşallah ona ben bu durumu açık açık anlatamıyorum nasıl aile yapınız var demesin diye. Umarım söylediğin gibi olur.
Yengem biz üniversite okumuş, iyi işlerde çalışıyoruz diye rakip görüyor. Bana gelen evlenme tekliflerinde anında arıza çıkarıyor. Bir ara abime bizim rahat yaşantımızdan dolayı ne söylediyse karışıp durmadan kavga eder olmuştu. Annemi bile bize karşı kışkırtıyordu.
Yengem oğlu olduğunda bebekodasını annemde istemişti annem alamadığı için ben almıştım. Bizim almayı planladığımız ucuz geldiği için daha lüks bir mağazaya götürtmüştü. İstediğini 4,5 milyara aldım. Sonra yeğenimin bu ayın sonunda doğum günü var. Bir mekan kiralayıp kutlayalım oğluma altın alacaksınız diye tutturdu. annemde yok falan kızım çok masraf dedi 1 aydır tatile giderken kendisini götürmemişiz diye göstermediği çocuğu şimdide annem bunu söyledi yine getirmiyor. Yok çalışıyorum yok işim var falan diyip geçiştiriyor. Annem onlara gitmek istediğini söylesede oralı olmuyor.
Annem onlar boşanacak kıvama geliyorlar abim karışınca diye sesini yükseltemiyor. Dün yine söyleniyordu zaten oğlunu rezil edeceğim boşanacağım diye. Para verip susturuyoruz. Salak abimde kör kütük aşık
Şimdi aynı şeyi sevdiğime yaparımsam diye Allah'a sığınıyorum. Yengem gibi olmaktansa onun sevgisini kalbime gömerim daha iyi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?