- Konu Sahibi beynelminel
-
İnşallah canım yanlış anlamazsan şunu söyleyeceğim. Bu üzüntüleri yaşamış olmana sevinmiyorum. Sadece benimle aynı şeyleri yaşamış altından kalkabilmiş insan görmek beni mutlu etti. Çünkü bu zamana kadar elde ettiğim herşey için ciddi savaştım. Yoruldum, sıkıldım ve artık sukunet istiyorum. Son damla bu olunca artık akışına bırakmayı düşündüm hayatımı. Babam rahmetlik sağ olsaydı belki bu kadar yıpranmazdım. Güçlü olduğunuzu düşündüğü için millet halleder, nasıl olsa yapar diye diye sizinde zaman zaman yorulduğunuzu insan olduğunuzu unutturuyor. Fark ettiğinizde herkesten soğumuş oluyorsunuz. Kendinize daha çok kızıyorsunuz. Sonra kabuğunuza çekiliyorsunuz. Allahtan yazmışım bir nebze olsun rahatladım. Çünkü kendimden utanıyordum bunları düşündüğüm için aileme haksızlık mı ediyorum diye.
Farkındayım canım. Kim sevinebilir ki zaten böyle bir duruma.
Seni de gayet iyi anlıyorum, benim babam sağ fakat uzakta.
O yüzden zaten benimde düştüğüm durumlar bu kadar çıkmaza girdi.
Hakikaten bir babanın varlığı neymiş insan yokluğunda anlıyor.
Tekrardan başın sağolsun ve Allah sana gayret kuvvet versin.
Söylediklerine aynen katılıyorum, insanlar seni o kadar güçlü görüyorlar ki nasılsa yapar eder tavrındalar hep.
Annem hala bazen böyle davranabiliyor sağolsun, fakat ben hastalandığımda veya birşeyde takatsiz kaldığımda sanki onun kolu kanadı kırılıyor.
O yüzden tabii ki senin kendi hayatına bir düzen kurmayı istemen en doğal hakkın.
Bunu da en iyi annen anlayacaktır ve en çok bunun olmasını o isteyecektir.
Sen içini ferah tut ama o yengeni de ailenizden uzak tut derim.
Insallah seninde burada güzel haberlerini aldığımız konularını okuruz canım.
Herşey gönlünce olsun
Evlenıp yuva kurmak herkesın hakkı. Bugune kadar zaten aılen ıcın yeterı kadar fedakarlık yapmıssın. Keske fazlası olsada her zaman herkes yapabılse bunu.
Bizde daha ne sorunlar var ben hep gelinliğimi açık hayal ettim straplezzler pudra kuşak falan yalan oldu kapanmam gerekiyor çünkü onlarda açık gelin yok :) karşılıklı bişeylerden ödün verdik bizde. Bende istemye gelmeden önce kapanıcam ailem dolayıyla düşünüyodumda evleniyim ondan sonra diyordum şimdi tüm vaktimi tesettürlü gelinlik için ayrıyorum çizimler fln :)hayırlısı olsun hepimiz için neler olcak bakalm :) Bide bizde zaan sıkıntısı var kayınvalideciğime kalsa yarın gelin istiycekler neyse onlara kalsa yılbaşında söz olsun yazında düğün bende yok bizimkiler bunu kaldıramaz dedim mayıste gelin fln sevgilim ikna etmeye çalışıyoo hep sorun full sorun modunda mutluyuz sevdiceğimle :) mayısta söz nişan eylül kasım gibide düğün olcak ben hep 2014 düşünmüştüm ama olmuyor napalım kavuşalım dioruz bizde artık sorun şu ki kaynanamı durduramıyoruz :)
Canım Eylül Ekim gibi aileler tanışsın, 2013 Mayıs en geç Haziranda evlenelim. Ben işin maddi boyutunu bildiğimden 2014'de olmasını istiyorum. Düğün konusunda hala kararlı o Haziran en geç diyor. (Bir ay ertelemeyi başardım gibi)
Gelinliğe gelince ben birkaç model beğendim ama uygun değilmiş. Arkadaşım evlenecek onun hazırlıklarını birlikte yapıyoruz. Gelinlikçilerin yolunu arşınlıyoruz. Ondan bakmıştım.Bizimkiyse arkadaşının düğününde gelinin giydiği gelinlikten rahatsız olmuş benimkini önceden görmek istiyor. 2014'de daha çok var ama gelde anlat.
baktığın gelinlik modellerini banada söylede bende bir bakayım.belki o kazanır. Hayırlısıyla mutlu olalımda gerisi boş değil mi?
Oha diyorum 4,5 binlik gelinliği sen mi aldın yengene ? Abin ne iş yapıyor acaba? Kusura bakma ama kendi hayatını kurmak istiyorsan artık bunlara bir dur demen lazım ya da ömür boyu evlenmeyip kendini ailene adamış biri olarak geçireceksin başka bir çözümü yok yani bunun. Sen böyle susutukça her şeye evet dedikçe kisme seni düşünmez insan önce kendini düşünecek. Gerekiyor bencil olacaksın bu hayatta bazı durumlarda. Umarım kendi geleceğiniz için doğru bir karar verip kendi hayatınızı yaşamaya başlarsınız bir an önce.
Vallahi günde o kadar çok bakıyorum ki :) ama genelde facebookda Fotoğrafçı sayfalarına bakıyorum ama sunu diyiym tesettürlü gelinlik şuanda acaip derecede favori bişeymiş onu anladım :) ama yardımcı olurum tbikide çokda sevinirim :) vallahi ben 2014 diyorum o çıldırıyo işte mayısta gelmelerine zor ikna ettim ocağa endekslemişti o kendinihayırlısı olsun hepimiz için :)
benim eşimde aynı senin gibi yıllarıca aldıgı tüm parayı ailesine harcamış, annesinin avucuna saymış...
biz evlendik diye burnumuzdan getirdiler.... nede olsa altın yumurtlayan tavuk gitti ya.. yani insanın aileside olsa yardım edecekse dozajında edecek. yoksa ipin ucu kaçıyor sonra
aynı şeyleri eşim yaşadı evlendikten sonra benim hayatımı mahfettiler kaynımın çocuğu var çocuğu kullanarak eşimin babasını sömürüyo aynı kez görümcem de onlardan uzak olmak en iyisi
eşime düşmanlar yolunacak tavuk elden gidince k.babam etekleri tutuştu
Ben tam kapalı bir gelinlik almayacağım ama uzun kollu olacağı kesin. Çünkü nikahta Kur'an okutacağız onun için kapalı olmam daha uygun olur. Bir kaç model beğendim ama hepsi açık belki dantelle kollarını kapattırırsam diye düşünüyorum. Bu adama gerçekten çok aşığım. Baksana daha seneler var ama ben gelinliğe bakıyorum.
canm benım durumumda senınkıne benzer ama su sekılde. ben calısıp aıleme gonderıcem her ay o sekılde evlenırm dıye dusunuyorum. yengenn para ıstemesıne gelınce de vermeyın yanı abın calısmıyor mu. yardım edılır ama senı ne yerıne koyuyorda sureklı ıstıyor. cocuguda gostermezse gostermesın bosvermıs gıbı yapın sonra nasıl pasa pasa gelır gorun. boyle seylere pabuc bırakmayın. dogum gunu evdede yapılır bı mekan ayarlamaya gerek yok her zaman parası varsa yapsın ne yapıosa kendı
abine ve yengene kendi parani yedirerek zaten hata yapmissin. kaldiki herkesin cocugu 4,5 milyarlik yatak odasinda mi yatiyor? bi yatak bi dolap nesiye yetmiyor, pahalisindan olmasada ucuzundan olsa ne var sanki? hemde birde bunlar emr-i vaki bir sekilde oluyor. herkes cocuguna mekan kapatip dogum gunu mu yapiyor? anlayamiyorum insanlarin bu asalak hallerini. kiyamet koparsa kopsun, onlar suanda seni somuruyorlar ama ilerde bilmem kac yasina geldiginde eger sirf bu yuzden evlenmezsen kendi kosende yanliz bulacaksin kendini. bundan kim karli cikacak? asalak abin ve yengen zararli cikanda her zamanki gibi sen olacaksin.
sana tavsiyem para yedirme artik, madem evlenmisler kendi baslarinin caresine baksinlar. sana mi guvendilerde evlendiler? birde utanmadan herseyin en luksune kaciyorlar.
kaldiki torununu getirmiyormus annenin yanina, getirmesin..eminim cocugu kullanabildigi icin bu kadar degerli gozukuyor. bu konuyu takmadiginizi gosterseniz bakalim o cocuk bu kadar kiymetli olacak mi
aynı şeyleri eşim yaşadı evlendikten sonra benim hayatımı mahfettiler kaynımın çocuğu var çocuğu kullanarak eşimin babasını sömürüyo aynı kez görümcem de onlardan uzak olmak en iyisi
eşime düşmanlar yolunacak tavuk elden gidince k.babam etekleri tutuştu
hep söylüyorum kimse inanmiyor, iste bu örneklerde de görüldügü üzere annelik babalik öyle sanildigi kadar kutsal da degil ,overrated derler ya hani.. cogu insan cocugu yatirim olsun diye yapiyor! Yapmasa kendi mutlulugunu evladininkinin önüne koymaz. Buna benzer seyler hep duyuyoruz. Konuyu acan arkadas 27 yasindasin, yasinda hicbisey yok ben 30 dan sonra evlendim pisman degilim gec evlendigime. Ancak merak ediyorum calismayip da ailene yük(!) olan bir kiz olsan böyle tepki olacak miydi evlenme istegine? bence 20 yasinda evlendirmek isterlerdi..
Insanoglu iste..Anneligin babaligin kardesligin bile önüne gecemedigi bir ego..Konuyu acan arkadasim , annene üzülmeni anliyorum ama senin de kendi hayatini kurman gerek,hem cok borc da kalmadi diyorsun, ne kadar sürer kapatman? O borcu kapatip evlen bence..Cok uzar bekleyemem diyorsan da nisanlina durumu izah edersin,evlilik hazirligi asamasinda ve evlendikten sonra da azar azar ödemeye devam edersin,olmaz mi,yani her ay ödedigin miktari azaltip bir kismini kendine ayirsan? Insan evlenmeyi isteyecegi bi insana da her ay her sene rastlamiyor malum, bence evlilik planlarina kimsenin zarar vermesine izin verme.
Allah yardimcin olsun..
İnşallah canım bir arkadaşımda neleri hayal ediyorduk ne oldu dedi. Haklı eski baktıklarımızla şimdikiler arasında dağlar kadar fark var. Büyüdükçe insan olgunlaşıp daha makul şeyler istiyor herhalde. Şimdi yenilenme zamanı umarım istediğimiz gibi bir evlilik yaşantımız olur. Çok fazla beklenti içinde olmak istemiyorum. Sonra umutların yıkımı daha büyük oluyor. Sanada tavsiyem bu olur.Ay inanmiyorum ayni kaderdeyiz ay cok mutlu oldum tek degilmisim bencanim bende oyleyim gelinlikler alyanslarim falan herseye bakiyorum gelin cicegine kadar :) ben. Nsoz beraber yapcam evde ama kinami buyuk yapcam canim bence cok yardimci oluruz birbirimize :) ay cok sewdim suan seniiii :) kaderlerimz ayni :)
İnşallah canım bir arkadaşımda neleri hayal ediyorduk ne oldu dedi. Haklı eski baktıklarımızla şimdikiler arasında dağlar kadar fark var. Büyüdükçe insan olgunlaşıp daha makul şeyler istiyor herhalde. Şimdi yenilenme zamanı umarım istediğimiz gibi bir evlilik yaşantımız olur. Çok fazla beklenti içinde olmak istemiyorum. Sonra umutların yıkımı daha büyük oluyor. Sanada tavsiyem bu olur.
Kendimi beklentilerden uzak tutuyorum bende yoksa toparlanman ve kabullenmen zor oluyo bunun sonucuda kötüye gidebiliyor. Biraz daha zamana bırakarak ve anlamayaa çalışarak gidiyorum sadece ben değilde biz demeye çalışıyorum. Hayaller yıkılıyo ama en azından yeni hayaller kurabilmek güzel oluyo :) Hepimiz için en güzeli olurr umarımmm
İnşallah canım. Bende pek birşey istemediğim, soğuk davrandığım için benimkisi kızıyordu. "Evlenmeyi isteyen sadece benmiyim? Ben miyim sadece sana kavuşmak isteyen?" bende anlattım. Dedim "korkuyorum seni kaybetmekten. Bu benim için yıkım olur ilk defa birini seviyorum" dedim. Anlayışla karşıladı.Şimdi yavaş yavaş kendisine alışmamı bekliyor. Bana içinde bulunduğumuz gelecekle ilgili beklentilerini, hayallerini anlatıyor. birbirimize karşı devamlı dürüst olacağımıza dair söz verdik. Kırıcı olsak bile... O sebeple neleri yapıp, neleri yapamayacağımızı anlattık, anlaştık. Senin gibisini ilk defa görüyorum dedi bende güldüm. Babamın cenazesinde bile ağlamayan benim kollarında ağlayabileceğimi ve bu, buna benzer duyguları içimde yaşamadan ona yansıtmamı gerekirse birlikte ağlayacağımızı söyledi. İlk defa birinin yanında güçlü olmak zorunda hissetmiyorum. Sanırım bu bile benim için çok büyük bir şey
Sanırım çok fazla benziyoruz birbirimize bende öyleydim. Dedim ben kaldıramam ayrılığı hayal kurmayalım. Hayal kuralım ki geleceğimize alış dedi. Yapamam dedim korkuyorum dedim.. Zamanla alıştırdı hayallere ortamları adımları hazırladı.. Bakıyorum da şimdi baya yol kat etmişim. Kaybetmekten korkuyorum ama hayallerimden korkmuyorum. Böylece o hayallerle daha çok seviyorum onu. Bana bi zamanlar en çok sen evlenmek istemiyosun dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?