- Konu Sahibi beynelminel
-
biz evlendik herşeyi ikimiz yaptık. dünyanın borcu vardı üzerimizde. birde kayınvalidem kayınpederim durumumuz kötü diyip sürekli söyleniyorlardı,kaynanamın eşime maddiyatla ilgili dertleşme diye yutturuupta onu ( eşimi)sanki onları yüzüstü bırakıp gitmiş gibi bir imaj vermesi eşimi cok üzdü. aylarca bana söylemedi ama ben öyle hissettim..
Ya ben anlamıyorum hakikaten, bu insanlar bi tuhafsadı.
Öncelikle, senin ailene yardım etmen tabii ki güzel birşey.
Fakat bir annenin her zaman yüreğinde evlatlarını ele güne karşı güzel bir şekilde evlendirmektir.
O yüzden bu konuda zaten annen sana her zaman destek olacaktır, ha hiç üzülmesin desen bu mümkün değil!
Hiç sorunu olmadan evlenen çiftlerin de geçtiği evlilik sürecinde illaki anneler-babalar biraz üzülmüş - biraz sıkılmıştır.
Hiç sorun olmasa dahi o stresli günlerde mutlaka sorun çıkar, önemli olan k onuların fazla büyütülmeden kapatılabilmesi.
Bu konuda da annen ve kardeşin en büyük destekçin olacaktır.
Bir diğer anlamadığım nokta ise, sizin yengenize ne gibi bir mecburiyetiniz var ki herşeyi abinizden saklıyorsunuz?
Yarın öbürgün yeğenin bu şekilde haraç alarak, kendisinin kullanılıp babaannesine gösterilmemesinden etkilenmeyeceğini mi sanıyorsunuz?
Çocuk deyip geçmeyin, bir insan yaşlandıkça unutkanlaşmaya başlıyor, fakat çocuk gün geldiğinde birşeyleri idrak ettiğinde farklı tepkilerle karşılaşabilirsiniz.
Yengeniz boşanmak mı istiyor? Boşansın, daha kayınvalidesine saygı gösteremeyen, kocasını doğuran anaya bir nebze olsun iyi niyet besleyemeyen insandan daha ne beklenirdi ki zaten?
Yanlış anlamayın, elbette gerçekten kötülük yapan kayınvalideleri duyuyoruz, benim kayınvalidem de sütten çıkmış ak kaşık değil.
Fakat bir laf vardır biraz ağır olacak ama "köpeğe bile sahibinden ötürü saygı duyulur"!
Gerçi beni ilgilendirmez yengem dediğin kadının diğer insanlarla olan ilişkileri, fakat "aman abim duyarsa boşar, aman abim duyarsa kavga ederler" gibi davranışlarda bulunmayın.
Bırakın abiniz görsün, doğruyu-yanlışı kendisi karar versin ki gün geldiğinde "siz de halinizden memnundunuz?" gibi söylemlerle karşılaşmayın...
Siz alttan aldıkça o da yaptıklarını azıtacaktır...
Maddiyat ve karşı taraf konusuna gelince.
Ben şahsen yaptığımı anlatacağım sana, inşallah senin sevdiğin insanda, en az benim sevdiğim insan kadar anlayışlı ve öngörülüdür.
Bende aileme yıllarca yardım ettim, krediler çektim, ödedim, sonra daha büyük meblada krediler çektim ve ödedim.
Ama ailemde bir çok olan durumu, herşeyi sevgilim ile (o dönem sevgiyliydik, şimdi nişanlıyız) paylaştım ve karşılığında hep destek aldım.
Yeri geldi maddi anlamda neyi nasıl yapacağıma, tabiri caizse gedikleri nasıl kapatacağıma, akıl verdi. Yeri geldi manen destek oldu.
Arkama baktığımda (söylemesi, hatırlaması çok acı) herkesin kendini düşünüp, ne annemin ne de babamın (belki anlık şeylerdi) "bu kız nolacak, nasıl evlenecek" sıkıntısına girmeden oluşturdukları talepkar davranışlar beni mahvetti. Ama hep nişanlım destek oldu...
İki elimin arasına başımı alıp "ben ne yapacağım, evlenemeyeceğim, seviyorum ama buraya kadarmış" dediğim günlerim, hüngür hüngür ağladığım oldu.
Ama şimdi arkama bakıyorumda kendi nişanımı kendim yaptım, babamın bana taktığını varsaydığımız künyemi kendim aldım, annemin bana taktığı cumhuriyeti, nişanlıma taktığı cumhuriyeti ben aldım...
Allah'a şükür ki bütün çeyizimi birden olmasa da, ara ara alarak, kampanyaları takip ederek yaptım, ve daha geçen gün bulaşık makinamı aldım!
Kısmetse de haftasonu mobilyalarımı alacağım...
Ha kolayla mı oldu bunlar? Tabii ki hayır, başka şeylerden özveride bulunarak, ufak ufak toplayarak.
Kredi kartı ile çokçası alışveriş yaparak... Zaten kredi kartı ile alışveriş yaptığında, maaşını alıp direk onu ödediğinde elinde fazla birşey kalamıyor.
Kalmayan birşeyi de kimse talep edemiyor!
Ama benim gördüğüm en büyük başarı kendimde, olmaz deneni 1 sene içerisinde başardım ve annemi emekli yaptım!
Canım uzun lafın kısası, diyeceğim sana.. Herşey oluyor! Zaman su gibi akıp geçiyor sen bile anlamıyorsun ne olduğunu.
Sen yeterki taviz verme, ha senin ailen böyle demiyorum, belli ki birlikte yaşadıkların seni düşünüyor.
Dilerdim abin destekçin olsun, yengenin ağzına bakmasın ama durum öyle görünmüyor.
Bırak destek olmasınlar, köstek olmaya çalışsalarda görmezden duymazdan geleceksin.
Önemli olan senin isteklerin ve senin geleceğin, bunu kimse senin yerine düşünmez.
Yeri geldi mi (ana gibi yar olmaz ama) anneler bile anlık dahi olsa bencilleşebiliyor...
Allah yardımcın olsun inşallah, uzun oldu biraz ama. Paylaşmak istedim.
İnşallah sana moral ve cesaret olur bu yazdıklarım ve inşallah tüm isteklerini gerçekleştirecek gücü kendinde bulur bir an önce her istediğini gerçek hayata dökersin...
Edepsiz. Çok yüz vermişsiniz. Hem 60 milyar verdiniz hem de beğenmedi ha. Valla ben evlenirken eşimle benim, iki ailelerin yaptığı toplam masraf o kadar yoktur. Hakkaten edepsiz. Dişinizi çıkarın biraz terbiyesini takınsın. Hayır ben anlamıyorum, gurur yok mu? Bir insan nasıl birinden birşey isteyebilir. Nasıl sizdne rahatça telefon isteyebilir? Kardeş bile olsa ki değil. Kusura bakmayın da tepenize çıkarmışsınız.
Allah razı olsun yazıklarını okuyunca bir nebze olsun rahatladım. Aslında ayrılmayı düşünüyordum. Kendim bu kadar çıkmazdayken onuda sürüklemek istemiyorum.
Canım, hassaslığını sevdim.
Fakat .... Şu hassaslığı bir kenara bırakıp, kendi hayatını çizmen gerek !
Kızma bana ama , bu yengeyi de abiyi de siz böyle yapmışsınız ...
Bu kadar yüz vermek ne demek ?
Bence ilgi alakanızı geri çekin. Göstermesin torunu da !
Umursamayın, bakın nasıl tıpış tıpış gelecek ...
Resmen paranızla hizmetçilik yapıyorsunuz .
Yaşın 27, küçük olsan tamam birkaç yıl daha devam et diyeceğim.
Ama anne olma yaşın gelmiş senin de.
Lütfen bu kadar şımartmayın. Hatanın çoğu siz de bu yüzden .
4-5 milyar a oda ne demek ? Altın ne demek ?
60 milyar ne demek allah aşkına ? Siz 60 milyar koyduysanız, bu çift hiç para koymadı sanırım.
Yuh dedim sesli bir şekilde yani. 60 milyar ! Üstüne 40 milyar daha koy ev parası :S Pes ...
Sanırım artık bitti son kredileri de inşallah önümüzdeki ay bitiyor ve ben kendi evliliğimle uğraşacağım. Yiğenimi annem görmeyince ilk torunu üzüntüden mahfoluyor. Ben alıştım artık o yüzden görmesemde oluyor. Yazık arada çocuğa oluyor olan bu üzüyor beni. Sağolun arkadaşlar ciddi ciddi ayrılmayı düşünürken şimdi ona sıkıca sarılmak istiyorum sayenizde.arkadaşın yazdıklarına kesinlikle katılıyorum, bu hayat sizin. sizi düşünmeyen -üzgünüm ama- sizi kullanan insanlar için hayatınızı mahvetmeyin, bu insanlar öz kardeşleriniz olsa bile.
60 milyar nedir yahu, biz ev tadilatı yaptırdık, eşya aldık, düğün nişan vs 60 milyar tutmamıştır muhtemelen.
yengenizin bu hale gelmesinde abiniz kadar siz de suçlusunuz bilesiniz, en başından beri yaptıklarına göz yumulmuş her isteği karşılanmış. yengenize çok kızdım ama size de kızdım bilesiniz, bu insanlar için kendini hayatınızı ertelemeyi düşünüyorsunuz çünkü.
madem 4.5 milyara bebek odası alacak 60 milyarlık yardım yapacak durumunuz var evlilik masraflarınızı da rahatlıkla karşılayabilecek bir geliriniz var demektir. kimseye hiç bi şey danışmaya ihtiyacınız yok sevgilinizden eminseniz evlilik adına, kimseye hesap vermek zorunda değilsiniz. size şimdiye kadar abilik yapmayıp sömüren adama mı hesap vereceksiniz allah aşkına hem?
annenize söyler izninizi alırsınız sonra da başınızın çaresine bakarsınız, yengenize de b.k yemek düşer bu durumda. midemi bulandırdı yengeniz ya hakikaten. boşanıyorsa da boşansın bunun derdine siz niye düşüyorsunuz kocas düşünsün para vermeyince beni boşamakla tehdit eden kadınla benim ne işim var diye.
nolursa olsun kendinize, ilişkinize, hayatınıza, gençliğinize yazık etmeyin.
Demekki aynı şeyleri yaşamışız.
Bende ayrılmayı düşündüm ve bunu icraata da döktüm.
Sebep istedi benden, sebepleri anlatınca "bu mu yani" dedi...
O günü unutamam, zaten o günden sonra herşey yoluna girmeye başladı..
Hep bana destek oldu, bazen insanın tek ihtiyacı olan destek oluyor. O özgüveni alınca, bir bakmışsın herşey rayına oturmuş
daha ne kadar bekleyebilirsin ki?
elbet yukarıda saydıkların birgün olacak.
ayrıca sen anneni bu kadar düşünürken aynı anneden olan evlatlar neden bu kadar egoist?
ne kadar ertelersen üstündeki baskıyı arttırırsın. diğer türlü ise kendi sevgin ve hayatın için yapmış olursun.
başkasının mutluluğuna hamal olmaktan vazgeç.
sabah sabah içimi daraltan bir aile faciası daha..
çok ayrıntılara dikkat etmedim ama okuduklarım bile sinir etti beni..
aile olduktan sonra bir kere herkesin evi kendinedir..ben kimseye yardım etmek zorunda
değilim..benim de kardeşim evli,hiç bir şeyine karışmıyorum,karışmıyoruz..maddi sıkıntıları oluyor
elbet ama şöyle söyleyim ne kardeşim ne eşi bizden para isteyecek kadar yüzsüz..çok ağır oldu
biliyorum ama dediklerin bana başka bir şey söyletmiyor...
sen peki ya asgari ücretle falan çalışsaydın? o zaman durum değişirdi sanırım..zengin bir koca
bul diyeceklerdi o zamanda sana...
şuan merhametinden,iyi niyetinden yardımlarını esirgemiyorsun belki ama bir kaç yıl sonra iyice
yorulup saçındaki akları görünce ben bunlar için mi çalıştım diyeceksin...insan öyle bir noktaya geliyor ki
zamanla kendisi için hiç bir şey yapmamışsa,sürekli çevresinde onu bir şekilde sömürmeye çalışanlar varsa
bunu daha iyi idrak ediyor..
sana diyeceğim şu ki kendini düşün..bugün düşünmezsen emin ol hayat bir yerde sana bunu soracak...
ama o zaman iş işten geçmesin...annene yine destek olursun,hem o da ister mutlu olmanı...sana dayanarak
diğerleri nereye kadar yaşayabilir ki? kimseye kendini ezdirme..ailem yardım edeyim ,etmeliyim düşüncesi güzel..
biz de hep birlik beraberlik içindeyiz çok şükür...ama burada kullanılma var..birlik beraberlik yok...sevdiklerimizin
isteklerini göz ardı ediyorsak orada işte sevdiklerimizi aslında sevmiyoruzdur..onların yanımızda olmasını seviyoruzdur,
bir şekilde çıkarımıza alet etmeyi seviyoruzdur...sende vazgeç ve hayatına bak lütfe...
Anlatınca aşırı tanıdık geldi bizdede aynı gelinden var daabimin eşi.Düğünlerini yaptık tek bir borç ödetmeden yeri geldi kiralarını ödedik, ablam evlerini aldı ödüyo hala. Ve ablam 28 yaşında o kadar kısmeti sırf aman borç var ben evlenirsem annemler ne yapar, nolur böyle diye ters tepti, ve yeğenimizi bize karşı kullanıyo ya yaparsınız yada göremezsiniz. Ne abim nede yengem kıymet bilmiyo üstelik dolduruşuna gelip üstümüze salıyo desekte yeri ama açıkcası ablam dediki artık yeter hayatımı kurucam ben döndü dediki hayatın derken senin hayatın zaten annenlerden oluşmuyomu. KAvgalar gürültüler abimin hatrına barışmalar. Ama giden ablamın ömründen gidiyo. Sen elini çek artıkki onlarda hayatın ne demek olduğunu görsün. Evliliklerindeki sorunları kendileri kapasın. Siz değil. Evliliğini kurtarmak için ikinci çocuğu düşünüyo bizimki anlatmaya çalışıoruz kurtulucakmış hayatı ona göre :) biyerden başla artık. Bende seneye evlenmeyi düşünüyorum ve inan bana karşı oklar dönmüş bile :)) ama tınlıyomuyum hayır. Yarın onlar gidicekler ben kalıcam hayat benim hayatım kimse kusura bakmasın. elimden geldiğince yardım ediyorum zaten. Kardeşimin okul masrafları fln derken bu sene son sonra bende artık başlıyacağım kendi hazırlıklarıma. Sende öyle yapmalısın. Yoksa ne iyiliğe geçiyor nede başka birşeye. Hayat senin hayatın.
Orjin telefon faturamı dahi ödeyemedim hala ve onlara bu ay sadece elden 480 milyon verdim. Dün işte konuştuğumuzda bana hakaret etti. Paragöz olmakla suçladı abim. Yengemse sen böyle değildin ne oldu sana falan dedi. Eve gelip kavga edecek gibi oldu. Bende resti çektim "beni ilgilendirmiyorsunuz. Oğlunuzda sizde istediğiniz yere gidebilirsiniz." Şimdi işte evlenirken alacağım çeyizden bahsettim. Dedimki "8 bilezik 1 set takacaksınız. Bense evin tüm beyaz eşyasını alacağım."
"Biz erkek tarafımıyız? Neden o kadar alıyoruz? Bileziklerden vazgeç vs." dediler. Bende yıllardır çalışıyorum ve herşeyin en iyisini hak ediyorum. Bir az düşünce olsa benim gibi çalışan biri evlenince daha masraflı olmak zorunda hem sizi düşünüyorum. çevre size ne der? dedim. Sustular.
Yaptığının hiiç bir kıymeti olmadığını görünce insan utanıyor yaptıklarından insanlığından
Sevdiğime asla bel bağlamakda istemiyorum. Anneme söyledim. "KEndi kanımdan olan bana bunu yapıyorsa elin oğlu ne yapmaz" diye. Açık olarak hiçbir konuyu anlatmayı düşünmüyorum sevdiğime ilerde bunları başıma kalkar diye. Sanırım çok yorucu bir süreç beni bekliyor:44:
Anlayabiliyorum bizdede aynı durum var yeri geliyo bişey beğeniyosun alıyım diyosun üstünde para olmuyo ama elin kızı her gün yenibirşeyler giyer alır fln. Anlatmamakta haklısın en iyisini yapmışsın çünkü ne olucağını bilemezsin ilerde erkek arkadaşın iyi niyetlede olsa ailesine anlatsa döner bu sefer illaki başına kakarlar. En iyisinide hakediyosun yapcaklar tbi sen onlara milyarlar harcamışsın birazda onnlar harcasınlarda göstersinler kendilerini ama inan umduum yok ne bizimkilerden ne sizinkilerden konuşuyoruz diyorumki ben eşimle herşeyi beraber alıcam dönüp bana niye alıosun ki bak ben nası aldırdım size diyo bende ben o kadar görgüsüz değilim kusura bakma o evde bitek o yaşamıycak beraber halletcez herlade diorum kuduruyo haha
Valla ben söyledim ilerde bunun evlenince muhabbeti olmasın diye herşeyi sadece ikimiz yapacağız ailelerden yardım almayacağız diye. Başta gık mık dedi. Bende "babam öldü. annemin bir maaşı var oda kendine yetmiyor. Abimlerede sıkıntı olmak istemiyorum" dedim. Oda "ben yaparım sen üzme ailem halleder" dedi. Bende açıkladım yarın ailen evlenince herşeyimize karışma gereği duyar diye. Hak verdi sustu.
Bu dediğim bilezik falan eminimki sadece ben alacağım. Onlara vereceğim taksınlar diye.
Kız kardeşim stajı bitip gelince ben işe girer sana yardım ederim abla ama nolur bunuda gönderme diyor. İkimizin maaşıda fena değil. Umarım herşeyi halledebiliriz. Zaten düğün falan yapmayacağım. Bir yemekli nikah olacak o kadar. Bende çok güzel bir gelin olmak düğün yapmak isterdim ama kısmet değilmiş. Napalım bunada şükür
Bende nişan fln yapmıycam aile arasnda takılan yüzükler bide nikah olcakda bizimkinde söyle bişey var erkek tarafı fazla mutaaassıpo yüzden düğün olmuyo yemekli olcak işime gelio sevmiyorum zaten ben :) Seviyosan tbi bırakma elini herşey sen isteyince güzel olurrr yaparsınız bitirrisiniz hem kaynanaın sana laf söylemeye hakkı olmazz yeri geldiğinde o kadar güzel laf çarpıtıyolar ki canım ya altından kalkamıosun ağızlarına laf verme..
Dün ilk adımı attım ve bundan sonra beni parasal konularda, iişleri düşünce aramamalarını istedim. Telefonu kapattım. 11 cevapsız çağrıdan sonra anladılar herhalde.
kıymet para ile pulla olmaz...hak edene ver bundan sonra kıymetini..inşallah hakkında hayırlısı olur..
Allah oradan yüzümü güldürür inşallah. Müstakbel kayınvalidemi tanımıyorum ama sevdiğim kızı olmadığı için beni çok seveceğini söylüyor. İnşallah öyle olur.
Valla benim sevdiğimde muhafazakar. Şimdiden söylüyor ilerde kapanmanı istiyorum diye. Bende şart koştum beni ümreye, ardından hacca götürürsen layıkıyla bende kapanırım. Lakin benimle evli olduğu bir yıl kadar alışması lazımki bana elimi tuttuğunda abdestini bozan düşünceler aklına gelmesin diye. İlk bir yılı bu şekilde garantiledim. Gerisi Allah kerim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?