ne kadar ilginç bi tip
bence bi psikolaga gitmeli
selam arkadaşlar, yaklaşık iki senedir evliyim ve çocuğum yok.çok sorun yaşadım bu zamana kadar. eşim genelde evden çıkmaz,misafir istemez bi tip.sıkıldım desem gel gezelim der.ama hep ikimiz takılırız benim başkalarını aradığımı anlamaz.ona göre kimseye muhtaç olmayız biz.ona göre dünyanın en dürüst adamı o. ve ona göre evli olmak demek sadece iki kişiden ibaret.onun benim ailemle işi olmaz.kendi ailesi de onu görse yeter. kiminle görüşsem bi kulp bulur. iki senede çevremde kimse kalmadı. eşimle yaşamaktan kimseye güvenemez oldum. insanlardan soğudum.ama çok sıkılıyorum çevremizdeki evlileri gösteriyorum bak onlar geziyolar diye hatayı kendinde ara diyor.ailen neden beni aramıyor diyorum sen soğuksun ondan diyor. ne yapsam ne etsem ben kötüyüm.kendimce fedakarlık yapıyorum yine yaranamıyorum.
çalışıyorum.okul tatil oldu arabaya hasret kaldım. oruçlu yürümesi zor oluyor diyorum hava mı atacan millete deyip anahtarları aaldı.istiyorum sinirleniyor. görseniz sanki düşmanıyım... ne yapsam yaranamadım .kocayım ben kocanın bi ağırlığı var diyor.tüm paralar onda olmalı,onla düzgün konuşulmalı vs... ama artık sıkıldım kendi paramla rahat edemiyorum.aklı fikri birikimde.misafiri masraf olarak görüyor.eşine ve ailesine saygı gösteren erkekleri göstersem ben soğan erkeği değilim işine gelirse diyor.
her tatrışmada hakaret edebiliyor. benle başlıyor aileme sarıyor.ailem ne dese altında kötülük aroıyor.kendi ailesi zaten bizimle hiç ilgilenmiyor.
ya siz neden böylesiniz dedikleri yok. zaten bu da istemiyor kimsenin karışmasını.herkese güçlü görünmek istiyor.şikayetlenmemi istemiyor. ama sıkıldığımı hissediyorum ben.herkesten intikam almak istiyorum bi şekilde...
sorunlara kulak tıkayan ailesindenn , herşeyde doğru olduğunu zanneden eşimden,bi bakıma beni eşimle mutlu olmaya zorlayan ailemden...
ama öfkeyle oturup zararla kalkmak istemiyorum.bi çözüm istiyoprum sadece. eşimin beni anlaması, bana ve aileme saygı duyması ve her işime karışmaması için bir çözüm... ama bu çözümün ne olduğunu bilmiyorum.sizce ne yapmalıyım?
Allah sabır versin size bu ne böyle ya, araba kullanma, paranı onun eline ver, kimse ile görüşme, eve misafir gelmesin, sen kimseye gitme, ben her zaman haklıyım vs. vs. böyle iş mi olur. İyi katlanmışsınız bunca sene bu eşe.
Okurken ben boğuldum resmen.
Böyle bir durumda ne yapılır bilemiyorum ama eşinizin sadece kendi konforunu, geleceğini, rahatlığını düşünen bir bencil olduğu kesin.
Benim esim de asosyaldir.oyle arkadas misafir vs bizde de yok ama isyerinde samimi oldugu arkadaslari var ama sadece isyerinde.onun disinda hep evde.kahve vs hic bilmez.aile gezmelerine ki neredeyse bayramdan bayrama,suruye suruye soylene soylene cekistiririm.sikici mi eh biraz.ama hafta sonlari istedigim yere goturur.gezeriz.evde cocuklarla ugrasmaktan yemek yapamadiysam hemen yemek soyler disardan.zaman zaman ev daginik olur bisey demez.ne istesem alir.ozel gunleri atlamaz.sevgisini dile getirir.oyle kendi kabugumuzda sadece biz olalim ister.napalim bua huy iste
Canım eşin benimkinin aynısı. Tıpa tıp hemde. Bunların burunları havada olur bir arkadaşınla eşinle dostunla tanıştırırsın hepsine kulp takar. Yeri gelir lönk diye laf sokar insanlara öööyle kalırsın, mahçup olursun. Zaten sen de zamanla onu çevrenle bir araya getirmemeye çalışırsın. Cimri olur, sürekli birikim yapmaya uğraşır (ki bizimkilerin durumu bayaa bayaa iyi olduğu halde). Ona göre o çoook çok akıllı bi insandır.kavgalarda aşağılar seni "sen kimsin ki" diye başlayan hakaretler taaa nerelere kadar gider. Erkeğin hep bir ağırlığı olmalı der evet, ve bu yüzden o ne diyorsa o doğrudur ona göre, kadın kadınlığını bilmelidir.Kıskançlığı da abartır bu tipler. Hatta iftiraya kadar götürebilir. Ne zaman birileriyle tanıştırsan arkadaşlarının eşlerinden şikayet eder, yok sana bakıyordu, yok seninle çok konuştu. Yolda yürürken bile senin birilerine veya birilerinin sana baktığı inancıyla sorun çıkarabilir. Senin aileni senin itelemenle ayda yılda bir ararken, sen hep annesini babasını arayıp sor ister. Kendi seninkiler için herşeyi söyleyebilir ama sen onun ailesine bişi söylediğinde çılgına döner (birinde eşim bana benim annemin adını bismillah çekerek alacaksın ağzına demişti mesela) vs. vs. vs...Bu yazı bitmez.
Arkadaşım, değişir sanıyorsan yanılıyorsun, bu tipler hastadır ve tedavi olmadıkları sürece hastalıklarının şiddeti artar. Seni de paranoyak yaparlar acaba bende mi hata diye hastalıklı bir fikri empoze ederler sana. Yani diyeceğim o ki düzeltmeye çalışacağım diyorsan sakın çocuk yapma bu arada. Ama çok uğraşmalısın bunu bil. Ben bu ve bunun gibi çok şey yaşadım şimdi boşanıyorum inşallah. Yapamadım, daha fazla uğraşamadım çünkü ben hasta olcaktım artık. Şiddet yok, aldatma yok, kumar yok...evet bunlar yok ama bunlar olmadan da evlilik çekilmez olabiliyor maalesef. Bunun adı psikolojik şiddet. İstersen bana özelden yaz.Daha detaylı anlatabilirim. Ama kendi ruhuna dikkat et, hastalanma sakın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?