ne yapmalıyım? :(

basakk_33

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2012
167
162
103
32
Arhavi
Merhaba ben ankarada üniversitede son sınıf öğrencisiyim. sorunum hem ailemle hem de ilişkimle ilgili aslında ve ne yapacağıma bilemediğim için belki benimle aynı durumda olan arkadaşlar vardır diye sizlere danışmak istedim. şuan 6 senelik güzel giden bir ilişkim var ve erkek arkadaşım 3 senedir çalışıyor evlenmek için benim mezun olmamı bekliyor. ben de bölüm olarak ataması kolay bir öğretmenlik bölümünde okuyorum bu yüzden inşallah mezun olunca atanmayı planlıyorum. hal böyle olunca bu sene artık ailelere konuyu açıp işin adını koymak istiyoruz ki ben atanınca evlenelim. fakat aileme konuyu açsam daha erken diyeceklerini biliyorum ve çok çekiniyorum ama bir yandan da çok sevdiğim canımdan kıymetli dedem hasta ve doktorların çoğu ömür biçmiş durumda o yüzden kendisi benim mutlu olduğumu görsün istiyorum. evliliği de aceleye getirmekte bir başka nedenim de erkek arkadaşım da memur olduğu için eş durumuna takılmak istemiyorum ileride o yüzden ilk atamamda onun benim yanıma gelme ihtimali çok çok daha yüksek. bu ihtimalleri düşününce artık konuyu açmanın vakti geldiğine inanıyorum. ama işte korkuyorum da ailemle ters düşmekten. mantıklı bi şekilde açıklayabilirim durumu fakat sizlerinde yorumlarına önerilerine ihtiyacım var. sizce ne yapmalıyım, siz olsaydınız napardınız? şimdiden yardım etmeye çalışacak arkadaşlara çok teşekkür ederim.

bence söyle ailene bilsinler kendilerini ona göre ayarlasınlar.benim bi tanıdıklarımda sizin gibiydi 5-6 yıl sevgililerdi kız atandı ailesine söyledi ailesi de vay efendim bak atandın memur oldun hemen senin paran için istiyor demeye başladılar..

ya biraz düşünseler karşı çıkmazlar gibi geliyor ama annem çok ters bu konuda elimde işim olmadan evliliği düşünmemi istemiyor, babam ben nasıl mutlu olcaksam ona razı olur genellikle. benim erken davranmamdaki en büyük sıkıntım dediğim gibi dedem ve bu işi bir kaç sene daha erteleyince bu sefer eşimle ayrı şehirlerde olmak zorunda kalmam durumu. sanırım yarın anneme ufaktan konuyu açıcam ama hala geceleri kafamda diyaloglar kurmadan uyuyamıyorum uyku bi kaç haftadır haram oldu bana

:) tencereyi açma ,yoğurt yeni mayalı bozma, karnıhıda iyice doyur'a dönmüş mesele. Hele mezun ol atan hemen aç konuyu nisan tak oda muuutluluk görür ins. Nisanlıyken nikahı bas eş durumuna takılma..,

Ailenin karsi cikmasi icin gerekceleri olmalı mesela aileni atama durumuna ve üniv derslerine etki etmeyeceğine inandirmalisin. Bazi aileler de atan biraz bize faydan olsun maddi açidan diye düsündükleri icin müsade etmiyorlar öyle bi durum yoksa anlayis göstereceklerdir. Benim babam da kati bir insandi ama üniv son sinifta nisanliydim müsade etmisti

Yaslariniz kac canim? Sen ve erkek arkadasin?

ben 22 yaşındayım o da 26 yaşında. konuyu açmanın en azından ailelerin birbirini tanımasının taraftarıyım çünkü gerçekten uzun ve yorucu bir ilişki yaşadık şuanda da uzak şehirlerdeyiz. aslında durum teraziye koyunca hep konuşma yapmam gerektiği ağır basıyor. eğer bu sene sonunda evlilik olmazsa heralde 10.senemizde anca yanyana gelir evleniriz. derslerime etki etmesine gelince üniversite sınavında bile her zaman yanımda oldu erkek arkadaşım hep destekledi hep ailemin gözünde başarılı bir kız oldum bu zamana kadar etkilememişken bundan sonra bu konuda karşı çıkacaklarını sanmıyorum ama annemi nisteği kendi ayaklarımın üzerinde bir süre durmam. hani biraz kendi paranı ye gez toz bekarlığın tadını çıkar gibi. valla sanırım yarın konuşcam ben kızlar. nolur dua edin bana.

:) tencereyi açma ,yoğurt yeni mayalı bozma, karnıhıda iyice doyur'a dönmüş mesele. Hele mezun ol atan hemen aç konuyu nisan tak oda muuutluluk görür ins. Nisanlıyken nikahı bas eş durumuna takılma..,
Yaslariniz kac canim? Sen ve erkek arkadasin?
hahaa sen döndünmü kızz... sen yoksun die ben yaş soruyordum. Yokluğunu aratmadımm

Zaten son siniftasin, erkek arkadasinin isi gucu var, iliski 6 senelik, hic durma anlat gitsin. Annen kabul etmezse o onun mantiksizligi olur, kosullar makul

Ailene bir erkek arkadaşın olduğun bahset önce evliliği falan karıştırmaya araya :) sonra onu güzel anlat hep çünkü ilk etapta sevgilinin profilini onların gözünde sen çiziceksin sen nasıl yansıtırsan onlar öyle bilir karşısındakini. Resimlerini göster onun adı geçince yüzünün güldüğünü zaten ailen farkeder annenle aran iyiyse annenden başla :) Sonrasında yavaş yavaş gir konuya tayin meselesinide anlat onlara ben bu şekilde yaptım hala sorsam erken daha diyorlar ama ben hiç yüz göz olmuyorum bu konuda bizimkilerle hemen konuyu kapatıyorum

Söz vs için doğru zamandasınız bence ailenin karşı çıkması yersiz olır, atanmam da kolay diyorsan beklemeden konuş. Mutluluklar şimdidden

ailem biliyor zaten ama evlilik konusunda erken bakacaklarından endişeliyim o yüzden konuşursam ilk adımım onlarla erkek arkadaşımı tanıştırmak olcak diye düşünüyorum umarım dediğiniz gibi olur :)

Söz vs için doğru zamandasınız bence ailenin karşı çıkması yersiz olır, atanmam da kolay diyorsan beklemeden konuş. Mutluluklar şimdidden

arkadaşlarımdan da baya destek aldım buradaki yorumlarda beni baya umutlandırdı bu akşam konuşcam annemle umarım güzel haberlerimi yazabilirim buradan :) :)

detayları bilmem ama ailenizin sözlerini mutlaka dikkate alın..

belki merak edenler olabilir dün akşam konuştum annemle kendisi için erken olduğunu bir de babamın düşüncesini almamız gerektiğini söyledi, babamla da konuştuk bu yüzden biraz sıkıntı yaşadık aslında fakat durumu sindirdiklerinde sabah erkek arkadaşımla tanışmak istediklerini söylediler. bu bile bir şeydir sanırım :) :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…