Merhaba ben ankarada üniversitede son sınıf öğrencisiyim. sorunum hem ailemle hem de ilişkimle ilgili aslında ve ne yapacağıma bilemediğim için belki benimle aynı durumda olan arkadaşlar vardır diye sizlere danışmak istedim. şuan 6 senelik güzel giden bir ilişkim var ve erkek arkadaşım 3 senedir çalışıyor evlenmek için benim mezun olmamı bekliyor. ben de bölüm olarak ataması kolay bir öğretmenlik bölümünde okuyorum bu yüzden inşallah mezun olunca atanmayı planlıyorum. hal böyle olunca bu sene artık ailelere konuyu açıp işin adını koymak istiyoruz ki ben atanınca evlenelim. fakat aileme konuyu açsam daha erken diyeceklerini biliyorum ve çok çekiniyorum ama bir yandan da çok sevdiğim canımdan kıymetli dedem hasta ve doktorların çoğu ömür biçmiş durumda o yüzden kendisi benim mutlu olduğumu görsün istiyorum. evliliği de aceleye getirmekte bir başka nedenim de erkek arkadaşım da memur olduğu için eş durumuna takılmak istemiyorum ileride o yüzden ilk atamamda onun benim yanıma gelme ihtimali çok çok daha yüksek. bu ihtimalleri düşününce artık konuyu açmanın vakti geldiğine inanıyorum. ama işte korkuyorum da ailemle ters düşmekten. mantıklı bi şekilde açıklayabilirim durumu fakat sizlerinde yorumlarına önerilerine ihtiyacım var. sizce ne yapmalıyım, siz olsaydınız napardınız? şimdiden yardım etmeye çalışacak arkadaşlara çok teşekkür ederim.