Ne yapmalıyız ?

Anjjelika

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2020
207
363
18
Merhaba hanımlar.

Kızkardeşim 23 yaşında. 1 yıldır biriyle görüşüyor, sevgililer.
Çocuk 27 yaşında, başka şehirde her ikisi de öğrenci şu an.
Kimseyi işiyle mesleği ile kazandığı parayla seçen insanlar değiliz ama eğer olursa ilerde ciddiyete binerse işler sıkıntı olur mu diye düşünüyoruz açıkçası.
Kardeşim diş hekimliği okuyor sevgilisi ise kariyer odaklı değil ve önü çok açık olmayan bir bölümde okuyor.
Kardeşim gelecekte ne düşündüğünü sorduğunda başka bir bölüm okumak istediğini söylemiş.
Ama bunun için de bir şey yapmamış.
Kardeşimi sevdiğini söylüyor kardeşim de onunla çok sorun yaşamıyor çocuk kendi halinde efendi birine benziyor anlattığı kadarıyla.
Kız Kardeşim kendini de oyalamak istemiyor çocuğu da oyalamak istemiyor.
Burada kariyer ve maaş konularında eşleriyle sıkıntı yaşayan insanları çok gördüm.
Bu yüzden sizden fikirleriniz bekliyorum teşekkürler..

Merhaba hanımlar.

Kızkardeşim 23 yaşında. 1 yıldır biriyle görüşüyor, sevgililer.
Çocuk 27 yaşında, başka şehirde her ikisi de öğrenci şu an.
Kimseyi işiyle mesleği ile kazandığı parayla seçen insanlar değiliz ama eğer olursa ilerde ciddiyete binerse işler sıkıntı olur mu diye düşünüyoruz açıkçası.
Kardeşim diş hekimliği okuyor sevgilisi ise kariyer odaklı değil ve önü çok açık olmayan bir bölümde okuyor.
Kardeşim gelecekte ne düşündüğünü sorduğunda başka bir bölüm okumak istediğini söylemiş.
Ama bunun için de bir şey yapmamış.
Kardeşimi sevdiğini söylüyor kardeşim de onunla çok sorun yaşamıyor çocuk kendi halinde efendi birine benziyor anlattığı kadarıyla.
Kız Kardeşim kendini de oyalamak istemiyor çocuğu da oyalamak istemiyor.
Burada kariyer ve maaş konularında eşleriyle sıkıntı yaşayan insanları çok gördüm.
Bu yüzden sizden fikirleriniz bekliyorum teşekkürler..
Her bakimdan denkliğin onemli olduğunu düşünüyorum.

Ben sevgilimden daha fazla kazanıyorum ama benim içn sorun değil çünkü ikimizde aynı kafada insanlarız. Karakteri düzgün, ailesiyle anlaşıyorum. Bunlardan birinde sıkıntı olsa paradan önce bunları sorun ederdim.
Ailesi nasıl ? Evlenince 2 maaşla geçinebilecekler mi ? Çocuğun mesleğinden ziyade çalışkan mı hırslı mı ?
Hırslı insan her meslekte başarılı olur.. Bence meslek değil hırs, azim önemli.

Ben sevgilimden daha fazla kazanıyorum ama benim içn sorun değil çünkü ikimizde aynı kafada insanlarız. Karakteri düzgün, ailesiyle anlaşıyorum. Bunlardan birinde sıkıntı olsa paradan önce bunları sorun ederdim.
Ailesi nasıl ? Evlenince 2 maaşla geçinebilecekler mi ? Çocuğun mesleğinden ziyade çalışkan mı hırslı mı ?
Hırslı insan her meslekte başarılı olur.. Bence meslek değil hırs, azim önemli.
sıkıntı bu aslında çocuk hırslı biri değil...

sıkıntı bu aslında çocuk hırslı biri değil...

Hırslı olmayan insanla kesinlikle olmaz. O adam evini geçindiremez, sorumluluk alamaz. Bence kardeşin yol yakınken ayrılsın daha genç önünde çok yol var.
Bu arada benim sevgilimde 26 yaşında iş buldu ( geçen sene mezun ) , tarih öğretmeni ama ekstra olarak boş durmaz ticaretle uğraşır çok hırslıdır.

Anlatmak istediğim hırs yoksa o adam sorumluluk alamaz.

okumak ömür boyu ama işe de girip çalısmak lazım. 27 yaş çok kritik bir yaş hem erkek hem kız için. Bence kardeşinizin, sevgilisiyle oturup konuşması lazım. İşe ne zaman baslayacak , yol haritamiz ne olacak diye. Sonuçta iş ha diyince bulunmuyor. Önü açık olmayan bir bölüm dediğinize gorede ciddi bir iş bulma sıkıntisi çekecek birine benziyor. Bilemedim, hayırlısı olsun haklarinda (=

Hırslı olmayan insanla kesinlikle olmaz. O adam evini geçindiremez, sorumluluk alamaz. Bence kardeşin yol yakınken ayrılsın daha genç önünde çok yol var.
Bu arada benim sevgilimde 26 yaşında iş buldu ( geçen sene mezun ) , tarih öğretmeni ama ekstra olarak boş durmaz ticaretle uğraşır çok hırslıdır.

Anlatmak istediğim hırs yoksa o adam sorumluluk alamaz.

haklısınız

Bence bu tamamen kişilerin yaklaşımına bağlı.
Mesela kardeşiniz güzel yaşayacakları kadar iyi kazansa, eşinin çalışmaması ve evle ilgilenmesi sorun mudur?

Kardesinizin sevgilisinin okudugu okul ve bolum onemli bu durumda. Benim dis hekimi bir arkadasim arkeolog ile evli mesela ;) gayet denk olduklarini dusunuyorum. Veya ornek vermek gerekirse Uludag isletme mezunu ile dis hekimi denk degil. Ancak Marmara uni ingilizce isletme mezunu ile dis hekimi evet denk 😂bu tarz dusunuyorum.

Allahtan kimseyi işine maaşına falan bakıp seçmiyoruz demişsiniz, bi de işe bakıp seçseniz nasıl olacakmış acaba :)

okumak ömür boyu ama işe de girip çalısmak lazım. 27 yaş çok kritik bir yaş hem erkek hem kız için. Bence kardeşinizin, sevgilisiyle oturup konuşması lazım. İşe ne zaman baslayacak , yol haritamiz ne olacak diye. Sonuçta iş ha diyince bulunmuyor. Önü açık olmayan bir bölüm dediğinize gorede ciddi bir iş bulma sıkıntisi çekecek birine benziyor. Bilemedim, hayırlısı olsun haklarinda (=

en başından beri kardeşime bunu söylüyorum çocukla konuştu ama oyalıyor sanki.
Kardeşim de duygusal ilerde pişman olursam diyor onunla ilgilenen diğer erkekleri tersliyor, istemiyor.
İlerde pişman olmasından korkuyorum açıkçası

Allahtan kimseyi işine maaşına falan bakıp seçmiyoruz demişsiniz, bi de işe bakıp seçseniz nasıl olacakmış acaba :)

Çocuk azimli değil iş bulmak konusunda hiçbir şey yapmıyor öyle olmasa bir şey demezdim gerçekten

Kardeşinize bağlı bu durum mesela ben bana gerçekten değer veren biri olsun ne iş yaparsa yapsın diyordum.(eski nişanlım mesleğini eline almış biriydi ama insan değildi çok çektirdi.) Erkek arkadaşım da 2. üniversiteyi okuyordu ilk bölümden kesinlikle umut yoktu her zaman yanında oldum ben umursamadım nasip oldu asla olmaz dediği zaman atandı şuan benim amirim sıfatında :KK64:Ama olmasaydı da ben her zaman arkasındaydım beklerdim de üniversiteyi okusun destekte olurdum.

Kardesinizin sevgilisinin okudugu okul ve bolum onemli bu durumda. Benim dis hekimi bir arkadasim arkeolog ile evli mesela :KK66: gayet denk olduklarini dusunuyorum. Veya ornek vermek gerekirse Uludag isletme mezunu ile dis hekimi denk degil. Ancak Marmara uni ingilizce isletme mezunu ile dis hekimi evet denk 😂bu tarz dusunuyorum.

sağolun konuştu ama ciddi şekilde konuşmadı henüz onu üzmek istemiyor

Eşimi öğrenciyken tanıdım.
TAnıdığım en tembel öğrenciydi.
2 yıllık hasbel kader tutturduğu bölümü 2.5 yılda bitirdi hocaları sayesinde.
Ben tezli yüksek lisans yapmış kadrolu bir öğretmenim.
Eşim okuduğu bölümle alakası olmayan bir iş yapıyor ve benden fazla kazanıyor.
Evlendiğimizde benim maaşımın yarısını kazanıyordu.

Back
X