Ne yapmalym sizce?

mutsz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2009
202
0
96
Muğla
6 buçuk aydır mutlu bir birlikteliğimiz vardı farklı şehirlerdeydik ama her fırsatta yanıma geliyordu en ufak bi tartışmamız olmuyordu o kadar iyi anlaşıyordukki ikimizinde huyları aynı farklı olsaydık birbirimizi tamamlardık derdi hep ailesinden çekinmesine rağmen herkese evleneceim kişi diye tanıştırırdı annesi bile gelinim diyodu sürekli konuşuyorduk babasından çekinmesine rağmen hep beni anlatırdı en ufak bi sorunumuz yoktu herşeyi hayal etmiştik uzaktada olsak birbirimize okadar bağlıydıkki ben onun için bütün arkadaşlarımı sildim o da benim için kız olsun erkek olsun kimseyle görüşmüyordum onun için kimsenin yapamayacaı kadar fedakarlık yaptım herşey şöyle başladı: bi gün telefonda konuşurken dedimki kalk ders çalış uyuma o da annemmisin babammısın ne karışıyosun gibi bişey dedi bende bozuldum teli yüzüne kapattım tamam öyleyse beni dahada arama dedim kapattım herzamn yüzüne kapttığımda tekrar döner arardı yine öle olcak sandım ama 3 gün boyunca ne ben nede o aradı inat ettim aramadım 3gün sonra o aradı ben öle demek istemedimde annemde her aradığında çalış diyoda onu kastetmiştim dedimde o da neden kapattığıma anlam verememiş uyucam dedi diye kızdım sanmış aramamış oda hatamı anlıyım diye çok kararlıydım aramazsa bende asla aramıycaktım vede bitcekti sonra aradı aşkım özür dilerim yanlış anlamışsın felan dedi ben soğuk konuştum aşkım demedim aşkım de nolur üzme beni dedi sana aşkım demicem daha dedim bozuldu sonra dedim dayanamadım aramasaydında aramıycaktım ayrılmıştık dedim neyse hallettik barıştık süperdi dakika başı arıyordu aşkım neler çektim 3 gün aramanı bekledim felan dedi neyse ertesi gün sabah aradım uykulu bi şekilde açtı güzelce konuştuk sen uyu aşkım dedim kapattım sonra bütün gün ulaşamadım arıyorum açmıyo telefonunu kapatıyo tekrar açıyo ama aramıyo msjıma cewap vermiyo bu durum gece 3e kadar sürdü açmadı bende ilk önce senin sorumsuzluğuna dayanamıycam diye msj attım biri warsa söle dedim cvp yok sonra gece 3 halen cewap yok lanet olsun seni tanıdığım güne sana verdiğim emeklere acıyorum şuan ne halt ediyosan o haltı yemeğe devam et bitti tamam dahada aramam dedim baya ağır msj attım aramaya devam ettim ama açmadı arkadaşlarım aradı baya laf saydılar onlarada cewap vermedi sonra duydumki ikizine ben ondan ayrıldım diye msj atmış bana böle msj atan ilerde ne der demiş bitirmis son kez konuşalım dedim açmadı sonra sen beni sevmesende ben seni sevmeye devam etcem o sözleri yürekten söylemedim kızgınlıkla söylemiştim özür dilerim sen yoksan artık kimse olmuycak sana söz verdiğim gibi hayatımdan bikişiyi bukadr sevdim değer verdim yaşananlar kısada olsa herşey çok güzeldi mutlu olmayı hakediyosun ama keşke bi cevap vermiycek kadar değer vermediğini göstermeseydin yazdım annemden aradım felan açmadı en sonunda pes ettim artık aramıyorum annem benim haberim olmadan onun bilmediği bi numaradan aramış konuşmuşlar beni çok kırdı sinirlendirdi üzdü hemen bitiriyo bişi olsa çok cocoksu olmuyo bana çok ağır konuştu demiş 3 gün boyunca beni aramadı demiş ben sana aşkım demiycem dedim diye buna kızmış ve ertesi gün bu yüzden telefonlarımı açmamış sana aşkım demiycem aramasaydın bitmişti dediğim için annemde birimi var yoksa demiş kesinlikle yok demiş beni o çok kırdı demiş annemde bitiriyosanız konuşun şu şu davaranışlarına kızdım bitirmek istiyosanda konuşarak bitirin demiş ne öle telefon açmamalar kapatmalar demiş oda arıycam tamam ama şimdi deil daha zamanı var zamanı gelince arıycam demiş son durum böle ama ben halen onu çok seviyorum ikizide beni istemiyodu şimdi gördünmü ayırdım sizi der gibi havalarda görünce garip garip gülüo bu nedenle bitmesine inanamıyorum bana öle öfke doluymuşki bi msj bukadar kızdırabilirmi arıycam ama daha zamanı var ne demek??? 13 gün oldu aramadı halen bi umut arıycak diye bekliyorum ama arıycaını sanmıyorum arada bir msj atmak istiyorum çok özlüyorum ama herkes unut onu diyo ama onu çooook özledim :.( baya uzun oldu kusura bakmayın herşeyi olduğu gibi anlattım birde sizin bakış açınızla yorumlamanız için herşeyi açıkca yazdım nolur yorum yapın bana şimdiden çok teşekkür ederim

sanırım henüz yaşınız genç... bu ilişki biterse tecrübe olsun canım en ufak bir sorunda tüm gemileri yakmak kadar yanlış bir davranış yok... en ufak sorunda bitti demek sorun çözüldüğünde daha sonraki bir sorunda karşı tarafa bunu demek hakkı verir...

ayrıca ulaşamadığın zaman yine küplere binip ; bittiler - lanet olsunlar gibi cümlelerle dolu msj atmak yerine başka bir şekilde ulaşıp iyiolup olmadığını öğrenmek ; gerekirse de sakinleşmesini beklemek lazım... ama şunu da unutma genelde böyle zamanlarda başlarına kötü birşey gelmiyor...

şunu da tecrübe edin ; erkekler kızdıkları zaman konuşmak istemezler bizim aksimize...biz hemen sorunu çözelim isteriz... ona biraz zaman ver...

bence sana kızmakta haklı... ama 13 gün olmuş bu biraz fazla...

istersen bir msj at ; sakince konuşmak istediğini belirten... ama tepkisini de fazla uzattığı için ; konuşmak istemezsen anlarım seni ve yoluma giderim gibi onun aramasını dahafazla bekleyemeyeceğini belirten birşeyler de ekle...

haklı da olsa kendini de birşey sanmasın... sonuçta annen bile aramış onu... en azından annene saygısı olmalı...

Canım konunu az çok biliyorum.
Buna benzer yaşadığım olayı anlatmıştım sana..
Bu bir bahane kesinlikle.
Ben anladığım kadarıyla o bu ilişkiyi bitirmiş ama seni tamamen kaybetmekten korkuyo.
Elimin altında olsun, bigün ararım bigün dönerim belki diyo.

Öyle mesaja alınmalar filan boş bahaneler..
Nerdeyde gece 3e kadar o zaman.
Yada niye adam gibi mesaj atmadıı.
Sen insan değil misin.
Bu ilişki ikinizin..
Adam sana atması gereken mesajı ikizine atıyo.
Bu çok mu doğruymuş yanii..

Önce bi aynaya baksın..
Dünya onun etrafında dönmüyo canım benim.
Biliyorum şu an çok acı çekiyosun ama arama bence..
Elbette hatalısın ama sen kendi kendine yapmadın bu hatayı.
O senden ayrılmamış da bi işi olmuş olsaydı anlardımm.
Ama hem ayrılıp da hem bu saçma bahaneler...

Şu yok aşkım demedi, yok aramasaydın bitmişti laflarına takılmış.
O zaman niye 3 gün devam ediyo da 3.gün aklına geliyo..

Canım sorulacak çok soru var ama cevapları sevdiceğinde..

ne yani seni sevdiği halde 13 gündür aramadı mı
bence aramasını falan bekleme bitirmiş seni zaten kalbinde yoksa dayanamayıp arardı ne kadar kızmış olsa bile özlerdi ve arardı
ama aramadığına göre alışmış sensizliğe sensizde yapabiliyomuş sanırım en yiyisi ayrılmak olmuş zaten
ağır kıonuştu vs. gibi şeylerde bahane olmuş

yorumlarınız için çok teşekkür ederim çok zor günler geçiriyorum msj atsammı diyorum ozamanda dahada havalanır ve cevap atmassa yıkılırım ilk defa bukadar çok seviyorum ve bukadar emek verdim biri için böle bitmesi son bi konuşmayı bile haketmemem beni çok üzüyo ne yapacaımı bilemez durumdayım ararsa bi hafta sonra arar doğum günüm olduğu için bekliyorum ama dayanamıyorum ikinizine beni artık aramasınlar demiş çok ağırıma gitti bunu hatırlayıp vazgeçiyorum ama sevgim ağır basıyo mantığım ve duygularım birbiriyle çatışıyo :( buarada yaşım 21 çok genç deilim ben bu hatayı ilk kez yapmıyorum hep bu yüzden bitiyo ilişkilerim bian sinirle bitti diyorum sonra ben ne dedim oluyorum erkek miletini anlamıyorum niye kızdığın şeyi direk söylemezsinki benimde en sinir olduğum şeydir telefonuma cevap verilmemesi sizcede beklemekten başka çarem yok deilmi?

yorumlarınız için çok teşekkür ederim çok zor günler geçiriyorum msj atsammı diyorum ozamanda dahada havalanır ve cevap atmassa yıkılırım ilk defa bukadar çok seviyorum ve bukadar emek verdim biri için böle bitmesi son bi konuşmayı bile haketmemem beni çok üzüyo ne yapacaımı bilemez durumdayım ararsa bi hafta sonra arar doğum günüm olduğu için bekliyorum ama dayanamıyorum ikinizine beni artık aramasınlar demiş çok ağırıma gitti bunu hatırlayıp vazgeçiyorum ama sevgim ağır basıyo mantığım ve duygularım birbiriyle çatışıyo :( buarada yaşım 21 çok genç deilim ben bu hatayı ilk kez yapmıyorum hep bu yüzden bitiyo ilişkilerim bian sinirle bitti diyorum sonra ben ne dedim oluyorum erkek miletini anlamıyorum niye kızdığın şeyi direk söylemezsinki benimde en sinir olduğum şeydir telefonuma cevap verilmemesi sizcede beklemekten başka çarem yok deilmi?

Bitanem ben de senin gibiym aynı..
Çook kolay sinirlenip bir anda parlarım.
Sonra da pişmanlığını doya doya yaşarım.
Son ayrıldığım sevgilim hep derdi çok sabırsızsın bi dinle sonra konuş.
Çok kızmıştır bana bu yüzden.
Bizim de en son olayımız bu oldu.
Ama ben çook çok ağır konuştum.
Bahaneydi tabii onun içinde.
İlk başlar hep kendimi suçladım hep benim yüzümden dedim hata yaptım dedim.
Bu yüzden aradım yalvardım.
Daha çok kaybettim onu aradıkça
Ne zamanki aramadım o adımlar atmaya başladı hep.
Arama canım.
Gerçekten de 13 gündür aramdıysa inan bitmiştir bu ilişki artık.
Bundan sonrası onun kıçını kaldırmaktan başka bi işe yaramaz.
Sen aradığında barışmaz ancak kendi isterse kendi gelirse barışır.

Dediğim gibi ayrıca.
Hata yapan o sen değilsin.
Sen onun hatasının bedelini ödüyorsun.
Düşünki sana bi kendine iyi bak bile demeden giden birisi bu.
Alıştır kendini artık onun olmadığına..
Çook zamanın var daha ama olsun.
Sen zor olanını yap ve başla bi yerinden unutmanın
Ararsa da süpriz olsun bırak.

Ve ayrıca biliyorum ki şimdi bi umut birisi ara dese birisi mesaj at dese diyorsundur içinden..
Hayır kimse demez..
Dese bile yapma.
Mantığım ve duygularım arasında kalmdım diyuorsun yaa.
Bi insan duyguları yüzünden çok üzülür..
Aman mantıklı seçimler insanı doğru yoldan ayırmaz.
Sen istikrarını bozma.
Gerçekten seviyorsa ve dayanamıyorsa zaen arar o seni.
Sen bi meşgale bul kendine oyalan güzelim..
Zaman su gibi akıp gidecek göreceksin.

çok teşekkür ederim canım benim evet kolay olmayacak biliyorum ama unutmalıyım.Diyorumki kendi kendime bu ilişki için o kadar çok emek verdim birçok arkadaşımı kaybettim çok üzdüler beni en yakın dostlarımı bile kaybettim sırf onun için şimdi barıştık ama eskisi gibi deiliz dostlarımla çok yalnız kaldım onun sayesinde bukadar emek vermişken bukadar kolay bitmemeliydi bukadar basit nedenden ve benim yüzümden bittiği için bölemi bitecek diye halen şaşkınlıktayım bukadar emeklerim bunun içinmiydi diyorum ama unutmalıyım çok haklısın mantığımı dinlemeliyim yardımların için çok teşekkür ederim burcucum bakalım zaman ne gösterecek

13 gün nerdeyse 2 hafta ya...
bence hiçde oralı olma arama mesaj cekme taraftarı olma..
bu kadar sürede aramıyan insan zamanı gelince hiç aramasın:mymeka:

Senle konuşurak tepkisini sana olan kızgınlıgını dile getirebilirdi.
Böle aramıyarak zamana bırakıp bi takım şeyleri bahane etmek olmaz.

Zaman zaman bizde ilişkimizde sorun yaşarız.
o bana kızgın ken ve ben ona kızgın ken
zamana bırakalım der o bazen ve ben anında müdahale ederim.
zamana bırakıcaksan bidaha arama beni derim:umursamaz:
tahammül edemem zamana bırakılmasına.
cünkü yıpranan başa dönen yine taraflar oluyor
ve ne kadar uzatılırsa o kadar moku cıkıo afedersinkaydirigubbakcemile2

evet haklısın uzattıkça araya soğukluk giriyo istesede eskisi gibi olmuyo benim istediğim sadece son kez araması ve beni bu belirsizlikten kurtarması ha aradı ha arıycak telefona baktıkça kahroluyorum

evet haklısın uzattıkça araya soğukluk giriyo istesede eskisi gibi olmuyo benim istediğim sadece son kez araması ve beni bu belirsizlikten kurtarması ha aradı ha arıycak telefona baktıkça kahroluyorum

kendini başka şeylere versen
dirensen biraz kalbinin sesine karşı :teselli:

o kadar kötüyümki nezaman unuttum iyiyim desem onu hatırlatcak bişi çıkıyo karşıma onun bana söylediği bi şarkı vardı inci tanem. aşkım kavuşcaz sabret inci tanem bekle beni derdi birden o şarkı açılınca gözlerim doldu :'( neden her güzel şeyin bi sonu vardırki :( artık unutup alese çalışmaya başlamam gerekiyo artık unutmalıyım allahım her aşk acısı çekene yardım etsin bize güç versin

o kadar kötüyümki nezaman unuttum iyiyim desem onu hatırlatcak bişi çıkıyo karşıma onun bana söylediği bi şarkı vardı inci tanem. aşkım kavuşcaz sabret inci tanem bekle beni derdi birden o şarkı açılınca gözlerim doldu :'( neden her güzel şeyin bi sonu vardırki :( artık unutup alese çalışmaya başlamam gerekiyo artık unutmalıyım allahım her aşk acısı çekene yardım etsin bize güç versin

sende biliyosun bak yapman gerekeni.
onu hatırlıcak şeyleri gördüğün anda denk geldiğinde es gec görmemiş duymamış farzet
belki kolay dır söylemek ama yapmak için cabala
eminim zamanla acını yeniceksindir:teselli:

çok saol yardımın için larisa çoook zor ama artık onu unutmalıyım biran önce toparlanıp ders çalışmaya başlamalıyım :çok üzgünüm:

yapamıyorum onu unutamıyorum herşeyim o oldu bugün ayrılığımızın 15. günü uyuyamıyorum bile aklımda ondan başka bişe yok neyle uğraşırsam uğraşayım hep o aklımda oluyo niye benden kaçıyo niye aramıyo niye aradığımda cevap vermiyo resmen benden kaçıyo ne msjmış bitti bile demiyo yüzüme karşı bi telefon açıpta anneme daha zamanı var arıycam demiş ama daha ne zamanı bu resmen kaçıyo bitirdiysen aç yüzüme söle dayanamıyorum kızlar bi msj yazsam yada bilmediği bi numaradanmı arasam şu belirsizlik bitse nası bi msj yazabilirim?? aramızda kötü bişi olsa tamam ondan bitti dicem ama yok niye daha bekliyoki niye aramıyo bitti demek bukadarmı zor beni daha aramsın demiş o ilk aradığım zamanlar ozaman kendi arasın ne yapıyım böle sabretmekle olmuyo hata bende ve benim yüzümden bitmiş oldu çook severken bunu hazmedemiyorum

Canım bazen söylemek gerekmiyooo..
Bittiğini anlamalısın artıkk..
Çok zaman geçmiş üzerinden..
Benim lale benden ayrılmadan bigün önce beni hiç aramadı.
Ben de onu hiç aramadım. Küslük yoktu ama bişeyler ters gidiyodu..
Ertesi gün bi mesaj attım. Sadece bittimi diye yazdım.
Bazen söylemek yerine anlamanı istiyolar..
Anla sende artık.
Arama.
Herşey dile dökülmek zorunda değil.
15 gün sonra kimse kimseyi bitti demek için aramaz.
Çünkü o zaten bitti demiş.
Lütfen kendine daha fazla acı çektirmee.
Lütfen.
Senin araman kimseye bişey kaybettirmez.
Senin için diyorum ben..
Seninki saplantı alışkanlık canını yakan.
Bunlarda zamanla geçecektir elbet.
Geriye sevgin kalacak sadece ve unutacak başkasını seveceksin.
Acele etme be güzelim. Bir anda unutmayı bekleme.

bi telefonu acmadı diye o kadar agır seyler soylenmez ayrıldık bitti falan dersen karsıdakide kestirip atar tabi arıycam dediyse arar madem bekle belki duzelir hersey

6 buçuk aydır mutlu bir birlikteliğimiz vardı farklı şehirlerdeydik ama her fırsatta yanıma geliyordu en ufak bi tartışmamız olmuyordu o kadar iyi anlaşıyordukki ikimizinde huyları aynı farklı olsaydık birbirimizi tamamlardık derdi hep ailesinden çekinmesine rağmen herkese evleneceim kişi diye tanıştırırdı annesi bile gelinim diyodu sürekli konuşuyorduk babasından çekinmesine rağmen hep beni anlatırdı en ufak bi sorunumuz yoktu herşeyi hayal etmiştik uzaktada olsak birbirimize okadar bağlıydıkki ben onun için bütün arkadaşlarımı sildim o da benim için kız olsun erkek olsun kimseyle görüşmüyordum onun için kimsenin yapamayacaı kadar fedakarlık yaptım herşey şöyle başladı: bi gün telefonda konuşurken dedimki kalk ders çalış uyuma o da annemmisin babammısın ne karışıyosun gibi bişey dedi bende bozuldum teli yüzüne kapattım tamam öyleyse beni dahada arama dedim kapattım herzamn yüzüne kapttığımda tekrar döner arardı yine öle olcak sandım ama 3 gün boyunca ne ben nede o aradı inat ettim aramadım 3gün sonra o aradı ben öle demek istemedimde annemde her aradığında çalış diyoda onu kastetmiştim dedimde o da neden kapattığıma anlam verememiş uyucam dedi diye kızdım sanmış aramamış oda hatamı anlıyım diye çok kararlıydım aramazsa bende asla aramıycaktım vede bitcekti sonra aradı aşkım özür dilerim yanlış anlamışsın felan dedi ben soğuk konuştum aşkım demedim aşkım de nolur üzme beni dedi sana aşkım demicem daha dedim bozuldu sonra dedim dayanamadım aramasaydında aramıycaktım ayrılmıştık dedim neyse hallettik barıştık süperdi dakika başı arıyordu aşkım neler çektim 3 gün aramanı bekledim felan dedi neyse ertesi gün sabah aradım uykulu bi şekilde açtı güzelce konuştuk sen uyu aşkım dedim kapattım sonra bütün gün ulaşamadım arıyorum açmıyo telefonunu kapatıyo tekrar açıyo ama aramıyo msjıma cewap vermiyo bu durum gece 3e kadar sürdü açmadı bende ilk önce senin sorumsuzluğuna dayanamıycam diye msj attım biri warsa söle dedim cvp yok sonra gece 3 halen cewap yok lanet olsun seni tanıdığım güne sana verdiğim emeklere acıyorum şuan ne halt ediyosan o haltı yemeğe devam et bitti tamam dahada aramam dedim baya ağır msj attım aramaya devam ettim ama açmadı arkadaşlarım aradı baya laf saydılar onlarada cewap vermedi sonra duydumki ikizine ben ondan ayrıldım diye msj atmış bana böle msj atan ilerde ne der demiş bitirmis son kez konuşalım dedim açmadı sonra sen beni sevmesende ben seni sevmeye devam etcem o sözleri yürekten söylemedim kızgınlıkla söylemiştim özür dilerim sen yoksan artık kimse olmuycak sana söz verdiğim gibi hayatımdan bikişiyi bukadr sevdim değer verdim yaşananlar kısada olsa herşey çok güzeldi mutlu olmayı hakediyosun ama keşke bi cevap vermiycek kadar değer vermediğini göstermeseydin yazdım annemden aradım felan açmadı en sonunda pes ettim artık aramıyorum annem benim haberim olmadan onun bilmediği bi numaradan aramış konuşmuşlar beni çok kırdı sinirlendirdi üzdü hemen bitiriyo bişi olsa çok cocoksu olmuyo bana çok ağır konuştu demiş 3 gün boyunca beni aramadı demiş ben sana aşkım demiycem dedim diye buna kızmış ve ertesi gün bu yüzden telefonlarımı açmamış sana aşkım demiycem aramasaydın bitmişti dediğim için annemde birimi var yoksa demiş kesinlikle yok demiş beni o çok kırdı demiş annemde bitiriyosanız konuşun şu şu davaranışlarına kızdım bitirmek istiyosanda konuşarak bitirin demiş ne öle telefon açmamalar kapatmalar demiş oda arıycam tamam ama şimdi deil daha zamanı var zamanı gelince arıycam demiş son durum böle ama ben halen onu çok seviyorum ikizide beni istemiyodu şimdi gördünmü ayırdım sizi der gibi havalarda görünce garip garip gülüo bu nedenle bitmesine inanamıyorum bana öle öfke doluymuşki bi msj bukadar kızdırabilirmi arıycam ama daha zamanı var ne demek??? 13 gün oldu aramadı halen bi umut arıycak diye bekliyorum ama arıycaını sanmıyorum arada bir msj atmak istiyorum çok özlüyorum ama herkes unut onu diyo ama onu çooook özledim :.( baya uzun oldu kusura bakmayın herşeyi olduğu gibi anlattım birde sizin bakış açınızla yorumlamanız için herşeyi açıkca yazdım nolur yorum yapın bana şimdiden çok teşekkür ederim

kırmızıyla işaretlediğim yerlerde hata yapmışsınız bana göre. bir süre ayrı kalıp kafanızı dinleyin oyuncak etmeyin aşkınızı. hatalarınızı düzeltmeye bakın. geri dönerse döner dönmezse de br sonraki ilişkinize tecrübeli ve sağlam başlarsınız.

biliyorum hatanın büyüğü bende bunu anlıyorum ama halen arıycak diye kendimi yiyip duruyorum msj atsam yada bilmediği bi numaradan arasam düzgünce konuşsak bilmediğim şeylerede kızmış olabilir ikizi beni istemiyodu acaba o mu bişi dedi anlamıyorumki konuşsak o kadar rahatlıycamki yarın bayram msjı atsammı gönlünü almak için çok gururludur yine cewap vermiyebilir biliyorum ama böle bitsin istemiyorum konuşalım biteceksede bitsin çocuksu hareketlerimi sevmediğini sölemiş annemede artık çok akıllandım herşeyi daha iyi görebiliyorum hatalarımdan ders çıkardım çok pişmanım

canım emin ol akıllanmamışsındır..
Emin ol yine aynısını yaparsın..
Çok kısa bi sre akıllanman için çünkü.
Ben de hep akıllandım bi daha yapmicam diyerek yola çıktım ama hep aynı burcuyu gördüm.
Daha yeni yeni yavaş yavaş düzeliyorum.
Hep aceleciliğimin dinlemeden hareket etmemin bedelini ödedim.
Sadece sabırr canım sabırr..
Bayram mesajı atma.
Cevabı gelmezse daha köü olacaksın.
Bu defa aramak isteyeceksin.
O seni arar yaa kendi haline bırak.
Şu saatten sonra üstüne gittikçe kaçacak anla lütfenn.
Düşünsün taşınsın bi zaman verrr.

Back
X