ne yapmam lazım bilmiyorum

Farkındayım gayet sakin kalmışsın. Hani 10bin lira kemiksiz gelirin olur,1.500lira koymaz idare edersin ama 3.000bin liranın yarısını vermek tuhafken,birde diğer kardeşe verilecek. Ayrıca anne/babada maddi durumları iyiymiş gayet yardım edebilirler.
yani tamam bin versin onada bişey demiyorum bende verirdim kardeşime ama benim 2 günlük sözde tatilime harcamalarıma laf etmesin bunu konuşcam ben zaten eşimle

eşinize ne kadar para vermek istediğini sordunuz mu?
3000 tl zaten kafadan gideriniz varken, geri kalan 3000 lirayı da kardeşlere vermeyi düşünecek kadar da saf değildir herhalde, illa ki ev geçindirecek bir miktar bırakacaktır. belki de 1500 tl'yi iki kardeşine bölüştürmeyi düşünüyordur mesela, sordunuz mu bunu?

bir önceki yorumumda açıkladım cumartesi gidip pazar dönmek tatil oluyo mu gerçekten ona bakarsan eşimin ailesi her hafta pikniğe gidiyor kardeşleri eltilerim vs hepsi

Piknige gidersin ne olacak, üstelik o cocuklarn bu stresli ortamdan uzaklasması icin birebir yapilacak seyler bunlar. Ama tatil degil elif. Üstelik evet 2 gün de tatil hükmüne geçiyor.

Eger senin gibi düsünen bir esim olsaydı, kardeslerim bu durumdayken "nedenmis tatile gitmiyoruz!" demesini bırak tatil ihtimalini düşündüğü için bile aşırı sogurdum ondan. Cok ciddiyim.

Lütfen esini ve kardeslerini anlamaya çalış. Bırak eşin yardım etsin. Cok zorlanırsanz teklif edersin bu aykini biraz kısalım mı bak zora girdik diye. Bırak o da rahatlatsın kendi vicdanını.

Vallahi çok güzel yorum. Kendi çalışıp alnının teriyle kazandığı parayla gideceği tatilin hesabı soruluyor kadına, pes. Konu sahibi haklı hem de sonuna kadar.
Aynen bende ona bozuldum. Kadin hesap sormuyor bile niye 1.500lira verdin diye ama biz burada hesap soruyoruz ne tatili diye, tuhaf. 1 sene çalış didin,birde evlilik yıldönümün olsun,kendini hazirla 2 gün tatile,ondada gideme. Neden çalışıyorum der insan yani ister istemez. Ayrıca uygun maliyetli bir plan yapmış gayet,gidip hatalarca 5 yıldızlı otelde konaklamayacak ki öyle olsa dahi hakkıdır,kimse kusura bakmasın. Oturup el elde baş başta beklemesinler.
işte bu çoçivoçi destekliyorum seni:KK9::KK9::KK9:
:eğlence:dimi ya

Ben mesela yardım yapılmasın demiyorum ama öyle elden nakit şu kadar para, öyle olmaz işte o iş. Gidersin evin market ihtiyacını alırsın biraz, yeğenlere harçlık verirsin falan, bu kadar. En azından aç kalmazlar e aç kalmayınca da ölmezler öyle değil mi? Zor durumdan geçiyorlarsa bu zorluğa göre yaşasınlar, yaşamalılar. Sonuçta sen de para içinde yüzmüyorsun, borcun harcın var. Kimse kusura bakmasın ama benim gelirim anca kendime yetiyorsa kardeşime edeceğim yardım ancak bu olur. Samimi söylüyorum.

bir önceki yorumumda açıkladım cumartesi gidip pazar dönmek tatil oluyo mu gerçekten ona bakarsan eşimin ailesi her hafta pikniğe gidiyor kardeşleri eltilerim vs hepsi
paradan ziyade eşinde şöyle bi düşncede olabilr. onlarn durumu kötuyken bz tatile gidersek ne derler" . çoğu erkekte bu var. bn olsam alttan girer üstten çıkarm güzellikle ikna ederm eşimi inatlarına giderm :KK53:

Aynen bende ona bozuldum. Kadin hesap sormuyor bile niye 1.500lira verdin diye ama biz burada hesap soruyoruz ne tatili diye tuhaf. 1 sene çalış didin,birde evlilik yıldönümün olsun,kendini hazirla 2 gün tatile,ondada gideme. Neden çalışıyorum der insan yani ister istemez. Ayrıca uygun maliyetli bir plan yapmış gayet,gidip hatalarca 5 yıldızlı otelde konaklamayacak ki öyle olsa dahi hakkıdır,kimse kusura bakmasın. Oturup el elde baş başta beklemesinler.

:eğlence:dimi ya

bu yorumunu eşime okutturmayı düşünüyorum.)))

Ben mesela yardım yapılmasın demiyorum ama öyle elden nakit şu kadar para, öyle olmaz işte o iş. Gidersin evin market ihtiyacını alırsın biraz, yeğenlere harçlık verirsin falan, bu kadar. En azından aç kalmazlar e aç kalmayınca da ölmezler öyle değil mi? Zor durumdan geçiyorlarsa bu zorluğa göre yaşasınlar, yaşamalılar. Sonuçta sen de para içinde yüzmüyorsun, borcun harcın var. Kimse kusura bakmasın ama benim gelirim anca kendime yetiyorsa kardeşime edeceğim yardım ancak bu olur. Samimi söylüyorum.

zaten öyle aç açıkta kalmış olsalar eşimden önce ben müdahale ederim ne gerekiyosa yaparım ama arabaları ve evleri var yani şükretsinler

Bende konu sahibini Hakkı gördüm kimse kusura bakmasın
Ha bir de onlar bu durumdayken tatile gidilir mi diyenler olmuş da kızcağızın bahsettiği tatil bile değil cumartesi gidip pazar dönmekdrn bahsediyor
Merak ediyorum bazı yorumcular gerçek hayatta da bu kadar hümanist mi?
Son olarak (Hakkı veya haksız bilmiyorum ama ) malum sebebden açığa alınanlara acımıyorum
Bende yıllarca o sınavlara çalıştım ne hayaller ne umutlarla girdim hadi beni geçin bir yerde evliyim gencecik pırıl pırıl yuva kuracak delikanlılar girdi haklarımız umutlarımız çalındı yendi ...tatlı tatlı yemenin acı acı...
Neyse konu siyasete Kaysın istemiyorum sonuç olarak konu sahibini hemde 100 de 100 bir biçimde haklı buluyorum
Annesi babası yardım etsin neden var anne baba?

bu yorumunu eşime okutturmayı düşünüyorum.)))

zaten öyle aç açıkta kalmış olsalar eşimden önce ben müdahale ederim ne gerekiyosa yaparım ama arabaları ve evleri var yani şükretsinler
Ay ters tepmesin Elif. Demesin sonra bak tatile gitmeni olumsuz karşılamışlar diye zira var öyle bir grup buradada:bicak:

eşinize ne kadar para vermek istediğini sordunuz mu?
3000 tl zaten kafadan gideriniz varken, geri kalan 3000 lirayı da kardeşlere vermeyi düşünecek kadar da saf değildir herhalde, illa ki ev geçindirecek bir miktar bırakacaktır. belki de 1500 tl'yi iki kardeşine bölüştürmeyi düşünüyordur mesela, sordunuz mu bunu?
sormadım geçen ay kardeşinin birine verdi 1500 tl
bu sabah da bizim çocuklara para gönderdim dedi senin maaşından harcarız bu ay dedi demek ki ne kadar gönderdiyse kalmadı maaşı ve ben bunu bile sormadım ne kadar gönderdin diye

paradan ziyade eşinde şöyle bi düşncede olabilr. onlarn durumu kötuyken bz tatile gidersek ne derler" . çoğu erkekte bu var. bn olsam alttan girer üstten çıkarm güzellikle ikna ederm eşimi inatlarına giderm :KK53:

bende öyle ikna etmeye çalışcanm

Malum sebepten aciga alinanlarin sayet suçu var ise beter olsunlar.
Kardeş kontenjanindan tek yapacagim yardim evlerine aylik erzak almak olurdu
O da zaten maksimum 500 tl olur
Anne babaları var baslarinda onlarin durumu varken neden ben 1500 trink para vereyim?

Yalniz 2 kardes de ayni sebepten gitmişken senin kocanin da ayagi kaymasin elif?

Tamam ben de ondan bahsediyorum kardeşim bi zahmet zor durumda kalırsam 300 den fazla göndersin. Ömür boyu sürecek bir durum değil işten alinmislar vs ekstrem bi durum .
3 4 ay maaşının yarisini verse bir şey olmaz . Ben verirdim tatil paramdan feragat ederdim
Ben de verirdim aynen ama bunlar fetocu diye alinmislar. Kocaman bir oh olsun der karsilarina gecip keyif sigarasi icerdim:KK14:

Malum sebepten aciga alinanlarin sayet suçu var ise beter olsunlar.
Kardeş kontenjanindan tek yapacagim yardim evlerine aylik erzak almak olurdu
O da zaten maksimum 500 tl olur
Anne babaları var baslarinda onlarin durumu varken neden ben 1500 trink para vereyim?

Yalniz 2 kardes de ayni sebepten gitmişken senin kocanin da ayagi kaymasin elif?

yok onda öyle bir sorun yok neyseki, bulşmadı yani malum kişilere

sormadım geçen ay kardeşinin birine verdi 1500 tl
bu sabah da bizim çocuklara para gönderdim dedi senin maaşından harcarız bu ay dedi demek ki ne kadar gönderdiyse kalmadı maaşı ve ben bunu bile sormadım ne kadar gönderdin diye

borçlarını ödeyip kalanı göndermiştir, senin maaşını da ev giderlerine harcamak için düşünmüştür belki. mantıken onlara 3000 lira verip, tüm borçları ödeyip bir ay aç kalacağınızı düşünmüş olamaz.
he eğer tüm mesele gideceğiniz tatil ise yavaştan kenara koymaya başlayın. ekim ayında gidecektiniz sanırım yani daha 2 ay var, bir miktarını kenara koyup son ayda üstünü tamamlayıp gidebilirsiniz. otel misafirhanesi falan da çok tutmaz hem. ama bunu kavga ederek yaparsanız yine siz haksız olacaksınız. kavga etmeden, alttan alta yapmanız lazım.

borçlarını ödeyip kalanı göndermiştir, senin maaşını da ev giderlerine harcamak için düşünmüştür belki. mantıken onlara 3000 lira verip, tüm borçları ödeyip bir ay aç kalacağınızı düşünmüş olamaz.
he eğer tüm mesele gideceğiniz tatil ise yavaştan kenara koymaya başlayın. ekim ayında gidecektiniz sanırım yani daha 2 ay var, bir miktarını kenara koyup son ayda üstünü tamamlayıp gidebilirsiniz. otel misafirhanesi falan da çok tutmaz hem. ama bunu kavga ederek yaparsanız yine siz haksız olacaksınız. kavga etmeden, alttan alta yapmanız lazım.

olabilir ama o zaman laf etmesin işte bana
benim niyetimde bu zaten yani tartışarak değil konuşarak halletmek
misafirhanene bişey tutmaz bide zaten 1-2 gece kalcaz en fazla

Onlar maaşlarının 3 te 2 sini alıyorlar
Maasi 3000 olsa 2000 aliyo zaten
1500 de kocan verince maastan cok gelirleri oluyo olabilir
bende 3 te ikisi diye biliyodum ama geçen ay kardeşinin biri 800 tl almış nasıl oluyo anlamadım

merhaba herkese
başka bir konumda bahsetmiştim eşimin kardeşi işinden oldu ona yardım edecek diye...şimdi diğer kardeşide işinden oldu ve ona da yardım edecekmiş. ben çalışmasam yine edermiydi bilmiyorum.. neyse kendini yerine koyuyorum anlamaya çalışıyorum bende yardım ederdim kardeşime ki zaten onlar kardeşim gibi ama benden önce anne ve babam yardım ederdi. kv ve kp in emekleri maaşları var durumları gayet iyi neden onlarda yardım etmiyor bilmiyorum.
dediğim gibi anlamaya çalışıyorum biraz ama son söylediği şeyde çileden çıktım, ekimde evlilik yıldönümümüz ve biyerlere gidecektik bu sabah işe yolda giderken, belki gidemeyiz dedi maddi durumdan dolayı bende bozuldum ve anladı çok bozulduğumu, akşam iyi bi konuşmak istiyorum ama hep kavgayla sonuçlanıyo konuşmalarımız bu konuda yardım istiyorum sizden.
bide geçen konumda bahsetmiştim eşim eltimi arayıp yardımcı olacağını söylemiş maddi konuda, bu konuda ''bir daha ona maddi konuda yardımcı olacağını söylemeni yada hissettirmeni istemiyorum, ben eve kapanıp çalışırken o gezmelerdeydi'' demek istiyoorum.!
haksızmıyım siz söyleyin lütfen
Hem de cok haklisin isten ciktilarsa yeni bir is bulsunlar size mi guvenipte isinden oluyorlar sanki..yok oyle ekmek elden su golden yasamak bence bu kadar anlayisli olma tepkini koy kimseden kimseye fayda gelmiyor..

Ben de verirdim aynen ama bunlar fetocu diye alinmislar. Kocaman bir oh olsun der karsilarina gecip keyif sigarasi icerdim:KK14:
Bu sürecin en kötü tarafı bu sanırım .
Siyasete girmek istemiyorum ama Ergenekon zamanında da gördük. Pardon dediler çıkardılar.
O zaman da o insanların karşısında Ohh olsun denilip sigara içildi =)
Fetö üyeleri tabiki açığa alınsın hatta hapis cezası alsın. Sağ görüşlü bir insan değilim dolayısıyla geçmişte de en ufak sempatim yoktu kandirilmadim yani.ama hukuk bilmek lazım şu an açığa alınan her insan fetocu değil . Tedbir amaçlı alınıyor . Daha sonra degerlendirecekler. Komşumuz alındı mesela hatta nezarette kaldı direkt . Oh olsun diyenler oldu avukatı davayı almak istemedi eşine hiç kimse geçmiş olsuna gitmedi ki Atatürkçü bir aileydi bunlar . şimdi çıkış işlemleri başlamis yani adam masum görevine de geri dönecek .
Ee şimdi biz karşısına geçip Ohh olsun deseydik ayıp değil miydi bize ?
Masumiyet karinesi vardır hukukta.
Bu adamın ki kısa sürede ortaya çıktı .
3 ayda 6 ayda 9 ayda belli olacak olanlar var .
Belki hiç olmayacak olanlar da .
Bunları düşünüp hareket etmek gerekiyor

Elif kesinlikle haklısın.
Ben sabahın köründe işe gidip hamile halimle bir kaprisim filan yoksa eltim de çalışmayıp benden rahat geçiniyor ise bende büyük tepkiler verirdim.

Burada insanların önerisi eltin ve kayınların iş bulsun olmadı limon satsın denmesi gerekiyordu.Ev hanımları butik pastacılık el işi neler yapıyorlar.Hazırcılığa alışmış herkes ohhhh.

Bir de iyi günde kimse aramaz sormaz eminim biri düğününde ihtiyacın var mı diye sormamıştır bile eee Elif çalışıyor.Ama kötü günde kardeşş.

Back
X