ne yapmaya çalışıyor ? (lar)

carmina000

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Mart 2016
504
166
23
Eşim ve ben memuruz .Eşim ayar vermeyi seven bir insan ve kendi istekleri doğrultusunda istediklerini sözleriyle yönlendirmeyi çok iyi beceriyor(du ) ama ben tavrımı koymaya başladım .daha 6-7 aylık evliyiz. eşimin ailesinin 2-3 yıldır evi değiştirme planları yapıyordu. ankarada yaşıyorlar . biz evlendik ve bursada çalışıyoruz burda yaşıyoruz.eşim geçen kafasında düşünmüş olduğu bir plandan bahsetti. eşimin ailesi ankarada keçiörende yaşıyor ve bina eski en alt katta yaşıyorlar.kayınvalidem söylenip duruyor bıktım altta yaşamaktan diye ev almayı düşünüyolar orayı satıp .eşim onlara yeni bir ev alalım ev bizim üstümüze olsun eski evi sattırmayalım o ev çok değerlenecek keçiören ilerde çok büyüyecek metro yapıldı açılacak falan filan diyor. tamam eski evleri değerlenecek olabilir ,yatırım amaçlı ev düşündüğümüzden tayin çıkacak sürekli çünkü çok mantıksız gelmiyor . ama bir uyanıklık çıkar sezmelimiyim emin olamıyorum. rahatsız ediyor bir şeyler beni .bir fikir verebilir misiniz ?

Evi siz alacaksiniz tapu sizin uzerinize olacak ve kv o evde oturacak dogru mu anladim? Bence bir sorun yok bu planda
Bu arada memurlsrin o kadar cok tayini cikiyor mu ya? Ev bark edinemeyecek kadar? Ben sizin yerinizde olsam bursadan bir ev alir kendim otururdum, canim istedigi zaman satar yeni bir ev alirdim, kiracilik zor bu devirde

Eşinize güveniyor musunuz ? Sanki daha önce güveniniz kırılmış gibi bir izlenim oluşuyor.
maddi konularda uygulamada bir yanlışımı görmedim .cimri davranması ve söylediği sözler dışında .ama güvenimi bu mu sarstı bilmiyorum . para konularından bahsettiğinde midem bulanıyor artık .

Bursa da merkezde yasiyorsaniz ordan almak da mantikli siz de kirada oturmamis olursunuz. Benim ailemde keciorende yasiyor. Istanbul olsa derim metro gelince ev fiyatlari artar diye ama ankara icin cok da oyle olmuyor. Bursa da da ev fiyatlari ankarayla esit artiyor. ama esinizin annesinin de rahat etmesini dusunuyorsaniz ankaradan da alabilirsiniz. Bir de ne kadar sonra tayininiz cikacak.

İçine sinmiyorsa aldirma. Kadınların hisleri kuvvetlidir. Eger bir sey hissediyorsan boşa degildir. Acaba eşinin ailesinin yanına taşınma planı falan mi var?
açıkça sordum ankaraya taşınırsak işten dolayı,ilerde çocuklardan dolayı vs. beğenilmeyip çıkılacak evde oturmam dedim ne yapacağız annemlere aldığımı eve çıkın biz oturacağızda denilmez . gidip yanlarında da oturulmaz dedim. oda hayır zaten yanlarında olmaz ama belki sen istersin eski ev mantıklı gelir .gelmezse mantıklı istemessen kiraya çıkarız dedi . kaldı ki ankara da yaşamak istemiyorum diyen bir insandı .

sizin kendi eviniz var mı bursada, yoksa kirada mısınız?

eşin planı mantıklı bence,
ama sizde zamanla şu his oluşabilir, kendinizi tartarak bu işe girişin;
"işte kendim oturmayacağım ev için fedakarlık yapıyorum, kendi ihtiyaçlarımdan kısıyorum, vs vs"

bursada merkezde değiliz .ilçedeyiz .evler 300 400 milyar burda aşırı pahalı .

eşin planı mantıklı bence,
ama sizde zamanla şu his oluşabilir, kendinizi tartarak bu işe girişin;
"işte kendim oturmayacağım ev için fedakarlık yapıyorum, kendi ihtiyaçlarımdan kısıyorum, vs vs"

evet şu an borcumuz olmadığı halde aldıklarım gözüne batan bir insan .bu konuda beni işkillendiriyor

kız kardeşi var birde okuyor
Bence Bursa'dan alın kendiniz oturun.
Tayin olursa kiraya verirsiniz
Yabancı birinden kirayı alır, başka yerde oturursunuz başınız ağrımaz

Şimdi sorun yok gibi dursa da bence ilerde sorun yaşanır
Tayin Ankara'ya çıksa, hop kayınavlide biz geldik çıkın evimizden denmez
Kiracıya denir mesela

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…