- 2 Temmuz 2013
- 16.466
- 12.870
- 498
- Konu Sahibi Novamber wind
-
Bizim ülkemiz kesinlikle mülakat uygulamasına hazır değil. Önceden cemaat cemaat dediler doldurdular şimdi ise tam tersi olanlar girecek. Kimsenin alnında yazmıyor ki psikolojik durumu. Zamanında iki kere adliye mülakatına girdim. Bakıyorsun gayet güzel geçiyor, soruyorlar cevaplıyorsun. Ee mülakat puanı 50 60 hadi yallah. Hitap etme yeteneğini mezun verdikten sonra ölçmek kime ne yarar sağlar ki? O zaman fakülteye sınır getirip uygun adayları seçip okutacaksın. Bizim sınıfta bir dünya holding sahiplerinin çocukları var, özel okulda okuyorum. Sorsan iki lafı bir araya getiremiyorlar, kalkıp iki pansuman yapmaktan acizler ama arka sağlam. Olan masumlara, kimsesi olmayanlara oluyor.Haklısınız ama bir de diğer bölüm mezunlarının tarafından bakmak lazım. Mülakat ya tamamen kaldırılmalı, yada tüm meslek gruplarına gelmeli. Ben iibf mezunuyum. Yıllarca öğretmenler sadece kpss'ye girerek atandı, kimsenin de sesi çıkmadı. Benim girdiğim mülakat sayısını şuraya yazsam inanmazsınız. Bizim günahımız neydi?
Bana göre mülakat olmalı ama adil olmalı. Kesinlikle torpil falan işlememeli. Çünkü sadece kpss'den yüksek puan almak atanmanın hak edildiği anlamına gelmiyor. Daha iki kelimeyi yanyana getiremeyen öğretmenler var. Bu açıdan uygulanmalı ama adil olması şart. O da bu ülkede mümkün değil ne yazık ki...
Ben iibflilerin sınavından bahsediyorum.ister hakimlik de ister müfettişlik ister uzmanlık de alanımız geniş torpilimiz yok...mülakat komple kaldırılsın desem artık soruların dağıtılmayacağından emin olmam gerekir.ama ben ben yandım herkes yansın kafasında bir insan değilim.kim ne kadar çalıştıysa karşılığını alsın diyorumHakimlik sınavlarından bahsediyorsan o da yanlış. Hani mülakat gerçekten iyi olan adayı seçmeye yönelik olsa amenna ama daha mülakat olmadan kazananların listesinin watsup'tan yayınlandığını gördü bu ülke. Biz de mülakat torpilli olan alınsın diye yapılıyor, iyi olan değil. Burada bazı kişiler biz hep mülakatla alınıyoruz onlarda öyle alınsın diyor ki bence yanlış. Mantık biz çekiyoruz onlar da çeksin değil bu saçmalıkla mücadele etmeye yönelik olmalı. Defalarca dönen usulsüzlükler, haksızlıklar, adam kayırmalar afişe edildi sosyal medyada ama hala sistem devam. Neden çünkü ülkede herkes her şeye susuyor, biz yandık onlar da yansın deniliyor. O açıdan bence Hukukçular, Öğretmenler, Sağlıkçılar ayaklanmalı. Hani sadece 3 yüz, 5 yüz kişi değil toptan her şehirdeki her mağdur. Bak zamanındaki torpilliler, sorular servis edilenler şimdi hapiste ama hala kafa aynı, değişen bir şey yok. Hala birilerini kayırma peşindeler. Çalışmak, çabalamak, işinin ehli olmak yetmiyorsa daha ne yapabiliriz ki?
Benimde öğrendiğim bu. Öncelik çok tercih edilen büyük iller ve en çok tayin isteyen birkaç meslek grubu imiş. Bunların içinde hemşire mutlaka vardır.Her aday için mülakat yapılmayacak. Büyük şehirler için yapılacak bu.
Büyük şehirler tıklım tıklım öğretmen , doktor dolu. Diğer yerlerde mumla arıyorsun.
Ha bu haksız atama sağlayacak mi , elbette olacak . Her yerde torpil konuşuyor . Üzücü.
Hakimlik savcılık sınavında mi eleniyor ?Ya bir de ben mülakat olmalı diyenleri anlamıyorum.benim hocam 3 kez Türkiye derecesi yapmış bir insandı ama ne hikmetse bütün mülakatlardan elenmiş.şimdi diyeceksiniz ee iki kelimeyi bir araya getiremiyordur.adam avukat yahu adamı ipten alır cinsten avukat.adını google da aratınca artık sınava girmesin diye yazılar çıkan bir adam.
Bende bunu anlamıyorum. Neden birinin başına gelen, diğerini sevindiriyor? Oh olsun der gibi. Kimin ne suçu var ki? Öncekileri değiştirebildik mi de şimdi değiştirebilicez. Bizim ülkemizde olan bu ,birlik yok herkes kendi paçasını kurtarma derdinde. Zaten yıllardır sağlıkçılar atanıyor diye laf edip durdular şimdi mutlu olmuşlar.ben mülakatlardan elenirken kimse bişey demiyodu... şimdi de biz mi demesek... hakeden kazansın diyorum ben.
Olmalı diyenler torpili bulanlar zaten. Herşey açık değil mi?Ya bir de ben mülakat olmalı diyenleri anlamıyorum.benim hocam 3 kez Türkiye derecesi yapmış bir insandı ama ne hikmetse bütün mülakatlardan elenmiş.şimdi diyeceksiniz ee iki kelimeyi bir araya getiremiyordur.adam avukat yahu adamı ipten alır cinsten avukat.adını google da aratınca artık sınava girmesin diye yazılar çıkan bir adam.
İlk Cumhurbaşkanını bilmeyen zaten ölsün. Ciddiyim ölsün.Birinden duymuştm adama mülakatta ilk cumhurbaşkanı kim diye sorulmuş bilememiş odaya bi bak resmi olabilir demişler ve bu adm mülakattan geçmiş torpl bu olsa gerek
Cahil olanı alırlar ki zaten gütmesi kolay olur. Cb bilemeyen adam işe daha uygun demekki :)Birinden duymuştm adama mülakatta ilk cumhurbaşkanı kim diye sorulmuş bilememiş odaya bi bak resmi olabilir demişler ve bu adm mülakattan geçmiş torpl bu olsa gerek
Sıkıntı orda zaten dayı faktörü olmasa mülakat iyi kaç yıldır tayin istiyoruz adam eksiği olduğu halde gidemedik başka şehre aynı bölümden 3 kişi gitti ihtiyaç olmadığı halde şimdi eski dayısı sağlamlar toplanacak yeni yeğenler yerleşecek düzen buİlk Cumhurbaşkanını bilmeyen zaten ölsün. Ciddiyim ölsün.
Bakın mülakat güzel bir şey. Türkiyede yapılan mülakat değil. Dayısı olanın hak etmediği kadroyu alması sadece...
Burda biri milletvekili tanıdığı olan aryordu bi de sen dene vardır illa kiCahil olanı alırlar ki zaten gütmesi kolay olur. Cb bilemeyen adam işe daha uygun demekki :)
Ben gayet açık olduğunu biliyorumOlmalı diyenler torpili bulanlar zaten. Herşey açık değil mi?
Evet 3 kez Türkiye derecesi yapmış hocam ondan, 80 alan arkadaşım gelir uzman yardımcılığından 90 alan arkadaşım müfettişlikten elendi.yani kimin nerden elendiği değil önemli olan.önemli olan mülakat adı altında torpilin dönmesi.merak eden recep kahraman yazıp googledan bakabilirHakimlik savcılık sınavında mi eleniyor ?
Bende bunu anlamıyorum. Neden birinin başına gelen, diğerini sevindiriyor? Oh olsun der gibi. Kimin ne suçu var ki? Öncekileri değiştirebildik mi de şimdi değiştirebilicez. Bizim ülkemizde olan bu ,birlik yok herkes kendi paçasını kurtarma derdinde. Zaten yıllardır sağlıkçılar atanıyor diye laf edip durdular şimdi mutlu olmuşlar.
Zaten üzülün demiyor kimse .siz şimdiye kadar mülakatlarda elenenler için ne yaptınız? benim bu duruma sevindiğim yok. ama üzülmedim de. zamanında kendim için yeterince üzüldüm zaten.
Oha cidden mine yazık ki tüm sağlıkçılara
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?