Ne yaptığımı bilmiyorum

laltyanoo

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2018
44
6
1
Eğitim hayalim varken kendimi birden evlenirken buldum 24 yaşındayım isteyerek evlendim ailem diretti tabi eğitime devam etmem için ama eşimi tanıyınca eğitimi erteledim ve 4 aylık evliyim. Yaklaşık 1 sene nişanlı kaldık ama bu süreçte dahası düğüne yakın zamanda eşime karşı bi kaç durumlardan dolayı güven sarsılması yaşadım ki o da farkına varıp toparladı kendini.. Ama o günden sonra ona karşı hep bi uzaklık hissettim hatta evlenmeyi ertelicektim ama olmadı.
Evlendik.. Tabi bende psikolojik sorunlar başlayınca haliyle ilk gecemiz de olmadı balayı desenz berbat...
Küçük bi kasabada yaşıyoruz eşimin ailesiyle birlikteyiz iki katlı evin 2. Katı bize ait ama yeme içme bir ..
Normalde okuyodum bırakmak zorunda kaldım ve memleketime dönünce çalışmaya başladım tekrar okucaktım çünkü.. Evlenmeye karar verince eşim açıktan okumamı tavsiye etti istemedim, çalışmamı istemedi neyse tamm dedim sevdiğim adam için değrr dedim lakinn işte güven sorunu tekrar başgösterince ben daha da psikolojik çöküntüye girdim.. (ama şu 4 ay içinde baya baya kendine dikkat etmeye çalıştı artık o problemi yaşamıyo gibiyim..)
Ek olarak eşimin aile içinde gerekse bazı akrabalarıyla sıkıntılarım oldu eleştirildim ufak şeylerce ve bana sürekli sen bu ailenin kurallarına ayak uydurmak zorundasın dendi ...çalışmak yok.. eğitimi boşver okursan açıktan oku..gibi şeyler
Zamanla eşimle kavga etmeye başladık en son kavgamızda kendi ailem de eşimin ailesinin yanına gelmişler normalde kavgaya şahit oldular boşanma lafları döndü ben tarafından.. Bunu da ailem duyunca yukarı çıktılar birden kendi babam bana şiddet uygulamaya yeltendi tabi eşim müsaade etmedi ...ve bu olaydan 1 hafta geçti ama ben ne aşağı eşimin ailesine iniyorum ne de kendi aileme gidiyorum bunaldığım için uzaklaşmak istiyorum ama imkanlar izin vermiyo
Ve bu süreçte yine eşimle takışmaya devam ediyoruz ona bile yaklaşmak istemiyorum ... (eşim iyi bi insan destek olmaya çalışır elden geldikçe) Ama çok bunalıyorum eve tıktım kendimi biyere gitmek istesem gidemiyorum çalışamıyorum yemek dahi yiyesim gelmiyo.. Kendimi kısıtlanmış hissediyorum ve hayatta bu denli kısıtlanmamıştım...
Eğer zaman ayırıp da okuduysanız çok teşekkür ederim.. Bunaldım sadecee her türlü tecrubenize fikrinize ihtiyaç duyuyorum ..

Babanız neden şiddet göstermeye kalktı? Hatalar silsilesi olmuş hayatınız. Koca için eğitimi bırakmak, koca için çalışmamak, koca için ailesiyle oturmak... kendiniz için hiçbir şey yaptınız mı?
Eşinizle olan güven probleminin sebebi nedir?

Güven problemim şöyle ben eşimin yüzüne bakmaya kıyamıyoken o bi gün şöyle bi kız geçerken bakıverdi sebebini sormadan beynimden kaynar sular döküldü içime aattım aylar sonra (tabi kavgalarımız yeni başladı) içimi döktüm niye yaptın dedim cevabı ise giuim tarzlarına bakıyorum sana nasıl bişey alsam diye...! Tabi ikna olmadım neyse bunu geçtim içimde kalsa bile artık yapmıyo çünkü
Asıl derdim artık onla özel bi yaşantımız yok kısıtlanıyor um bunalıyorum önceleri kendime zarar veriyodum şimdi moron (affoluna) gibi dolanıyorum

Babama gelince de üniversite den gelince eve sığıntı gibiydim yük oluyıdum evliliği de sayarsak başta istememişti git kurtul diye

Yani şuan sadece konuşmaya ihtiyacım var çünkü çok bunaldım...

Kendim için ne yaptım sorusuna gelince zannedersem HİÇBİŞEY...

Bu kadar verici olursanız, bu kadar çok şeyden feragat ederseniz bunalmanız da çok normal. Yanlış bir evlilik yapmışsınız üzgünüm. Kendinizi tanımadan evlenmişsiniz. Hayaliniz okuyup çalışmaksa bunu yapmalıydınız. Başkası için hayallerden vazgeçmek hiçbir zaman mutlu etmez.

Sanırım duygularınızı çok uçlarda yaşıyorsunuz.
Eşinize yüzüne bakmaya kıyamayacak kadar yoğun duygular hissetmeniz de normal değil, 'yoldan geçen bir kıza baktı diye' beyninizden aşağı kaynar sular dökülmüş gibi hissetmeniz de...
Güven problemi deyince ben aldatma girişimi diye düşündüm.
Burada yazdıklarınızdan kesin bir sonuç çıkaramam elbette ama içinde bulunduğunuz durum hiç sağlıklı değil.
Psikolojik olarak yardıma ihtiyacınız var.
Kesin teşhis ve tedavi için uzman bir psikologdan randevu alıp görüşün.

Elbette haklısınız ve ben şuan kafamı toparlamak için çalışmak istedim ama izin verilmedi evde iş yapcaktım para kazanmak için hala ondan da haber bekliyorum

Artık özel hayatımız da yok çocuk dahi asla istemiyorum

İsteyemem zaten yeni bir insan yetiştirecek kadar mantıklı hareket edemiyorum bu evlilik tercihim beni benden etti

Boşancam dediğim için kendi babam şiddete meyletti zaten

Hiçbi gelirim dayanağım yok eğitim deseniz yarım yamalak

Yurtdışındaydım okuyodum ama bırakmak zorunda kalıp ülkeye döndüm burda devam etcektim

çözüm değil ama şunu söyleyeyim, özellikle ilk yıllar kısıtlanmışlık hissi çok oluyor, inşallah düzelir
geri dönülmez tepkiler yerine makul tepkilerle kendinizi ifade ederseniz, daha iyi sonuç alırsınız diye düşünüyorum

Şuan bilmiyorum gerçekten yanlış tercihim nelerime maal oldu

#askitotomsu teşekkür ederim tavsiyeniz için ama beynim çok bulanık yapcak tek şeyim makul davranmaya çalışmak ama nasıll..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…