Yurtdışından ailem maddi yardımı bilerek kesince dönmek zorunda kaldım ülkeme geldim başka gidecek yerim olmayınca ailemin yanına geldim mecburen ve hemen işe girdim eve destek oluyum da yük olmayım diye..Yurtdışındaki eğitimini bırakıp gelmiş. Sanki evde boş oturuyordu da babası eziyet ediyormuş gibi yazmışsınız ama öyle değil gibi. Benim de yurtdışına okumaya gönderdiğim evladım koca derdine eğitimini bırakıp evlense, bir de izin verilmiyor diye çalışmasa ben de sinirlenirdim.
Neden kestiler peki sebep neydi? Başta neden gönderdiler?Yurtdışından ailem maddi yardımı bilerek kesince dönmek zorunda kaldım ülkeme geldim başka gidecek yerim olmayınca ailemin yanına geldim mecburen ve hemen işe girdim eve destek oluyum da yük olmayım diye..
Size şunu söyleyim tamam isteklerim vardı ama evlendim eşimle planlarımız vardı ama hiç de ikimizin istediği gibi gitmedi ben kısıtlandım eşim de kısıtlandı biyerden sonra bu sefer birbirimize çatmaya başladık ama şuan sağolun sayenzde kendime geldim çünkü eşimle sürekli tartışıyoduk ne kadar konuşmaya çabalasak da kendisi iş dolayısıyla evde olamıyoYahu senin evin var o eve aksam gelen bi kocan var bu nasil is. Kendine kisisel bakim yapacak olursun ne bilim yani.
Bu arada bende senle ayni durumdayim sabah iner aksam bu saatlerde eve gelrim ama benm esim yurt disinda. Esim gelince ne yapar ne eder evime gelirim durmam orda kocamida durdurmam. Gider tvmizi acar cayimizi koyarm film izleriz konusuruz. Ben yurt disina gitmicek olsam tasinirm burdan. Ama senin o durumunda musait degl.
Asagiya in evlerini toparla kendi evine cik yemek saatinde in kuzum. Yipratma kendini. Alistirmissin artk hizmete anlasilan
İstedikleri üniversiteye gitmedim diye ... Aksine bi de kazandım ki mühendisliği ama gitmedim direk cephe aldılar o okula gidilecek seni sürekli takip etcez bilmem ne sanki bi yanlış yapıyorum .. Dedüm ben de yurtdışına gitcem yalnız bırakın beni... Gittim gerisin geri geldim işteNeden kestiler peki sebep neydi? Başta neden gönderdiler?
Kendinize yapmayin bunu. Yetiskin insanlarsiniz. Aileler bu alt ust oturma olayini kisitlamak icin yapiyor zaten. Ayni sey benimde basimda var. Esin gelince eve erkenden cikin birbirinize vakit ayirin keyfnize bakin cnm.Size şunu söyleyim tamam isteklerim vardı ama evlendim eşimle planlarımız vardı ama hiç de ikimizin istediği gibi gitmedi ben kısıtlandım eşim de kısıtlandı biyerden sonra bu sefer birbirimize çatmaya başladık ama şuan sağolun sayenzde kendime geldim çünkü eşimle sürekli tartışıyoduk ne kadar konuşmaya çabalasak da kendisi iş dolayısıyla evde olamıyo
Gerçekten bu konuyu açmak ferahlattı içimi.. Bundan böyle daha planlı sakin davranıcam çünkü böyle devam edersem daha da içinden çıkılmaz yaralar açabilirim eşimde ve kendimde... Sakin ve planlı olmak en mantıklısı şuan benim açımdanKendinize yapmayin bunu. Yetiskin insanlarsiniz. Aileler bu alt ust oturma olayini kisitlamak icin yapiyor zaten. Ayni sey benimde basimda var. Esin gelince eve erkenden cikin birbirinize vakit ayirin keyfnize bakin cnm.
Zaten niyetim ailemin yanına gelmek değildi ama mecburen yanlarında kalmak zorunda kaldım ayrıca koca için okul bırakmadım.. Şuan derdim kendi isteğimle evlendim ama bazı durumlar beklediğim gibi çıkmadı kısıtlanıyorum ve bu süreç eşimle beni yıprattı tabi nişanlılık dönemine ait sorunlarımız da var da onları düşünmüyorum artık düzelttik.. Konuyu açma sebebim sizden bi nebze de olsa büyük yardımı beklemekti sağolun yardımcı oldunuz silkelendim şuan.. Hatam şu ki bu kısıtlanma karşısında çok aşırı tepki vermişim eşimle arama soğukluk sokmuşum kendim yapmışım hepsini. Biraz mantıkkı düşünseymişim daha planlı hareket edermişim..Yurtdışındaki eğitimini bırakıp gelmiş. Sanki evde boş oturuyordu da babası eziyet ediyormuş gibi yazmışsınız ama öyle değil gibi. Benim de yurtdışına okumaya gönderdiğim evladım koca derdine eğitimini bırakıp evlense, bir de izin verilmiyor diye çalışmasa ben de sinirlenirdim.
Ayrıca çalışmama izin vermeyen eşim ve eşimin ailesi kendi ailem değilZaten niyetim ailemin yanına gelmek değildi ama mecburen yanlarında kalmak zorunda kaldım ayrıca koca için okul bırakmadım.. Şuan derdim kendi isteğimle evlendim ama bazı durumlar beklediğim gibi çıkmadı kısıtlanıyorum ve bu süreç eşimle beni yıprattı tabi nişanlılık dönemine ait sorunlarımız da var da onları düşünmüyorum artık düzelttik.. Konuyu açma sebebim sizden bi nebze de olsa büyük yardımı beklemekti sağolun yardımcı oldunuz silkelendim şuan.. Hatam şu ki bu kısıtlanma karşısında çok aşırı tepki vermişim eşimle arama soğukluk sokmuşum kendim yapmışım hepsini. Biraz mantıkkı düşünseymişim daha planlı hareket edermişim..
İstedikleri üniversiteye gitmedim diye ... Aksine bi de kazandım ki mühendisliği ama gitmedim direk cephe aldılar o okula gidilecek seni sürekli takip etcez bilmem ne sanki bi yanlış yapıyorum .. Dedüm ben de yurtdışına gitcem yalnız bırakın beni... Gittim gerisin geri geldim işte
Yok gerçekten umutsuzlanmıyorum sadece daha sakin olmaya çalışcam çünkü bu süreçte baya sorun çıkardım... İstikrarlı ve kararlı olmak tek yapamam gereken bu niye kendimi daha fazla yıpratıyım özellikle eşimi zora sokuyum... Çok sağolun gerçekten bi nebze de olsa kendime geldim içimi açarakKeske ailenin istedigi universiteye gitseydin de kayinvalidenler yerine onlar seni takip etseydiOlan olmus yapacak birsey yok bundan sonra dik durmaya calisacaksin. Esin de seni seviyormus bak ne guzel adam hep arkanda. Havalar isinmaya basladiginda ufaktan belki is aramana da izin verirler umutsuzluga kapilma lutfen
Babamın çalışmama bişey dediği yok ki.. Her neyse konuyu kapatmak istiyorum kendimi toparladım çünkü ilginize teşekkür ederimBu nasıl bir iş.
Caliscan es izin vermiyor.
Bosancan baba.
Babamın çalışmama bişey dediği yok ki.. Her neyse konuyu kapatmak istiyorum kendimi toparladım çünkü ilginize teşekkür ederim
Yurtdışındaki eğitimini bırakıp gelmiş. Sanki evde boş oturuyordu da babası eziyet ediyormuş gibi yazmışsınız ama öyle değil gibi. Benim de yurtdışına okumaya gönderdiğim evladım koca derdine eğitimini bırakıp evlense, bir de izin verilmiyor diye çalışmasa ben de sinirlenirdim.
Yurtdisinda okurken nasil oldu da bu duruma dustunuz gercekten? Vizyonu genis bir insanmissiniz belli ki nedir basiretiniz mi baglandi da boyle oldu? Ancak akil tutulmasi yasansa boyle bir cikmaza sokabilir insan kendisini. Sizi yurtdisina okumaya yollamaya razi olan babaniz nasil oldu da bosanicam deyince sizi dovmeye kalkar? Bu cok tutarsiz geldi bana. Bu durumdan kendinizi ancak siz kurtarirsiniz. Bence kocanizi da sevmiyorsunuz ve zorla bu evlilige katlaniyorsunuz. Bosanip kendinizi kurtarin demek istiyorum ama simdi nereye gideceksiniz kimseniz de yok. En iyisi kendinizi saglama alana kadar katlanmaniz. Allah yardimciniz olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?