Çocuk zaten olamaz çünkü özel birlikteliğimiz yok dahası ilk günden beri yok kafam rahat değildi çünkü sorunlarım vardı haliyleÇok teşekkür ederim tavsiyenize şehre gittiğimde zaten halk eğitim kursuna başvurcam aklımda bi meslek var
Ve özellikle çocuk istemediğimi belirttüm hayatımızı düzene koyana kadar sağolsun anlayışla karşıladı eşimÇocuk zaten olamaz çünkü özel birlikteliğimiz yok dahası ilk günden beri yok kafam rahat değildi çünkü sorunlarım vardı haliyle
Kaldigin yerden örgün eğitimine devam et. Kimseyi dinleme.Eğitim hayalim varken kendimi birden evlenirken buldum 24 yaşındayım isteyerek evlendim ailem diretti tabi eğitime devam etmem için ama eşimi tanıyınca eğitimi erteledim ve 4 aylık evliyim. Yaklaşık 1 sene nişanlı kaldık ama bu süreçte dahası düğüne yakın zamanda eşime karşı bi kaç durumlardan dolayı güven sarsılması yaşadım ki o da farkına varıp toparladı kendini.. Ama o günden sonra ona karşı hep bi uzaklık hissettim hatta evlenmeyi ertelicektim ama olmadı.
Evlendik.. Tabi bende psikolojik sorunlar başlayınca haliyle ilk gecemiz de olmadı balayı desenz berbat...
Küçük bi kasabada yaşıyoruz eşimin ailesiyle birlikteyiz iki katlı evin 2. Katı bize ait ama yeme içme bir ..
Normalde okuyodum bırakmak zorunda kaldım ve memleketime dönünce çalışmaya başladım tekrar okucaktım çünkü.. Evlenmeye karar verince eşim açıktan okumamı tavsiye etti istemedim, çalışmamı istemedi neyse tamm dedim sevdiğim adam için değrr dedim lakinn işte güven sorunu tekrar başgösterince ben daha da psikolojik çöküntüye girdim.. (ama şu 4 ay içinde baya baya kendine dikkat etmeye çalıştı artık o problemi yaşamıyo gibiyim..)
Ek olarak eşimin aile içinde gerekse bazı akrabalarıyla sıkıntılarım oldu eleştirildim ufak şeylerce ve bana sürekli sen bu ailenin kurallarına ayak uydurmak zorundasın dendi ...çalışmak yok.. eğitimi boşver okursan açıktan oku..gibi şeyler
Zamanla eşimle kavga etmeye başladık en son kavgamızda kendi ailem de eşimin ailesinin yanına gelmişler normalde kavgaya şahit oldular boşanma lafları döndü ben tarafından.. Bunu da ailem duyunca yukarı çıktılar birden kendi babam bana şiddet uygulamaya yeltendi tabi eşim müsaade etmedi ...ve bu olaydan 1 hafta geçti ama ben ne aşağı eşimin ailesine iniyorum ne de kendi aileme gidiyorum bunaldığım için uzaklaşmak istiyorum ama imkanlar izin vermiyo
Ve bu süreçte yine eşimle takışmaya devam ediyoruz ona bile yaklaşmak istemiyorum ... (eşim iyi bi insan destek olmaya çalışır elden geldikçe) Ama çok bunalıyorum eve tıktım kendimi biyere gitmek istesem gidemiyorum çalışamıyorum yemek dahi yiyesim gelmiyo.. Kendimi kısıtlanmış hissediyorum ve hayatta bu denli kısıtlanmamıştım...
Eğer zaman ayırıp da okuduysanız çok teşekkür ederim.. Bunaldım sadecee her türlü tecrubenize fikrinize ihtiyaç duyuyorum ..
Tuhaf ama nişanlılıktaki ilk kavgamızdan buyana hala soruyorum kendime eşimi seviyo muyum diye yaklaşık 7 aydır.... Hala bulamadım cevabını.. Onunla evlenmek için çok imkanımı geri teptim belki bunun verdiği hırs belki de onun hatirnaz bi insan oluşu beni biyerden sonra frenliyo.. Sizin de dediğinz gibi arada soruyorum kendime acaba maddi imkanım olsa düşünmem boşanır mıyım diye ama hala bi belirsizliktir gidiyo içimde... O yüzden sizlerden fikir edinmeye tecrube almaya çalışıyorumSiz esinizi sevdiginize eminmisiniz? Evliliginizde bosanacak bir olay yok anlattiginiza göre esiniz dile getirdiginiz her hatasini düzeltmeye calisiyor. Ama siz sanki nötr sünüz hani bir insana isinamazsan ne yaparsa yapsa mutlu olmazsin ya sizinkide bu. Siz calismaya baslasiniz direk bosanirsiniz. Cünkü senin icinde bitmis sevgi yok önce bu probleminibasmaya calis olaya birde böyle bak esini sevmeden ne olursa olsun o evde mutlu olmiycaksin. Ayrica babanin esinin yaninda üzerine yürümesi cok yanlis baban bunu yaparsa bir gün esin coktan yapar babasinin deger vermesigine esi hic vermez o yanlis olmus. Umarim sorunlarini asip mutlu olursun.
Ne umdun ne buldun. Eşin seni kandırmadı model buydu, şartlar buyduevlendin. 4 ayda bu duruma geldiniz. Yazık adamada. Dışarıdan okumakta devam et. Kayınvalidelerle aranı düzelt. Huzur bulmaya çalış. Şartlarını kabullen kendinde huzur bulacaksın. Bu adamı sevmiyorsan ayrılmak istiyorsan başka tabii. Okula devam et eşinle aranı düzelt ki belki zamanla çalışmanı kabullenir, bu halinle onun seni terk etmesini mi istiyorsun? Evliliğini. Kabullenmeyecek misin? Neden bu huzursuzluğun acaba.? Eşini seviyor İşen mutlu olmaya çalış. Cidden sen ne umuyordun çok merak ettim
Aileme yuktum.
Babam istemedi yazmis kiz zora kalinca evlenmis.
Babasindan siddet goren bir kiz..
Öyle bi bunalmıştım ki eşim hak vermeye başladı ve bana zaman ver ben de hoşnut değilim bu durumdan beraber halletcez ama nolur ailemin yanına inmemezlik yapma demişti ama artık öyle bi gal aldı ki aşağı ailesine insem yukarı zor çıkar oldum...Eşiniz çalışma ve okul konusu dışında hep yanınızda olmuş sanki. Babanız bile şiddet uygulamak isterken o karşı çıkmış. Bana ikna edebilirsiniz gibi geldi. Eşiniz sizi kaybetmemek için bu isteklerinizi kabul edebilir. En azından bundan sonra zararın neresinden dönseniz kar olur. Ama en doğrusunu siz bilirsiniz elbette. Evliliğin ilk yılları cicim yılları derler ama siz kısıtlana kısıtlana depresyonun eşiğine gelmişsiniz. Bu durumu eşinizle paylaşıp bence başka bir eve taşının. Kendi aileniz olsun.
Yok etmezler diye umuyorum araya mesafe koydum çünkü ... Bu arada akraba evliliği bizimkisi kayınvalidemle annem kuzenBabanizada hayret dogrusu. Kendi evladini baskasinin evinde daha cok hor görülsün diye doverek kucuk dusuruyor. Ailesi yarin size derler baban seni dovuyordu diye basiniza kakinc ederler bu durumu
Huzursuzluğum ksıtlanmış olmam .Ne umdun ne buldun. Eşin seni kandırmadı model buydu, şartlar buyduevlendin. 4 ayda bu duruma geldiniz. Yazık adamada. Dışarıdan okumakta devam et. Kayınvalidelerle aranı düzelt. Huzur bulmaya çalış. Şartlarını kabullen kendinde huzur bulacaksın. Bu adamı sevmiyorsan ayrılmak istiyorsan başka tabii. Okula devam et eşinle aranı düzelt ki belki zamanla çalışmanı kabullenir, bu halinle onun seni terk etmesini mi istiyorsun? Evliliğini. Kabullenmeyecek misin? Neden bu huzursuzluğun acaba.? Eşini seviyor İşen mutlu olmaya çalış. Cidden sen ne umuyordun çok merak ettim
Halden anlayan biri neyse ki. Bence eşinizle hislerinizi paylaşın. Acil bir çözüm bulmasını söyleyin. Bu arada okulunuzu bitirin mesleğinizi edinin lütfen. Görüyoruz ki kendi aileniz olası bir ters durumda arkanızda olmayacak.Öyle bi bunalmıştım ki eşim hak vermeye başladı ve bana zaman ver ben de hoşnut değilim bu durumdan beraber halletcez ama nolur ailemin yanına inmemezlik yapma demişti ama artık öyle bi gal aldı ki aşağı ailesine insem yukarı zor çıkar oldum...
Yurtdışındaki eğitimini bırakıp gelmiş. Sanki evde boş oturuyordu da babası eziyet ediyormuş gibi yazmışsınız ama öyle değil gibi. Benim de yurtdışına okumaya gönderdiğim evladım koca derdine eğitimini bırakıp evlense, bir de izin verilmiyor diye çalışmasa ben de sinirlenirdim.Aileme yuktum.
Babam istemedi yazmis kiz zora kalinca evlenmis.
Babasindan siddet goren bir kiz..
Yahu senin evin var o eve aksam gelen bi kocan var bu nasil is. Kendine kisisel bakim yapacak olursun ne bilim yani.Öyle bi bunalmıştım ki eşim hak vermeye başladı ve bana zaman ver ben de hoşnut değilim bu durumdan beraber halletcez ama nolur ailemin yanına inmemezlik yapma demişti ama artık öyle bi gal aldı ki aşağı ailesine insem yukarı zor çıkar oldum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?