Esinle basbasa bir yemek yiyemiyorsunuz kendinize nasil vakit ayirasiniz.... Bu kadarda kendinizden ödün vermeyin. Bir an once tasinin o evdenEğitim hayalim varken kendimi birden evlenirken buldum 24 yaşındayım isteyerek evlendim ailem diretti tabi eğitime devam etmem için ama eşimi tanıyınca eğitimi erteledim ve 4 aylık evliyim. Yaklaşık 1 sene nişanlı kaldık ama bu süreçte dahası düğüne yakın zamanda eşime karşı bi kaç durumlardan dolayı güven sarsılması yaşadım ki o da farkına varıp toparladı kendini.. Ama o günden sonra ona karşı hep bi uzaklık hissettim hatta evlenmeyi ertelicektim ama olmadı.
Evlendik.. Tabi bende psikolojik sorunlar başlayınca haliyle ilk gecemiz de olmadı balayı desenz berbat...
Küçük bi kasabada yaşıyoruz eşimin ailesiyle birlikteyiz iki katlı evin 2. Katı bize ait ama yeme içme bir ..
Normalde okuyodum bırakmak zorunda kaldım ve memleketime dönünce çalışmaya başladım tekrar okucaktım çünkü.. Evlenmeye karar verince eşim açıktan okumamı tavsiye etti istemedim, çalışmamı istemedi neyse tamm dedim sevdiğim adam için değrr dedim lakinn işte güven sorunu tekrar başgösterince ben daha da psikolojik çöküntüye girdim.. (ama şu 4 ay içinde baya baya kendine dikkat etmeye çalıştı artık o problemi yaşamıyo gibiyim..)
Ek olarak eşimin aile içinde gerekse bazı akrabalarıyla sıkıntılarım oldu eleştirildim ufak şeylerce ve bana sürekli sen bu ailenin kurallarına ayak uydurmak zorundasın dendi ...çalışmak yok.. eğitimi boşver okursan açıktan oku..gibi şeyler
Zamanla eşimle kavga etmeye başladık en son kavgamızda kendi ailem de eşimin ailesinin yanına gelmişler normalde kavgaya şahit oldular boşanma lafları döndü ben tarafından.. Bunu da ailem duyunca yukarı çıktılar birden kendi babam bana şiddet uygulamaya yeltendi tabi eşim müsaade etmedi ...ve bu olaydan 1 hafta geçti ama ben ne aşağı eşimin ailesine iniyorum ne de kendi aileme gidiyorum bunaldığım için uzaklaşmak istiyorum ama imkanlar izin vermiyo
Ve bu süreçte yine eşimle takışmaya devam ediyoruz ona bile yaklaşmak istemiyorum ... (eşim iyi bi insan destek olmaya çalışır elden geldikçe) Ama çok bunalıyorum eve tıktım kendimi biyere gitmek istesem gidemiyorum çalışamıyorum yemek dahi yiyesim gelmiyo.. Kendimi kısıtlanmış hissediyorum ve hayatta bu denli kısıtlanmamıştım...
Eğer zaman ayırıp da okuduysanız çok teşekkür ederim.. Bunaldım sadecee her türlü tecrubenize fikrinize ihtiyaç duyuyorum ..
Yanlış kararlar almışsınız önce okuyup kendi ayaklarınızın üzerinde durup evliliği sonraya bıraksaydınız.
Evliliğe hazır olmadan pat diye evlenmişsiniz
Bunlarin hepsi bi koca icin., kizla herseyi sirasyla yapsa kotu bi evlilik yapsa bile sarsilmaz. Once okul.. sonra evlilik.
Çok defa dedim hatta kavga etme dercesine geldim ama bazı maddi imkanlar yüzünden taşınamıyıruzEsinle basbasa bir yemek yiyemiyorsunuz kendinize nasil vakit ayirasiniz.... Bu kadarda kendinizden ödün vermeyin. Bir an once tasinin o evden
Herseye tamam deme git evinde esinle kendine vakit ayir. Severek evlenmissiniz kimse kolunuzdan tutup bu adama sizi zorla vermemis. O yuzden asilabilir birsey bu. Esin ve kendine vakit ayirmaktan geciyor bunun cozumu "bence"Ben nasıl bir muammaya düştüm inanın şuan düşünmekten fikir üretmekten acizim
Esinle konussan durumu oturup bak evliligimiz ne aşamaya geldi desen. Iki elden calissaniz bir birikim yapip tasinsaniz. Aman diiyim su durumda cocuk dusunmeyin nolur.Çok defa dedim hatta kavga etme dercesine geldim ama bazı maddi imkanlar yüzünden taşınamıyıruz
Dahası sevgi denen şeye aç olmam beni evliliğe sürükledi eşim iyi biri olmaya çalışıyo bana karşı ama işte...Aileme yuktum.
Babam istemedi yazmis kiz zora kalinca evlenmis.
Yagmurdan kacarken doluya tutulmusAileme yuktum.
Babam istemedi yazmis kiz zora kalinca evlenmis.
Babasindan siddet goren bir kiz..
Durumu oturup artık konulamıyoruz dönüyo dolaşıyo bi sonuç yok çalılmama razı değil evde öylece oturuyorum evde iş bulduk sözde ama hala haber gelmemişEsinle konussan durumu oturup bak evliligimiz ne aşamaya geldi desen. Iki elden calissaniz bir birikim yapip tasinsaniz. Aman diiyim su durumda cocuk dusunmeyin nolur.
Eşim şükürler olsun ki bu kadar anlayışlı olmasaydı şimdiye çoktan boşanmıştık ama kendimi çok da geliştiremiyorum çünkü ailesitle biriz onlara ayak uydurmaya çalışıyorum haliyle kendi evime bile zor çıkar olmultum ki en sonunda 1 hafta kadar önce bi çıktım evime bi daha da yanlarına inmedimBence kendinizi gelistirmeye çalışın kitaplar okuyun. Sınavlar a hazırlanin.bence esinize de sukredin.cogu es eşinizin onda biri kadar anlayisli değil
Ve bi kaç defa da böyle sinrlenip inöediğim olmuştu tekrar gerisin geri indiğimde yine evime çıkamaz olmultum dedüm artık yeterEşim şükürler olsun ki bu kadar anlayışlı olmasaydı şimdiye çoktan boşanmıştık ama kendimi çok da geliştiremiyorum çünkü ailesitle biriz onlara ayak uydurmaya çalışıyorum haliyle kendi evime bile zor çıkar olmultum ki en sonunda 1 hafta kadar önce bi çıktım evime bi daha da yanlarına inmedim
Daha gençsin sakın ama sakın bebek yapma açıköğretim oku, KPSS ye gir bol bol ders çalış nasılsa kasabada bi sosyal hayatın Yok bir amaçla bağla kendini. Okulu bırakmak büyük hata ama hiç bişey için geç değil yaşadığın tartışmalar bir kadın için eğitim ve mesleğin ne kadar önemli olduğunu göstermiş olmalı sana eğer bir meslek edinebilirsen kimseye minnet etmezsin sevgiler...Eğitim hayalim varken kendimi birden evlenirken buldum 24 yaşındayım isteyerek evlendim ailem diretti tabi eğitime devam etmem için ama eşimi tanıyınca eğitimi erteledim ve 4 aylık evliyim. Yaklaşık 1 sene nişanlı kaldık ama bu süreçte dahası düğüne yakın zamanda eşime karşı bi kaç durumlardan dolayı güven sarsılması yaşadım ki o da farkına varıp toparladı kendini.. Ama o günden sonra ona karşı hep bi uzaklık hissettim hatta evlenmeyi ertelicektim ama olmadı.
Evlendik.. Tabi bende psikolojik sorunlar başlayınca haliyle ilk gecemiz de olmadı balayı desenz berbat...
Küçük bi kasabada yaşıyoruz eşimin ailesiyle birlikteyiz iki katlı evin 2. Katı bize ait ama yeme içme bir ..
Normalde okuyodum bırakmak zorunda kaldım ve memleketime dönünce çalışmaya başladım tekrar okucaktım çünkü.. Evlenmeye karar verince eşim açıktan okumamı tavsiye etti istemedim, çalışmamı istemedi neyse tamm dedim sevdiğim adam için değrr dedim lakinn işte güven sorunu tekrar başgösterince ben daha da psikolojik çöküntüye girdim.. (ama şu 4 ay içinde baya baya kendine dikkat etmeye çalıştı artık o problemi yaşamıyo gibiyim..)
Ek olarak eşimin aile içinde gerekse bazı akrabalarıyla sıkıntılarım oldu eleştirildim ufak şeylerce ve bana sürekli sen bu ailenin kurallarına ayak uydurmak zorundasın dendi ...çalışmak yok.. eğitimi boşver okursan açıktan oku..gibi şeyler
Zamanla eşimle kavga etmeye başladık en son kavgamızda kendi ailem de eşimin ailesinin yanına gelmişler normalde kavgaya şahit oldular boşanma lafları döndü ben tarafından.. Bunu da ailem duyunca yukarı çıktılar birden kendi babam bana şiddet uygulamaya yeltendi tabi eşim müsaade etmedi ...ve bu olaydan 1 hafta geçti ama ben ne aşağı eşimin ailesine iniyorum ne de kendi aileme gidiyorum bunaldığım için uzaklaşmak istiyorum ama imkanlar izin vermiyo
Ve bu süreçte yine eşimle takışmaya devam ediyoruz ona bile yaklaşmak istemiyorum ... (eşim iyi bi insan destek olmaya çalışır elden geldikçe) Ama çok bunalıyorum eve tıktım kendimi biyere gitmek istesem gidemiyorum çalışamıyorum yemek dahi yiyesim gelmiyo.. Kendimi kısıtlanmış hissediyorum ve hayatta bu denli kısıtlanmamıştım...
Eğer zaman ayırıp da okuduysanız çok teşekkür ederim.. Bunaldım sadecee her türlü tecrubenize fikrinize ihtiyaç duyuyorum ..
Çok teşekkür ederim tavsiyenize şehre gittiğimde zaten halk eğitim kursuna başvurcam aklımda bi meslek varDaha gençsin sakın ama sakın bebek yapma açıköğretim oku, KPSS ye gir bol bol ders çalış nasılsa kasabada bi sosyal hayatın Yok bir amaçla bağla kendini. Okulu bırakmak büyük hata ama hiç bişey için geç değil yaşadığın tartışmalar bir kadın için eğitim ve mesleğin ne kadar önemli olduğunu göstermiş olmalı sana eğer bir meslek edinebilirsen kimseye minnet etmezsin sevgiler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?