Ne yazacağımı bilemiyorum artık

Asetilkolin

Mucizem ♡ ☆
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2018
490
452
23
29
Arkadaşlar merhabalar. Biraz uzun olacak yazacaklarım lütfen okuyun ve bana bir fikir verin zira beynim patlıycak artık.
Eşimle 1 buçuk yıldır evliyiz. Severek evlendiğimiz için evliliğimizin başından beri çocuk istiyorduk. 1 yılın ardından rabbim bize bi yavru nasip etti şuan 11 haftalık hamileyim. Benim hamileliğimden 3 gün sonra görümcemin hamile olduğunu öğrendik. Görümcemde daha bu eylülde evlendi. Aradım hayırlı olsuna şakasına dedim ki "kız beni mi bekledin sende " görümcem bunu yanlış anlamış alınmış. Halbuki kendisi beni aradığında bi hayırlı olsun demeden aman çok şey almayın filanca aldıda bebeği ölü doğdu deyip benim moralimi bozmuştu bişey demedim yinede. Benim düşük tehlikem oldu. Benden 1 hafta sonra onunda oldu. Kaynanam gelmişti yanıma benim onun geldiği gün öğrendik ki kanaması olmuş. Kaynanamı sık boğaz etti burda kaynanamda 1 hafta durdu burda. O bile sorun olmuş. Neymiş niye gelinin yanına gitmiş benim yanıma gelmemiş annem. Neyse dedim bşver. Gezmediği doktor kalmadı ilk önce kese görünmüyor dediler sonea bi doktor keseyi görmüş bende dedim ki benim içim rahat sende rahat ol inşallah bebeğine bişey olmayacak. Geçen gün benim doktor kontrolum vardı ondan önceki gün aradı beni biliyodu. O gün aradı açar açmaz dedi ki bebek naptı gittin mi hastaneye. Tövbe dedim bi önce naptın yenge diye sor dedim. Yok ben sormam bebek için aradım ben dedi. Dün eltime anlattım böyle yaptı diye. Ona da demişki gelin bana bunları dedi been alındım. Neymiş benim içim rahat dememeliymişim çocuğu ölüymüş. Ya gerçekten daha belli değildi doktora gidip geliyorlardı. Napsaydım kesin ölmüştür aldır mı deseydimm arkadaşlar? Eltim konferans yaptı konuşuyoruz bana diyoki ben sana napıyosun nasılsın dedim ee ne zaman dedin dedim ondan önce aradıydım ya o zaman dedim dedi. Ondan önce dediği de 1 gün önce aradı ki oda aramadı ben geçmiş olsuna aradım. Dedim ki biz konuşmayalım en iyisi bugünlük mevzu değil sen hep böyle yapıyosun. Kapattık gitti telefonu.

Olayın asıl can alıcı kısmı burası:
Ben eşimi arayıp anlatmadım olayları. Neyse bişey için arayacak oldum bana başladı sen kardeşime ne dedin ben kardeşimi biliyorum o yalan söylemez falan neler saydırıyor. Dedim ki sakin ol beni dinle yüzüme kapattı. Ağladım zırladım. Annemde yanımda aradı bunu nasıl bağırıyor nasıl. Bir görseniz. Sanki karşısındaki düşmanı. Dişlerini sıka sıka konuşuyor. Kocam bu zamana kadar hep böyle yaptı ama sevgimden görmezden geldim düzelir dedim ama bugün anladım ki bizim evliliğimizde düzelecek tek bir nokta yok. Gelsin akşam ayrılmak istediğimi söyleyecem.
Kızlar anlamıyorum gerçekten. Sevgimi vermekten başka bişey yapmadım hep olumlu yaklaştım eşime ama ailesi işin içine girince beni parçalayacak oluyor. Tamam bişey demiyorum görümcem kötü günler yaşıyor dünde kürtaj oldu aradım geçmiş olsunlarımı diledim ne zaman istersen ara yardımcı olurum dedim karşılığı bu muydu? Eşim de diyor ki kızın çocuğu ölmüş sen ne diyon ya dedim ne diycem onunki çocuksa benim karnımdaki ne ? Sanki benimki çocuk değil öyle davranıyor? Ben artık adam edemem demi bu evliliği? Tutar bir yeri var mı sizce yardım edin bana? :(

Oncelıkle bebegın hayırlı olsun ama gorumcenın lafı ıle de sakın ayrılmayı dusunme. Kolay degıl oda bebegını kaybetmıs canları sıkkındır. Bu durumda sessız kalmanı onerırım. Ortada bosanacak bı durum yok. Bı kac gun sonra esınle sakınce konuşup o olayda sucun olmadgını soylersın. Ve sanırım yenı evlısınız.

Aılesının agzına bakar uzun bı sure daha sen aksam bısey deme oda üzülmüştür yegenıne kımbılır gorumcen neler yumurtladı.

Son olarak kesınlıkle eltıne onlarla ılgılı bısey soyleme laf tasır. Yerınde olsam meraba meraba der gecerım.

Bütün erkekler ailesi konusunda dut yemiş bülbül oluyor ?Kızkardeşi yalan söylemezmiş hi o zaman sen yalancısın bu mu yani? Eşiniz ailesiyle sizin aranızda köprü olmayı başaramıyor bence.Ailesi ne derse kardeşi ne dediyse belli ona inanmış.Kv ne diyor bu duruma? Adama bak evlendiği kadını ve onun ne yapıp ne yapmayacağını bilmiyor.En üzücü taraf bu canım.Dilersen 10 yıllık evli ol kocan seni tanımıyor, korumuyor.Ayrıl diyemem etraflıca konuş.

Beni mi bekledin diyince alınmış olabilir.
Sizin kanamanız olduğunda kaynananız gelmiş yanınıza ve geldiği gün onun da kanaması olmuş. Kadın yanınızda 1hafta kalmış. Ben olsam kayınvalideme git kızının yanına derdim. Size 1 hafta bakılmış o aynı durumu yaşarken annesinden ayrı kalmış.
Bebeğini kaybetmek zor. Duygusallığı artmış o da büyütmüş demek ki. Ama abartılacak birşey yok ortada. Yukarıda kv nin yanınızda kalması olayında siz hatalısınız. Bebeğini kaybetmiş gidin üzgün olduğunuzu belirtin konu kapansın gitsin. Boşanmalık birşey yok.

Sizde baya baya laf sokup kenara çekilen tiplerdensiniz ama kusura bakmayın da hiç masum gelmediniz bana.
Görümceyi suçlamışsınız hep..annesinin ona gelmeyesine,sizin söylediğiniz o lafa,her aradığında verdiğiniz iğneleyici cevaplara bozulmakta haklı bence.
Birde bebeğini kaybetmiş hala bunlar mevzu oluyor.Esinizde haklı sanki çok ufak tefek şeylere takılıp büyük sorunlar yaratan birisiniz

Severek evlendigimiz için basindan beri bebek istiyorduk kısmına takıldım ben. Bekliyorum ki sadece görumce ile ilgili sorun anlatacaksın. Ama esas sorun esiniz.

Evet gorumcesının bebegı dusmus dunde kutaj olmus.

Şahsi fikrim arada zamanlamarla ilgili bit yanlış anlaşılma var. Yani neyi ne zaman söylediğiniz felan. Bence şimdi aşırı fevri hareketlerden kaçının. Malum görümceniz bebeğini düşürmüş ve esinizde bunun etkisinin altında. Benim kardeşim de bebek düşürdü. Insan çok etkileniyor. Sakinliğinizi koruyun. Eşinizle durumu tekrar konusun. Sizi de itham edemez. Insan kardeşine inanmak ister, ama iki tarafı dinlemeli. Heleki annenizle konuşurken bağırması kabul edilemez. Ama bunu sonra konuşun. Sizde hamilesiniz. Strestem uzak durmaya çalışın. Görümceniz de boşuna alınmış olabilir, ama şu anda bunun önemi yok. Bir anne adayı bebeğini kaybetti. Empati yapın

Ben de sizde hatalı yanlar gördüm. Hamileliğini duyunca söylediğiniz şey yanlış anlaşılabilir türden. Ayrıca annesinin gitmemesine alınması da normal. Çünkü insan zor zamanında annesini yanında görmek ister. Sizin anneniz gelseydi, kayınvalideniz de kızına gitseydi keşke. Ve bunu sağlayacak olan da sizdiniz.

Küçük şeyleri büyütürseniz ve yanlış yorumlarsanız, karşı taraf da sizin dediklerinizi ve yaptıklarınızı büyütür. Bu böyledir.

Eşinize hak vermedim yalnız. İki yetişkin insanın arasında girmesi yanlış.

Beni mi bekledin diyince alınmış olabilir.
Sizin kanamanız olduğunda kaynananız gelmiş yanınıza ve geldiği gün onun da kanaması olmuş. Kadın yanınızda 1hafta kalmış. Ben olsam kayınvalideme git kızının yanına derdim. Size 1 hafta bakılmış o aynı durumu yaşarken annesinden ayrı kalmış.
Bebeğini kaybetmek zor. Duygusallığı artmış o da büyütmüş demek ki. Ama abartılacak birşey yok ortada. Yukarıda kv nin yanınızda kalması olayında siz hatalısınız. Bebeğini kaybetmiş gidin üzgün olduğunuzu belirtin konu kapansın gitsin. Boşanmalık birşey yok.
Hanımefendi benim bunu kaynanama demediğimi nerden biliyorsunuz? Çok dedim anne git bak kız orda üzgün benim annem gelir hallederiz diye. Benim bu konuda hatam olduğunu düşünmüyorum.

Ben de sizde hatalı yanlar gördüm. Hamileliğini duyunca söylediğiniz şey yanlış anlaşılabilir türden. Ayrıca annesinin gitmemesine alınması da normal. Çünkü insan zor zamanında annesini yanında görmek ister. Sizin anneniz gelseydi, kayınvalideniz de kızına gitseydi keşke. Ve bunu sağlayacak olan da sizdiniz.

Küçük şeyleri büyütürseniz ve yanlış yorumlarsanız, karşı taraf da sizin dediklerinizi ve yaptıklarınızı büyütür. Bu böyledir.
Ben kv ye söyledim anne git gerçkten yanında ol diye ama kadın sık boğaz ettiler diye inadına gitmedi kocamda göndermedi bir yandan anne özledim seni diye bende ne hata var burda?

Sizde baya baya laf sokup kenara çekilen tiplerdensiniz ama kusura bakmayın da hiç masum gelmediniz bana.
Görümceyi suçlamışsınız hep..annesinin ona gelmeyesine,sizin söylediğiniz o lafa,her aradığında verdiğiniz iğneleyici cevaplara bozulmakta haklı bence.
Birde bebeğini kaybetmiş hala bunlar mevzu oluyor.Esinizde haklı sanki çok ufak tefek şeylere takılıp büyük sorunlar yaratan birisiniz
Hanımefendi ben her koşulda yanında oldum hep rahatlatmaya çalıştım. Her sorun olduğunda beni aradı bende kendimce yönlendirdim ama benim art nyiet gütmeden söylediğim şeyleri ters anlayıp etrafa öyle anlatmış. Ben eşimle konuşmadan önce o arayıp söylemiş. Ben ona laf sokacak ne durumum var allah aşkına ? Ben 1 yıldır evliyim o 4 aylık. Yani burda laf sokulcak durum yok ayrıca böyle küçük şeylerle uğraşmam. Kaynanam buraya geldikten sonra dedim anne git yanına diye bu seferde sen bizi istemiyo musun mevzusu döndü. Kadın kendi istemediği için gitmedi

Ben kv ye söyledim anne git gerçkten yanında ol diye ama kadın sık boğaz ettiler diye inadına gitmedi kocamda göndermedi bir yandan anne özledim seni diye bende ne hata var burda?

Görümceniz de size değil annesine alınmıştır o zaman. Neden üzerinize alınıyorsunuz. Ayrıca eşinize de anlam veremedim. Hem kardeşinin düşük tehlikesi varken bencilce hareket edip annesini göndermiyor, hem de görümcenizin demesiyle size bağırıp çağırıyor. Kardeşine değer veriyor mu, vermiyor mu anlayamadım doğrusu.

Neyse, sizin de düşük tehlikeniz varmış. Daha fazla düşünüp üzülmeyin.

Oncelıkle bebegın hayırlı olsun ama gorumcenın lafı ıle de sakın ayrılmayı dusunme. Kolay degıl oda bebegını kaybetmıs canları sıkkındır. Bu durumda sessız kalmanı onerırım. Ortada bosanacak bı durum yok. Bı kac gun sonra esınle sakınce konuşup o olayda sucun olmadgını soylersın. Ve sanırım yenı evlısınız.

Aılesının agzına bakar uzun bı sure daha sen aksam bısey deme oda üzülmüştür yegenıne kımbılır gorumcen neler yumurtladı.

Son olarak kesınlıkle eltıne onlarla ılgılı bısey soyleme laf tasır. Yerınde olsam meraba meraba der gecerım.
Amenna tabiki lafım yok acısını bende paylaştım defalarca aradım yanında olmaya çalıştım elimden geldiğince. Ama benim bozulduğum şu o bişey diyince o hamile boşver ben diyince neden böyle dedin. Özellikle eşim yapınca çok zoeuma gidiyor

Back
X