• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne zaman ayrı eve çıkmak istesem hissetirsem kaynanam laf sokup sokup duruyor?

Baştan neden kabul ettiniz yanı kadının evi varmış zaten bi düzeni

Siz nie masrafa gireceksiniz ev ayırıp zaten ev sizinmiş yeniden eşya mi dizeceksiniz birde üstelik yeni kiralar da can yakıcı onu çocukları desteklesin sizde dahil .

altını varmış tutulsun bi ev eski düzenine geri döndürülsün
Oğlanlarına kendi acındıriyor siz bir görseniz onlarda laf sokup sokup duruyor en sonda eşim gel benle yaş diyor oda geldi bende o zaman saftirik gibi bende de suç var ben niye kabul ediyorum tamam ya sıkıntı yok dedim o zaman dedim
Dedikten sona çıktı geldi bir Kaç ay sonra pişman oldum zaten
Zaten annemde evligin ikinci ayında niye geliyor ki en azından yaz bittine kadar bir kaç ay daha beklesin
Zaten mahalledekilerin hepsi arabalalari kardeşi ablası hepsi sokağın başında sonuna kadar full kendsinin yakın akrabası ama işte ne biliyim ya

Sizde Bir kaç kişi de ev zaten sizin eviniz dediniz ya gerçekten de öyle ev bana dizilmiş evdeki bütün eşyalarda benim yani kendisi gidecek

Doğum gününde zaten eltim telegramdan bakmış doğum günüm diye niye geliyorsunuz ki zaten
Birde kimse bizi düşünmüyor evli olduğumuz da kabul etmiyor gibime geliyor bana göre eşim şimdiye kadar evlendikten sonra ne aldıysa aile eşyası oluyor
Geçen gün eltimde her aile evine zaten derin dondurucu lazım arada bizde gelir koyarız diyor
Eşimin aldı her ürün aile ürünü oluyor ama kendi eşleri bir eşya aldıklarında bizim eşyamız oluyor kendi eşyaları yani
Sizin probleminiz hayır diyememek ve eşinizle birlikte kendinizi ifade edememek. Bu olanlara sessiz kaldığınız müddetçe artarak devam edecek bu durumlar. Elti tarafına net bir sınır çizip kayınvalideyi karşınıza alıp konuşmalısınız eşinizle beraber.

Oğlanlarına kendi acındıriyor siz bir görseniz onlarda laf sokup sokup duruyor en sonda eşim gel benle yaş diyor oda geldi bende o zaman saftirik gibi bende de suç var ben niye kabul ediyorum tamam ya sıkıntı yok dedim o zaman dedim
Dedikten sona çıktı geldi bir Kaç ay sonra pişman oldum zaten
Zaten annemde evligin ikinci ayında niye geliyor ki en azından yaz bittine kadar bir kaç ay daha beklesin
Zaten mahalledekilerin hepsi arabalalari kardeşi ablası hepsi sokağın başında sonuna kadar full kendsinin yakın akrabası ama işte ne biliyim ya

Sizde Bir kaç kişi de ev zaten sizin eviniz dediniz ya gerçekten de öyle ev bana dizilmiş evdeki bütün eşyalarda benim yani kendisi gidecek
Siz bilememiş olabılırsınız ama esınız bılıyordu kardeslerının anasının huyunu hepsının başına toplanacağını .

Sizin probleminiz hayır diyememek ve eşinizle birlikte kendinizi ifade edememek. Bu olanlara sessiz kaldığınız müddetçe artarak devam edecek bu durumlar. Elti tarafına net bir sınır çizip kayınvalideyi karşınıza alıp konuşmalısınız eşinizle beraber.
Ben de ozaman eşimin hatırı için kabul ettim ama etmez olaydım

Eve eşya almayı bırakın altın alın yükte hafif fiyatta ağır olur gerçekten çıkma dusuncenıze esınızde katılıyorsa başınıza eşya yıgmayın

3 gun sonra o evden çıkarken goturecegınız her eşyanın ayrı lafı edılecek çünkü belki de yetmeyecek anamızın maaşıyla aldılar dıyecekler . Anasıda bir ah eder o gazla .

Eve eşya almayı bırakın altın alın yükte hafif fiyatta ağır olur gerçekten çıkma dusuncenıze esınızde katılıyorsa başınıza eşya yıgmayın

3 gun sonra o evden çıkarken goturecegınız her eşyanın ayrı lafı edılecek çünkü belki de yetmeyecek anamızın maaşıyla aldılar dıyecekler . Anasıda bir ah eder o gazla .
Öyle zaten inşallah en yakın zamanda muradıma eririm ya o çıkar ya ben

Öyle zaten inşallah en yakın zamanda muradıma eririm ya o çıkar ya ben
Böyle olursa zor . Net olacaksınız eşinize ben çıkmak istiyorum diyeceksiniz . Bu seferde o çıkar dyip sizi sallarlar sonra çocuk olur lohusa olursunuz gelın delirdi der suçlar geçerler . Nie bunu yapasınız ki kendınıze direkt konuşun eşinizle ben çıkcam arkadaş bitti !

Doğum gününde zaten eltim telegramdan bakmış doğum günüm diye niye geliyorsunuz ki zaten
Birde kimse bizi düşünmüyor evli olduğumuz da kabul etmiyor gibime geliyor bana göre eşim şimdiye kadar evlendikten sonra ne aldıysa aile eşyası oluyor
Geçen gün eltimde her aile evine zaten derin dondurucu lazım arada bizde gelir koyarız diyor
Eşimin aldı her ürün aile ürünü oluyor ama kendi eşleri bir eşya aldıklarında bizim eşyamız oluyor kendi eşyaları yani
Siz kv nin maaşını aliyorsunuz saniyorkardir..

Küçük bir cinnet bu krizi çözer gibi..

Lütfen alınmayın ama ben sizin gibi konu sahiplerine birazcık sinirleniyorum.

Hiç bir şeye hayır diyemeyip sonra arkadan ağlamak çok saçma geliyor bana. Diliniz yok mu, oranın aile evi değil de kendi eviniz olduğunu söyleyemiyor musunuz? Doğum gününüzde gelenleri evde bırakıp çıkamıyor musunuz? Bu kadar da acziyet için de olmayın.

Eşiniz bu düzenin yürümediğini, tüm kardeşlerin eşit şekilde sorumlu olacağı şekilde annelerine yeni bir ev tutulması gerektiğini söyleyecek.

Annesini başınıza diken bir eşe süslenecek motivasyonu hala buluyorsanız hayatınızdan memnunsunuz demektir. Eşiniz de o yüzden çok umursamıyor belli ki.

Hayır bana ait olan bir ev ama gelen herkes burası kaynanamın evi aile evi diyip duruyor kayınvalidem bir evde oturuyordu yanlız kaldı diye yanımıza geldi
Ohaaaa valla asla ay tövbe olsun kaynanamla oturmam. Sen sinir krizi geçireceksin herkes geldiğinde. Ya annenize ev tutarsınız ya da ben artık yokum annemin evine gidiyorum diyip gideceksiniz bağırıp çağırıp kendinizi deli etmeniz gerekiyor.
Senin o kocan da kesin bu planı biliyordu sana emirvaki yaptılar. Evlenmeden önce demiştir bende kalırsın anne diye.
Ne yap et istersen çok kötü ol evini ayır.
Ayrıca ne münasebet niye 2 katlı ev alıyosun? Diğer çocukları alsın baksın kendileri düşünsün asla aynı mahallede bile durma.

Hepsini okudum. Evliliği yaşamadan buna nasıl evet dedin anlamıyorum. Aile evine diyene benim evim sağolsun misafir olarak geldi gidemedi demediniz mi. Eşinizi iyi çaresiz göstermekten vazgeçin. Size değer verseydi eh yetr artık diye isyan eder sizi başından anlardı. Eli ayağı tutan evi olan kadım ne diye düzenini bırakıp size yerleşir ki. Gelen gideni zaten çokmuş baksaydılar. Eltinde iyi taktik veriyor dolapmış Gelen gidermiş tuzun kuru deseydin. Yetmiyor kızı 3 ay kalıyor. Yok artık. Uyanıyorsun duşunu alıyorsun valizini hazırlayıp gidiyorsun aile evine. Herşeyi tek tek anlatıyorsun buradaki gibi. Eşine de sen ailenle mutlusun orası madem aile evi benim yerim yok artık bu durumu istemiyorum bayyy diyorsun. Olay çözüme kavuşur . Anasına düzeni kursun seni alsın. Yoksa ömür boyu yaşarsın böyle. Bir yerden sonra şikayet dahi edemezsin.

Yok temizliğe kadar değil yemek yapılacak ailecek filan büyük bir iş var meslea öyle buna dur dememin tek yolu evleri ayırmak kaynanam zaten çok şükür yanlız kalmıyor komşuları geliyor çocukları ziyaret geliyor kızı iki ayda üç ayda bir gidiyor en büyük kızı yaz tatilinde gelip üç ay kalıyor

Siz eşinizin baba evine filan mı geçtinizde insanlar sizin evinizi sizden çok sahiplenmiş. Eşiniz annesine diyecek ki " bize sormadan kimse gelmesin" ablasına, abisine diyecekki " gelmeden arayın." Eğer birisi burası " annemin,nenemin evi derse" ağzının payını vereceksiniz. Size sormadan geldikleri zaman eşinizle ya dışarı çıkın,ya odada film izleyin. En güzeli aslında eve almamak. Müsiat değiliz aramadan gelmeyin demek ama bunu yapabilir misiniz bilmiyorum.

Eğer siz kirada oturuyorsanız yada eşiniz kendi parasıyla ev aldıysa geçerli. Babadan kalma evin içini boyayıp oturduysanız onlarında haklı olduğu yerler var. Evi satalım filan yazdığınız için diyorum.

Back
X