- 7 Mart 2021
- 334
- 521
- 53
- 36
- Konu Sahibi GogolunPaltosu
-
Merhaba. Bilen arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirimyaklaşık bir ay kadar önce 5 buçuk yıldır çalıştığım şirketten evlilik nedeniyle ayrıldım. Hala tazminatım ve geriye dönük alacaklarım ödenmedi. SGK'ya mı şikayet etmeliyim? Nasıl bir yol izlemeliyim?
Şimdi kontrol ettim. 13 yazıyor. Evlilik nedeniyle ayrılışa karşılık geliyor sanırım..İşten çıkışınızı hangi kodla yaptılar.
e-devletten kontrol sağladınız mı?
13 yazıyor. Bu evlilik nedeniyle ayrılışa karşılık geliyor sanırım.Sgk kodunuzu kontrol ettiniz mi
Şimdi kontrol ettim. 13 yazıyor. Evlilik nedeniyle ayrılışa karşılık geliyor sanırım..
Merhaba. Bilen arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirimyaklaşık bir ay kadar önce 5 buçuk yıldır çalıştığım şirketten evlilik nedeniyle ayrıldım. Hala tazminatım ve geriye dönük alacaklarım ödenmedi. SGK'ya mı şikayet etmeliyim? Nasıl bir yol izlemeliyim?
Noterden bir ihtarname gönderin, 7 gün içinde tarafıma ödeme yapılmazsa, yasal yollara başvuracağım diyeevet doğru. İşverene sordunuz mu ?
Malesef maaşları bile zamanında ödemeyen bir şirket. Şubat ayı oldu hala Aralık ayı maaşının bile tamamını alabilmiş durumda değiliz. Sorarsam şirketin ekonomik durumunu öne surecekler diye korkuyorum.evet doğru. İşverene sordunuz mu ?
Maaşları bile gecikmeli ve taksitli ödüyorlar. Oyalamalarından çekiniyorum. Dilekçemi verdiğimde bir tarih belirtmediler sadece maaş hesabımı kapatmamamı söylediler.Ödeme hakkında firma ile görüşmediniz mi? Eğer görüşmediyseniz ve bir tarih belirlenmediyse ödemeyi hemen yapmaları lazım. ihtar çekebilirsiniz
Maaşları bile gecikmeli ve taksitli ödüyorlar. Oyalamalarından çekiniyorum. Dilekçemi verdiğimde bir tarih belirtmediler sadece maaş hesabımı kapatmamamı söylediler.
Teşekkür ederimNoterden bir ihtarname gönderin, 7 gün içinde tarafıma ödeme yapılmazsa, yasal yollara başvuracağım diye
Teşekkür ederim yönlendirme için, söylediğiniz şekilde yapacağım.Tamam o zaman ihtar çekin hemen ödemek zorundalar. Maaşınızı ödemediğini de belirtin. Hesabınızdan belli olur maaşın ödenmediği zaten. süreci boşuna uzatmayın
İhtarda belirttiğiniz sürede de ödemezlerse, yasal yola başvurmak isterseniz, ilk önce arabulucuya başvurmak zorundasınız, arabulucuda da anlaşma sağlayamazsanız iş mahklemesinde dava açacaksınız, bu da en az 2 yıllık bir süreç, bilginiz olsun.Teşekkür ederimöyle yapayım, daha Aralık ayı maaşının tamamı ödenmedi. Geçen yıllardan da alacağımız var.
İşten çıkarıldıkları için davalık olan arkadaşım var, 3 yıl sürdü onun mahkemesi. O yüzden iş bu noktaya gelsin istemiyorum alacağım paranın değeri kalmayacak 3 yıl sonra ama mecbur kalırsamİhtarda belirttiğiniz sürede de ödemezlerse, yasal yola başvurmak isterseniz, ilk önce arabulucuya başvurmak zorundasınız, arabulucuda da anlaşma sağlayamazsanız iş mahklemesinde dava açacaksınız, bu da en az 2 yıllık bir süreç, bilginiz olsun.
Faizlerle birlikte alacağınız miktardan daha yüksek alırsınız. Avukatlık masrafları ve banka masrafları da işverene yük olduğu için genelde süreci uzatmak istemezlerİşten çıkarıldıkları için davalık olan arkadaşım var, 3 yıl sürdü onun mahkemesi. O yüzden iş bu noktaya gelsin istemiyorum alacağım paranın değeri kalmayacak 3 yıl sonra ama mecbur kalırsam
Cok sağolun rahatlattınız beni. Umarım çözülür en kısa sürede.Faizlerle birlikte alacağınız miktardan daha yüksek alırsınız. Avukatlık masrafları ve banka masrafları da işverene yük olduğu için genelde süreci uzatmak istemezler
Görüşmedim, şirketin maddi durumunu öne sürerek maaşları bile geciktirerek ve bölerek ödüyorlar.Muhasebeyle görüştünüz mü ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?