Ne zor bi sınavdan geçiyorum :(

Önceki konuları bilmiyorum ama yok kv anne deşeymiş filan da ya kadın Anne gibi davranmadıysa en başından beri yok mu öyle kaynanalar soğuk mesafeli yani herkes ilk günden anne demek zorunda mi, benim kv yok rahmetli yaşasaydı anne derdim ama herkes aynı değil lütfen kıza bu kadar yüklenmeyin
Evet belki onun da hataları olabilir ama hiçbirşey tek taraflı olmaz, buraya konu acmis derdini anlatıyor sizde onu suçluyorsunuz hamile olduğunu çok hassas olduğunu unutmasak mi acaba

Hastaneden imza karşılığı neden çıkarsınız bu halde anlayamadım bi çocuğunuz daha evdedir çok özlemişsiniz hak verebiliriz ama böyle bir es ve kayinvalideye hastaneden kovsalar çıkmamak lazim

Ben sunu anlamadım. Eksik kalmış orası sanki. Annesiyle sorun mu yaşadınız ? Neden durduk yere saçma sapan seyler yüzünden hele ki böyle by durumda eşinizi ve annesini kırıyorsunuz? He diyip geçin. Zaten durumunuz belli. Ekstra huzursuzluk sadece size ( bebeğin ve sen ) zarar.

Son olarak benim annemde konudaki anneye benziyor sanırm ne yaparsa aslan oğlum kaplan oğlum hep oğlu haklıdır vs.yanlislarini görmez hep başkaları hatalıdır. Burdaki kv de öyle biri anlaşılan
Ayrıca yok çay demleselermis iyide ya dağınıklarsa çay içip bardakları ortada filan bırakıyorlarsa kız belki ondan istemedi gece vakti başına iş çıksın istemedi belki
Yok hastaneden neden çıkmış hastanede 9 gün 9 hafta gibi zaman geçmek bilmez ne olmuş kız kendi evinde olmak istediyse hastanede her yer ne kadar hijyenik eve gelip rahat rahat dusunu almak kafa dinlemek istemiş olamaz mı

Eskiden beri bizlere öğretilen bazı davranış kuralları vardı.Ölüsü olan insana ne söylerse söylesin, acısına verilirdi mesela.Ya da ne bileyim hasta ve acı çeken insanın tutarsız ve mantıksız konuşmaları, davranışları olabilirdi, suratı asık olabilirdi hatta nazlanabilirdi.Bu durum geçene kadar duymazdan gelinir ya da biraz daha alttan alan anlayışlı bir tavır sergilenirdi.İnsan halinden anlamak denirdi bunun da adına.

Son zamanlarda ölüm döşeğinde bile olsa insan başkalarının nazını, suratını çekmek hep ölçülü ve mantık dahilinde hareket etmek zorundaymış gibi davranılmaya başlandı.Çok ciddi sorunlu bir gebelik geçiriyorsunuz anladığım kadarıyla.yakın arkadaşlarımdan biride bu şekilde ölümden dönmüştü ilk gebeliğinde.Hastane gerçekten çok moral bozucu ve sıkıcı bir yer, hafta sonu biraz moral depolamak için eve gitmek istemişsiniz, ben anlıyorum sizi, insan normal hayatına dönmeyi özlüyor.Bunca psikolojik ve fiziksel yıpranmanın, ağrının acının ve dahası ölüm riskinin altında biraz anlayışlı davranması gereken kişiler eşiniz ve kv deniz olması gerekirdi.

Yedi kat el olsa ben böyle bir durumda ne karşımdakine ters tepki gösteririm ne de alınırım.Keşke çıkmasaymışsınız hastaneden.Zordur biliyorum ama bebeğiniz ve sağlığınıza odaklanın.Belliki çok anlayışsız ve bencil bir ailenin içindesiniz.

Bence siz de zorluyorsunuz. Hamilesiniz ama dönüp kendinize bakabilirsiniz. Adam anne adayısınız diye hediye almış. Güzel bir düşünce. Bir çay demlemelerini bile istememişsiniz. Kadın sizin için gelmiş üstelik. Misafir gece 3 de çay istese hadi yapalım derim. Kaba geldiniz. İkincisi anne dememe mevzusu da tavırlarınızın soğukluğu ile ilgili olmalı. Bir hediye de kadına alsaymış eşiniz mutlu olurdu belki. Niye sizden beklemiş? Kadın sizin aile ilişkinize de girmek zorunda değil. Belli yatıştırmak istemiş. Daha fazla beklentiniz yersiz.

Epilepsi hastalığı da bazen sinir yapiyor doğru. Kriz anında saldırgan da oluyorlar. Tedavi ile çözülüyor. Eşiniz ya tedavi olmuyor ya kullanıyor hastalığını. Bilemiyorum.

Ayrıca ölüm riskini de göze alan sizsiniz. Sizin düşünmediğiniz 2 canı kimse düşünmez.
Arkadaşın söylediklerini tekrar yazmak istemedim her harfine katılıyorum der cıkarım

32 yaşındayım 7 aylık hamileyim 9 gün hastane de yattım gebelik zehirlenmesi ve erken Doğum . Düşmeyen tansiyon. 17 tansiyonla gittim hastaneye. Doğuma giriyordum o sabah ama düştü tansiyonum .hastanede uzun süre yatacağım için eşimin annesi geldi il dışındakinin refekatçi olarak . Bu Cuma taburculuk istedim doktorum çıkma dedi ben çıkmak istiyorum dedim hafta sonu için de olsa.bi kağıt imzalayarak çıktım yani ölümü göze alarak çıktım ordan . Hafta sonu evde sırf moral bulurum diye Çünkü özlemiştim evimi . Hastane ortamı o kdr zordu ki. Hafta sonu eve geldiğimden günden beri eşim anneme anne demiyorsun herşey karşılıklı ben de senin annene demicem. Anneler günü hediyesi almayı teklif etmedin anneme .annemi kendi annen gibi görmüyorsun. Ağzı var dili yok annemin bi sürü alınganlıkla zehir etti bana hafta sonunu. Ben de canımın derdine düşmüşüm ölüm riski olan bi hastalıkla baş ediyorum dedim annene anne dememem mi sorun dedim . Dün akşam da çay Makinesi almış bana eşim annesi demiş deneyelim çay yapalım bunda ben de saat geç oldu başka gün yapalım dedim bunu dedim diye burnumdan getirdi annesinin isteğini kırmışım . Bana annesinin yanında bazıları 1 yıldır var annem 31 yıldır var gibi cümleler kurdu . Hak edene hakettiği gibi muamele dedi. Çok zoruma gitti .hAmileliğimi zehir etti. Evde kapılar mı kırmadı . İlk hamile olduğumun ertesi günü arabayı öfke ile bi yerlere mi sürmedi in arabadan mı demedi. Yaşadıklarım yeterince zor şimdi ise riskli bi durumdayım sadece Allah görüyor diyorum annesine de dedim tamam oğlum dediğiniz sürece hep böyle yapacak dedim haksız olduğunda bile tamam diyorsunuz dedim sırf hasta diye mi dedim bu arada eşim epilepsi hastası . Ben sadece eşim bağıra bağıra bana hak edene hak ettiği gibi muamele derken oğlum düzgün konuş demesini beklerdim . Eşim annesini acındırıyor hep annem geldi başına elinden geleni yapıyor kadın vs
Ben anlamadım. Anne yaşlı hali ile uzak şehirden gelmiş hastanede sizin yanınızda kalmış, sizinle de ilgileniyor, siz eşinize kızıp kadından mı çıkartıyorsunuz, oğlu epilepsi olduğu için o şekilde davranıyor olabilir şimdi çocuğu hasta olan anne psikolojisi ayrı konu, siz hırsınızı kadından alıyor gibisiniz. Yani ters davranmanızı ben canımla uğraşıyorum diye özetliyorsunuz ama bu gerekçe değil yani eskiye dayanan bir durum var.
Bu arada çok geçmiş olsun, size tavsiyem etrafla kavga etmeyin, akışına bırakın siz şimdi bebekle ilgilenin boşverin ya çay makinası ne zaman kullanılacak yani siz kafayı niye ona yoruyorsunuz anlamadım ki.
Ayrıca hasta psikolojisinden hemen çıkın, havalar güzelleşti, bir kuaföre gidin, eşinizin belli ki bir hayrı olmayacak siz kendinize yardımcı olun.
Ayrıca doktor çıkma dese adımımı atmam hastaneden, kendim için değil bebeğim için. Öyle canım sıkıldı evimi özledim diye çocuğun hayatını tehlikeye atmazdım, siz verdiğiniz kararları bir gözden geçirin

Son düzenleme:
32 yaşındayım 7 aylık hamileyim 9 gün hastane de yattım gebelik zehirlenmesi ve erken Doğum . Düşmeyen tansiyon. 17 tansiyonla gittim hastaneye. Doğuma giriyordum o sabah ama düştü tansiyonum .hastanede uzun süre yatacağım için eşimin annesi geldi il dışındakinin refekatçi olarak . Bu Cuma taburculuk istedim doktorum çıkma dedi ben çıkmak istiyorum dedim hafta sonu için de olsa.bi kağıt imzalayarak çıktım yani ölümü göze alarak çıktım ordan . Hafta sonu evde sırf moral bulurum diye Çünkü özlemiştim evimi . Hastane ortamı o kdr zordu ki. Hafta sonu eve geldiğimden günden beri eşim anneme anne demiyorsun herşey karşılıklı ben de senin annene demicem. Anneler günü hediyesi almayı teklif etmedin anneme .annemi kendi annen gibi görmüyorsun. Ağzı var dili yok annemin bi sürü alınganlıkla zehir etti bana hafta sonunu. Ben de canımın derdine düşmüşüm ölüm riski olan bi hastalıkla baş ediyorum dedim annene anne dememem mi sorun dedim . Dün akşam da çay Makinesi almış bana eşim annesi demiş deneyelim çay yapalım bunda ben de saat geç oldu başka gün yapalım dedim bunu dedim diye burnumdan getirdi annesinin isteğini kırmışım . Bana annesinin yanında bazıları 1 yıldır var annem 31 yıldır var gibi cümleler kurdu . Hak edene hakettiği gibi muamele dedi. Çok zoruma gitti .hAmileliğimi zehir etti. Evde kapılar mı kırmadı . İlk hamile olduğumun ertesi günü arabayı öfke ile bi yerlere mi sürmedi in arabadan mı demedi. Yaşadıklarım yeterince zor şimdi ise riskli bi durumdayım sadece Allah görüyor diyorum annesine de dedim tamam oğlum dediğiniz sürece hep böyle yapacak dedim haksız olduğunda bile tamam diyorsunuz dedim sırf hasta diye mi dedim bu arada eşim epilepsi hastası . Ben sadece eşim bağıra bağıra bana hak edene hak ettiği gibi muamele derken oğlum düzgün konuş demesini beklerdim . Eşim annesini acındırıyor hep annem geldi başına elinden geleni yapıyor kadın vs
Öncelikle çok geçmiş olsun ama siz de çok masum gelmediniz bana
Size düşünüp hediye almış eşiniz ne güzel
Bir çay için hayır demek nedir ki içsinler bilmiyorum çok ayıp ben diyemezdim şahsen
Kv kalkmış sizin için gelmiş bunu hiç mi takdir etmiyorsunuz aranızda bir gerilim olmuş olmalı ki eşiniz de bunları söylemiş
Bakın eşiniz haklı demiyorum ama zemini siz hazırlamışsınız
Olayı şöyle düşünün gelen sizin anneniz olsun bir çay yaptırmayan eşiniz olsun ne hissedersiniz empati lütfen

Kendi hayatınızı tehlikeye atıyorsunuz anlarım da bebeğinizin neden hayatını tehlikeye atıyorsunuz canım sıkıldı hastahaneden çıkayım bari. Bebeğin bahtı güzel olsun inşallah

Son düzenleme:
Evliliğiniz pek yürüyecek bi evlilik değil bence keşke hemen cocuk yapmasaydınız

hayati tehlikenizi o kadar düşünüyorsanız çıkmayın hastaneden.
evimi özledim ne allah aşkına?

4 yaşındaki çocuk gibi güdülmeyi bekliyorsunuz.

istediğimi yapayım, istediklerim de yapılsın, hatta yetmedi, herkes de benim isteğime göre yaşasın.

pardon, hangi ülkenin prensesi tam olarak?

size kimse kalk şunu-bunu yap dememiş, hediye verilmiş, düşünülmüş. aa ne güzel hadi bir çay demleyelim de deneyelim’i kabaca reddetmişsiniz.
eşiniz de size kabalıkla karşılık vermiş.

kadın da aranızda kalmamak için susmuş ama adı kaynana işte ne yapsa kabahat.

nankörlük etmeyin. size bakmaya gelen insanın gönlünü hoş tutun, kırmamaya özen gösterin.

oğlunun da ne mal oldugu belli imiş, çok da şikayetçi değilsiniz ki evliliğiniz sürüyor.
9 gün hastanede tüm damar yollarınız şişmiş artık günleri saatleri saymak... doktorun ölüm riskin var demesi benim cümlelerle anlattığım şeyleri inş siz yaşamazsınız sevgili hemcinsim.. evime gitmek istemememin nesi kötü evime gittim yine hastanedeyim ölüm beni bulacaksa hastanede de evde de bulacak . Ah şimdi kadercilik anlayışım da sizin modern görüşüne ters düşmüştür.

Hamileyim diye insanların canına ot tıkayıp ondan sonra karşılık görünce de dünyan başına yıkılmış.
Hepsi bu.
Sen yokuşa sürmezsen karşı taraftan bir şey yok gibi.
Ben işi yokuşa sürmediğim günlerde eşimin kapı kırmışlığı var. Ondada Emin’im hamileyim diye canına ot tıkamışımdır ...

9 gün hastanede tüm damar yollarınız şişmiş artık günleri saatleri saymak... doktorun ölüm riskin var demesi benim cümlelerle anlattığım şeyleri inş siz yaşamazsınız sevgili hemcinsim.. evime gitmek istemememin nesi kötü evime gittim yine hastanedeyim ölüm beni bulacaksa hastanede de evde de bulacak . Ah şimdi kadercilik anlayışım da sizin modern görüşüne ters düşmüştür.
yoo tam tersi hiç ters düşmedi. sadece siz kendinizle çelişiyorsunuz.

ölecekseniz pamuklara sarıp sarmalasalarda sizi, öleceksiniz.
yaşayacaksanız eşiniz bağırıp çağırsa da yaşayacaksınız

o yüzden kendi aldığınız kararın dramasını oynamanıza gerek yok, ölüm tehlikem var diye.

hepimiz öleceğiz.

ama hayatta kaldığımız surede bize yardım eden insanlara nankörlük etmezsek daha iyi konuşurlar arkamızdan yada öteki dünyaya inanıyorsanız, daha iyi karşılarlar sizi.

siz size yapılan iyiliğin farkında bile değilsiniz.
burada açın okuyun, insanların öz anneleri gelip de durmuyor yanlarında.
tersleyip kalbini kırmaya hakkınız yok.
oğluna laf söylemiyor diye alınmanız ise tamamen saçmalık.
kadın aranızda niye kalsın ki?
siz kavga eder barışırsınız, o niye kötü olsun?

he ama eşiniz kesinlikle iyi biri değil. ama yine söylüyorum, o kadar şikayetçi iseniz çocuk yapmazdınız yada bir arada durmazsınız.

Kimseyi çekmek zorunda değilsiniz kendi ayaklarınız üzerinde durabiliyorsanız boşanın insanların huyu değişmez

Ben yorumları biraz fazla ağır buldum,kadın hamile + hastanede belli bir süre kalmış büyük ihtimalle sarsılmış şu an,en ufak şeyde alınıp sinirlenmesi doğal,abartmayın bu kadar.Annesine küfür etmemiş adamın.
Ama bu durumu seçen de sizsiniz konu sahibi.Böyle bir adamdan neden çocuk demeyeceğim,çünkü bana sebep sıralamayacaksınız eminim.Belki kendinizce çok haklı sebepleriniz vardı,buradan gördüğüm kadarıyla hiçbiri şu ortamdaki gerginliği değiştirmeyecek.Eşinizin size pek saygı ve sevgisi yok gibi,dilerim çocuk olunca bir tık değişir bu ortam,yoksa yazık o çocuğa.

Kocanı en iyi sen tanıyorsun adam sana karşı hep böyledir büyük ihtimal.
Doktorun hayır derken nasıl eve çıkabiliyorsun hayret ettim. Ölüm kader olabilir ama iyileşmek için elinden geleni yapmak da var. Bir de verdiğiniz kararlar artık sadece sizi değil karnınızdakini de etkiliyor.
Bence gidip hastaneye geri yatın yanınıza da kitap alın, dergi alın, müzik dinleyin biraz huzur bulun.

okudum ve keşke senin yerinde ben olsaydım dedim neden mi?
30+4 günlük iken gebelik zehirlenmesi yüzünden 18/20 tansiyon ile hastanede kalırken aniden doğuma girdim...
ve doğumdan çıkamadım 3 gün yoğun bakımda kaldım bebeğim doğdu fakat kucağıma alamadım sütüm geldi süt veremedim aldığım ilaçlar yüzünden, ve bebeğim kuvezde kaldı 3 gün dayanabildi vefat etti...
eve geldiğimde bir haftanın sonunda boynum gögsüm kollarım ellerim her tarafım mordu. damar yolundan serumlardan kan takviyelerinden ....
sense eve kendi isteğinde çıktın. moral bulmak için rahatlamak için ama eşinle kv saçma sapan mevzular yüzünden canını sıkıyorsun...
sen bir çok insanda daha sanşlısın hala bebeğin seninle
hala sağlıklısın
hala ayaktasın
ben ise çok ağır diyetteyim.
böbreklerimde protein kaçağı var hasar var küçülme var.
tansiyonum hala yüksek tansiyon ilacı kullanıyorum....
lütfen ama lütfen hastaneye git ve gözetim altında kal.

Ben sizin konularınızı biliyorum.
Evlenememe korkunuz vardı ondan eş adayını çok tanımadan etmeden evlenmiştiniz.O yüzden sorunlarınız artarak devam ediyor.Eş seçimi maalesef acele olmuştu. Ama artık önünüze bakın.
Şimdilik doğum yapana kadar tartışmalara girmeyin.Kavga etmeyin.Kabullenmiş gibi davranın.
Çocuğunuz sağlıkla doğduktan sonra siz de sağlığınıza kavuştuktan sonra ciddi bir konuşma yapmanız lazım.
Böyle bir evlilikte hem size hem o bebeğe yazık olur.
Bu arada bırakın çay demlesinler, isterlerse geceleyin yemekler, tatlılar yesinler.Afiyet olsun deyin geçin.
Önceliğiniz sağlığınız ve çocuğunuz.
Ayrıca tansiyonunuz çok yüksek.Mazallah erken doğum olmasın.Tansiyonunuz oynamasın diye hiç tartışmaya girmeyin.Eşinizi doğuma kadar duymamazlıktan gelin.

Allah sağlıklı doğumlar nasip etsin.:dua:
Bütün konulardaki yorumlarınızı çok beğeniyorum.

• Muhteşem
Reactions: 000
Back
X