Neden 2.çocuğumda o heyecanı hissedemedim :(

Kastaesra

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2017
63
36
3
41
Arkadaşlar ilginç gelebilir ama benimle aynı duyguları yaşayıp bir çözüm bulan veya açıklamada bulunabilecek olan vardır düşüncesiyle yazıyorum..
Aslında elbette ikinci çocuğumu da çok seviyorum..
Ama sorun şu ki ilk çocuğum (ikisi de erkek) çok başka geldi..kasını, kirpiğini, burun deliklerini.. bir mucizeyi seyrettiğimi bilerek dakikalarca seyrederdim.. Facete sürekli onunla ilgili yazılarım, resimlerim var.. Aylık dosyalar halinde fotoğraf klasörlerim, hissetiklerimi yazdığım yazılar, notlar.. İlk diye mi bilemiyorum..
2. Oğlum ( üstelik bir düşük yaşadıktan sonra ona kavuştuk) çok normal, herhangi bir çocukmuş gibi geliyor..ilk çocuğuma yaptığım şeyleri yapamadıgım için vicdan azabı duyuyorum.. İş olarak çok yoğun olduğum bir zamana denk geldi hamilelik ve doğum sonrası.. Bu yüzden mi bilemiyorum.. Pek çok arkadaşım henüz adını dahi bilmiyor, resimlerini görmedi.. Nazar değmesin diye face e artık hiç resim atmıyorum, ( çünkü ne zaman resim paylaşsam, durduk yere başlarına iş geliyor)
Ama ilkin heyecanını ve mutluluğunu hissedemedim 2. Çocuğumda.. Lütfen bu farklı durumu anlayışınıza sıgınarak yazıyorum. Normal mi diye sormadan önce normal olmadığını düşünüyorum.. Şuan ikisinin odasındayım.
Bir de küçüğü daha çok Seveyim diye uğraşırken büyüğe olan ilginin azaldıgının farkındayım.. Sanki üzerine kuma gelmiş gibi. Bu arada yaşları 7 ve 3.. Hepinize şimdiden teşekkürler..

Bence yaşadıklarınız normal. İkisini de eşit seviyorsunuzdur lakin ilki ilk heyecan olduğu için daha başka gelmiş olabilir. Diğer oğlunuz doğduğunda ise biraz daha tanıdıktınız bu hisse, belki bu yüzden ilkinde hissettiklerinizi hissedememiş olabilirsiniz.

2. Çocukların kaderi bu, arada kaynıyorlar biraz. 3. Gelirse o da en küçük diye hiç büyümeyecek mesela gözünüzde. Ilk çocuk olunca da hep bir abi abla olma durumu var daha küçük olmasına rağmen sonradan doğanların yanında kocamanmış gibi geliyor.

Bunlar hep tek çocuk olmamanın cilveleri ama kardeş sahibi olmaya değer yine de :)

bir tek sen değilsin ki.
benim annem babamda ben ilk çocuğum diye magazin muhabiri gibi peşimde dolaşır her halimi çeker annem de günlüğümü tutarmış.
sonraki iki kardeşimin ise ne doğru düzgün fotoğrafı var ne de günlüğü notu vs
doğal bişey bu ilk çocuk özeldir zaten bütün enerjini ona aktarırsın.. ama büyük hataları da onun üzerinde denersin diğerlerini daha bilinçli yetiştirirsin.

her çocuğuna vıcık vıcık methiyeler düzmek zorunda değilsin zaten. sevgini tartışamaz kimse.
ama sen bunu kimseye ıspat etmek zorunda değilsin.

facede yazılar yazmıyorsun diye sevmiyor değilsin ki. yazma da zaten o kadar itici oluyor ki

Çocuklar açısından bakınca hiç doğal ve hoş değil. En azından küçük de ileride sorduğunda benim şuyum nerede diye aa seninki yok demek onu üzecektir. Sonuçta ilk çocuğunuzunkiler hep ulaşılabilecek yerde.

Bir de ilk zamanlar neyse de 3 yıldır devam ediyorsa biraz bu işi ciddiye almalısınız. Çocuklar hisseymeye başlamıştır bile.

Heyecan bende de olmadi ikincide cunku bilindik bir duygu , ilki bambaskaydi cok bilinmeyen birseydi

Ama sevgi ikisine karsi da ayni , ilgi de oyle
Hatta ben buyuk olan uzulmesin diye onunla daha cok ilgileniyorum

Ve hiçbir ikinci çocuğu ilk çocuk özeldir lafını anlatamazsınız anca belki kendi çocukları olunca anlar.
Aman diyim böyle şeyleri dillendirmeyin.

İlk bebekte heyecan farklı oluyor ilk kez anne olmak değişik bişey sadece. İlk bebeğinde büyün heveslerini uyguluyorsun. Hergün çeşit çeşit giydiriyorsun . İlk kez bebeğin olduğu için inceliyorsun bana benziyor sana benziyor kavgaları oluyor. Mesela başkası ilk bebeğini kucağına aldıysa kıskanıyorsun deli gibi. Çünkü birtane o ve sen çok tecrübesizsin. Ona bişey olacak mı bakabiliyor muyum kaygısı yüzünden daha da üstüne titriyorsun. İkinci bebek tecrübe bebeği. Sen Zaten annesin ve kadroya bir minik daha ekleniyor sadece. İkisinin annesi oluyorsun. İlk heveslerin Yok çünkü ilkinde o kadar abarttın ki herşeyi ikinci bebeğe daha sade abartısız oluyorsun. İlk bebek gaz sancısından ağladığında hemen acile koştun mesela ama ikincide tecrübelisin gaz ilacı aldın hemen ovdun biraz en önemlisi sakinsin . İkisini de ölesiye seviyorsun ama bir gram ne eksik ne fazla . Aynı. İkinci kızımı kucağıma alalı 2 ay oluyor .aynı duyguları yaşadım hep. Karnındayken diyordum acaba ilk kızım gibi Onuda çok sever miyim. Sevmek be kelime ölürüm onlara ben. :) normalsin üzülme

Ilk cocuklarin her zaman daha cok resmi vardir Yani bende ve tanidigim bir cok birinci cocukta bu boyle.
Bir cok defa annem ozenip ozel fotografciya gitmis benim icin, ama erkek kardesimde oyle bir durum yok..

İlk bebeğimde haftada 2 kez ultrasona girerdim şimdi ayda 1 gidersem şanlıyım diyorum.
Bir aya doğuracağım inşallah ne adı var ne bir parça kıyafeti.
"Hallederiz yaa" diye oturuyorum.
Evde küçük başka bir bebek olunca öyle heyecanlara, hazırlıklara zaman kalmıyor bence.
İlk bebeğime gelişim defteri yapmışım, tüm ultrason fotoğrafları, boy-kilo- kese santimine kadar her kontrol sonunda yazıp çizmişim. İkinciye hamile kalınca ona da hak geçmesin diye defter almışım ve ilk sayfaya sadece "son adet tarihi 20 ocak" yazmışım. En son geçen ayakkabı dolabından garibimin ultrason fotoğrafı çıktı, kızım oraya sokuşturmuş.
Doğunca her şey farklı olacak umarım.

Orda burda o kadar yazı, resim, albüm, klasör paylaşmak, bu kadar gösteriş delisi olmak normal değil zaten; ayıp, yazık, günah yapmayın.

Orda burda o kadar yazı, resim, albüm, klasör paylaşmak, bu kadar gösteriş delisi olmak normal değil zaten; ayıp, yazık, günah yapmayın.
Klasör paylaşmadım, resim paylaşıp oğlumu çok sevdiğimi falan yazıyordum..sorun işte gösteriş delisi olmak değil. Çocuk sahibi olamayan insanların yanında asla sevemedim, öpmedim, kucaklamadım çocuklarımı.. Ama içimden kaynayan bir sevgi pınarı vardı. Onun coşkusuyla sevgimi nasıl nerelere ifade edeceğimi bilemedim..hiç kızamadım, asla vurmadım..öyle içten bir sevgi.. Ama ikinci çocuğumda böylelikle ilki gibi çağlayıp gelen bir pınar yoktu gibi.öyle diyeyim.

İkinci de erkek olduğu için mi acaba?
Aklıma direk o ihtimal geldi.
Çünkü cinsiyet farklı olunca yeni bi heycan olabilir gibi hissediyordum.
Yine de tek çocuğum olduğu için sağlıklı yorum yapamayabilirim

şuan için böyle hissettiğini düşünüyorsun bence büyüsünler.başka yerlere gitsinler biraz uzak kalsınlar ikisini de deli gibi özlersin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…