Neden 2.çocuğumda o heyecanı hissedemedim :(

bir çocugum var ve ben ikincide hep böyle hissediceğimi düşünüyorum

2. Çocuğa hamileyim kaç aylıksın diye soruyorlar cevap veremiyorum çünkü takip bile etmiyorum unutuyorum
Oysa ilk cocugumda yani kızımda ay hafta ve gün bilgisini anında söyleyebiliyordum

Eşimde aynı kızıma hamileyken akşamları tekme hissetmek için karnımdan ayrılmazdı
Bunda bir kere karnımı okşamadı bile:)
Ve üstelik cinsiyetleride birbirinden farklı

Bir yere kadar normal oldugunu düşünüyorum
Yani eksik olan tek şey hevesse sorun yok
Ama sevginizde eksikse o zaman sorun var demektir

İlk çocuga düşkünlüğünüz, ikinciye ilgi gösterirken o süreçte ilkinin ihmal oldugunu düşünmenizden belli
Oysa 7 yıldır hep ilk çocugun üzerine düşüyordumuz zaten ..

Duygularınız normal geldi.
Ama fotoğraf, ıvır zıvır noktasında eşitlikten yanayım.
İlk çocuğuma biraz zorlasam hatıra defteri yapabilirdim ama ikinci olsa yapabilir miyim hayır, hem benim hevesim geçer hem vakit olmaz.
Ama heyecanının aynı olmaması çok doğal.

Benim de 2 cocugum var.. sende oldugu gibi kizimda cok cok daha ozenliydim.. herseyi ozeldi ve her ani kayit altinda.. daha dogmadan kizima gunluk tutmaya baslamistim..

Oglumda bunlari yapmaya vakit bulamadim.. evet ablasi kadar resmi yok, gunlugu yok vs.

Ama ben senin yasadigin duyguyu yasamiyorum.. annelik duygusunu ben ikinci cocugumda daha yogun yasadim.. sanki kizimda herseyin mantikli ve dogru olmasi icin kasmisim kendimi.. oglumda mantikli ve dogru yerine daha cok annelik icgudusuyle buyutuyorum..

Ikisininde yeri ayri.. biri kalbimin bi yarisi digeri diger yarisi...

Sen cocuklarina bu dusunceni sakin hissettirme..

Ben ilk dogumumda abla ikinci dogumumda anne oldum diyorum.
Ilk bebegimin hamileligi tabi daha farkliydi ona daha ozenliydim vs ama sevgileri ayni oldu bende.
Oglumun inanilmaz cok videosu var kiziminsa resmi..
Hersey ayni olacak diye kasmiyorum.
Hatta cok vicdan yaparsam pismanliklarimi siraladigim bi video cekiyorum, 25 yaslarini doldursunlar olmez sag kalirsak izlemeleri icin vericem cektigim videolarimi
Hatta tek cocukla cok bunaliyordum iki olunca baya eglenir hale geldim.

Ben de hemen hemen aynı şeyleri hissettim ve hissetmeye devam ediyorum. İkinci çocuğum da planlı bir bebekti. Hatta şartlar birincide olduğundan çok daha iyiydi. Ben de düşünüp durdum neden aynı heyecan yok içimde diye. Sonra şöyle bir sonuca vardım; ilkinde bebek bakmak nedir, sorumlulukları zorlukları nedir bilmiyordum.İkinci de ise herşeyin farkındaydım pembe hayaller kurup mutlu olamadım. Aksine ikinci olunca maddi manevi nasıl yetişicez, birinciye haksızlık olur mu yoksa ikinciye mi haksıklık olur gibi hala da devam eden karamsar bir ruh hali içine girmiştim. Doğumdan tut da lohusalıktan ,bebek mevlüdüne kadar herşeyi kafama takmıştım ikinci hamileliğimde. Bu düşünceler içinde heyecanımı kaybetmiştim sanırım.
Büyük 12 küçük 3 yaşında şu anda ikisi ne baktığımda da içim titriyor şükrediyorum.

Benim babam 33 yil once bana ole bir album ve buyume defteri yapmis ki.bugun a dedi bugun guldu bugun ba dedi vs vs gun gun tarih tarih o zamanin fotograf makinalari ile ustelik.bende kizima 9 yasinda 500 luk 6 album yaptim.
Ikinci cocukta yapar miyim yapmam.kardesimin var mi yok.yani ilk degilsiniz siz buna can sıkmayın

Kızkardeşim ilk çocuğu için bir şey hissetmemişti. Biz teyzeler, halalar ayılıp bayılıyorduk. O garip garip bize bakıyordu, nesini bu kadar sevdiniz diye. Ama tabiki oda seviyordu ama öylesine bir bebek gibi işte. Şirinliğini göremedi. Yaşadıkca oturdu herşey. Şimdi çok fazla düşkün. İkinci bebeğini ise doğar doğmaz şirin buldu. Sizinkinin tam tersi.. ikiside büyüdüler ve ikisini de çok seviyor.

Bence bu ikinci çocuklarda gerçekten böyle bir duygu oluyor.
Annem mesela asla bana o heyecanı özeni göstermedi hala da göstermez..

İlk gözagrısı denir benim kızım ilk hamile kaldıgımda tecrübesizdim bir de gurbetteydim daha çok üzerine düştüm ilgilendim.Ara verdim ikinci çocugum oğlum 8 yıl sonra hamile kaldım ama heyecan aynı ultarsonlar kalp atışları dogumda daha bilinçliydim epidural oldum.Şimdi kücücük dediğim kızım büyüdü gibi geldi, benim ufaklık çok fena pıptır pıtır laflar ediyor evin neşesi.Aslında sevgi aynı ama özen farklı oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…