Neden Babam böyle anlamıyorum..

tr_lelli

Elbet bir gün çiçek açar umutlar 🌸
Kayıtlı Üye
1 Mart 2010
45.254
115.505
1.123
Merhabalar..
Gerçekten birilerine anlatmam lazımdı ve sizlere anlatmak bana hep iyi geliyo..
Babam hep soğuk biriydi..
Yeri geldi destek olduğu zamanlar oldu bana 3-5 mevzuda ama onun harici başka onla ilgili güzel diyebileceğim hiç anım yok..
Hep soğuk, konuşmayan, kendi maaşını kendi yiyen, zamanında çok içen, ben 3 ev parası yedim diye bunu marifetmiş gibi övünerek anlatan,bizimle ne okul konusunda ne de çocukluğumuzda gezdirmek ilgilenmek dertlerimizi dinlemek sormakla uzaktan yakından alakası olmayan, kendini düşünen ama kendini dışarıya hep çok iyi gibi gösteren, akrabalarıyla hiç bi bağı olmayan biri..

Evine geleni istemiyo,kimseye gitmek istemiyo,gürültü istemiyo,konuşmak istemiyo annemle iyiler ama bazen ona da öyle ben hiç anlaşamıyoruz o - ise ben + yım okadar zıtız..
kardeşimle bir merhaba , selamın aleyküm kadar yakın.
annem idare ediyo bi şekilde zaten hep de idare etti..

Bugün bayram ve her bayram olduğu gibi hiç bi akrabasıyla ve annemin tarafıyla bayramlaşmıyo
sebep yok kavga yok hiç bişe yok gitmiyo aramıyo bayramlaşmıyo yüzyüze gelince süğünde cenazede ya da işi düşünce arıyo ama millette laf sokuyo tabiki..

Bana laf sokuluyo yeri geliyo babam bizi adam yerine koymuyo, baban bizi kaale almıyo, baban adam oldu zengin oldu adam seçiyo, baban baban baban.. bıktım artık ben onun gölgesinde senin baban işte demelerinden..

Ve ona doğru yolu göstermek imkansız onla konuşulmaz akıl verilmez o hep bilir ben üzülüyorum..
Bu gün bayran nolur yarım saat uğrasa dayılarına teyzesine ananeme bihal hatır sorsa sevinseler.
ama yok bazen nefret ediyorum bu insan nasıl benim babam diyorum.. günahamı giriyorum bilmiyorum..

Ayrıca bu yazıyı yazmama iten en büyük sebep biraz önce annemin bi akrabası aradı beni çok severler anne tarafım kocaman adam beni aradı hal hatır sormak için ve babanı aradım tlf açmadı bile muhattap olmadı benle demekki dedi bana laf soktu bende duymamıştır belki dedim(kesin gördü ve bilerek açmadı hep yapıyo bunu) ama geri dönebilirdi görünce dedi sustum. gözlerim doldu.
Çok iyi insanlar nişanım düğünümde koştura koştura geldiler babannem öldü onlar koştu bu insanlara böyle yapması zoruma gidiyo

Okuduğunuz için teşekkürler..

inanmıyorum arkadaşım ya tıpkı benim babamı tarif etmişsin.bende babamı dünyada kesin tektir diye düşünüyordum.28 senedir kendisiyle tanışıklığım var ama daha ileri gidemiyorum.annem olmasa yarın bayramlaşmaya gitmeyeceğim o eve.bayram mı bıraktı ALLAH aşkına.ne acı hatıralarım var benim anlatsam neyse.şimdi evliyim 1 çocuğum var bende çocuğuma babamın bana yaşattıklarını yaşatırsam o beni böyle sokaktaki yabancı bilsin...Çaresiz dert uzaklaşmak tek çözüm ama insan milletin babasını görünce boynu bükülüyor.kaç yaşında olursan ol farketmez.annen yada baban hala hayattalarsa sen hala bir çocuksun...

Mesela eve birisi geliyo arkadaşı ya da kiracılarımızdan bi abi onu sormaya oturmaya hal hatır sormaya yok dedirtiyo uyuyo dedirtiyo
bize kızıyo evde dersek herkese yalan söylemek zorunda kalıyoruz..
kapıdan adma çeviriyoruz..

Hasta olmuştu arkadaşına tlf hastayım demiş adam da merak etmiş gelmiş görmeye uyuyo dedirtti eve aldırmadı admaı çok zoruma gidiyo
halam rahmetli babannem hiç böyle değillerdi misafiri çok severlerdi..
bende insanları seviyorum ki akrabalarımız hiç kötü değiller her gün git kimse demiyo ona ben el kızıyım evliyim artık babamın dayısına babamın teyzesine gitmem yada gidemem belki ama o gitmesi lazım kendi öz dayısı öz teyzesi
ki ananeme gidip kalırım ben teyzelerime gider kalırım hiç bi bayram aksatmam hasta olsalar vs

ama hep bunun mevzusu oluyo işte beni kırmak istemeselerde hep babamın mevzusu açılıyo o gelmez tabi bizi beğenmez diyolar çok üzülüyorum..

Bişe diyemiyorum susuyorum babamı korusam ne fayda korumak istemiyorum ama eziliyorum..
Benim eşim el oğlu beni alıp ananeme götürüyo teyzeme götürüyo babam gitmiyo eşimi çok seviyolar mesela..

büyükler örnek olmalıyken kücüklere bize yaşımızdan büyük sorumluluklar yükleniyo..

canım eve giriyorum surat bi karış yüzüme bakmıyo bazen naber diyo şakalaşıyo bazen yüzüme bakmıyo ben naptım ki diyorum(gerçi alıştım hallerine) pc giriyorum laf ediyo,oturuyorum laf ediyo cık cık cıklamaya başlıyo söyleniyo inan evime gidip ağlıyorum bu adama ben naaptım diye
onun yüzünden gitmek istemiyorum be biz aynı binadayız babam eve gelince ben evime iniyorum hemen hiç oturmuyorum eşim bile anladı artık noldu baban mı geldi diyo bana eşimle iyi oturuyo sohbet ediyo ama bana kardeşime sanki düşmanıyız..

Ablasına da öyle akrabalarına da

Para asla! alamazsın ondan 1 liranın hesabını yapıyo

koca ay oruç tutmadı hasta felan da değl(gerçi hiç tutmaz)yedi öyle ben utandım eşim öğrendi tutmadığını ben ve eşim tutuyoruz
cumaya gitmez cami yolu bilmez 51 yaşında inan ben utanıyorum ondan..
Her koyun kendi bacağından bunda herkes haklı ama baba bu ama yol gösteren olmalı utandıran yüz kızartan değil..

ya bukadar olamaz sen devam ettikçe neredeyse kardeşim sanacağım seni.bir aynı modeli daha olamaz benim babamın ya....

ya bukadar olamaz sen devam ettikçe neredeyse kardeşim sanacağım seni.bir aynı modeli daha olamaz benim babamın ya....

Ben evvelinde dahasını anlatsam kesin yaşadıklarımız aynıdır tahmin edebiliyorum.

her gece içiyodu içmeden eve geldiğini bilmem gece yarılarına kadar annem babamı beklerdi kavga çıkarırdı çok yatağımda ağlamışımdır
bizi de hiç sevmiyodu bence dershaneye gitmem vs hepsi masraftı onun için parası gidiyodu maddi problemi yok maaşını annem hiç görmüyo hepsini yiyo kira alıyolar onlarlada evin masrafları faturalar vs ödeniyo annemde yine para yok..
ve bizde onun aksine kardeşimde bende içki sigara ne bilmeyiz
hiç arkadaşımız dışarı hayatımız gezmemiz vs olmadı
kardeşim işten eve evden işe
ben evlendim zaten 1 tane çocuğum var
ama yine soğuk yine aynı
Sinirli, ofluyo pofluyo sanki benim onların evinde olmam ona batıyo ona zarar veriyorum gibi içime bişe oturuyo
salonda oturur tv karşısında kumanda hep ondadır o odaya kimse girmez oturmaz oflar poflar suratına bakıp konuşmaz kii.

Kardeşim odasına tv fln aldı pcsi var hiç babamla oturmuyo annemde hep mutfakda
zaten istemiyo yanına kimseyi para ver ona yesin gözü doymaz
ona buna böbürlensin ben şu gazinoda şöyle para yedim..
1 gecede 600lira yedim.. marifet ya

yok şöyle bahşiş veriyodum biz de 2 tane almayalım da 1 tane alalımla süründük.. Annem artık içine ata ata biraz biraz tansiyon sinirsıkışması gibi şeyler yaşamaya başladı..

1 insanın kötü olması tüm aileyi bozuyo

Son düzenleme:
evettttttt.dün bende babama gittim eşimle bayramlaşmaya.babam yine saçma konuşmalara etrafındakileri suçlamaya başlayınca.8 senedir evime 2 defa gelmiş o da zorlamayla neyse beraber olmaktan dirlik birlik olmaktan bahsediyordu yine bende tamam ozaman biz ev kredisi çekeceğiz bize kefil olacak mısn dedim öylece kalakaldı.sonra olurum dedi ama iş ciddiye binse gel desem ben öyle birşey demedim der.bugüne kadar benim evimde bir iğnesi yok.neyimiz varsa karı koca çalıştık.kimseden birşey istemedik.zaten istemeden yapılması gerekiyordu.para değilde konu keşke biraz sevgi ilgi şefkat babalık duygularını hissedebilseydik bu kadar tepkili olmayacaktık.ALLAH annelerimize peygamber sabrı vermiş.atsak atılmaz satsak satılmaz babamız.ama seni çok iyi anlıyorum arkadaşım ama ortada acı bir gerçek varki oda babalarımızın 50 yaşından sonra değişmeyeceği....

Tekrar tekrar konu açmak istemiyorum burdan devam edim sorunlarıma..
Babamın maaşını görmüyoruz maaşının tamamaıı kendisi yiyo..
1.600 civarı maaş alıyo
4-5 daire var kirada onlarıda kredi borcu(kredi çekmiş ve niye niçin kime sebep?açıklamaksızın..sorduğumuzda kıyamet kopuyo bin bahane bin yalan-dolan)elektrik,su,doğalgaz,int.telef.gıda vs şeklinde harcıyorlar..
Kardeşimde çalışıyo ve hala bana hayrı yok kendi çalışıp yiyo bana paramı veriyo diyo kardeşim için..
Bide anlıcanız kardeşimin 3 kuruş parasına göz dikiyo
Eşimden 2 ay önce 100 tl istemiş(ki söyleidğim gibi kendi maaşını kendi yiyen biri bu bizim bi dünya borcumuz var) ve geri vermedi
Çok sinirlendim..
Durumu iyi kigılıdan giyiniyo gece sabahlara kadar alemde bide gelip bizi yolmaya çalışıyo
Eşime bir daha para isterse ve sen verirsen gider suratına karşı bizimi yoluyosun sen kerizmiyiz biz derim olay çıkar dedim..
Verrmiceksin..
Annem çok üzülüyo ama laf geçiremiyoruz adam 52 yaşına geldi uslanmıyo
Akşam bi çıkıyo sabah eve geliyo
Torunu var utanma arlanma yok
Kurban kesmiyo kirada evleri var maaşı var cami yolu bilmez bıktık ya bazen ölsede rahat etsek diyoruz
Cidden bukadar canımız yandı zamanında zaten yedirdi yedi ve hala yemesi zoruma gidiyo
Damadındandamı utanmıyo,kızı,oğlundanda utanmıyo ben utanıyorum..
Yerin dibine giriyorum..
Geçen bir akadaşı benim evime tadilata geldi (adam usta evimde ufak bi tadilat yapılması lazımdı parayla onu çağırdık mahalledende komşumuz)
Bana kızım babanın arkadaşları arkadaş değil yiyiciler gezdiği adamlar adam değil dedi..

Ben yerin dibine girdim çok utanıyorum..
Kendisi rezil bizide rezil ediyo
Dışardan gören beyfendi ağır biri zannediyo

Cimrinin biri şurda ölsem 10 lira çıkarıp vermez 1tl hesabını sorar.
Kızlar kafama çok takıyorum eşimde baban böyle giderse sonu son değil evleride yer söylim diyo

O evler bizimde hakkımız dedemizden babannemizden kaldı ama 5 kuruş koklatmıyo ne anneme ne bize..
Böyle insanlar büyük olucak,ebevyn olcak sözde yol göstercek olmasınlar daha iyi.

aaaaaaahhhh aaahhhhhhhh...
çok çok iyi anlıyorum seni...
bu yaştan sonra değişmiyolar..
hem kendilerini hem bizleri rezil ediyolar...
allah ıslah etsin ne denir...
kelin ilacı olsaaaaaaaa.......

Allah yardım etsın gercekten değişmiyorlar malesef
benım babamıda seninkıne vur ses cıkmaz
annem ancak 20 yıl dayandı ve boşandı ama hala aynı
evini taşısan neden aynı bınadasınkı? bide acaba para yesırdıgı birilerimi var sizede boyle kadın falanmı varkı?

aaaaaaahhhh aaahhhhhhhh...
çok çok iyi anlıyorum seni...
bu yaştan sonra değişmiyolar..
hem kendilerini hem bizleri rezil ediyolar...
allah ıslah etsin ne denir...
kelin ilacı olsaaaaaaaa.......

Amin cnm
Dün gece bile 5 de gelmiş eve gündüz uyuyo gece sokakalarda takılelbiselerini giyip fink fink geziyo karı kız ayağı var yine ben anlıyorum telefon elinde gizli saklı konuşuyo defalarca yakaldım..
Daha evvelinden zaten karı-kız ayağı vardı
Utanıyorum..

Canım şuan mecburum aynı binada oturmaya
Eşimin ailesiyle sorunlarım var
Başka bir dairem var bu semtte yine ordan buraya geldim zaten eşimin ailesi yüzünden
Anlıcan yukarı tükürsen bıyık aşşa tükürsen sakal sözü şuan tam benlik..
Oraya gitsem eşimin ailesi rahat bırakmıyo(aynı binada değil ama kendi daireme gitsem gelip gidip rahatsız ediyolar,huzur vermiyolar kaynanam gelip evime yerleşiyo,kocamı sömürüyolar..burayada gelmesinler benden uzaklaşsınlar diye geldim zaten burdada babam yiyo bizi )
İnanın artık isyan ediyorum kara bahtmıdır şansmıdır nedir..
Ne babamdan ne eşimin ailesindne yüzüm gülmüyo
Tek destekcim annem ve kardeşim ama dediğim gibi kardeşimin maaşına göz diken cimri adamın biri
Annemde zar zor para koparabiliyo kavga tartışmayla.
Bence var
Evvel zaman önce varmış zaten Annem ozaman babannen felan vardı bana arka çıkıyolardı yıkmadım yuvamı diye anlatıyo(babannem babamdan çok annemi tutmuşlar sen gidersen biz bunu sileriz felan demişler anneme annemde katlanmış yani karı kız ayağı varmış kadına ev felan açmış eşya düzmüş bu lanet adam)
Şuanda da sürekli takıldığı bi eğlence mekanı varmış hani şu konsomatrislerin olduğu fişlerini yakaladık cebinde 1 gecede 600 lira bırakmış mekana ve günlerdir sabah 4-5 de geliyo eve
Ben eşimden utanıyorum o utanmıyo bizlerden torun sahibi adam..
Annem boşansa napsın torun sahibi olmuş ben gitsem sizide perişan eder bu evleride yer bitirir diyo
yıllarca çektim katlandım diyip kah kavgayla kah idare ederek devam ediyo işte..
tek destekçisi bizleriz

Kızlar çok üzüldüm ya nasıl babalar varmış benim zavallı babacığım ben tv izlerken koltuğa 2 seksen uzanırdım annem kalk baban geldi derdi oda zavallım benim prensesim yorgun uzansın derdi annem ne yorgunu ev okul arası ıkı dk desede beyni yorgun hanım o daha kötü derdi ahhhhh babam kıymetini bilemedim evlenip uzağa gelip ele karışınca anladım kimse senin gibi nazlamıyor sevmiyor beni ayyyy çok duygulandım ağlatıcaksınız şimdi neyse kızlar herkes bir olmuyor işte herkestende ana baba olmuyor dünyanın kanunu ya bu deveyi güdecen ya bu diyardan gidecen neyapacaksınız Allah biliyor milleti boş verin gitsin

Vallahi benimkisi de ayni mal, yani hic yalniz degilsin. Bizimki de soyle bir halt yemisti : dayimlar onceden telefon edip bunun bir is konusunda yardimci olup olmayacagini anneme sormuslar. Bu da anneme tamam aksam gelsinler demis. Sonra dayimlar gelmeden once odasina gecip ben uyuyacagim dedi. Dayimlar gelince de odasindan cikmadi, annem kac kez odasina gidip ayip oluyor bari bir merhaba de dedi ama nafile. Sonra dayimlar kalkip gittiler, annem de ben de utanctan yerin dibine gectik. Bu adamlari numuneyle mi bize vermisler nedir anlamadim, kac kere annemin de benim de bu adam yuzunden yuzu kizardi boyle.

Ben aynı binadayım ama inanın diyaloğumuz yok dencek kadar az..
Arada bi bişe sormak için konuşuyor okadar bende öyle..
Annemde olsam bile o gelince evime gidiyorum..
Hep soğuktuk ve soğuğuz.
Aslında şimdi düşününce evlenme sebebim bile kendisi..
Durumu iyi olduğu halde 1 yıl beni dershaneye yolladı sadece(lise sonrası öss hazırlanmak için)
Arkadaşlarım senelerce giderken ben lise bitince 1 yıl gidebildim ve tabiki 2 yıllık dışında kazanamadım..
puanımın tuttuğu bölümlerde istediğim bölümler değildi ve uzak şehirlerdi..

Kendisi 1 sene dershaneye yolayıp benden istanbulu marmarayı 4 yıllık kazanmamı istiyordu..
Defalarca kafama kaktı 2milyarını(2bin) Senin yüzünden 2 binim gitti yok o 2 binle şunu alırdım bunu yapardım diye defalarca yüzüme vurdu ve okuma hayalimi o an bitirdim..
Dışardanda okuma şansım olduğu halde hayır dedimm bitti..
Çünki biliyorum ki harç kayıt paralarınıda sürekli sorun yapacaktı..
Çalışsamda orda burda çalıştırmıyodu(mağza,sekreterlik vs)
ve evlendim 2 yıl sonrasında..

Tüm hayatımı alt üst edende babam..
Belki böyle biri olmasaydı bir çoğunuzunda yaptığı evliliği kaçmak kurtulmak için kullanan biri olmayacaktım..

Babam dediğim o admaı böyle anlatmak nasıl kokuyo anlatamam..
Her kızın güven duyduğu örnek aldığı erkek rol modeli babası olması gerekirken ben lanetler yağdırıyorum.
Eşimi sürekli uyarıyorum oğlumuzla vakit geçir,dinle,sor,anlatmasına ,izin ver..
Babamın bize yaptığını ben eşimin oğlumuza yapmasına izin vermemek için çabalıyorum..

Evimi tadilat yaptırdığımdan bahsetmiştim bi kaç konu öncemde o arkadaşına bile anlatırken balkonda işte herşey çocuklar için çocuklarımız için çabalıyoruz o isitiyo diye yaptırıyorum yoksa ne işim olur diye anlatıyo ve tadilatın parasını o ödemedi ben ödedim..
Kendi ödüyomuş gibi anlatıyo herkese böyle

Kardeşim eve 3 er binden 2 tane plazma aldı
Bi salona bi odasına gelen gidene ben aldım diyo..
Bizleri kullanmayı çok seviyo..
Hava atmaya bayılır en sevdiği şey..

Sinir oluyorum sinirrrr

Çok benzer tavrı benim babamla.. Tek fark; sen evlenmişsin.. Benim evlenmeme engel.. Aylardır zor gunler geçiriyorum Sevdigimle evlenmemize izin vermiyor.
Napıcam

Çok benzer tavrı benim babamla.. Tek fark; sen evlenmişsin.. Benim evlenmeme engel.. Aylardır zor gunler geçiriyorum Sevdigimle evlenmemize izin vermiyor.
Napıcam

Kurtulmak için evlenmekde iyi bişi değil cnm..
Eşimin ailesiylede çok sıkıntılar yaşadım 1 yıldır düzenli bi hayatım var ama babamlada olmuyo
Evlenmenize niye engel oluyo?sebebi neymiş..

Kurtulmak için evlenmekde iyi bişi değil cnm..
Eşimin ailesiylede çok sıkıntılar yaşadım 1 yıldır düzenli bi hayatım var ama babamlada olmuyo
Evlenmenize niye engel oluyo?sebebi neymiş..

Hayıır.. kurtulmak için evlenmiyorum ki.
Geçerli bi sebep yok, ailede tek karşı çıkan o. Konu açtım bunla ilgili. İstersen oku canıım daha ayrıntılı..

babanız annenizle zorla mı evlenmiş ? severek mi evlenmiş ? sonra çocukları isteyerek mi yapmış mecburen anneniz istiyor toplum istiyor diye mi yapmış ? bana öyle geldi ki babanız ne evlenmeyi istemiş ne çocukları..

gözlerimi kapattm aynı benim babam bu dedim bayram günü bile bana zehir 1.yıllık evliyim ama anneme gidip bayramlaşamadm bile babamla 4 yılldır konuşmuyorum zatn buda bizim sınavımız galiba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…