Neden bekar kızlara evlenmek zorundaymış gibi davranılır?

Dionisa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2011
8.146
14
158
36
İstanbul
Merhaba kızlar beni rahatsız eden bir konuyu paylaşmak istiyorum sizinle
Ben üniversite mezunu evde oturan şimdilik bir işsizim :)
Akrabalarım, komşularım, uzaktan tanıdıklarımız hep ne zaman evleneceksin diyorlar.
Ben evlilik düşünmüyorum, istemiyorum en azından çalışıp bir 3/5 yıl kendimi garanti altına almak istiyorum yani geleceğimi.
Bana bu soruyu soranlara düşünmediğimi söylüyorum ama bana "aaa olur mu ne zamana kadar baba evinde kalacaksın?" cevabını veriyorlar
Sanki ben babamın evinde kalamazmışım, yükmüşüm gibi imalarda bulunuyorlar

Bugün halama gittim. Oraya da benimde tanıdığım ama samimi olmadığım bir kadın geldi.
Annemle yaşıtlar.
Bana evlenmeyi düşünmüyor musun dedi, hayır dedim
Çok kilolusun ondan dimi, azıcık kilo ver seni müşteriye çıkarayım dedi
Dondum kaldım bir süre ve bu konuyu konuşmayı sevmediğimi, evlilik filan istemediğimi söyledim sert bir şekilde bana tip tip bakmaya başladı.
Ben edebimi korumaya çalıştım ama o büyük olduğu halde bana bu kelimeleri kullandı
Çok sinirliyim ya.
Sanki ekmeğimi sen veriyorsun, anam babam laf etmezken elalem neler diyor!
Sanane evlenmezsem evlenmem!
Baya dolmuşum zaten benim derdim bana yetiyor bir de milletin tafralarıyla uğraşıyorum

Sizce bir insan evlenmek zorunda mı?
Gerçekten evlenmeden mutlu olanlar yok mu?
Nedir bu bir genç kız baba evinde durmaz, kendi evine yakışır muhabbeti :44:

O nasıl bi cümleymiş ya müşteriye çıkarmak
Böyle haddini bilmeyen insanlara nasıl sinir oluyorum anlatamam.
Uzaktan yorum yapmayı, başkalarının hayatlarına burunlarını sokmayı çok seviyorlar.

bende evlenmeyi asla düşünmüyorum bana çok saçma geliyor en iyisi okumak ve kariyer yapmak size bu sözleri söyleyen kişi kıskançlığından söyleyen kişidir... keşke sorsaydınız evlilikten ne öğrenmiş acaba cevap verebileceğini hiç sanmıyorum ...

Bana da tam tersi "evlenip napıcaksın, çalış paranı kazan, hayatını yaşa, ne kadar geç evlenirsen o kadar iyi..." diyorlar :)

Ki yaşımda 27 yani :) Tam evlenme yaşında olduğum halde..

Bence çok kafana takma ya ağzı olan konuşuyo...

Müşteriye çıkarmak kelimesiyle zaten kalitesini belli etmiş,onu geç.

İkincisi,büyük büyüklüğünü bilmiyorsa üslubunca bildireceksin.

Üçüncüsü,ağzı olan konuşuyor;sabret.

Çok haklısın ama kendi görüşünü anlatsan bile anlamazlar.
O yüzden hiç sıkma canını,sen de şakaya vur gitsin.

Baba evinde mi kalacaksın diyenlere,hayır işe girince ayrı eve çıkacağım diyebilirsin mesela.
Dumur olacaklardır inan :)

O teyzeye,müşteri tabirine karşılık,kendi arabuluculuğuna cuk oturan bir cevap verilirdi ama sen edebini bozmamakla iyi etmişsin,boşver:)

Bunu o kişiye değilde farklı birine söyledim haliyle cevap vermemişti
Laf olsunda torba dolsun işte

Bende daha 22 olmadım ama işte evde kalmış muamelesi yapan çok :)
Keşke o çevreden azıcık da benden olsaydı

oooo yarama tuz basan bir başlık açılmış :))

hele bi de 30'u geçmişsen yandın, tekmil mahalleli derdine düşer evde kaldı bu kız diye
en iyisi ya hiç evden çıkmayacaksın ya da sabah ezanı çıkıp geceyarısı balkabağına dönmeden beş dakika önce döneceksin
başka çaresi yok çünkü bu tipler bölünerek çoğalıyor imkanı yok kökünü kurutmanın : ))

Edebimi bozsaydım bu sefer terbiyesiz derlerdi inan ki.
Kızını eğitememiş olurdu ailem
Müşteriye çıkarayım diyince şoka uğradım hayatımda duymadığım bir kelime
Yani kızlar satılık bir mal demek istedi galiba

Sanırım daha farklı anlatılamazdı
Nereye gitsem karşıma çıkıyorlar
Evden hiç çıkmadığımda oldu bu sefer acaba bir kusuru mu var oldu :)

Bu senin ya da onların degil toplumun sucu...
Kadın cinsel organına 'ekmek teknesi' , evlenmeye de kadinsal rütbe, erkeğe de kurtarıcı ve kadını sahiplenici olarak bakıldığı surece bu saçma muhabbetler aynen devam eder...

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı dert her yerde merak etmeyin delirtir o kadınlar insanı.
mezun oldum ben de bu yıl hadi artık sıra size geldi kimi görsem aynı laf
size ne kardeşim anneme sorarlar var mı birisi bulmuş mu onlara kaldı koca bulma derdim

evlenmezsin ne zaman evleneceksin derler
evlenirsin bu sefer ne zaman çocuk yapacaksınız derler
evliliğin yolunda gitmez problemlidir, boşan ayol tek ayrılan sen misin derler.

böyle insanların başka işi yok çünkü.

Canım insanları memnun edemezsin bu sadece evlilik zamanı değil...Okula gidersin nezaman bitecek ;biter nezaman işe gireceksin;işe girersin,nezaman evleneceksin;evlenirsin,çocuk nezaman;1. çocuk olur 2. nezaman;2.olur 3. nezaman bu böyle sürüp gider
O nedenle kendini nezaman evliliğe hazır hissedersen ozaman evlenirsin,insanları kafanı takmaBu sadece seni ilgilendirir

Bende yeni mezunum bebekleri büyüyenler sıra sende diyor
Sanki şuan tek sorun koca bulup, bebek yapmak.
Nasıl anlatılır ya ben bana bu soruyu soranlara lafı ağzına tıkmak istiyorum ama çok fazla sert olamıyorum
Yine dönüp dolaşıp aynı soruyu soruyorlar

Önce kendi ayaklarının üstünde dur evlilik herzaman olacak bisey... İşsiz güçsüz evlenenlerinde görüyoruz iki gun sonra kocam söyle yaptı böyle yaptı ayrilamam cunku güvencem yok çalışmıyorum vs vs bunlari önlemek için bence guzel dusunmussun.. O evli olanlar ve okumamis isi olmayanlar kocalarından ayrılsalar ortada kalacakları kesin..
Bir arkadaşımın basına geldi uç arkadas olarak ikimiz hukuk diyeri tip Fakültesi'ni kazanmıştık iki hukukcu olarak fakulteye basladik ve halada oluyoruz ama tip kazanan arkadasım asık olduğu çocukla evledi fakulte yarim kaldi kocamın evinde okurum dedi ama ne okuyabildi Nede fakülteye gidebildi simdi 2. Cocuğuna hamile, even kavga etmiş elimde bisey yok ne bir diploma ne bìr is iki cocuk ve dört altın diyordu, cok üzücü bir durum o yüzden sizi taktir ediyorum..

Evlilik gerçekten çok çok sonra ha ama çıkar karşıma olur bu nasiptir.
Ama sürekli varmı biri, ne zaman evlilik, iş bulamadın mı daha tüh tüh vah vah
Evlenmeyenlere de acıyan gözlerle bakıyorlar artık güler misin, ağlar mısın :)

Sakın başkaları için hayatınızı yönlendirmeyin sakın!!!

Siz 60 yaşınıza gelip hayatınıza dönüp baktığınızda neyden mutlu olacaksanız onu yapın.

Yoksa ayşe teyze çok sıkıştırdı diye evlenirseniz ömrünüz boyu istemediğiniz şeyleri yaşar ve belki hatalar yaparsınız.

Sadece kendiniz için yaşayın ve istediğinizi yapın. Kimseye zarar vermediğiniz sürece de kim ne derse desin kulak asmayın.

Siz dert etmeyin ben bulurum gerektiği zaman diyorum buldum zaten de onların haberi yok yaklaşık 6 senedir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…