Neden bekar kızlara evlenmek zorundaymış gibi davranılır?

Ayy şu çevredekı soru soran magazıncı ınsanlara fena kıl oluyorum:
Önce hangı unıversıteyı kazandın,kazanamadın mı,aa o bölumu mu kazandın
sonra ne zaman mezun olacaksın aa uzattın mı
sonra mezun oldun ee iş buldun mu ya da evlılık ne zaman
sonra ne zaman bebek yapıyorsun bak zamanın geldı
sonra ne zaman ıkıncı yapcan arka arkaya yap aradan cıkart
offfff yanıııı:))))

Daha da 22sin boşverseneee mezun olmussun ,dedıgın gibi karıyerını saglamlastır,
eş bulmakta bırsey yok nasılsa evlılık ömrunun kalan kısmı gıbı bırsey oluyor,ne kadar
geç o kadar iyi.Çünki,ilk evlendıgınde,hamıleyken falan hep odanı evını annenı
özluyorsun evlılıkte ...Ne kadar geç o kadar iyi:)Ama cocuk dusunuyorsan da 25te
yapmak daha ıyı ben 31 yasımda yaptım cok yoruyor benı ona göre,abla tavsıyesı:)

Acil şifalar diliyorum kardeşinize inşallah her şey yoluna girer.
Toplum baskısı yüzünden çok canlar yanıyor işte böyle ama düştüğünde bir tekme de onlar atar

İşte aynen böyle durumumuz.
Evlenmek istersin koca meraklısı olursun ama erkek istese ihtiyacı olur bilmem ne
Saçma sapan yargılar var.
Evlenmeyince ailenin başına kalmış, yük gibi görüyorlar

Allahtan üniversite sorularını geçtik çok sıkılmıştım aynı sorulardan
Ömrümün geri kalanını bu kişiyle geçirebilirim demedikçe evlenmek istemiyorum
Sırf adaylar var bak kaçıracaksın diye evlenilmez ki
25 yaşımda karşıma çıkarmı çıkmaz mı bilemem ama o yaş bile şu durumda ve koşullarda erken bana göre
Hayırlısı olsun her şeyin.
Bebeğinizi sağlıkla büyütün inşallah :)

ben olsam kalsın teyze senin bulacağın adama kalmadım derdim valla .alsın ağzının payını .
22 yaş evlenmek için çok genç bir yaş ayrıca .ben 24 yaşında evlendim .27-28 yaş en ideali diye düşünüyorum .banada derlerdi bu kız kimseyi beğenmiyor evde kalıcak falan ben kulak asmazdım çünkü kötü niyetli söylediklerini sanmıyorum .yani sen biraz belkide evlenmek istediğin için şu an biri olmadığı için üzülüyorsun içten içe böle şeyleri duyuncada iyice geriliyorsun gibime geldi .yoksa evleenmek istemesen pek takmazdın bu insanlara .bence yaşın genç önce işe gir çalış biraz hayatı öğren sonra zaten nasibin seni bulur .erken evlenmek değil marifet iyi bir evlilik yapmak ve ömür boyu sürdürebilmek önemli .

He heyyyy bu bizim konumuz=)))

Susmuyorlar,susamıyorlar =)

Bayramın ilk günü en üst katımızda bir ablamız var, bayramlaşmaya çıktım. Gördüm seni sevgilinde pek yakışıklıymış ne zaman düğün deyiverdi = ) Yok öyle bir şey dedim, 35 yaşındasın turşusunu mu kurucan dedi ya, gülsem mi kızsam mı bayram günü =)

Etrafımdakiler bilirler, bu konularda hiç tavizim yoktur, benzetiveririm adamı ama yine de susmuyorlar =) Artık bende gülüyorum napim

Böyle boş boş konuşan insanları hiç sevmiyorum herkes evlenmek zorunda değilki ayrıca daha yaşın 22 evlilik içinde erken bence.
En iyisi umursamamak yoksa insan sinirinden ne yapacağını şaşırıyor :)

valla ben de muzdaribim 26 yaşındayım işim de var beraber çalıştığım bir iş arkadaşım ki kendisi benden yaşça büyük bir erkek aynen şöyle söylemişti:Hani daha evlenmiyon mu yoksa geçmişten biri mi var aklında ben iyi satarım sen yeter ki evlenmek istiyorum de!herkesin içinde dumur oldum ama ona aynen şunu söyledim:satılmaya ihtiyacım olduğunu hiç sanmıyorum!
Valla düğüne topluluğa karışmaktan korkuyorum artık hemen çalışan kızsan hele ki birileri çıkıp birilerini tavsiye ediyor sorsan hepsi de Kıvanç Tatlıtuğ,hepsi süper insan e içim ısınmıyor bu sefer nası beğenmez kesin biri var aklında.valla zor bir dönemdeyim bu yüzden neyseki babam çok aydın bir insan hatta hiç evlenmek istemiyorum desem mutlu bile olur:)

Bayramı seyranı yok bu hatunların
Yeri mi değil mi, lafın sonu nereye gider hiç umurlarında değil
Belki de o beyefendi çok yakın arkadaşındı sanane ister evlenir ister evlenmez hayret bişey

Bunlar prim usulü çalışıyorlar herhalde :)) ne kadar çok müşteriye çıkarıp satarsan o kadar çok gelir elde ediyorlar
Tövbe tövbe
Resmen eşya muamelesi yapıyorlar hiç utanma da yok

Hayır evliliği gerçekten istemediğim, düşünmediğim için rahatsız oluyorum sürekli sen gidicisin tavırlarından

Boşver arkadaşım sen hiç takma bunları.Kadın sözleriyle kendisini belli etmiş zaten . Herkes zamanı geldiğinde evlenir, kendi eşini seçer.

bende şişkoyum ,ay gibi yüzüm var,mis gıbı kızım ama 110 kıloyum ve 40 yaşındayım(ki en fazla 28 falan dıyolar bana)
ben bıle bu haldeyken!!!beğenmiyorum benle evlenmek isteyen tek tük kişiyi,
çalışıyorum paramı kazanıyorum,kımsenın çalışamayacağı işlerde çalıştım,çevrem var ,muhteşem bir ailem var
treni belki de kaçırdım bilmıyorum ama
olmuyo olamıyo zorlamıyorum ille evlenmek içinde evlenmem BU KADAR.......

Evlenenleri de görüyoruz. Her gün bin dert.
Doğru düşüncedesiniz, kendi ayaklarınız üzerinde durmak en önemlisi bu devirde.

ben de çevremden çok duyuyorum. hatta bir komşumuz var evlilik programları halt etmiş yanında

evlenmeyi değil, mutlu bir evlilik yapmayı istiyorum. bırakın konuşsunlar

benim evlenmemem kkda pembe pınar a bile dert oldu. nasıl bir mahalle baskısıdır bu...

Bu sorular bıtmezkı bazen sırf laf olsun dıye konuşurlar.
Öğrenciye dersler nasıl okul bittikten sonra ne olacaksın
Mezuna ne zaman çalışmaya başlayacaksın ne zaman evleneceksin
Evliye cocuk ne zaman
Cocugu olana 2. Ne zaman
2cocugu olana 3. Yu dusunuyormusun

Ben 27 yasındayım,2 cocugum var kendı isteğimle ardarda yaptım.çünkü kalablık bi aile olmak istiyorum ve ilk 2 sini berbaer büyütüp biraz beraber vakit geçirebilcek konuma gelmeyi istiyorum3. Tekne kazıntısı olsun istiyorum
Şimdi bana herkesin sordugu 2 soru var
3. Yü düşünüyormusun
Bir daha ne zaman çalışmaya başlayacaksın.yoksa çalışmayacakmısın(önceden çalışıyordum)
Bunlardada insanlar ikiye ayrılıyor
Bir kısım 3 ye gerek olmadığını 2 tanenin neyime yetmediğini savunuyor
Diğer kısım aaaa 3 tane olsun tabi hatta 30 u geçirme 3. İçin diyor
Kimisi o kadar okudun boşunamı okudun?bir kadın mutlaka calışmalı kocasının eline bakmamalı kendine güvenmeli diyor.çalışan kadın daha kalitelidir ayagına yatıyor pabucumun prof ları
Kimiside ihtiyacınız yokki eşinin işi iyi ne kendini yoracaksın.şimdilik çocuklara bak sonra kendine vakit ayırırsın.çalışan kadınailesiyle çok az vakit geçiriyor ve çok yıpranıyor diyor
Yani kimseleri memnun edemezsin kendi önüne bakacaksın sen ne istiyorsun. Ben artık insanlara kendimi anlatmaktan yoruldum.
He he deyip geçiyorum. Nasip,kısmet,bakalım hayat ne getirecek gibi sözlerle o anı geçiştiriyorum

bekarlara ne zaman evleniyorsun yeni evlilere ne zaman cocuk yapacaksin cocuk olunca daha erken degilmiydi bunlar bizim toplumun kilasiklesmis sorulari

Bide ben ilk evlendiğimde 2 aylık falanım kadının biri bana ne zaman cocuk yapacaksınız diye sordu.biraz beraber vakit geçirelim evliliğe birbirimize alışalım arkamızdan atlı koşturmuyor ya dedim."aaaa öyle deme çokta korunmayın sonra rahim tembelleşiyor bir daha çocuk olmuyor" dedi

Ceraahpaşanın başhekimi konuşmuş karşında öyle deme canım benim :))
Hay Allahm ya hastalıkları, yaşantıları genellemelerinden çok sıkıldım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…