neden bosanmalar bu kadar artti

maddiyat için yapılan evlilikler de çok fazla bu yüzden de boşanmalar artıyor.. kadın erkek farketmez her iki cinsinden maddi beklentisi olabilir çok normaldir ama tek kriter olarak da görülmemelidir. maalesef çevremde maddiyatı tek kriter olarak görüp boşanan o kadar çift var ki..
daha geçenlerde boşanan bir erkek arkadaşım mesela eşiyle sırf işi kariyeri için evlendi halbu ki çok zıt iki karakterdi mesela erkek,rahat alkol alan gece hayatı olan bir adamken; eşi de son derece tutucu, muhafazakar bir kızdı sonuç da boşanmak oldu işte.

Bir evlilikte siddet sadakatsizlik yoksa ..
Diger sorunlar mutlaka hal olur , hic bir evlilik Mukemmel degil.

Ama beninde dikkatimi ceken , en ufak bir olayda bosanalim
Ayrilalim gibi cumleler kullaniluyor . Bence yanlis!
Kolaya kacmak gibi birsey , kimse kimsenin nazini cekmiyor
Artik .. eskiden oyle degildi iste ne olursa olsun kadin susuyodu ha bu cokmu dogruydu hayir . Saygi cercevesi icinde tabiki kadin susmayacak konusacak.. ama bence bosanilicak bir dutum yoksada her iki lafin icjnde gecmeside benim icin cok sacma .

EVLENMEDEN once ben de oyle diyordum. ama evlenince görüyorsun ki, şiddet ve ihanet dışında da çok fazla depresyon derecesine getiren sorunlar olabiliyor

şimdi şöyle.
eğer bir evlilikte küfür,şiddet varsa bir kadın asla o "erkeğin"yanında durmamalı hemen boşanma davası açmalı.yok eğer tamamen şımarıklıktan boşanıyorsa o kadının aklından şüphe ederim.
bazen o kadar çok özeniyorum avrupa ülkelerine,ordakı özgürlüklere.bir kadın rahatlıkla boşanabiliyor,rahatlıkla 2.evliliğini yapabiliyor ama malesef bizim yaşadığımız yerlerde her ne kadarda modernleşsek bile boşanmalara kötü bakan insanlar var."aa x boşanmış.vah vah kimbilir kocasına ihanet etmiştir falan filan" kadın o evlilikte hergün dayak yesede yine suçlu sonda kadın oluyor.işte böyle insanlar yüzünden biz kadınlar rahat edemiyoruz.hep başkaları için yaşadık ve yaşıyoruz.ben boşanırsam konu komşu ne der diye düşünceler içerisindeyiz.en azından benim yaşadığım taraflarda boşanmaya kimse sıcak bakmıyor.herkesinde bir lafı var."biz az mı şey gördük,biz az mı dayak yedik eşlerimizden? o yüzden sizde susup oturmalısınız eşlerinizin evlerinde"
yine cümlemi klasikleşmiş lafımla bitiriyorum.
Kadın olmak çook zor bu dünyada.

herkesin hayattaki temel amacı mutlu olmak.

bir evlilikte taraflar birbirini mutsuz ediyorsa elbette boşanmalılar.

bir kere evlenildi diye ömür boyu mutsuz olmaya katlanılır mı?

çocuk varsa olaylar daha bir çözülmeye çalışılabilir.

çocuk yoksa uzatmadan çok yıpranmadan bitirmek lazım.

olmuyorsa olmuyordur kimse değişmez zamanla neticede.

ben açıkçası evliliklere boşanılmaz gözüyle bakmıyorum.

zaten mutsuz evliliklerinde temelinde bu düşünce var evlendik boşanmıcaz artık kaybetme korkusu yok ve insanlar birbirini kırmaktan üzmekten çekinmeyip, mutlu etmek için emek vermiyorlar.

Eskiden boşanmak daha zormuş çünkü aileler kızlarına bu düşünceyi aşılayarak büyütüyorlardı, o senin kocandır, ne derse yapacaksın, evinin işini göreceksin, çocuğunu büyüteceksin, eşini kızdırmayacaksın, üzmeyeceksin. Bu düşüncelerle yetiştirilmiş bir kız evladı, misal annem, neden boşanma ihtiyacı hissetsin ki, boşanmayı bırakın, yıllar önce olan olayların bile lafını etmek anca aklına geliyor.

Annem-babam işleri bölüşmüşler, babam evi geçindirmek için para kazanacak, annem de ev işlerini görecek. İkisini de ailesi bu düşüncelerle yetiştirmiş, dolayısıyla evlendikten sonra "niye böyle oldu" dememişler.

Ama biz böyle yetiştirilmedik işte, yani beni ailem böyle yetiştirmedi. Hem senelerce eğitim gördük. O kadar okul okuduk, bir çoğumuz çalışıp para kazanıyoruz, e ben eşime hizmet etmek için mi çalışıyorum. Ben para kazanıyorsam yani babamın görevini yerine getiriyorsam, o da annemin görevini yerine getirecek benimle beraber.

İş bölümü değişti yani, benim düşünceme göre eşim de bu duruma ayak uyduracak, uydurmazsa ayrılacağız. Ve bunun gibi birçok örneğe uygulayabiliriz bu durumu.

Zaman değişti, aile yapıları değişti, aile içinde kadının rolü değişti en önemlisi de..

Kizlar iyi geceler, ben henuz 5 bucuk aylik evliyim gorucu usulu evlendik ayni memleketliyiz amaben istanbulda esim ise kasabada buyumus,,lise mezunuyum o ise lise terk ama iste aile yapilari uyuyor diye tanistik soz nisan zamaninda yanyana olduk onu disinda telefonda tanidik birbirimizi..cunku esim diyarbakirda bi ilcede asker yani rutbeli gorevi bu uzma cavus.bizim hic cicim ayimiz olmadi tabiki nisanlilikta iyiydik beni hos tutardi ama bitti simdi bambaska bi insan.. sorunlar olurdu hatalarini gorup ozur dilerdi uzatmazdi kuslukleri bende hatam oldugunda geri adim atardim..ask ta gurr olmaz derdim icimden.. velhasil biz memlektimizde dugun yapti agustosta evlendim istanbulda yetisip herseyimi bjrakip geldim buralara geldigm yer gelismemis bi ilce hicbisey yok o hayati birakip sakin bi hayat sectim niye sectim cjnku evlenmeden aciktim yank saci acikti evlenip namusumla annemin evinden cikip kapanmak istiyordum calistigim icinde olmuyordu,cogu yer sac acimistiyo biliyosunuz,,sevdim kafamda uydu evlendim ama esim icin ben sadece afedersiniz ama ozel hayat icin iyi oluyorjm.yani bi o isine yariyorum..surekli lan diyo kes sesini diyo ve en kotusu siddet dovdu beni kafasiyla kafama vurdu kafami sisirdi bogazimi sıkti omzumu morarrtti.. anneme kalp hastasi soylemem saniyordu amabu hfta beni ziyarete gekdi annemgil anlattimbende zaten kasim ayinda esim goreve gitmisti bende ailemin yanina gittim istanbula ordada sorun yasadik yani telefondan bi huzur vermedj burnumdan getirdi.simdide annemgil geldi o yinee goreve gitti telefonda surekli kavga ediyor kavga cikariyor mesela telefonda bi sozu anlamiyorjm bagiriyo git annele mutlu ol ben seni mutlu edemem diyo iyi olalim biz karikocayiz dedikce kotu oluyo butun gun surat asar telefonda azarlar,,kaba bi insan en basta yazdim lise mezunuyum o ise kasabada buyumus hatta koyde liseden terk kultur farki cok ama ben bunlari nisanli donemde gormedim sozde nisanda gorustum zaten diger turlu hep telefonda gorustum ama iste simdi bitsin istiyorum..aklima a geleni yazdim kizlar anneme anlattim bi daha dovmesinde hicbisey soylemeden o isteyken terkediyosun geliyosun bjze dedi... bosanmak istiyorum haksizmiyim neolur akil verin,,,

Siddet, aldatma vs. gibi bir kadinin, bir insanin asla kabul edemeyecegi durumlari cikardigimizda, ayni seyi ben de sorgularim...
Sanirim sebebi su...
Eskilerin soz hakki yokmus, evlen evlenirlermis, otur, sus vs...
Bosanma desen hak getire, kan tukurup kizilcik serbeti demisler...
Fakat bu zamanda ki kadinlar daha rahat, iyi hos guzel de sorun nerede basliyor o zaman?
Nerede biliyor musunuz?
Hala eskiler gibi adam gibi flort etmeden hemen iliski ciddiye binsin adim cikmasin diyerek evleniliyor...
Iliski ciddiye binince o yuzukler takilinca baslaniyor flort etmeye, karsisindakini tanimaya...
Olmayinca eskisi gibi degil, basliyor bosanmadan konusmaya...
Sozun ozu baslangic noktasi ayni bitis farkli...
Bu arada hayati hic zoru gormemis, ay beyim bana yan bakti, kaynim sist dedi diye bosanan varsa da evlerden irak...
Evlilik oyle kolay nane degil, bunun ayni evde yasamasi var, annesi, ailesi var, beklentisi, borcu harci, isi gucu, kavgasi siniri var...
Iyice tanimadan emin olmadan girmemek lazim bu islere, yok gectiyse artik biraz sansi zorlamak lazim...

Kizlar iyi geceler, ben henuz 5 bucuk aylik evliyim gorucu usulu evlendik ayni memleketliyiz amaben istanbulda esim ise kasabada buyumus,,lise mezunuyum o ise lise terk ama iste aile yapilari uyuyor diye tanistik soz nisan zamaninda yanyana olduk onu disinda telefonda tanidik birbirimizi..cunku esim diyarbakirda bi ilcede asker yani rutbeli gorevi bu uzma cavus.bizim hic cicim ayimiz olmadi tabiki nisanlilikta iyiydik beni hos tutardi ama bitti simdi bambaska bi insan.. sorunlar olurdu hatalarini gorup ozur dilerdi uzatmazdi kuslukleri bende hatam oldugunda geri adim atardim..ask ta gurr olmaz derdim icimden.. velhasil biz memlektimizde dugun yapti agustosta evlendim istanbulda yetisip herseyimi bjrakip geldim buralara geldigm yer gelismemis bi ilce hicbisey yok o hayati birakip sakin bi hayat sectim niye sectim cjnku evlenmeden aciktim yank saci acikti evlenip namusumla annemin evinden cikip kapanmak istiyordum calistigim icinde olmuyordu,cogu yer sac acimistiyo biliyosunuz,,sevdim kafamda uydu evlendim ama esim icin ben sadece afedersiniz ama ozel hayat icin iyi oluyorjm.yani bi o isine yariyorum..surekli lan diyo kes sesini diyo ve en kotusu siddet dovdu beni kafasiyla kafama vurdu kafami sisirdi bogazimi sıkti omzumu morarrtti.. anneme kalp hastasi soylemem saniyordu amabu hfta beni ziyarete gekdi annemgil anlattimbende zaten kasim ayinda esim goreve gitmisti bende ailemin yanina gittim istanbula ordada sorun yasadik yani telefondan bi huzur vermedj burnumdan getirdi.simdide annemgil geldi o yinee goreve gitti telefonda surekli kavga ediyor kavga cikariyor mesela telefonda bi sozu anlamiyorjm bagiriyo git annele mutlu ol ben seni mutlu edemem diyo iyi olalim biz karikocayiz dedikce kotu oluyo butun gun surat asar telefonda azarlar,,kaba bi insan en basta yazdim lise mezunuyum o ise kasabada buyumus hatta koyde liseden terk kultur farki cok ama ben bunlari nisanli donemde gormedim sozde nisanda gorustum zaten diger turlu hep telefonda gorustum ama iste simdi bitsin istiyorum..aklima a geleni yazdim kizlar anneme anlattim bi daha dovmesinde hicbisey soylemeden o isteyken terkediyosun geliyosun bjze dedi... bosanmak istiyorum haksizmiyim neolur akil verin,,,

Toplumun refah seviyesinin artışı, kadınların kendi geçimlerini idame ettirebilmesi, eşe muhtaç olmama, ataerkil zihniyetin azalması vb. nedenler bundan 50 yıl önce olsaydı eminim ki ninelerimizden de kocasından çeşitli nedenlerle ayrılan çok olurdu.

Belki bundan 50 sene sonra boşanmalar daha da artacak, ama iyi ama kötü herkes evlilikte sorumluluğunu yerine getirecek, erkek istediğim hakareti ederim yine de karım beni bırakmaya cesaret edemez diye düşünmeyecek. Ama illa ki dayak yiyip, aldatılıp boşanmayan da olacaktır çeşit çeşit insan var dünyada.

Eşin yabancı mı özel olmazsa tabi merak ettim.

banamj sordunuz?

Anlaşmazlıklarınızı bilemiyorum ama her tartışmada sık sık boşanmayı düşünmek hele hele dile getirmek hiç doğru değil. Her tartışma "tamam anlaşamıyoruz boşanalım o zaman" la biter ama sonunda hep barışılırsa; bir müddet sonra evliliğe olan saygı ortadan kalkar.

Geçmişle bugünü kıyaslamaya gelince... Kesinlikle tarafların evliliğe bakış açısının değişmesine bağlıyorum ben bunu. Bugün hem boşanmak için daha çok sebep var, hem de birarada kalmaya devam etmek içn daha az neden var. Kültür seviyesi, maddi imkanlar arttıkça, ben bu adamı/kadını neden çekeyim ki düşüncesi artıyor. Gerçekten de bu devirde kimsenin kimseyi çekecek hali, gücü de kalmadı, hayat çok zor. Çalışmak, geçinmek, bir yerden bir yere ulaşmak bile insanın tüm enerjisini alıyor. Biriyle evlenmeden hatta ilişkinin adını bile koymadan beraberlik yaşamak hem kadın hem de erkek için daha kolay kabul edilir oldu artık. Yani evlenmek zorlaştı, boşanmak kolaylaştı.

Ama unutmayın ki, bekarken aynı evde yaşadığınız anne babanız ya da kardeşinizle bile defalarca gırtlak gırtlağa gelebiliyorsunuz. Eş ile çok daha hassas durumlar sözkonusu, ortak karar verilecek, hareket edilecek pek çok konu sözkonusu.... Anneye 1 hafta darılıp odanızdan çıkmasanız farklı, eşinize yarım saat surat assanız farklı....

Dengeleri çok iyi korumak gerek. Bence herkes evlenirken olmazsa olmazlarını bilmeli, ve bu konular onun için dokunulmaz olmalı. (yalan, aldatma,şiddet vb gibi. ) Bunlar dışında da boşanma konusu her tartışmada gündeme gelmeden, eşlerin huyuna suyuna göre zaman içinde çözümlenmeli... Zor evlenmeli, ama dokunulmazlara dokunulmadığı sürece de zor boşanılmalı.

evet şu anda o kadar çok boşanıyorum konusu varkiama sizce kaçı boşanacak,bence 1 -2 tanesi belki.daha önce kaç tane boşanıyorum konuları açıldı,dayak aldatma yüzünden,çalıştıkları halde son anda vazgeçtiler,sonra da gelip burada yorum yapanları suçladılar.aslında konu açarak kendilerine iyilik yapıyorlar,yuvalarını kurtarıyorlar

zaten şu anda yapılan evliliklerin bazıları daha baştan olmazsa boşanırımla başlıyor ve en ufak tartışmada da boşanma lafı ediliyor.yani çok temeli sağlam evlilikler yapılmıyor maalesef

bence yeni bir konu aç bayanyardim daha çok yardım alırsın ve daha çok insan görür böyle mesajlar arasında kaynar gider..

kendi evliliğim için konuşacak olursam eğer bundan sonra ekstrem bi durum olmazsa -aldatma,dayak vs- boşanacak bir çift değiliz gibi geliyor. muhteşem bir evliliğimiz olduğunu sanmıyorum ama birbirimize benziyoruz, hayata bakış açımız eğlence anlayışımız hep benzer, ne bileyim ters düştüğümüz konu çok az. böyle olunca da iki tarafın beklentileri birbirini karşılamış oluyor sorunlar da minumuma indirgeniyor.

ne yaptın da böyle bir eş buldun derseniz; evlenmeden önce 5 yıla yakın flört dönemimiz oldu bu da karşımdaki insanı yeterince tanımamı sağladı. erken yaşta evlenmedim 29dum evlendiğimde bu da duygusal ve zihinsel olgunluk için faydalı oldu. ne kadar önemli değil dense de bence çok önemli benzer sosyo-kültürel ve sosyo-ekonomik çevredendi eşim haliyle geçmiş yaşamlarımız arasında uçurum yok.

yani sonumuz ne olur tabi bilemem belki bizim evliliği de bir boşanma bekliyordur ama ben elimden geldiğince doğru bir eş seçimi yaptığıma inanıyorum. mantık evliliği mi derseniz hayır eşimi hala çok beğenirim çok yakışıklı bulurum her gördüğümde sarılasım gelir ama evet mantıksız bir evlilik de yapmadım, galiba yapamazdım da...

ayrıca ben de boşanmaya dünyanın sonu gibi bakmayanlardanım, ezildiğim hor görüldüğüm yok sayıldığım bir evliliğin içinde bulunmaktansa boşanır kurtulurum. ekonomik özgürlük ve ailemin her ne olursa olsun yanımda olacağını bilmem bana bu güveni veriyor tabii ki. yoksa insanlar nelere katlanıyor da gidecek yeri olmadığından boşanamıyorlar o da ayrı bir mevzu.

çok uzun yazdım ama evlenmeden önce bir erkek 5 kere düşünüyorsa bi bayan 50 kere düşünüp ölçüp tartmalı bence zira erkekler yollarına çok daha kolay devam ederlerken kadınları maddi manevi bir çok zorluk bekliyor hatta belki eli silahlı psikopat bir eski eş malum burası türkiye...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…