Bende öyle yaptım ilk zamanlar istemiyor diye uğraşmadım. Ama bugün kararlıyım :) alıştırıcam. Kundakladım elimle tutuyorum atamıyor. Emmeye başladı biraz :))Ya anlıyorum seni cok iyi.
Birde 2 ayım kaldı yine o döneme gireceğim ama kararlıyım alıstırmayacağım diyorum.
Bende yılmıştım.
Artık ne uykudan ne yemekten birşey anlamadan geçiyordu günler.
Kıyamıyoruz ama oyuncak ediyorlar bizi ellerinde.
Bende emzik aldım,alıştıracağım kısmetse kızım tükürüp fırlattı ısrar etmedim pek.
Annesinden ayrı kaldığı için o saatlerce emmesi.Bende ilk 3 gün hariç 6 aylık olana kadar sadece anne sütü verdim ama 7 saat beni sömürünce doymuyor galiba diye bir kutu mama aldık, ondan da sadece 10 cc içti.
Emzik meme reddi yapıyorBende öyle yaptım ilk zamanlar istemiyor diye uğraşmadım. Ama bugün kararlıyım :) alıştırıcam. Kundakladım elimle tutuyorum atamıyor. Emmeye başladı biraz :))
Şöyle ki: Bebeğinizi kucağa alıştırmayın, emzirin kenara koyun, ağlar ağlar susar; kendi kendine uyumayı öğretin ona, birkaç gün direnir, ağlar, sonra alışır vb. Bunlar bence kalpsizlik ve çoğunlukla da Alman ekolünden gelen pedagogların yöntemleridir. Aynen Süper Dadı’da olduğu gibi yani.Kalpsiz pedagog dediğiniz nedir bilmiyorum hiç?
Ben çalışmıyordum ki. Normal de 2-3 saatte bir emiyordu. Emdikten sonra koyardım ana kucağına etrafa bakar, oyuncaklarıyla oynardı. O gün ilk defa bu şekilde davrandı. Ertesi gün yeni bir hareket öğrenmişti. Büyüme atağı 1 gün ila 1 hafta arasında sürüyormuş akabinde bebekte fiziksel veya ruhsal bir değişim oluyormus.Annesinden ayrı kaldığı için o saatlerce emmesi.
Emilen memede süt bitmez
Mamayı alınca ağır gelip uyumuştur hemen yazık kıyamam
Bi çıldıracak olan da benim sinirlerim harap oldu kaç aydır. Kaç saattir uyucak ama uyumuyo direniyo. Oyuncak ver durmuyo, müzik aç durmuyo, çizgi film aç durmuyo, ana kucağına koy oyalamaya çalış durmuyo, gezdir durmuyo, balkona çıkar durmuyo durmuyo da durmuyo. Bu saat olmuş kahvaltı yapmadım, yemek yapmam lazım her şey ortalıkta yapamadım, çamaşır serilcek makineden çıkaramadım bile kokcak artık offf. Düzelmesini beklemeyin hiç çünkü düzelmiyo nasılsa öyle gidiyo hatta daha da beter oluyo. Bende çok beklemiştim 40ı çıksın düzelir, 3 ay olsun düzelir, 6 ay olsun düzelir dediler dediler hiçbi şey yok daha da beter oluyo gitgide. Bir daha çocuk yapmak mı tövbe yarabbim tövbeeeeeeeee..ya ben artık ne yapacağımı şaşırdım
Bu bebek niye böyle hiç anlamıyorum. Pusete koyuyorum 10 dk duruyosa ağlamaya başlıyo.
Kucağa alıyorum susuyo.
Bu saatte yarım yamalak kahvaltı yaptım. Tam 1 saat uyutmaya çalıştım 5 dk sonra uyandı. Yanıma aldım pusetin içinde biraz durdu mızmızlanmaya başladı. Artık dden sinirlerim bozulmaya başladı ağliycam resmen. Uykusuzluktan gözleri kapanıyo ama yok uyumuyo
Dün gece 23 den beri 4 kez emzirdim uyuyana kadar. 1 bucukta uyudu.
Artık istemsizce gerilmeye başladım. Emziğe alıştırmak istemiyordum bugün bütün gün uğraşıcam alışması için çünkü mızmızlanması bitmiyor.
Böyle değildi gayet sakin uslu bir bebekti niye bu şekilde oluyor anlam veremiyorum.
Bana yapışık resmem memeden ayrılmıyo saat başı emiyo. Bitek kanguruda uzun süre duruyor.
Emzirirken bile ayakta emziriyorum.
Ya anlıyorum seni cok iyi.
Birde 2 ayım kaldı yine o döneme gireceğim ama kararlıyım alıstırmayacağım diyorum.
Bende yılmıştım.
Artık ne uykudan ne yemekten birşey anlamadan geçiyordu günler.
Kıyamıyoruz ama oyuncak ediyorlar bizi ellerinde.
Bende emzik aldım,alıştıracağım kısmetse kızım tükürüp fırlattı ısrar etmedim pek.
ahahhahahaha bildiğin aynı düşünceseyim ya :)) çocuk istemiyorum ilk ve son yani.Bi çıldıracak olan da benim sinirlerim harap oldu kaç aydır. Kaç saattir uyucak ama uyumuyo direniyo. Oyuncak ver durmuyo, müzik aç durmuyo, çizgi film aç durmuyo, ana kucağına koy oyalamaya çalış durmuyo, gezdir durmuyo, balkona çıkar durmuyo durmuyo da durmuyo. Bu saat olmuş kahvaltı yapmadım, yemek yapmam lazım her şey ortalıkta yapamadım, çamaşır serilcek makineden çıkaramadım bile kokcak artık offf. Düzelmesini beklemeyin hiç çünkü düzelmiyo nasılsa öyle gidiyo hatta daha da beter oluyo. Bende çok beklemiştim 40ı çıksın düzelir, 3 ay olsun düzelir, 6 ay olsun düzelir dediler dediler hiçbi şey yok daha da beter oluyo gitgide. Bir daha çocuk yapmak mı tövbe yarabbim tövbeeeeeeeee..
Neden güvensiz hissetsin ki hep yanındaykm hep sakin yaklaşıyorum. Genelde mutlu sakin bir bebekti. Anneme gittim geldim huy değiştirdi.Bebek kendini güvensiz hissediyor bu yüzden sizi istiyor. Yavaş yavaş alıştırın. Onunla konuşun. Mesela koltuğa bırakınca biraz oynayın ve şimdi gelicem diyin ce e falan yapıp yapıp gidin gelin böyle alışır.
Evet o seslerle çok oyaladım ama artık onları duymuyor bile :)Jameya mumkun oldugunca kucagina alma aglasin ağlamaktan birsey olmaz kontrol altinda tut tabiki birde elektrik supurgesi sac kurutma makinesi sesini dene çünkü o sesler anne karnindaki sesler
Cunku her agladiginda kucagina almissin annesiEvet o seslerle çok oyaladım ama artık onları duymuyor bile :)
Çok zor ya allah sabır versin de bende sabır kalmadı artık çok yıprandım. Bir daha da aman aman ben ağzımın payını aldım genç yaşımda.ahahhahahaha bildiğin aynı düşünceseyim ya :)) çocuk istemiyorum ilk ve son yani.
Evet durmuyorda durmuyor :)))
Atak dönemindeya ben artık ne yapacağımı şaşırdım
Bu bebek niye böyle hiç anlamıyorum. Pusete koyuyorum 10 dk duruyosa ağlamaya başlıyo.
Kucağa alıyorum susuyo.
Bu saatte yarım yamalak kahvaltı yaptım. Tam 1 saat uyutmaya çalıştım 5 dk sonra uyandı. Yanıma aldım pusetin içinde biraz durdu mızmızlanmaya başladı. Artık dden sinirlerim bozulmaya başladı ağliycam resmen. Uykusuzluktan gözleri kapanıyo ama yok uyumuyo
Dün gece 23 den beri 4 kez emzirdim uyuyana kadar. 1 bucukta uyudu.
Artık istemsizce gerilmeye başladım. Emziğe alıştırmak istemiyordum bugün bütün gün uğraşıcam alışması için çünkü mızmızlanması bitmiyor.
Böyle değildi gayet sakin uslu bir bebekti niye bu şekilde oluyor anlam veremiyorum.
Bana yapışık resmem memeden ayrılmıyo saat başı emiyo. Bitek kanguruda uzun süre duruyor.
Emzirirken bile ayakta emziriyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?