Neden bu yaşa kadar evlenmedin?

Noraa89

Guru
Kayıtlı Üye
1 Mart 2012
2.854
1.309
373
36
Merhaba hanımlar, 30 yaşındayım, bekarım ve şimdiye kadar aile, toplum baskısı vb. sebeplerden de olsa evlenmemiş olmayı hiç sorun etmedim. Fakat görüştüğüm biri bana "neden bu yaşa kadar evlenmedin" gibi bir soru sorunca irite oluyorum. Neden evlenmemiş olabilirim? Karşıma düzgün, istediğim gibi biri çıkmadı ki evlenmedim? Bende mi sorun var, ben mi alınganlık yapıyorum bilmiyorum gerçekten böyle bir soru sorulması normal mi? Bir de böyle bir soru sorulunca sanki karşıdaki insanın aslında şunu düşündüğünü düşünüyorum: Herhalde sorunu var, bir şey var ki evlenmedi?

Bir de benim kız kardeşim benden önce evlendi, bunu da kim olursa olsun hiç çekinmeden söylüyorum. Benden küçük kız kardeşim evli diye. Ama nedense bu soru sorulduğunda baştan o kişiye karşı bir ön yargı oluşuyor bende. Mesela aynı yaşta biriyle tanıştım. (hoşlandığım biri)Bana bu soruyu yöneltti, cümleye yanlış anlama ama ile başlıyor ama ben yanlış anladım bile ne yazık ki. Kendisi de evlenmemiş ama bana böyle bir soru soruyor. Özellikle yakın çevremde kız kardeşimin benden önce evlendiğini söyleyince şaka yaptığını düşünüp " ehehe sen evde mi kaldın yani" gibi bir cümle ile karşılık vermeleri sinirimi bozuyor. Acaba fazla mı artniyetliyim bilmiyorum ya da fazla mı alınganım?

Ne değişik insanlar var sizede kardesim.
Canı öyle istemiş, evlenmemiş. . Sen hiç kuruntu da yapma canını da sıkma.
Ne var belki kendini 30 yaşından sonra daha hazır hissedeceksin.. üstelik ne şahıslar var 40 dan sonra evlenen. Kafaya takılacak bişey değil. . Sırf evde kalacağım diye yanlış kişiyle evlenip sürünseniz daha mı iyi ?

30 yaş “bu yaşa kadar” gibi bir cümleye konu olacak bir yaş değil bence. “Bir yere yetişmeye çalışmıyorum, sırf evlenmek için evlenecek kadar da şuursuz değilim, kısmetimde yokmuş evlenmedim!” deyiverin. İnsanlar haddi olmayan konularda akıl vermeye, fikir yürütmeye, şaka yollu laf sokmaya bayılır. Bozmadan sonunu getiremezsiniz.

Dünyaya gelen her insan 30 yaşından önce evlenmek zorunda mı?
Ya varya bizim ülke sırf kasıntı, kasvet ,boşboğaz insanlarla dolu.
Ben hiçbir avrupa ülkesinde insanların bu tarz sorulara maruz kaldığını zannetmiyorum. Sonra Türkiye Cumhuriyeti niye gelişmiyor. Ülke değil zihniyet gelişmiyor.
Deseydin ya ona Sen niye evlenmedin ulan sığır diye..

bu cümleyi kuran kişi zaten senin yaşlı(!), evlenmek için geç kalmış olduğunu düşünüyo demektir. Koşarak uzaklaş bu tiplerden. 30 yaşındasın hayatının baharındasın salak insanların salak düşünceleriyle canını sıkıp kafanı bulandırma

Genelde hep kendimden büyük kişilerle arkadaşlık yaptım, hiç kimseye böyle bir soru yöneltmedim ama karşımdaki kişi düşüncesizce bu soruyu sorunca ben de ona aynı soruyu yönelttim:)

Kaç yaşında olursanız olun ,bu soru sorulmaz ,
Bunu soranın kafasında farklı şeyler vardır ,öncekilerin neyini beğenmedin demek istiyordur ,
Benim ,boşanmamak için evlenmedim öncekilerle istikamet belliydi baştan demişliğim var .

Bu kişiyle dün itibari ile konuşmayı kestim, nedense bana da ona göre yaşlı olduğumu düşündü gibi geldi :) sorun etmiyorum kesinlikle evlenmemiş olmayı da, yaşımı da. Bunları kafaya takarak ömrümü çürütemem ama ben, benden hoşlanan birine bile hayır derken onu üzerim diye kaç gün düşünürken insanların böyle düşüncesizce soruları beni soğutuyor?

Yaşıt sayılırız, bir sürü insanla tanışıyorum, randevuya da çıkıyorum. Bir kişi bile böyle bir soru sormadı.

Karşınıza çıkanların saçmalığı, boşverin.

Hayır bu soruyu daha farklı bir şekilde sorsa anlarım yine de sanki bir sorunum varmış gibi "yanlış anlama ama" ile başlayıp sonunda sorunum varmış da onu öğrenmeye çalışıyormuş gibi sorması o kişiye karşı baştan olumsuz düşünmemi sağladı. Bu arada sözünü ettiğim kişi eğitimli biri.

Yaşında zaten bi sorun yok hele evlenmemiş olmanda kesinlikle bi sorun yok sorun zaten karşındaki insanın zihniyetinde :) emin ol evlenip boşanmış olsan bu defa da niye boşandın yoksa sende mi sorun var gözüyle bakacak, o bağlamda sorular soracakt,ı çünkü zihniyet, kapasite bu kadar

Evlenme yaşı mantığını aşmak lazım aslında. Sorun oradan kaynaklı. Ki onu da geçtim herkes evlenmek zorunda değil. Sizin için adayları elemede iyi bir kriter olmuş bu cümle. Bence alınmaya devam edin. :)

Yaşınız gayet normal. Çevreniz anormal. Ben geç evlendim çünkü sadece kalbim ilk defa eşimde başka attı. İyi ki de daha önce evlenmemişim. Şayet başkasıyla evlensem kesin boşanırdım. Bana da yüzlerce soru gelirdi. Cevaplarını verirdim ama ardından çok öfke duyardım. Sizi çok iyi anlıyorum ama evlenince de sorular bitmiyor. Bebek ne zaman sorusu emin olun, evlilik konusuna göre çok daha fazla can sıkıcı. Üstelik 1 tane Doğum yapınca da 2. İçin aynı baskılar. bu gereksiz insanların soruları ancak 2.çocuktan sonra bitti. Hepsi dağıldılar. Kalanları da ben sildim zaten kimseyle görüşmüyorum.

cunku bir seyi yapmamak icin degil yapmak icin sebebe ihtiyac vardir,

de bakalim sen bu soruyu ne amacla sordun ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…