- 30 Ekim 2018
- 16.162
- 36.780
- 528
Bu soruda bir anormallik yok ki ? Evlenmek istememenin dünya kadar sebebi olabilir.Bu kişiyle dün itibari ile konuşmayı kestim, nedense bana da ona göre yaşlı olduğumu düşündü gibi geldi :) sorun etmiyorum kesinlikle evlenmemiş olmayı da, yaşımı da. Bunları kafaya takarak ömrümü çürütemem ama ben, benden hoşlanan birine bile hayır derken onu üzerim diye kaç gün düşünürken insanların böyle düşüncesizce soruları beni soğutuyor?
Yaşınız gayet normal. Çevreniz anormal. Ben geç evlendim çünkü sadece kalbim ilk defa eşimde başka attı. İyi ki de daha önce evlenmemişim. Şayet başkasıyla evlensem kesin boşanırdım. Bana da yüzlerce soru gelirdi. Cevaplarını verirdim ama ardından çok öfke duyardım. Sizi çok iyi anlıyorum ama evlenince de sorular bitmiyor. Bebek ne zaman sorusu emin olun, evlilik konusuna göre çok daha fazla can sıkıcı. Üstelik 1 tane Doğum yapınca da 2. İçin aynı baskılar. bu gereksiz insanların soruları ancak 2.çocuktan sonra bitti. Hepsi dağıldılar. Kalanları da ben sildim zaten kimseyle görüşmüyorum.
Kadına hala bekar diyerek sizde küçümsemişsinizYoo gayette haklısın soğumakta. Yaşında da birsey yok..
Benim bir arkadasim var 87 doğumlu. 2014 senesinde kac oluyor 27 degilmi yaşını küçültüyordu soranlara karşı. Oyle diyorlardi yani ortak arkadaşımız bu da normal degil bence.
Laf esnasinda da yasimda birsey yok falan diyordu
Kardesleri falan hep evlendi kendisi suanda bekar hala,, ama o kompleksliydi bence.
Boyle geleneksel kafali erkeklerden insanlardan uzak durmak lazım
Kızkardeşinden once sen evlenceksin diye bir kanun mu varmis bu millet gercekten kafayı yemiş ya.
30 yasina kadar neden evlenmedigini sormalari da abes
Sanane yani . Bizim toplum evliligi bir sınıf atlama olarak görüyor zannedersem..boyle zanneden biri daha vardi sonu hicte iyi olmadi
Evlenmek icin evlenilmez.
Evlenmiş olmanı mi tercih edermiş acaba ? Sonuçta seninle bir niyeti olan insan geçmişte evlenmemiş olmandan hicap duymazBu kişiyle dün itibari ile konuşmayı kestim, nedense bana da ona göre yaşlı olduğumu düşündü gibi geldi :) sorun etmiyorum kesinlikle evlenmemiş olmayı da, yaşımı da. Bunları kafaya takarak ömrümü çürütemem ama ben, benden hoşlanan birine bile hayır derken onu üzerim diye kaç gün düşünürken insanların böyle düşüncesizce soruları beni soğutuyor?
Hayir ya küçümsemedim ne munasebet daha yaşı ne kii 32 ama o kompleksliydi isteKadına hala bekar diyerek sizde küçümsemişsiniz
Merhaba hanımlar, 30 yaşındayım, bekarım ve şimdiye kadar aile, toplum baskısı vb. sebeplerden de olsa evlenmemiş olmayı hiç sorun etmedim. Fakat görüştüğüm biri bana "neden bu yaşa kadar evlenmedin" gibi bir soru sorunca irite oluyorum. Neden evlenmemiş olabilirim? Karşıma düzgün, istediğim gibi biri çıkmadı ki evlenmedim? Bende mi sorun var, ben mi alınganlık yapıyorum bilmiyorum gerçekten böyle bir soru sorulması normal mi? Bir de böyle bir soru sorulunca sanki karşıdaki insanın aslında şunu düşündüğünü düşünüyorum: Herhalde sorunu var, bir şey var ki evlenmedi?
Bir de benim kız kardeşim benden önce evlendi, bunu da kim olursa olsun hiç çekinmeden söylüyorum. Benden küçük kız kardeşim evli diye. Ama nedense bu soru sorulduğunda baştan o kişiye karşı bir ön yargı oluşuyor bende. Mesela aynı yaşta biriyle tanıştım. (hoşlandığım biri)Bana bu soruyu yöneltti, cümleye yanlış anlama ama ile başlıyor ama ben yanlış anladım bile ne yazık ki. Kendisi de evlenmemiş ama bana böyle bir soru soruyor. Özellikle yakın çevremde kız kardeşimin benden önce evlendiğini söyleyince şaka yaptığını düşünüp " ehehe sen evde mi kaldın yani" gibi bir cümle ile karşılık vermeleri sinirimi bozuyor. Acaba fazla mı artniyetliyim bilmiyorum ya da fazla mı alınganım?
Sorun yok niye evlenmedin diye sorana sen niye evlenmediysen bende ondan evlenmedim de gül gec arkasindsn kendini mudafa etmek zorunda degilsin asla. Bende 32 yasindayim bende hic evlenmedim eksigim var mi yok guzelmiyim evet:) ama olmayina olmuyor bazen bir deyim var ya tren kactimi zor.. ben erken yasta evlilige cok yaklastim ama kendimi hazir hissetmedim ve de dogru insan oldugundan emin olamadigim icin istemedim olsaydi belkide bosanmistim simdi bende istiyorum benden cokta ailem istiyor ama kismet mi diyeyim nasibim mi acilmamis ne diyeyim bilemedim. Allahtan hayirlisini dileyelim olursa olur olmazsada napalim yaniMerhaba hanımlar, 30 yaşındayım, bekarım ve şimdiye kadar aile, toplum baskısı vb. sebeplerden de olsa evlenmemiş olmayı hiç sorun etmedim. Fakat görüştüğüm biri bana "neden bu yaşa kadar evlenmedin" gibi bir soru sorunca irite oluyorum. Neden evlenmemiş olabilirim? Karşıma düzgün, istediğim gibi biri çıkmadı ki evlenmedim? Bende mi sorun var, ben mi alınganlık yapıyorum bilmiyorum gerçekten böyle bir soru sorulması normal mi? Bir de böyle bir soru sorulunca sanki karşıdaki insanın aslında şunu düşündüğünü düşünüyorum: Herhalde sorunu var, bir şey var ki evlenmedi?
Bir de benim kız kardeşim benden önce evlendi, bunu da kim olursa olsun hiç çekinmeden söylüyorum. Benden küçük kız kardeşim evli diye. Ama nedense bu soru sorulduğunda baştan o kişiye karşı bir ön yargı oluşuyor bende. Mesela aynı yaşta biriyle tanıştım. (hoşlandığım biri)Bana bu soruyu yöneltti, cümleye yanlış anlama ama ile başlıyor ama ben yanlış anladım bile ne yazık ki. Kendisi de evlenmemiş ama bana böyle bir soru soruyor. Özellikle yakın çevremde kız kardeşimin benden önce evlendiğini söyleyince şaka yaptığını düşünüp " ehehe sen evde mi kaldın yani" gibi bir cümle ile karşılık vermeleri sinirimi bozuyor. Acaba fazla mı artniyetliyim bilmiyorum ya da fazla mı alınganım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?