Merhaba hanımlar, 30 yaşındayım, bekarım ve şimdiye kadar aile, toplum baskısı vb. sebeplerden de olsa evlenmemiş olmayı hiç sorun etmedim. Fakat görüştüğüm biri bana "neden bu yaşa kadar evlenmedin" gibi bir soru sorunca irite oluyorum. Neden evlenmemiş olabilirim? Karşıma düzgün, istediğim gibi biri çıkmadı ki evlenmedim? Bende mi sorun var, ben mi alınganlık yapıyorum bilmiyorum gerçekten böyle bir soru sorulması normal mi? Bir de böyle bir soru sorulunca sanki karşıdaki insanın aslında şunu düşündüğünü düşünüyorum: Herhalde sorunu var, bir şey var ki evlenmedi?
Bir de benim kız kardeşim benden önce evlendi, bunu da kim olursa olsun hiç çekinmeden söylüyorum. Benden küçük kız kardeşim evli diye. Ama nedense bu soru sorulduğunda baştan o kişiye karşı bir ön yargı oluşuyor bende. Mesela aynı yaşta biriyle tanıştım. (hoşlandığım biri)Bana bu soruyu yöneltti, cümleye yanlış anlama ama ile başlıyor ama ben yanlış anladım bile ne yazık ki. Kendisi de evlenmemiş ama bana böyle bir soru soruyor. Özellikle yakın çevremde kız kardeşimin benden önce evlendiğini söyleyince şaka yaptığını düşünüp " ehehe sen evde mi kaldın yani" gibi bir cümle ile karşılık vermeleri sinirimi bozuyor. Acaba fazla mı artniyetliyim bilmiyorum ya da fazla mı alınganım?
Yorumunuz çok çarpıcı geldi. Maalesef doğru. Millet yaşı dahi kullanıyor koz olarak ..."neden bu yaşa kadar evlenmedin" sorusunu sorabilmeleri icin yasinizi biliyor olmalari lazim. Yasinizi kesinlikle kimseyle paylasmayin (sorarlarsa ahah kadinlarin yasini sorulmaz bizim oralarda deyip gecistirin). Eger bir dokuman veya mecburiyet vasitasiyla yasinizi ogrenip de "cok yasliymissin ya, bu yasa kadar neden evlenmedin" benzeri cumleler kurarsa biri cevap vermeyin, duymuyormus gibi davranin. Konusmaya devam edecektir, sessiz kalmayi tercih edin. Bir sure sonra mal gibi kalacagi icin cevabini da cok guzel almis olur (Ben bunu denedim ve sonuclarini gordum). Ben zamaninda en yakin arkadasima bile yasimi soylememistim. Isterse cok kolay ogrenebilirdi, ama ben ona bu bilgiyi veren kisi olmak istemedim. Cunku ben soyledigim zaman, bana sacma sapan sorular sorma hakkini kendinde bulacakti. Bunlar, insanlarin eksikliklerinin ustune gidip kendilerini daha iyi hissetmeye calisan insanlar. Bunlar, kotu insanlar. Onlara hic bir sey borclu degilsin. Hic bir cevap borclu degilsin. Once kendine sor, sen boyle bir soruyu arkadasina veya tanidigina sorar miydin? Baska sorular da var. Mesela isi iyi degildir, evi yoktur, okumamistir, erkek arkadasi yoktur, not ortalamasi dusuktur, fakirdir, 70 yasindadir ama hic cocugu yoktur. Bu tur durumlari olan kisilere gidip de "neden" diye sorulmaz. Bunu soran kisilere hic bir aciklama borclu degiliz, cunku onlar kotu insanlar. Onlar eksikliklerimizden zevk alan insanlar.
Merhaba hanımlar, 30 yaşındayım, bekarım ve şimdiye kadar aile, toplum baskısı vb. sebeplerden de olsa evlenmemiş olmayı hiç sorun etmedim. Fakat görüştüğüm biri bana "neden bu yaşa kadar evlenmedin" gibi bir soru sorunca irite oluyorum. Neden evlenmemiş olabilirim? Karşıma düzgün, istediğim gibi biri çıkmadı ki evlenmedim? Bende mi sorun var, ben mi alınganlık yapıyorum bilmiyorum gerçekten böyle bir soru sorulması normal mi? Bir de böyle bir soru sorulunca sanki karşıdaki insanın aslında şunu düşündüğünü düşünüyorum: Herhalde sorunu var, bir şey var ki evlenmedi?
Bir de benim kız kardeşim benden önce evlendi, bunu da kim olursa olsun hiç çekinmeden söylüyorum. Benden küçük kız kardeşim evli diye. Ama nedense bu soru sorulduğunda baştan o kişiye karşı bir ön yargı oluşuyor bende. Mesela aynı yaşta biriyle tanıştım. (hoşlandığım biri)Bana bu soruyu yöneltti, cümleye yanlış anlama ama ile başlıyor ama ben yanlış anladım bile ne yazık ki. Kendisi de evlenmemiş ama bana böyle bir soru soruyor. Özellikle yakın çevremde kız kardeşimin benden önce evlendiğini söyleyince şaka yaptığını düşünüp " ehehe sen evde mi kaldın yani" gibi bir cümle ile karşılık vermeleri sinirimi bozuyor. Acaba fazla mı artniyetliyim bilmiyorum ya da fazla mı alınganım?
☆☆☆☆+1Senin gibi tipler çıktığı için evlenmiyorum diyecektiniz.
Gerçekten cehalet içinde bir toplumuz.
Evlilik hayatta ki en önemli şey sanki..
Yaşınız daha 30 ya hu , neyin kafası?
Ben anlamıyorum evde kalmamak için kaç yaşında evlenmemiz gerekiyor bu insanlara göre. Ben daha hayatın ne demek olduğunu yeni yeni anlamaya başladım. Evliliğe de hazır hissedemiyorum bir türlü. Bu insanların ne özelliği var da 23-25 yaşında hemen olgunlaşıyorlar evinin kadını modunda. Gerçekten bu kadar çabuk olgunlaşılıyor mu bu devirde ? Hemen hemen daha yeni mezun olup iş hayatına atılmışken ne bileyim. Bunlar mı doğru da bizde mi problem var.Bu konu da sürekli bi tavsiye,şaka yollu laf sokmalar işittiğim için hassasım.27 yaşındayım ama geç kalma psikolojisinden, evde kaldın imalarına alınmaktan kendimi alıkoyamıyorum.Benimde ilk aklıma geç kaldığımı mı ima ediyo acaba sorusu gelirdi.Ama güçlü,özgüvenli,bakımlı biriyseniz seçici olduğunuz düşüncesiyle de sorulmuş olabilir.Yani çekincesini de dile getirmiş olabilir.
Ben anlamıyorum evde kalmamak için kaç yaşında evlenmemiz gerekiyor bu insanlara göre. Ben daha hayatın ne demek olduğunu yeni yeni anlamaya başladım. Evliliğe de hazır hissedemiyorum bir türlü. Bu insanların ne özelliği var da 23-25 yaşında hemen olgunlaşıyorlar evinin kadını modunda. Gerçekten bu kadar çabuk olgunlaşılıyor mu bu devirde ? Hemen hemen daha yeni mezun olup iş hayatına atılmışken ne bileyim. Bunlar mı doğru da bizde mi problem var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?