Neden bu yaşa kadar evlenmedin?

Bu soruyu sorun etmem ben de 30- 40 yaşındaki erkeğe evlenmediyse sorarım.. Ben 37 yaşındayım ben de bekarım.. Çok daha kötü sorular da soruyorlar.. Bu bişey değil bile.

"neden bu yaşa kadar evlenmedin" sorusunu sorabilmeleri icin yasinizi biliyor olmalari lazim. Yasinizi kesinlikle kimseyle paylasmayin (sorarlarsa ahah kadinlarin yasini sorulmaz bizim oralarda deyip gecistirin). Eger bir dokuman veya mecburiyet vasitasiyla yasinizi ogrenip de "cok yasliymissin ya, bu yasa kadar neden evlenmedin" benzeri cumleler kurarsa biri cevap vermeyin, duymuyormus gibi davranin. Konusmaya devam edecektir, sessiz kalmayi tercih edin. Bir sure sonra mal gibi kalacagi icin cevabini da cok guzel almis olur (Ben bunu denedim ve sonuclarini gordum). Ben zamaninda en yakin arkadasima bile yasimi soylememistim. Isterse cok kolay ogrenebilirdi, ama ben ona bu bilgiyi veren kisi olmak istemedim. Cunku ben soyledigim zaman, bana sacma sapan sorular sorma hakkini kendinde bulacakti. Bunlar, insanlarin eksikliklerinin ustune gidip kendilerini daha iyi hissetmeye calisan insanlar. Bunlar, kotu insanlar. Onlara hic bir sey borclu degilsin. Hic bir cevap borclu degilsin. Once kendine sor, sen boyle bir soruyu arkadasina veya tanidigina sorar miydin? Baska sorular da var. Mesela isi iyi degildir, evi yoktur, okumamistir, erkek arkadasi yoktur, not ortalamasi dusuktur, fakirdir, 70 yasindadir ama hic cocugu yoktur. Bu tur durumlari olan kisilere gidip de "neden" diye sorulmaz. Bunu soran kisilere hic bir aciklama borclu degiliz, cunku onlar kotu insanlar. Onlar eksikliklerimizden zevk alan insanlar.

Son düzenleme:
Yorumunuz çok çarpıcı geldi. Maalesef doğru. Millet yaşı dahi kullanıyor koz olarak ...

kızkardeşinin önce evlenmesine yorumlar anlamsız.
kimisi önemsiyor ama görüyoruz burada da...

yaşınız 30, henüz bugüne kadar neden evlenmedin sorusu için çok erken.

ama şimdi fark ettim ben de soruyorum.
bir arkadaşım 34 yaşında, 41 yaşında bir adamla görüşecekti, ben de aynı cümleyi kurdum. adam kırkına kadar neden evlenmemiş diye?
aslında merak ettiğim hayata bakışı.
hani o yaşa kadar evliliği düşünmedi, capkın bir hayat sürdü şimdi evlenmek istiyor olabilir.
yada ailesinde sorunlar vardır yada maddi imkanları kısıtlı, işi düzensizdir, yada biri kalbini kırmıştır kimseye güvenemiyordur yada uzun süreli bir ilişkisi yeni bitmiştir vs...

bu sorunun çok da önyargılı olduğunu düşünmedim hiç.

Bu konu da sürekli bi tavsiye,şaka yollu laf sokmalar işittiğim için hassasım.27 yaşındayım ama geç kalma psikolojisinden, evde kaldın imalarına alınmaktan kendimi alıkoyamıyorum.Benimde ilk aklıma geç kaldığımı mı ima ediyo acaba sorusu gelirdi.Ama güçlü,özgüvenli,bakımlı biriyseniz seçici olduğunuz düşüncesiyle de sorulmuş olabilir.Yani çekincesini de dile getirmiş olabilir.

Bu erkekler git gide m.l olmaya başlıyor ya nereye gidiyoruz böyle. Kendi neden evlenmemiş acaba sordunuz mu ?

Senin gibi tipler çıktığı için evlenmiyorum diyecektiniz.
Gerçekten cehalet içinde bir toplumuz.
Evlilik hayatta ki en önemli şey sanki..
Yaşınız daha 30 ya hu , neyin kafası?
☆☆☆☆+1

İşta tam da o tiplerle evlenilmez.

Ben böyle “neden bu yaşa kadar evlenmedin?” diye düşünen erkeklerin biraz dar görüşlü, evlenmek için evlenen, muhtemelen sizinle de o niyetle görüşen, açık fikirli olmadıklarını düşünüyorum.

Yanlış anlamayın ama öyle bi zihniyetle görüşmeye bile değmez.

Ben 28 yaşındayım. Kardeşim, benden önce evlenecek. Bana da, evde kalmış muamelesi yapıyor bu tip zihniyetler.

Ben evlenmeyi ve çocuk sahibi olmayı düşünmüyorum, aynı evde birlikte yaşayıp sevgili olmak istiyorum demiştim açık açık. Ağızları açık kaldı

30 yasinda bir kisiye "neden bu yaşa kadar evlenmedin?" sorusunu soran kişi, net sacma sapan bir insandir.Ayrica evlenmek icin, belli bir yas kriteri mi varmis? Kim ne zaman hazir hisseder ve karsisina uygun biri cikarsa o zaman evlenir.Bu tarz yaklaşımda bulunan insanlardan uzak durun bence, zira zihniyet belli...

Ben anlamıyorum evde kalmamak için kaç yaşında evlenmemiz gerekiyor bu insanlara göre. Ben daha hayatın ne demek olduğunu yeni yeni anlamaya başladım. Evliliğe de hazır hissedemiyorum bir türlü. Bu insanların ne özelliği var da 23-25 yaşında hemen olgunlaşıyorlar evinin kadını modunda. Gerçekten bu kadar çabuk olgunlaşılıyor mu bu devirde ? Hemen hemen daha yeni mezun olup iş hayatına atılmışken ne bileyim. Bunlar mı doğru da bizde mi problem var.

Valla bana bu imaları yapanlardan biri zorla kendini isteten,diğeri de sosyal medyadan bulup evlenen üstelik eğitim hayatı parlak biriydi.Atanmayı istediği halde evliliği tercih etti.Diğeri hadi neyse mürekkep yalamamış cahil derdim ama "sen de teyzenler gibi evde kaldın"dedi bu eğitimli arkadaş.Bana göre en büyük çıta başarı evlilik bunların kafasında.Aşık olmadığım insanla ilişki dahi yürütemezken 20 li yaşların başında evlenmek için evlenenleri anlayamıyorum.

Alınmaya gerek yok aslında.
Siz de bu soruyu sorabilirsiniz o kişiye.
Sonuçta 30 yaşa kadar evlenmemenin sebepleri değişebilir de..
''İstediğim gibi biri çıkmadı demek!''
Herkesin sebebi bu olmak zorunda değil ki..

Sağlık sorunları yaşadım, tek derdim buydu.
İş hayatımda düzen yakalamadan evlilik düşünmedim.
Bir kaç ilişkim oldu ciddi ama bir noktada uyuşamadık.
Erken evliliğe sıcak bakmıyorum.
Hayatımı yaşamak istedim.

Bakın bir sürü farklı sebep var yani..

Bence siz kendi içinizde kendinize yüklenmişsiniz bu konuda en başta.
Mühim olan erken evlenmek değil.
Toplum bunu bir başarı olarak görüyor evet ama siz de bu düşüncenin etkisi altında kalmış gibisiniz.
Kendinizden emin olun.
Alınganlık etmeden açıklayın ve açıklama istemekten çekinmeyin bence.

Bu yaşa kadar evlenmemenin sebebi aşk acısı da olabilir. Bence karşındaki sana bunu sormak istemiş. Çok sevdiğin ama unutamadığın biri var mı demek istemiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…