- Konu Sahibi Shirin seyler
-
Babamın 5 tane dairesi var ve ben o evleri alırken ailemin çektiği sıkıntıları çok iyi biliyorum. Şimdi onların rahat etme zamanı, kazandıklarını yeme zamanı. Allaha şükür elim ayağım tutuyor bende onlar gibi savaşmak ve hayatın zorluklarıyla başetmek zorundayım.
Babam evlenirken gidin oturun dediği halde gitmedik, çünkü bir kira eksik olacaktı ve ben sırf evlendim diye babamı bundan mahrum edemezdim. 4-5 sene kirada oturdum birikim yaptım bir ev aldım. İnanın ilk aldığım evde hiçbiriniz oturmazdınız, binaya giriyor ve 2 kat aşağıya iniyorsunuz, sadece oturma odam güneş alıyordu, her ay verdiğim kirayı gene veriyormuş gibi bir kenara attım ve 2. çocuğum olurken o evi satıp biriktirdiğim parayla evimi değiştirdim. 2 çocukla hala 2+1 bir evde oturuyorum. Hala babam söylemesine rağmen eşimde bende kabul etmiyoruz. Babama "çok sıkıntılar çektin şimdi sefasını sür" diyorum.
Kendimi anlattım çünkü bende kimsenin ailesinin ev alma zorunluluğu olduğuna inanmıyorum. Haaaa durumu iyi olur alır başka ki bu durumda bile ben kabul etmem, tıpkı babamın verdiğini kabul etmediğim gibi. Allah razı olsun eşimde aynen benim gibi düşünür 19 yıldır 1 gün bile lafını etmediği gibi kayınvalidemi ev sahabii evden çıkardığı zaman bana gelip baban bir daireyi bize versin dediğinde şiddetle karşı çıktı.
Sonuçta insanlar yaşlılıklarında rahat etmeliler, elim ayağım tutuyorken sahip olacağım evi neden anne babadan bekliyeyim ki.
ıben olsam ince ince işlerim kocamı dantel gibi...
Eliniz ayağınzı tutuyor gençsiniz çalışın yapın .
Keza ana babaları yıllardır çalışıp belki bir ev almışlardır
niye herşeyi o taraftan beklemek zorundasınızki!
konu sahibi;
neden size katılmayan düşüncelere inatla karşı çıkıyorsunuz?
herkes "vay cadı kaynana, kaynata. ne cimriler versinler bi anahtar sabiler otursunlar" mı demeli?
ben de buna anlam veremiyoum işte..
e benim doğrum başka sizinki başka demek ki,
size yazdığıma bin pişman ettiniz beni ... Suçluymuşum gibi ... bi dövmediğiniz kaldı
Olsun önemli değil, teşekkürler herşey için.
Umarım bi oğlun yoktur,aman hiç te katılmıyorum...:umursamaz:
benim babam da tek başına çalışarak sahip oldu neye olduysa...
yarın kardeşim evlenirse sahip olduklarını satıp gelin hanımın şeyini kaldırmasına gerek olmadan önüne sermesi şart...yoksa kötü kayınpeder olur...kaydirigubbakcemile2
kayınvalidem ve kayınpederm de öğretmen emeklisi...kadın emekli maaşıyla yatırım olsun diye ankaradan ev almış...30 senenin karşılığı...bize de gelin oturun niye kira veresiniz dedi...biz de geldik oturduk...zaten demeseydi ben evlenmezdim ki kocemle...ne münasebet...onların ankarada evi olacak bizi kirada oturtacakjlar...hadleri mi...gamyoncuiremsu
zaten oturtmasaydı derdim kayınvalideme...güzelliğine güvenme bir sivilce yeter, malına güvenme bir kıvılcım yeter derdim...
sen 30 yıl emek vermişin, kim için benim içiiiinnn derdim...
ben yediğim önümde yemediğim arkamda çift maaşla keyif yapacam...sen nakkaaa kötü bir kadınsın ki benim keyfime engel oluyorsun derdim...
hee bir de arabamız da yok bizim....kayınpederimin var mesela...onunkine el koysak mı...ayıp yani biz genceciğiz arabamız yok, ama onların var...peeehhhhh....
öperin burbukcuğum...süpersin...tabiki anlayana...alkisalkisalkisalkisalkisalkis
arkadaşım benim kültürümde erkek tarafı kız tarafa sorar istediğniz bişey var mı diye, biz zaten ne yaparsanız ona bakarsınız dedik, hiçbişey de talep etmedik, e oğllarını evlendirmek içinde alacakları yapacakları bişey kalmamıştı, herşeyin hazırı onlara denk geldi şanslılarmış, e herkes zaten burda kendi yapmış herşeyi diye bir sürü insan çıkıyo, benim çevremde herkes yapmıyo maalesef, ben tırnağımla yaptım herşeyimi, babamdan da bana kalcak onlardan da bize kalcak,miras mahabında, siz tenezzül etmeyenlar miraslarınızı da kabul etmezsiniz, ben zaten onları taleb etmiyorum ki, onlar evladına ben evladıma, diye düşünüyorum, valla varken elalamin evinde oturup adamın kesesini doldurmak bana saçma geliyo, evimi kurdum,arabamı aldım, arsamı aldım,e bi evde alırız sayenizde :) size yazdığıma bin pişman ettiniz beni ... Suçluymuşum gibi ... bi dövmediğiniz kaldı
Umarım bi oğlun yoktur,
gelininden önce onun canını yakarsın sen
:)
karnımdaki kız sanırım...essmeraldanın oğluna verecem...
o kızımı yakar mı bilmem...
baksan o da sizin saçmalıyor dediğiniz "çoğunluğun" içinde...
ama çok düşüncelisiniz teşekküğr ederim...
oğlumu düşüneceğinize kayınvalidenizi kayınpederinizi düşünseniz daha iyi...
bukadar beklentiniz olan insanlara beklediğinizin yarısını verebilecek misiniz buna konsantre olun bence...
daha faydalı olur...
bety cim sen kızını esmeralldaya vermekten vazgeç,bak evi kendileri alsın diyor,en iyisi evladı için yatırım yapanlara ver kızını,rahat etsin,gerçi ne kadar rahat olur onu bilemem
bety cim sen kızını esmeralldaya vermekten vazgeç,bak evi kendileri alsın diyor,en iyisi evladı için yatırım yapanlara ver kızını,rahat etsin,gerçi ne kadar rahat olur onu bilemem
arkadaşım benim kültürümde erkek tarafı kız tarafa sorar istediğniz bişey var mı diye, biz zaten ne yaparsanız ona bakarsınız dedik, hiçbişey de talep etmedik, e oğllarını evlendirmek içinde alacakları yapacakları bişey kalmamıştı, herşeyin hazırı onlara denk geldi şanslılarmış, e herkes zaten burda kendi yapmış herşeyi diye bir sürü insan çıkıyo, benim çevremde herkes yapmıyo maalesef, ben tırnağımla yaptım herşeyimi, babamdan da bana kalcak onlardan da bize kalcak,miras mahabında, siz tenezzül etmeyenlar miraslarınızı da kabul etmezsiniz, ben zaten onları taleb etmiyorum ki, onlar evladına ben evladıma, diye düşünüyorum, valla varken elalamin evinde oturup adamın kesesini doldurmak bana saçma geliyo, evimi kurdum,arabamı aldım, arsamı aldım,e bi evde alırız sayenizde :) size yazdığıma bin pişman ettiniz beni ... Suçluymuşum gibi ... bi dövmediğiniz kaldı
ben vermem..
ben bildiğin kötü kaynana olacam, bunun kızı da buraya üye olup benim içn kaygana diyecek :roflol:
kendine araba almanın derdine düşeceğine ilersi için ev alsın, ben kendime ev alcam banane..şakkıdı
ben onlara bize şunu alın bunu alın demedim: demem de
Size geçen hafta olan bir olayı yazıcam ona buyrun ozaman,
Ben eşim k.pederim bi ev baktık, evi gösteren ;sahipleri ilgilensin diye yerine bıraktıkları biri,
evi pek beğenmedik hep beraber, çocuk en üstte ki ne bakın dedi, fiyatını sordum, söyledi ooo çok dedim, k.pederim bakalım dedi, hepimiz beğendik, neyse aşağı indik, çocuğa '^kardeşim bak benim 2sok aşağıda arsam var onu takasa düşünürmüsünüz' dedi
Karşılıklı telefon numaralarıını verdiler, dışarı çıktı bana 'üstüne para da isterlerse anlaşılır' dedi, evlerimize döndük, 2 gün hafta sonu geçti, eşim ona sordu noldu arayan soran var mı diye, o da 'hayır kimse aramdı, e oğlum oraya üstüne para isterler' daha dedi....bende içimden hımmmm dedim,
Keşke istedikleri üstüne para olsa ben onu vermeye razıydm, ben bunları anlamıyorum arkadaşlar, bizi niye heveslendiriyorlar o zaman?
Şimdi görüşlerimizi söyledik hatalı mı olduk, sanırım gözden kaçan bir konu daha var, kayınpederiniz size ev almanız için para yardımında bulunmuş. Bunu ilk mesajınızda söylemiştiniz. Adam vermem dememiş elinden geldiğince yardımcı olmuş. Daha ne yapsın? Rahat etmek onların hakkı değilmi? Kaldı ki kayınpederiniz para yardımında bulunduğu için teşekkür edeceğinize sitem ediyorsunuz. Biz tenezzül etmeyenler mirasıda kabul edermiyiz, tahmin yürütmüşsünüz bu konuda, tenezzül etmeyen biri olarak cevap vereyim dedim, kayınpederimin (Allah rahmet eylesin) bıraktığı parayı eşime reddi miras yaptırıp kayınvalidemin hesabına yatırdım, yıllar sonra köylerinde çıkan bir bahçe mirasını da aynı şekilde kayınvalideme bıraktırdım. İçim çok rahat. Allah ev alana öyle bir yardım ediyorki şaşarsınız, yeterki isteyin.
ben onlara bize şunu alın bunu alın demedim: demem de
Size geçen hafta olan bir olayı yazıcam ona buyrun ozaman,
Ben eşim k.pederim bi ev baktık, evi gösteren ;sahipleri ilgilensin diye yerine bıraktıkları biri,
evi pek beğenmedik hep beraber, çocuk en üstte ki ne bakın dedi, fiyatını sordum, söyledi ooo çok dedim, k.pederim bakalım dedi, hepimiz beğendik, neyse aşağı indik, çocuğa '^kardeşim bak benim 2sok aşağıda arsam var onu takasa düşünürmüsünüz' dedi
Karşılıklı telefon numaralarıını verdiler, dışarı çıktı bana 'üstüne para da isterlerse anlaşılır' dedi, evlerimize döndük, 2 gün hafta sonu geçti, eşim ona sordu noldu arayan soran var mı diye, o da 'hayır kimse aramdı, e oğlum oraya üstüne para isterler' daha dedi....bende içimden hımmmm dedim,
Keşke istedikleri üstüne para olsa ben onu vermeye razıydm, ben bunları anlamıyorum arkadaşlar, bizi niye heveslendiriyorlar o zaman?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?