Neden byle anlam veremiyorum?

aman hiç te katılmıyorum...:umursamaz:
benim babam da tek başına çalışarak sahip oldu neye olduysa...
yarın kardeşim evlenirse sahip olduklarını satıp gelin hanımın şeyini kaldırmasına gerek olmadan önüne sermesi şart...yoksa kötü kayınpeder olur...kaydirigubbakcemile2
kayınvalidem ve kayınpederm de öğretmen emeklisi...kadın emekli maaşıyla yatırım olsun diye ankaradan ev almış...30 senenin karşılığı...bize de gelin oturun niye kira veresiniz dedi...biz de geldik oturduk...zaten demeseydi ben evlenmezdim ki kocemle...ne münasebet...onların ankarada evi olacak bizi kirada oturtacakjlar...hadleri mi...gamyoncuiremsu
zaten oturtmasaydı derdim kayınvalideme...güzelliğine güvenme bir sivilce yeter, malına güvenme bir kıvılcım yeter derdim...
sen 30 yıl emek vermişin, kim için benim içiiiinnn derdim...
ben yediğim önümde yemediğim arkamda çift maaşla keyif yapacam...sen nakkaaa kötü bir kadınsın ki benim keyfime engel oluyorsun derdim...
hee bir de arabamız da yok bizim....kayınpederimin var mesela...onunkine el koysak mı...ayıp yani biz genceciğiz arabamız yok, ama onların var...peeehhhhh....

öperin burbukcuğum...süpersin...tabiki anlayana...alkisalkisalkisalkisalkisalkis

ıben olsam ince ince işlerim kocamı dantel gibi...

bu cümleden kalite akıyo yani..
allah sizin gibi kaliteli bi gelin verir inşallah size..

Eliniz ayağınzı tutuyor gençsiniz çalışın yapın .
Keza ana babaları yıllardır çalışıp belki bir ev almışlardır
niye herşeyi o taraftan beklemek zorundasınızki!

aynen katılıyorum..

ailenin durumu çok iyidir bütün evlatlarına eşit şekilde ev almak için kenarda paraları vardır tamam..

gerçi ben böyle bir durumda olsa ve bana teklif edilse kabul etmem..

azıcık aşım kaygısız başım..

ailelerden çok şey beklersiniz hayatınıza müdahil olma hakkı verirsiniz sonra bi şey dediler öi burda gelip sayfalarca kıyamet koparırsınız..

girmeyin o zaman hiç bu işlere..

konu sahibi;
neden size katılmayan düşüncelere inatla karşı çıkıyorsunuz?
herkes "vay cadı kaynana, kaynata. ne cimriler versinler bi anahtar sabiler otursunlar" mı demeli?
ben de buna anlam veremiyoum işte..

e benim doğrum başka sizinki başka demek ki,
arkadaşım benim kültürümde erkek tarafı kız tarafa sorar istediğniz bişey var mı diye, biz zaten ne yaparsanız ona bakarsınız dedik, hiçbişey de talep etmedik, e oğllarını evlendirmek içinde alacakları yapacakları bişey kalmamıştı, herşeyin hazırı onlara denk geldi şanslılarmış, e herkes zaten burda kendi yapmış herşeyi diye bir sürü insan çıkıyo, benim çevremde herkes yapmıyo maalesef, ben tırnağımla yaptım herşeyimi, babamdan da bana kalcak onlardan da bize kalcak,miras mahabında, siz tenezzül etmeyenlar miraslarınızı da kabul etmezsiniz, ben zaten onları taleb etmiyorum ki, onlar evladına ben evladıma, diye düşünüyorum, valla varken elalamin evinde oturup adamın kesesini doldurmak bana saçma geliyo, evimi kurdum,arabamı aldım, arsamı aldım,e bi evde alırız sayenizde :) size yazdığıma bin pişman ettiniz beni ... Suçluymuşum gibi ... bi dövmediğiniz kaldı
Olsun önemli değil, teşekkürler herşey için.

e benim doğrum başka sizinki başka demek ki,
size yazdığıma bin pişman ettiniz beni ... Suçluymuşum gibi ... bi dövmediğiniz kaldı
Olsun önemli değil, teşekkürler herşey için.

arkadaşım hem kendin diyosun doğrularımız ayrı diye hem sana katılmayınca beni döveceksiniz diyosun..

konun yanına yazıverseydin parantez içinde kaynanama sayıp dökecekler yorum yazsın diye..

neyse sen beklemeye devam et bakarsın alıverirler bi evciik..

Umarım bi oğlun yoktur,
gelininden önce onun canını yakarsın sen
:)

sizin kültürünüze göre başından deseydiniz o zaman.
evet istediğimiz var bir ev diye, şimdi bana niye ev almıyorlar demezdiniz o zaman.

ayrıca neden bin pişman oldunuz..
sizinle aynı fikirde olmadığımız için mi?
ne biçim kaynatalar var evladına bi ev almıyo demediğimiz için mi?
yoksa beddua eder gibi zenginliğine güvenme bir kıvılcım yeter dediğiniz için aldığınız tepkiden dolayı mı?
hangisi için pişmanlığınız..

bana göre savunduğunuzda haksız, yazılanlara cevap verme tarzınızlada suçlusunuz evet; kusura bakmayın..

ayrıca teşekkürünüze istinaden..
rica ederim ne demek...

hiçbir anne-babanın böyle bir zorunluluğu ve sorumluluğu yok.

kayınpederimin memleketlerinde evleri vs. var ve biz geçen yıl krediyle bir ev aldık ne kayınpederimden böyle bir talebimiz oldu ne de isteseydik de yapmasaydı bozulurdum.

mecbur değil çünkü. aramızda da hiçbir sorun yok malı mülkü edinen onlar tasarrufu da onlara aittir.

yok arsayı satsınlar bunu satsınlar da bize ev alsınlar diye bir konuşmayı da asla yapmam haddime değil çünkü. çocuklarıyla anne-babalarını ilgilendirir bu konular gelinleri ya da damatları değil.

Umarım bi oğlun yoktur,
gelininden önce onun canını yakarsın sen
:)

karnımdaki kız sanırım...essmeraldanın oğluna verecem...
o kızımı yakar mı bilmem...
baksan o da sizin saçmalıyor dediğiniz "çoğunluğun" içinde...
ama çok düşüncelisiniz teşekküğr ederim...
oğlumu düşüneceğinize kayınvalidenizi kayınpederinizi düşünseniz daha iyi...
bukadar beklentiniz olan insanlara beklediğinizin yarısını verebilecek misiniz buna konsantre olun bence...
daha faydalı olur...

niye evi aile alacak diye düşünüyorsunuzki,ne güzel karı-koca çalışıyorsunuz,iyi de bir geliriniz varki yatırım yapabilmişsiniz,evladınız daha küçük kyınvaldenlerin verdiği paranın üstüne birikimlerinizi de koyun,yetmeyene de kredi çekin eminim ki ödemenizde az olur krediyi,çocğunuzun geleceğini de ondan sonra düşünün bence

bety cim sen kızını esmeralldaya vermekten vazgeç,bak evi kendileri alsın diyor,en iyisi evladı için yatırım yapanlara ver kızını,rahat etsin,gerçi ne kadar rahat olur onu bilemem

evet ben yakacam bu betty'nin kızının başını..
5 evim olsa 5 metrekaresini vermeyecem otursunlar diye.
o ana değil mi o yapsın banane..:dilcikar:

ben onlara bize şunu alın bunu alın demedim: demem de
Size geçen hafta olan bir olayı yazıcam ona buyrun ozaman,
Ben eşim k.pederim bi ev baktık, evi gösteren ;sahipleri ilgilensin diye yerine bıraktıkları biri,
evi pek beğenmedik hep beraber, çocuk en üstte ki ne bakın dedi, fiyatını sordum, söyledi ooo çok dedim, k.pederim bakalım dedi, hepimiz beğendik, neyse aşağı indik, çocuğa '^kardeşim bak benim 2sok aşağıda arsam var onu takasa düşünürmüsünüz' dedi
Karşılıklı telefon numaralarıını verdiler, dışarı çıktı bana 'üstüne para da isterlerse anlaşılır' dedi, evlerimize döndük, 2 gün hafta sonu geçti, eşim ona sordu noldu arayan soran var mı diye, o da 'hayır kimse aramdı, e oğlum oraya üstüne para isterler' daha dedi....bende içimden hımmmm dedim,

Keşke istedikleri üstüne para olsa ben onu vermeye razıydm, ben bunları anlamıyorum arkadaşlar, bizi niye heveslendiriyorlar o zaman?

bety cim sen kızını esmeralldaya vermekten vazgeç,bak evi kendileri alsın diyor,en iyisi evladı için yatırım yapanlara ver kızını,rahat etsin,gerçi ne kadar rahat olur onu bilemem

ben vermem..
ben bildiğin kötü kaynana olacam, bunun kızı da buraya üye olup benim içn kaygana diyecek :roflol:

kendine araba almanın derdine düşeceğine ilersi için ev alsın, ben kendime ev alcam banane..şakkıdı

yok ben esmer gebeye verecem...
hakediyorsa yolsun saçını başını...
hep kayınvalideler kötü değilidr ya...
gelinler de kötü oluoyr işte...
ama benim kızım esmeri kandırır...olmadı oğlunu yoldan çıkarır...
ahhaaa....

Şimdi görüşlerimizi söyledik hatalı mı olduk, sanırım gözden kaçan bir konu daha var, kayınpederiniz size ev almanız için para yardımında bulunmuş. Bunu ilk mesajınızda söylemiştiniz. Adam vermem dememiş elinden geldiğince yardımcı olmuş. Daha ne yapsın? Rahat etmek onların hakkı değilmi? Kaldı ki kayınpederiniz para yardımında bulunduğu için teşekkür edeceğinize sitem ediyorsunuz. Biz tenezzül etmeyenler mirasıda kabul edermiyiz, tahmin yürütmüşsünüz bu konuda, tenezzül etmeyen biri olarak cevap vereyim dedim, kayınpederimin (Allah rahmet eylesin) bıraktığı parayı eşime reddi miras yaptırıp kayınvalidemin hesabına yatırdım, yıllar sonra köylerinde çıkan bir bahçe mirasını da aynı şekilde kayınvalideme bıraktırdım. İçim çok rahat. Allah ev alana öyle bir yardım ediyorki şaşarsınız, yeterki isteyin.

kötü kaynana kötü kaynanalülülülülülü
bende senin gibi düşünüyorum,kötü olacaksam bunun için olayım

Yok arkadas istedigini bulamadi. kayinvalideye kotu kaka diyecegimizi dusundu, asil kendi yanlis duusnceleri, hatta dusuncesizligi cikti ortaya.

arkadaslar da ornek vermisler ben de kendimden ornek vereyim. anneannemden kalma iki ev bir dukkan bir de cok kiymetli bagi var annemin. evlerden birine toki talip oldu, epeyce guzel bir paraya baglanmak uzere is. ben istanbuldayim. kirada degilim sukur ama lojmandayim, evim yok. kardesim evleniyor, kiralik eve cikti, en kucuk kardesim de karun degil, onun da olacagi aynisi.

bir gun anneme demedik ki, anne biz kiradayiz, senin kendi evin var, bu kalanlar var, satalim da bize birer ev al, ya da ev alacaz yardim et.kadin simdiye kadar ancak babamin verdigi uc kurus harclikla gecindi. varsin yesin. varsin harcasin. Allah uzun omurler versin, eninde sonunda kalacagi gene biziz.
Allah saglik sihhat versin, gozumuz yuksekte de degil lojman kirik dokuk ama olsun. 2+1 benimd e cocugum olacak. ama kocama demiyorum ki 3+1 e cikalim diye. cocugum buyuyunce elimde imkan varsa cikarim, yoksa cikmam. hic sagdan soldan ne gelecek diye dusunmem.

Kusura bakma ama sen bu dusuncede isen, biraz once olseler de bize kalsa diye de dusunursun. Kusura bakma. dediklerinden o anlasiliyor. ya da kendini yanlis ifade ettin. ama bir iki degil, butun mesajlarda da yanlis ifade edilmez ki guzel kardesim.

Adam arsasını bile vermeye razı olmuş, hala sen üste para isterler demesine takılmışsınız. Daha ne yapsın anlamıdım ki.

inşallah banada böyle gelinler nasip eder allahım,çünki iki oğlum var,böyle konuları okudukça içim yanıyor,kızımda yokki beni teselli etsin:sinifsinif:

ben mi anlamıyorum siz mi bi yerde hata yapıyosunuz anlamadım ama adam arsasını teklif etmiş bide siz minnet edercesine üstüne parayı ben vermeye razıyım !! diye lütfediyosunuz..

madem öyle o zman ne diye kayınpederiznizi götürüp onun aracılığyla irtibata geçiyosunuz..

çocuk musunuz siz..kendiniz halledin kendi işinizi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…