Çünkü bknz: ataerkil toplum yapısı, anneliği kutsallastirarak ebeveynlik rolünün %90inin annenin omuzlarına yüklenmesi.Merhaba hanımlar
Anlamlandiramadigim bir konu var. Genel kani da bu yönde olduğu için buradan sormak istedim.
Toplumumuzda çocuk sahibi olunduğu zaman sanki çocuk anneninmis baba yapım için yan oyuncuymus gibi bir algı neden var? Neden herşeyden toplumun genelinde anne sorumlu?
Babalar işe daha rahat giderken bunun lafı bile olmazken, izne ayrılan neden anne oluyor? ( emzirme sürecinde dahi bence bir şekilde anne hayatın için de olabilecekken) çalışacağı zaman bakıcı ya da kreş bulma işi neden sadece anneye ait oluyor? Ya da Instagram'da da denk gelmissinizdir, hasta olunca izni neden anne alıyor. Hastanede neden sadece annenin kalması isteniyor?
Baba diledigi zaman iş seyahati ya da bir başka sebepten şehir dışına gidebilirken, anne neden bunu yapınca ya da babayla çocuğu bir yere gönderecek olursa neden toplumsal bir baskıyla karşılaşıyor?
Ben neden daha özverili olmak zorundayım? Bu cocuklar sadece kadınların mi ya hu!
Haberlerde bile bir çocuğa birşey olsa annesi nerdeymis deniyor. Gerçekten bu durumdan inanılmaz bunaldım. Çevremde çocuğuna yapışık anne dolu. Demek ki sorun bende diyorum. Ama bunu da kabullenemiyorum çünkü annelik ve babalık eşit şartlarda olmalı.
Annelik kutsal denmiş. Üstümüze yapışmış. Babalik maşallah pasalik. Sütünü al gel, iki sev tamam. Harika babasin.
Çok doluyum. Yazım hataları için üzgünüm klavyem sitede sıkıntılı çalışıyor.
Aynı soruları ben de soruyorum. Henüz cevap bulamadım. Feministim diyemem ama çok yakın bir kişiliğe sahibim ama çocuk sorumluluğundan kendimi kurtarmakta fazlasıyla zorlandım. Bu çevre baskısından ibaret de değil, bilinç altımıza yerleşmiş resmen.Merhaba hanımlar
Anlamlandiramadigim bir konu var. Genel kani da bu yönde olduğu için buradan sormak istedim.
Toplumumuzda çocuk sahibi olunduğu zaman sanki çocuk anneninmis baba yapım için yan oyuncuymus gibi bir algı neden var? Neden herşeyden toplumun genelinde anne sorumlu?
Babalar işe daha rahat giderken bunun lafı bile olmazken, izne ayrılan neden anne oluyor? ( emzirme sürecinde dahi bence bir şekilde anne hayatın için de olabilecekken) çalışacağı zaman bakıcı ya da kreş bulma işi neden sadece anneye ait oluyor? Ya da Instagram'da da denk gelmissinizdir, hasta olunca izni neden anne alıyor. Hastanede neden sadece annenin kalması isteniyor?
Baba diledigi zaman iş seyahati ya da bir başka sebepten şehir dışına gidebilirken, anne neden bunu yapınca ya da babayla çocuğu bir yere gönderecek olursa neden toplumsal bir baskıyla karşılaşıyor?
Ben neden daha özverili olmak zorundayım? Bu cocuklar sadece kadınların mi ya hu!
Haberlerde bile bir çocuğa birşey olsa annesi nerdeymis deniyor. Gerçekten bu durumdan inanılmaz bunaldım. Çevremde çocuğuna yapışık anne dolu. Demek ki sorun bende diyorum. Ama bunu da kabullenemiyorum çünkü annelik ve babalık eşit şartlarda olmalı.
Annelik kutsal denmiş. Üstümüze yapışmış. Babalik maşallah pasalik. Sütünü al gel, iki sev tamam. Harika babasin.
Bak yaramı deştin şimdi gece gece. Azad olacağım günü iple çekiyorum.Merhaba hanımlar
Ama bunda da bir hata yok mu? Şimdi adam çocuk bakmadan çaba sarfetmeden yetişmiş çocuklara nafaka verip babalık yapmış olacak. Bosanirsam çocukları asla tek velayet almak istemem. Bu çocuklarımı sevmediğim için asla değil babaları da var olduğu için olur. Bir dönem annede bir dönem babada olmaları gerekmez mi? Bu da toplumsal bir baskı değil midir?Biçilen bu rolden dolayı da babalar çocuklara 1 saat bakmayı lütfettim olarak lanse etmeye başladı,babalar bu kadarcık sorumluluğu dahi kaldiramadiklarindan dolayı bu forum çocuktan sonra boşanan kadınlarla dolu,ben en son kavgami evde işi olmadığı için çocuklara bakan kocamın işten geldikten sonra bana oflayıp pufflayıp saldırması dan sonra boşanmayla neticelendi eşim daha 3 hafta bakmıştı şu an çalışıyorum da çocuklarıma da bakıyorum ama onun offunu puffunu duymadığım için huzurluyum
Ben de yaşadım aynı şeyi. Benim işim rapor alsam zorluk olacak bir iş, eşime daha rahat olacakken sadece anne kabul ediyoruz demişlerdi. Saçmalık resmenHastanede bile çocuklar hasta olmuştu eşimle kalmak istedik. Neymiş diğer anneler rahat edemiyormuş da erkek kalamazmış. Odalar ayrı niye rahatsız edelim biz insanları. Orda bile anne baba ayrımı vardı
Benim buna benzer yorumlarımda hemen feminist damgası yiyorum zaten. Feminist değil hakkaniyetliyim diyorum. Ama anlayan yok. Kendi anneligimi sorgular oldumAynı soruları ben de soruyorum. Henüz cevap bulamadım. Feministim diyemem ama çok yakın bir kişiliğe sahibim ama çocuk sorumluluğundan kendimi kurtarmakta fazlasıyla zorlandım. Bu çevre baskısından ibaret de değil, bilinç altımıza yerleşmiş resmen.
Bildiğim için cevap verebileceğim tek soru emme güdüsünün bıraktığı bağdan kaynaklı çocuğun anneye büyük zaafı var, hasta olduğu zaman (özellikle küçükken) bir tek annede teselli buluyorlar. Ben bütün gün tuvalete bile zor giderek hasta çocuğumun yanında yatmak zorunda kaldığımı bilirim. Sen yoksan dünya yanıyor sanki.
Diğer kısımlar sadece toplum baskısı ve geçmişten gelen baba para getiri anne çocuklara bakar geleneği. Ama ülkemizde kadın para getirse de rolünde eksilme olmuyor, aksine ekstra rol biniyor.
Ben çocukların babada kalmasına karşı değilim sürekli değil de dönem dönem verilebilinir şu an ortamı müsait değil bazı haftasonları yatılı vermek isterdim mesela bakalım yazın en azından bikaç gun ortamı müsait olursa yatılı vermeye çalışacağımAma bunda da bir hata yok mu? Şimdi adam çocuk bakmadan çaba sarfetmeden yetişmiş çocuklara nafaka verip babalık yapmış olacak. Bosanirsam çocukları asla tek velayet almak istemem. Bu çocuklarımı sevmediğim için asla değil babaları da var olduğu için olur. Bir dönem annede bir dönem babada olmaları gerekmez mi? Bu da toplumsal bir baskı değil midir?
Ortak velayet başa bela, kaydettiğin okula kadar karışıp kavga çıkarıyorlar, yeniden evleniyorsun senin evinde kalsın istemiyorlar halbuki kendisi evlenip çocuk bile yapmış olabiliyor. Hiç tavsiye etmem. Ortak velayet erkeğin eski karısına zulmünden başka bir şey olmuyor. Arkadaşım yaşıyor oradan biliyorumAma bunda da bir hata yok mu? Şimdi adam çocuk bakmadan çaba sarfetmeden yetişmiş çocuklara nafaka verip babalık yapmış olacak. Bosanirsam çocukları asla tek velayet almak istemem. Bu çocuklarımı sevmediğim için asla değil babaları da var olduğu için olur. Bir dönem annede bir dönem babada olmaları gerekmez mi? Bu da toplumsal bir baskı değil midir?
kadının eşi eşit görev alıyor/almalk istiyor olsa bile çocuk büyütmekteEs secimi cok onemli. En az sizin kadar evliligi ve bebegi benimsemis birini bulursaniz cevre baskisi falan duymaz kulaginiz cunku siz zaten mutlusunuzdur esinizle.
Kim ne derse desin yani sonuc olarak, paylasim ve is bolumu yapabilmek onemli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?