- 5 Nisan 2023
- 4.683
- 15.229
- 138
- 28
İçi çamaşır dolu valiz mi veriyorsunuz adama boşanınca. Çocukları başkalarının başına bela olarak kullanmayı düşünmeniz ürkütücü.Ben burada linç yemedim düşüncemden dolayı ama yesem de umurumda değil. Çok mücadele ettim evimde sorumluluğu ortaklaştırabilmek için, kızımın benden uzak uyuyabileceğini anladığımızda 2.5 yaşındaydı ve ben o yıl okulun kapadokya gezisine görevli öğretmen olarak yazıldım. Ne kavgalar ettik bu ve benzeri şeyler için, diş geçirip engelleyemeyeceğini anlayınca zamanla uyum sağladı. Tabi bu arada çocuklar büyüdü. Ben 1.5 yıl ayda 3 4 akşam fen lisesi yatakhanesinde nöbet bile tuttum ama kolay olmadı bu aşamaya gelmek.
O çocukları tek başıma karar alarak yapmadım. Ha şurada da çekinmeden söylerim, aldatılarak boşanma aşamasına gelirsem çocukların velayetini kesinlikle almam, kocama ve yanındakine böyle bir hediye vermem. Adamı alan eşantiyonlarını da kabullenecek hiç kaçarı yok. Annelik bana da sonradan eklendi, doğuştan ebeveyn falan değilim, beni bu yola sokan sorumluluktan kaçarsa bedelini öder.
Nence benim gibilerin hızla çoğalması lazım
Kızdığım da tam olarak bu aslındaHaklısınız kesinlikle
Ama bazı amalarım var
Bir çocuğa annesi sahip çıkmazsa kimse çıkmaz
Gerçekten annelik başka
Babalık da güzel sorumlu tabi ben çok destek alıyorum eşimden
Ama hissediyorum gizliden ben olmasam o kadar da önemsemez belki anlatabildim mi
Bunun gerçekten hormonlarla alakası olabilirKızdığım da tam olarak bu aslındababaninda anne kadar çocuğunu düşünmesi gerekir
Aslinda mantık olarak dedikleriniz çok doğru ama Allah göstermesin bosanırsam velayeti yine ben alırım. Çocuklarımı birakmam. Toplumsal baskı değil de buna annelik içgüdüsü diyelim.Ama bunda da bir hata yok mu? Şimdi adam çocuk bakmadan çaba sarfetmeden yetişmiş çocuklara nafaka verip babalık yapmış olacak. Bosanirsam çocukları asla tek velayet almak istemem. Bu çocuklarımı sevmediğim için asla değil babaları da var olduğu için olur. Bir dönem annede bir dönem babada olmaları gerekmez mi? Bu da toplumsal bir baskı değil midir?
Ben burada an geldiğinde velayet babaya da verilmeli dediğim icin linclendim. Cocuk sadece annenin değil cünkü. Kimin akıl saglıgı daha yerinde ise cocugun onda kalmaaı gerektiğine inanıyorum. Bunu dediğim icin erkek falan diyip şikayet ettiler Cocuk doğduktan sonra erkeğin etkin katılımını saglamayan cogunlukla kadındır.Merhaba hanımlar
Anlamlandiramadigim bir konu var. Genel kani da bu yönde olduğu için buradan sormak istedim.
Toplumumuzda çocuk sahibi olunduğu zaman sanki çocuk anneninmis baba yapım için yan oyuncuymus gibi bir algı neden var? Neden herşeyden toplumun genelinde anne sorumlu?
Babalar işe daha rahat giderken bunun lafı bile olmazken, izne ayrılan neden anne oluyor? ( emzirme sürecinde dahi bence bir şekilde anne hayatın için de olabilecekken) çalışacağı zaman bakıcı ya da kreş bulma işi neden sadece anneye ait oluyor? Ya da Instagram'da da denk gelmissinizdir, hasta olunca izni neden anne alıyor. Hastanede neden sadece annenin kalması isteniyor?
Baba diledigi zaman iş seyahati ya da bir başka sebepten şehir dışına gidebilirken, anne neden bunu yapınca ya da babayla çocuğu bir yere gönderecek olursa neden toplumsal bir baskıyla karşılaşıyor?
Ben neden daha özverili olmak zorundayım? Bu cocuklar sadece kadınların mi ya hu!
Haberlerde bile bir çocuğa birşey olsa annesi nerdeymis deniyor. Gerçekten bu durumdan inanılmaz bunaldım. Çevremde çocuğuna yapışık anne dolu. Demek ki sorun bende diyorum. Ama bunu da kabullenemiyorum çünkü annelik ve babalık eşit şartlarda olmalı.
Annelik kutsal denmiş. Üstümüze yapışmış. Babalik maşallah pasalik. Sütünü al gel, iki sev tamam. Harika babasin.
Çok doluyum. Yazım hataları için üzgünüm klavyem sitede sıkıntılı çalışıyor.
Okula giderken de mi anneyle göbek bağı duruyor? Ya da gece ateşlendiğinde, mama hazırlarken, yedirirken, kitap okurken, ödev yaptırırken…Bu biraz şey gibi oldu ama ya “bebeği neden anne taşıyor 9 ay neden baba değil’’
Çocuk anneye muhtaç bence kendi çocukluğumdan yola çıkarak söylüyorum bebekli çevremde bebek anne memesinde hep baba ilgileniyor ama bir anne kadar olamıyor haliyle emziren kadın olunca , en başa dönmek gerek bebeği neden 9 ay taşıyor kadın
Annenin rolü daha çok demek ki doğanın kanunu
İnanın alakası yok annenin yapışmasiyla.. çocuk uykusunda kendisini kimin öptüğünü bilemez. O gülümseme bilinçli değil, hissidir.İşte ben babasi da optugunde aynı duyguyu yaşasınlar istiyorum. Ama annesinin kendine yapistirdigi çocuk bunu yapmıyor bence. Anneliğin tek özel kısmı gebeyken tekmelerini hissetmek olabilir. Emzirmek de pek benlik değildi işin açığı. Memelerim ortada inek gibi dolanmakdan mememin gündem olmasindan oldukça rahatsızdim. Ama aaa anne sütü çok önemli diye diye zehir edildi o süreçte.
Belki de annelik bana göre değil. Baba olmalıydim. Cinsiyet mi degistirsem
Kadına 2 sene ücretli izin verilir de babalık izni 3 gün olursa devleti bilmem ama özel sektörde kadın göremeyiz. Hem anneye hem babaya eşit ve yeterli süre izin verilmeli. Bebeğin ilk yılında anne izinliyken ikinci yılda baba tam zamanlı bakım verebilirzToplumun dayattıklarının yaninda fıtrat var ne yaparsan yap değismez. Anne olunca bedenince bir canlı büyüyor doğduğu an emme refleksi ile doğan yasamak icin annesine ihtiyaci olan bir canlı, 9 ay hayat buldugu bedende guven duyacak ,annesini emerek karnini doyuracak, annesinin sesi ve teni ile ögrenmeye başlayacak bir nevi hayatta kalmak için iç güdüleri neyse onu yapacak. Bu güdülerde baba yok anne var bir bebegin dogdugu an yaşamsal anlamda annesine ihtiyaci var en somut bakildiginda. Emzirmek kadina verilmis, emzirirken işe gitmek kadına külfet burada pozitif ayrimciliklar olmalı 2 sene ücretli izin verilerek kadinlar desteklenmeli is hayatinda yoksa gün sonunda yorulan yine kadınlar oluyor.
Bunun disinda eşimizi ve cocuklarimizin babasini biz seciyoruz bir adam cocuguna bakiyorsa babalik yapiyor anneye yardim etmiyor aslinda ,ben baba neymiş eşimde gördüm. Ne ailemde ne cevremde görmedim anlamadim belki bende bu yazilan dayatilan gibi dusundum ara ara ama bebegim oldu o zaman evliliğimi gördüm aslinda cocuk sahibi olmak buyuk kumarmis bunu anladim. Eşim isten gelip kahvalti hazirlayip beni kaldirdiginda, gece ben demeden kalktiginda saatlece bebek sallayip ise gittiginde, ne kadar yorgun olursa olsun bebegimizi disari gezmeye cikardiginda( bireysel baba/kiz vakit gecirmek benim dinlenmem icin) yemeginde banyosunda vs ben neysem bi o kadar ebeveynlik yaptiginda anladim. Ama ne olursa olsun bence cocuk annenindir, dogurdugu dünyaya getirdigin cana bakmak zorundadir
Neden böyle düşündünüz, doğurdum o yaşa getirdim diye bana mı zimmetliler, o çocukların genlerinin %50si ona ait. O neden iç çamaşırı dolu valiz gibi bana bırakıp çıksın. Bela olarak kullanmıyorum, sorumluluktan kurtulmasını engelliyorum. Yarın bana 'yetiştirememişsin' deme riskini ekarte ediyorum. O yetiştirsin, baba ya hani. Ben karnımda taşıyıp canımdan can kanımdan süt verdim, uykusuz kaldım, sakatlandım, bundan sonrası da ona ait olsun ne var bunda. Kutsallığı önce biz sırtımızdan atmalıyız ki erkeklere de kalsınİçi çamaşır dolu valiz mi veriyorsunuz adama boşanınca. Çocukları başkalarının başına bela olarak kullanmayı düşünmeniz ürkütücü.
İçinizde hiç mi duygu kırıntısı yok çocuklarınıza karşı. Onları bu şekilde kullanmayı düşünmek nasıl bir gaddarlıktır.
Benim gibilerin çoğalması lazım diyor bir de, şaka gibi.
Tabii ki erkeklerin işine geliyor daBu durum erkeklerinde işine geliyor bence.
Merhaba hanımlar
Anlamlandiramadigim bir konu var. Genel kani da bu yönde olduğu için buradan sormak istedim.
Toplumumuzda çocuk sahibi olunduğu zaman sanki çocuk anneninmis baba yapım için yan oyuncuymus gibi bir algı neden var? Neden herşeyden toplumun genelinde anne sorumlu?
Babalar işe daha rahat giderken bunun lafı bile olmazken, izne ayrılan neden anne oluyor? ( emzirme sürecinde dahi bence bir şekilde anne hayatın için de olabilecekken) çalışacağı zaman bakıcı ya da kreş bulma işi neden sadece anneye ait oluyor? Ya da Instagram'da da denk gelmissinizdir, hasta olunca izni neden anne alıyor. Hastanede neden sadece annenin kalması isteniyor?
Baba diledigi zaman iş seyahati ya da bir başka sebepten şehir dışına gidebilirken, anne neden bunu yapınca ya da babayla çocuğu bir yere gönderecek olursa neden toplumsal bir baskıyla karşılaşıyor?
Ben neden daha özverili olmak zorundayım? Bu cocuklar sadece kadınların mi ya hu!
Haberlerde bile bir çocuğa birşey olsa annesi nerdeymis deniyor. Gerçekten bu durumdan inanılmaz bunaldım. Çevremde çocuğuna yapışık anne dolu. Demek ki sorun bende diyorum. Ama bunu da kabullenemiyorum çünkü annelik ve babalık eşit şartlarda olmalı.
Annelik kutsal denmiş. Üstümüze yapışmış. Babalik maşallah pasalik. Sütünü al gel, iki sev tamam. Harika babasin.
Çok doluyum. Yazım hataları için üzgünüm klavyem sitede sıkıntılı çalışıyor.
Netflix' de aslan belgeseli var, izlemenizi şiddetle öneririm.Kızdığım da tam olarak bu aslındababaninda anne kadar çocuğunu düşünmesi gerekir
Bizim aklımız irademiz varsa farkımız da olması gerekir. Dürtüsel cogalmiyoruz sadeceDogadada böyle civcivler horozun peşinden gitmez bizimde dogamiz bu şekilde annelik çok özel eskiden de erkek avicilik toplayicilik yapar iş kadinlar yemek pişirme çocuk büyütme gibi işler doğanın kanunu açıkçası çocuklarda baba diye ağlamaz zaten babada anaç duygu olmadığı için pek anlamaz bakımdan ama anneye destek olması gerektiğini düşünüyorum
Çünkü muhtemelen erkek aslan yavrularını yiyebilecegi içindir. Bizler aklı olan varlıklarız. Sadece çoğalmak amacıyla üremiyoruz. Hayvanlardan farkımız olmasın mı? Yoksa erkeklere hayvan gibi mi davranmalıyız?Netflix' de aslan belgeseli var, izlemenizi şiddetle öneririm.
Dişi aslan doğum yapıyor, doğumdan sonra 1 yıl kadar çocuklarıyla yalnız yaşıyor, onları koruyabilmek adına. Sonra çocuklar biraz büyüyünce sürüye tekrar katılıyor. Erkek aslan dişinin avlanmasını bekliyor beslenebilmek için. Dişi önce erkek aslanı doyuruyor ki sonraki avla yavrularını doyurabilsin
Erkek doymadan çocuklarına yemek bile yediremiyor.
Bu dişi aslan gerizekalı mi bunca çileye katlanıyor o çocukları büyütmek için, Elbette değil. İçgüdüsel olarak o çocukları koruma ve doyurma görevinin kendisine ait olduğunu biliyor.
Gerçi feminizm henüz hayvanlar alemine ulaşamadı ama söylemek isterim ki o dişi aslan bile sizin kadar isyan etmedi
püfffDogadada böyle civcivler horozun peşinden gitmez bizimde dogamiz bu şekilde annelik çok özel eskiden de erkek avicilik toplayicilik yapar iş kadinlar yemek pişirme çocuk büyütme gibi işler doğanın kanunu açıkçası çocuklarda baba diye ağlamaz zaten babada anaç duygu olmadığı için pek anlamaz bakımdan ama anneye destek olması gerektiğini düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?