Neden çocuklar sadece anneninmis gibi davranılıyor

Toplumun dayattıklarının yaninda fıtrat var ne yaparsan yap değismez. Anne olunca bedenince bir canlı büyüyor doğduğu an emme refleksi ile doğan yasamak icin annesine ihtiyaci olan bir canlı, 9 ay hayat buldugu bedende guven duyacak ,annesini emerek karnini doyuracak, annesinin sesi ve teni ile ögrenmeye başlayacak bir nevi hayatta kalmak için iç güdüleri neyse onu yapacak. Bu güdülerde baba yok anne var bir bebegin dogdugu an yaşamsal anlamda annesine ihtiyaci var en somut bakildiginda. Emzirmek kadina verilmis, emzirirken işe gitmek kadına külfet burada pozitif ayrimciliklar olmalı 2 sene ücretli izin verilerek kadinlar desteklenmeli is hayatinda yoksa gün sonunda yorulan yine kadınlar oluyor.

Bunun disinda eşimizi ve cocuklarimizin babasini biz seciyoruz bir adam cocuguna bakiyorsa babalik yapiyor anneye yardim etmiyor aslinda ,ben baba neymiş eşimde gördüm. Ne ailemde ne cevremde görmedim anlamadim belki bende bu yazilan dayatilan gibi dusundum ara ara ama bebegim oldu o zaman evliliğimi gördüm aslinda cocuk sahibi olmak buyuk kumarmis bunu anladim. Eşim isten gelip kahvalti hazirlayip beni kaldirdiginda, gece ben demeden kalktiginda saatlece bebek sallayip ise gittiginde, ne kadar yorgun olursa olsun bebegimizi disari gezmeye cikardiginda( bireysel baba/kiz vakit gecirmek benim dinlenmem icin) yemeginde banyosunda vs ben neysem bi o kadar ebeveynlik yaptiginda anladim. Ama ne olursa olsun bence cocuk annenindir, dogurdugu dünyaya getirdigin cana bakmak zorundadir

Ha şunuda soyleyeyim. Bahsettiginiz duzen anneler erkek cocugu yetistirmeyi ogrendiginde biter. Ağam, paşam, sen dur suyunu ben getireyim diye büyütülen, kazik kadar olmasina ragmen her hizmeti gorulen adamlara dogum izni verirsen adamlar eşine cinnet gecirtir.
Cogu baba cocugun aglamasindan oturu uyuyamiyorum diye yatak ayırıyor. Bu erkeklere kendi kendilerine bakma sorumlulugu bile verilmemis ki kendi cocuklarina baksinlar

İçi çamaşır dolu valiz mi veriyorsunuz adama boşanınca. Çocukları başkalarının başına bela olarak kullanmayı düşünmeniz ürkütücü.
İçinizde hiç mi duygu kırıntısı yok çocuklarınıza karşı. Onları bu şekilde kullanmayı düşünmek nasıl bir gaddarlıktır.
Benim gibilerin çoğalması lazım diyor bir de, şaka gibi.

Kızdığım da tam olarak bu aslında babaninda anne kadar çocuğunu düşünmesi gerekir

Toplum henüz kadının çalışmasına alışamadı bence. Eskiden erkek çalışıp eve para getirirken kadında evi temizler, yemek pişirir,çocuklara bakar, eşinin ailesine akrabasına hizmet edermiş. Şimdi kadınlarda çalışıyor ama eskiden yapılan şeyleri yine yapmaları bekleniyor. Karı koca işten gelince erkek salonda televizyon izlerken karısının yemeği yapıp onu çağırmasını bekliyor. Hafta sonlari arkadaşlarıyla takılırken karısı evi baştan aşığı temizleyip ütüleri yapsın istiyor. Bütün sene çalışmış gelininden 10 günlük izninde gelip temizlik yapmasını bekleyen kayınvalideler var. Çalışsanda sen kadınsın hizmet etmelisin diye düşünüyorlar. Toplum böyle maalesef ama önemli olan eşinin kafa yapısı.

Aslinda mantık olarak dedikleriniz çok doğru ama Allah göstermesin bosanırsam velayeti yine ben alırım. Çocuklarımı birakmam. Toplumsal baskı değil de buna annelik içgüdüsü diyelim.

Ben burada an geldiğinde velayet babaya da verilmeli dediğim icin linclendim. Cocuk sadece annenin değil cünkü. Kimin akıl saglıgı daha yerinde ise cocugun onda kalmaaı gerektiğine inanıyorum. Bunu dediğim icin erkek falan diyip şikayet ettiler Cocuk doğduktan sonra erkeğin etkin katılımını saglamayan cogunlukla kadındır.
Herseyi ben yaparım, ben mükemmel yaparım, diyip sahadan babalar hep atıldı
Gün. Sonunda ne oldu? Yoruldunuz
Bu toplumsal baskıya maruz kaldıklarımızı da yetiştiren yine kadın değil mi?
Boşanınca yatılı göndermemeye direniliyor, yada 1 gün gösteriliyor evet baba olamayan da cok adam var ama, cok baba da annelerin herseyi ben yaparım davranısından kendini bu resimde sorumluluğun parçası hissetmiyor.
Mesala yurt dısında karı koca yeni bebekleri oldugunda bu süreci beraber yasıyorlar kimsenin annesi bizdeki gibi gidip yardım edeyim diye kaoslar yasatmıyor. Yok kaynanam geldi annem gelmedi vs.
Toplum baskısını engelleyemeyiz ama bizdeki cogu kadının düsüncesi bu oldugu icin ve o toplumu olusturan, yetistirende kadın olduğundan bu böyle devam eder. Çocuğunun velayetini babaya veren anneyi surada herkes yuhalar, ama sonra annelik kutsal neden bizim üzerimize yapısmısı sorgularız.
Dürüst ve adil değiliz
Söyleyeceklerim bu kadar.

Okula giderken de mi anneyle göbek bağı duruyor? Ya da gece ateşlendiğinde, mama hazırlarken, yedirirken, kitap okurken, ödev yaptırırken…

İnanın alakası yok annenin yapışmasiyla.. çocuk uykusunda kendisini kimin öptüğünü bilemez. O gülümseme bilinçli değil, hissidir.
Benim eşim çocuklarla çok ilgilendi ama çocuk anneyi bilir, anneyi tanır. Dediğim gibi fizyolojik bir bağ var arada.
Bu bağ çocuk 8 li yaşlara geldiğinde kopar anne baba eşitlenir. Çünkü çocuğun aklı keser artık.
Bu arada evet anne sütü çok önemli:))

Kadına 2 sene ücretli izin verilir de babalık izni 3 gün olursa devleti bilmem ama özel sektörde kadın göremeyiz. Hem anneye hem babaya eşit ve yeterli süre izin verilmeli. Bebeğin ilk yılında anne izinliyken ikinci yılda baba tam zamanlı bakım verebilirz

Neden böyle düşündünüz, doğurdum o yaşa getirdim diye bana mı zimmetliler, o çocukların genlerinin %50si ona ait. O neden iç çamaşırı dolu valiz gibi bana bırakıp çıksın. Bela olarak kullanmıyorum, sorumluluktan kurtulmasını engelliyorum. Yarın bana 'yetiştirememişsin' deme riskini ekarte ediyorum. O yetiştirsin, baba ya hani. Ben karnımda taşıyıp canımdan can kanımdan süt verdim, uykusuz kaldım, sakatlandım, bundan sonrası da ona ait olsun ne var bunda. Kutsallığı önce biz sırtımızdan atmalıyız ki erkeklere de kalsın

Dogadada böyle civcivler horozun peşinden gitmez bizimde dogamiz bu şekilde annelik çok özel eskiden de erkek avicilik toplayicilik yapar iş kadinlar yemek pişirme çocuk büyütme gibi işler doğanın kanunu açıkçası çocuklarda baba diye ağlamaz zaten babada anaç duygu olmadığı için pek anlamaz bakımdan ama anneye destek olması gerektiğini düşünüyorum

Bu durum erkeklerinde işine geliyor bence.
Tabii ki erkeklerin işine geliyor da
kadınlar da biraz kendisi kaşınıyor bence

bilmem hangi marka bebek arabası ile bilmem ne marka araç koltuğunu 32538057054 saat araştırıp 59793 tane markayı karşılaştıran da kadınlar

bu kadar zamanı/enerjisi erkekleri de bebek bakmaya dahil etmeye adayabilirler, marka yarıştırmak yerine....

kadınlar çocukları üzerinden fazlaca kendilerini ispatlama ve en anne benim yarışında bulunma çabasındalar

diyorum ya kendi edip kendi buluyor kadınlar

çocuk denen varlık annesini istiyor çünkü

düşünüyorum eşimin babalığı sizin bahsettiğiniz gibi değil
yani çocuğumuzun yemeğini o hazırlar, ayrıca yıkaması, giydirmesi, oynaması vs onun yaptıkları zaman zaman benden daha çok oluyor. yani ilgisiz bir baba değil. sorumluluğu benimle paylaşıyor. ama kızım onu ben üzmüş olsam bile babasının kucağında annemi istiyorum diye ağlıyor mesela. hasta olduğunda bana sarılmak istiyor.
şehirdışına çıkma durumlarım oluyor babasıyla kalıyorlar ama onlarca defa beni arayıp konuşmak istiyor. babası da ayda 2 kere falan şehirdışına gidiyor 1-2 günlüğüne onu bir iki kere soruyor özledim diyor ama bana yaptığı gibi yapmıyor.

yani sadece kadınlar bu işi üstlendiği için çocuk kadının oluyor değil. çocuğun doğal ihtiyaçları da bu yönde bence.

Kızdığım da tam olarak bu aslında babaninda anne kadar çocuğunu düşünmesi gerekir
Netflix' de aslan belgeseli var, izlemenizi şiddetle öneririm.
Dişi aslan doğum yapıyor, doğumdan sonra 1 yıl kadar çocuklarıyla yalnız yaşıyor, onları koruyabilmek adına. Sonra çocuklar biraz büyüyünce sürüye tekrar katılıyor. Erkek aslan dişinin avlanmasını bekliyor beslenebilmek için. Dişi önce erkek aslanı doyuruyor ki sonraki avla yavrularını doyurabilsin
Erkek doymadan çocuklarına yemek bile yediremiyor.
Bu dişi aslan gerizekalı mi bunca çileye katlanıyor o çocukları büyütmek için, Elbette değil. İçgüdüsel olarak o çocukları koruma ve doyurma görevinin kendisine ait olduğunu biliyor.
Gerçi feminizm henüz hayvanlar alemine ulaşamadı ama söylemek isterim ki o dişi aslan bile sizin kadar isyan etmedi

Bizim aklımız irademiz varsa farkımız da olması gerekir. Dürtüsel cogalmiyoruz sadece

Çünkü muhtemelen erkek aslan yavrularını yiyebilecegi içindir. Bizler aklı olan varlıklarız. Sadece çoğalmak amacıyla üremiyoruz. Hayvanlardan farkımız olmasın mı? Yoksa erkeklere hayvan gibi mi davranmalıyız?

püfff
erkek memelilerin büyük kısmı dişi benimle çiftleşsin diye dişinin bakımı altındaki yavrularını da öldürüyor -kendi yavrusunu öldüren bile var.

o zaman bırakalım erkekler küçük çocuklu kadınların bebeklerini de öldürsün ki onunla birlikte olup yeni bebek yapsınlar? içgüdüyse bu da içgüdü...

Allah aşkına avcılık toplayıcılık mı kalmış? ki zaten onun açıklayamadığı daha bi sürü şey olmuş binlerce yıllık medeniyet tarihinde.

bunlar ne kadar erkek dili söylemler yahu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…