neden diğer insanlar gibi değilim ?

ben bana uymayanlari direkt çıkarıyorum, yanında gerim gerim gerileceğim veya her an kavga etmeye musait olan insanlarla ne isim olabilir ki ?
Açtığınız konuyla bu yorum arasında bağlantı kuramadım.
Her an kavga etmeye hevesli insanlarla işiniz olmasın zaten, ama herkes mi böyle etrafınızda?

Zeka demeyelim de yapı meselesi diyelim. Yapınız uyuşmuyor belli. Acaba yaşıtlarınızdan daha olgun olabilir misiniz? Hangi alanlarda başarılıysanız kendinizi geliştirebilirsiniz. Okulda da dikkatler üzeri

Arkadaşlarınıza göre daha farklı olduğunuzu düşünüyorsunuz çünkü siz onlardan biraz daha olgunsunuz. Muhabbetleri tipik ergen muhabbetleri. Sizin yaşınızdayken ben de genelde bu tarz muhabbetleri dinleyen yorum yapmayan taraftım. Ama ilgi alanıma yakın ortamlara geçtikçe farkımı anladım. Sakın size uzak gelen, ilginiz dışında olan konularda kendinizi zorla dahil etmeye ya da dahil olamadığınız için içinize dert etmeyin. Bence en iyi verimli vakitlerden birisi kitaplarla geçirilen vakit. Ama sadece kendinizi eve kapatın kitap okuyun demek de olmaz. Sizin gibi düşünebilen insanlara karşı yaklaşmaya bakın, Çevrenizi analiz edin.
olgunluk derken ? hic zannetmiyorum hala süngerbob izliyorum,parka gidip salıncakta sallanıyorum,ailemin yanında şımarıklık yapıyorum vs.ama okulda böyle bi asosyallik durumum var.arkadaslarimi seviyorum ilgi alanları önemli değil,önemli olan benim iletişim kuramamam. ilgi alanları uyusmayan bir çok insan birbirleriyle sağlıklı bir şekilde konuşurlar genelde. ben bunu da yapamiyorum,buraya yazdıgım yazıyı bir cok kisi yanlis anlamis.

Açtığınız konuyla bu yorum arasında bağlantı kuramadım.
Her an kavga etmeye hevesli insanlarla işiniz olmasın zaten, ama herkes mi böyle etrafınızda?
"çevremde hiç kitap kapağı açmamış arkadaşım da var, her görüşü benden zıt olan arkadaşım da var"
yazdığınız yorumdaki bu kısma cevap yazdım orada belirtmeyi unutmusum kusura bakmayin.

bunu az önceki yazımda da söyledim,galiba anlayamadınız veya okumadınız ? Açtığım konuda ne zekamdan bahsettim ne de övgüye ihtiyacım olduğundan bahsettim bu sadece sizin saçma çıkarımlarınızdan ibaret. Ne zekamı onaylatmak ne de övgü ihtyacımı gidermek gibi bi amacım yok.

:) Daha çok kitap okumalısın.

Aaa çünkü siz tam bir bilge hatunsunuz :KK53:
Diğerleri aklı bir karış havada
Bılgısız
Cahiller:KK8:
Bilgisiz,cahil dedikleriniz (çevremdeki insanlar) sevdigim arkadaslarim aralarında yaşadiğim sorunları dile getirdim yazdığınız şey ne alaka anlamadim ?

"çevremde hiç kitap kapağı açmamış arkadaşım da var, her görüşü benden zıt olan arkadaşım da var"
yazdığınız yorumdaki bu kısma cevap yazdım orada belirtmeyi unutmusum kusura bakmayin.
Tamam da kitap okumaz ama kalbi güzeldir, ne bileyim eğlencelidir. Hayatımıza aldığımız insanların tıpa tıp bize benzemesini, tüm zevklerimizin aynı olmasını bekleyemeyiz bunu anlatmaya çalışıyorum. Her insanla farklı bir yönümüzü doyururuz. Mesela benim kitap okumaktan nefret eden bir arkadaşım var, ne zaman sıkılsak birlikte eğlenmeye gider saatlerce dans ederiz. Benim ihtiyacım yok derseniz halimden memnunum derseniz de hayatın sonu değil, herkes sosyal olacak, herkesin arkadaş grubu olacak diye bir kaide yok. Halinizden memnunsanız dert etmeyin.

Bu nasıl çelişki sizdeki 😀
Vermek istediğiniz mesaj bu zaten
Kime oynuyorsunuz acaba ?
celiskili bi durum yok ? açtiğim konuda da belirttiğim gibi çevremdeki insanlara ayak uyduramadığımı bundan dolayi yalnız kaldığımdan,kendimi diğerlerinden farklı hissettiğimden bahsediyorum siz burda ne sacmalıyorsunuz ?

Asosyalim,erkek arkadaşim yok,okulda hep kitap okuyorum,eve gelince de yatana kadar oyun oynuyorum haftasonları da bisiklet sürüyorum. burda bi sorun yok ama yaşitlarıma bakınca hepsinden farklı oldugumu goruyorum ve onlarında beni kendilerinden farklı bulduklarını hissedebiliyorum.kimse benim gibi değil ama herkes birbiriyle aynı şuan çevremdekilerin.espriler yapıyolar,sosyal medyadaki kadınların fizikleri hakkında konuşuyolar,okuldaki erkekleri puanlıyorlar,makyaj malzemeleri hakkında konuşuyorlarvs. ama ben bu konular konuşulurken sadece dinliyorum çünkü hiç biri hakkında hiç bir fikrim olmuyor genelde. benim zekamda mi bi sorun var ? neden
Lisede ben de böyleydim. 1-2 dostum olurdu onun dışında kimseyle muhatap olmazdım. Okul kütüphanesindeki tüm kitapları okudum. İnsanları kategorize eder, kendim gibi olmayanları beğenmezdim.. Uzun yıllar sürdü böyle. Sonra anladım, her insanın hikayesi var. Her insan dipsiz bir deniz. Şu an 36 yaşındayım, çevremde hiç kitap kapağı açmamış arkadaşım da var, her görüşü benden zıt olan arkadaşım da var. Herkesten ayrı bir tat almayı öğrendim. Elbette ilişki yoğunluğum her insanla bir değil ama her ortama da ayak uydurmayı, her girdiğim yerde sohbete dahil olmayı becerebiliyorum. Hala o kafada olsaydım amannn herkes çocuklarını konuşuyor herkes yaptırdığı estetikleri anlatıyor diye kimseyi beğenmezdim. Derdim var bölümüne konu açtığınıza göre bu durumdan hoşnut değilsiniz, biraz daha geniş olmaya çalışmanızı öneririm. Bizden bi tane var zaten, başkalarını da yaşamak, anlamak güzel bir duygu. O okuduğunuz kitaplardaki karakterler zaten tamamen hayal ürünü değil, hepsi çevremizdeki insanlar..
Anormal değilsin.
Diğer insanlar gibi olmak zorunda da değilsin.
Ama oyundan başka bişeye vaktin kalmıyo olabilir.

Anormal değilsin.
Diğer insanlar gibi olmak zorunda da değilsin.
Ama oyundan başka bişeye vaktin kalmıyo olabilir.
Katılıyorum.

@Prensesciklet55
Onları sevebilirsin arkadaşların olabilir ama henüz belkide %100 uyum sağlayacağın insanları bualamış olabilirsin.

Ayrıca daha çok gençsin ileride senin de farklı şeylere ilgin olcak hep aynı kalmayacaksın.

Bu nasıl çelişki sizdeki 😀
Vermek istediğiniz mesaj bu zaten
Kime oynuyorsunuz acaba ?

Oynamıyor, kendisinin farkında değil.
Zekamı onaylatma amacım yok diyor ama konuda zekamda mı sorun var diye soruyor.

Bunu onaylatmaya uğraşmıyorsa, o halde emin olduğu bir şeyi niye soruyor?
Geriye kalan seçenek: Övgü almak için.

Anlar zamanla, daha ergenlik bunlar.

Son düzenleme:
prensesciklet çizgi film karateri. önerileriniz için teşekkürler. zekamda problem var mı diye düşünmemin sebebi ilokuldan beri aynı şeyleri yaşamam,kitap okumak ise zekilik göstergesi değil. o yüzden kendime zeki diyemem ki akademik başarim 0
Benim oğlum da senin gibi. Farklı ilgi alanları var, çevresini de ona göre oluşturdu.Popüler kültürden çok uzak sen de öylesin demek ki. Mutlaka anlaşabileceğin insanlar vardır.

Oynamıyor, kendisinin farkında değil.
Zekamı onaylatma amacım yok diyor ama konuda zekamda mı sorun var diye soruyor.

Bunu onaylatmaya uğraşmıyorsa, o halde emin olduğu bir şeyi niye soruyor?
Geriye kalan seçenek: Övgü almak için.

Anlar zamanla, daha ergenlik bunlar.
o zaman niye hala cocuk colukla uğraşiyosun aptal kaltak işine bak artik, adam gibi açıklıyoruz anlamiyorsunuz beyinsiz mal

o zaman niye hala cocuk colukla uğraşiyosun aptal kaltak işine bak artik, adam gibi açıklıyoruz anlamiyorsunuz beyinsiz mal

Burası senin dc ortamın değil, küfür, hakaret edemezsin.
Ve ayrıca, o kadar da farklı değilsin, aile terbiyesi almamış ağzı bozuk diğer tüm insanlar gibisin ve onlardan da çoook var.

Şanslısın ki cidden uğraşacak vaktim olsaydı, internet ortamında da olsa birinin şahsına hakaret etmenin Türk Ceza Kanununca suç olduğunu sana çok güzel öğretirdim. Şimdilik siteden banlanmakla yetineceksin.

Asosyalim,erkek arkadaşim yok,okulda hep kitap okuyorum,eve gelince de yatana kadar oyun oynuyorum haftasonları da bisiklet sürüyorum. burda bi sorun yok ama yaşitlarıma bakınca hepsinden farklı oldugumu goruyorum ve onlarında beni kendilerinden farklı bulduklarını hissedebiliyorum.kimse benim gibi değil ama herkes birbiriyle aynı şuan çevremdekilerin.espriler yapıyolar,sosyal medyadaki kadınların fizikleri hakkında konuşuyolar,okuldaki erkekleri puanlıyorlar,makyaj malzemeleri hakkında konuşuyorlarvs. ama ben bu konular konuşulurken sadece dinliyorum çünkü hiç biri hakkında hiç bir fikrim olmuyor genelde. benim zekamda mi bi sorun var ? neden kimseye ayak uyduramıyorum ?
Bu ortama ben de girsem kendimi sorgular bulurdum. Ya lisedesiniz ya da üniversitedekiler daha liseden çıkamamış.

Ne kadar elit zevklerin olduğunu, sıradan ergenler gibi olmadığını uzun uzun anlatıp azcık eleştiri alınca adana conosuna dönüşmek

Back
X