neden eşimin memleketine her gidişimizde aramız bozuluyor???

sen iyi konuşabiliyosun eşin karşısında ben beceremiyom böyle konuşmayı... ben de öğretmenim, ben de atanamadım ve çalışmadığım için hor gördüğünü düşünüyorum

erkek olduguna gore tabiki once ve sonra grubuna dahil.

ben sunu bilir sunu soylerim
en iyi kaynana olu kaynana

teşekkür ederim kızlar ilginize... eşim brzdn gelecek ve kadınlar kulubune girip durmam adamı gıcık ediyo.. ben çıkıyorum şimdilik... sağlıcakla kalın

Erkekler ne yazık ki biz kadınlardan daha geç olgunlaşıyorlar.Akılları başlarına çok geç geliyor.Ama geçen zaman geçiyor.En güzel zamanımızda gençliğimizde nelerle uğraşıyoruz.Değer mi hiç?Tamam Türk aile yapısına saygı duyuyorum.Yalnız artık gerçekten insanlar şunu düşünmeli ki herkesin evi yuvası kendine.Erkek aileleri böyle yapınca ellerine ne geçiyor acaba?Ben eşime sırası gelince sert çıkıyorum.Çünkü kendini bana böyle tanıtmadı.İlk tanışmada verilen vaatler şimdi hayal oldu.Mesela sizin eşiniz de benim eşim gibi kendi içinde aile kompleksi oluşturmuş.Benim ailemde ona çok değer veriyor.Ama kendi ailelerini de biliyorlar.Bunun neticesinde de o aşağılık kompleksini bastırmak için böyle saçma davranışlar içine girip suçsuzken bizi suçlu duruma düşürüyorlar.Eşim bana dedi ki:E herkes sana da iyi diyor benim aileme de o zaman kim kötü acaba?Ama bütün bunları yapıyorlar ya bizi kendilerinden uzaklaştırıyorlar.Ben dedim ki eşime sana saygım sonsuz,ama şunu bil ki davranışlarınla sevgimi her gün azaltıyorsun.Ve ben eşime sarılmak bile istemiyorum.Sorarsanız birilerinin bir tarafları terledi mi?Hayır,aksine duysalar mutlulukten kınaları sürünürler.

eşiniz ve ailsei evlenmeden önce sizin nasıl biri olduğunuzu bilmiyomuyduda şimdi oturup kalkmanız sorun oluyo
bazen yapılanlarıve söylenenleri kulak arkası etmek gerekiyo bunu öğretti bana evlilik

Bir erkek, evlendikten sonra ilk önce kendi kurduğum aile diyemeyecekse, evlenmese keşke.
Siz eşinizle evlisiniz, onun ailesinin istediği gibi olmak zorunda değilsiniz.
Bazı fadakarlıklar iki taraflı yapılmalı, ama eşiniz için bile kendinizden vazgeçecek değilsiniz.
Ailemin istediği gibi olamıyorsun, hanım hanımcık olamıyorsun, bacak bacak üstüne atıyorsun, gibi saçma sapan nedenlerle, bir erkek kendi huzurunu kaçırıyorsa, kendi ailesini daha önemli görüyorsa, çok zor.
Sanki sizinle evli olması, sadece onun ailesiyle iyi anlaşmanızdan ibaret.
Onlarla anlaşamıyorsanız, siz diye birşey yok, sizin bir değeriniz yok.
Çok aileci biriyle evli olmak zor iş gerçekten.
Çok alttan alan birisiniz yazdığınız üzere, o zaman biraz tavrınızda değişiklikler yapmanız, olayların boyutunu değiştirir belki.

anlattığın şeyleri bir çoğumuz yaşadık canım onun ailesinin sana ilgi göstermesini bekleme aslında hiçbirşey bekleme ailesinden zararlı sen çıkarsın
sen orayagittiğinde eşinin istediği gibi davranmaya çalış geçinmekte gözün varsa tabi senin iyiliğin için söylüyorum yanlış anlama kimse bana iyi nasihat vermedi bir abla gibi olmaya çalışıyorum canım bu demek değilki her yerde öyle olacaksın hayır canım sadece onun ailesinin yanında mazbut ol eşinle şakalaşma fazla konuşup açık verme gülme ciddi dur sadece onun ailesinin yanında
inan çok zor değileşin seni önemsemese düşündüklerini yaz bana ver demez canım demekki sana değer veriyor bir çok erkek yapmaz bunu şu an çok yenisiniz sana alışması zaman alır ama bir kaç sene sonra en çok sana değer vericektir merak etme şu an ailesinden henüz yeni ayrıldı yeni bir hayata seninle hemen motive olmak kolay değil bende yeni evlendiğimde akraba akraba gezdim tatil nedi bilmedim ama çeşmeye gittik ben para biriktirdim canımev harşlıklarından yani zamanla her şey rayına oturacaktır sen biraz sakin olup aklını kullanırsan

tiriyandafila kavga edebilirler arkadaşım ozaman böyle gaza getitrirsek yeni evliler yazık

Bacak bacak üstüne atıp gülen hafif mi oluyormuş ?!..sempatiksalakcinni Herkes birbirini olduğu gibi kabul etmeli.Siz sanki ailesinin davranışlarını çok mu beğeniyorsunuz?!..Siz de eleştirin madem.Büyük müyük dinlemeyin.Herkes yerini bilsin.
Saygıya kadının davranışlarının kısıtlamasıyla ulaşamazlar.Aksine kendilerinden soğuturlar.

insanin kendi anasi babasi ailesi cok farkli bende kaynanam ne derse batiyor yarin mmlekete kaynanamA Ggidecegiz kara kara dusunuyorum depresyona girmezsem yine iyi valla aslinda orda esim beni dinliyor ne desem yapiyor o kadini gorunce yine ne sokusturacak diye sinirlerim hopluyor resmen.esim asla cevap vermez.bende cevap veriyorum daha kotu oluyor duymasam cevap vermesem psikolojim alt ust oluyor cocuklara bile bakasim gelmiyor icim öfke doluyor Allah bildigi gibi etsin benimde sabrim artsin tahammul kalmadi 10 yildir hastalikta ayriydi tabi isyan etmiyorum ama yine strese girmeye basladim:a015::çok üzgünüm:

hersyleri batiyor o kadinin yaninda ne esimle ilgilenmek ne cocuklarimla ilgilenmek istiyorum gurur duyuyor bn dolandikca oglu dolaninca laf ediyor yaaaa demedik laf birakmiyor yaaa ben cocuklarima bakmiyormusum kendi buyuttu ya eltimin cocucuguna bakti lafi bana sokuyor bakarsa baksin kocam degilmi mecbur bakacak esimde gikini cikartmaz evlenmeye kalkiyor ya kadin...cevap verince bak bak bak suna bak diyor bunlara tahammulum 0 ustelik tedavide oldugumuda biliyor ama artik onlarin hasta olduguna kanaat getirdim kadin resmen man.... ya...kizlar kendinize karisilmasina asla vermeyin sonuc kisiliginiz elden gider.Allahim bana zarar verecek insanlarin zararlarini kendilerine cevir ya Rabbim

zekiyimarkadaşım senin durumun farklı biraz canım bu kız yeni evli şimdi bilmez bu nasıl davranması gerektiğini en iyisi sen bi konu aç biz yazalım sana üzülme hep onlarla kalmıycaksın kısa bir tatil sadece öyle düşün

gulsum, ben inan sadece benim esimmi diye dusunurken, yazdiklarini okudum.
benimkide agladigim vakit anlam veremiyor, sinirleniyor sanki. onun sinirlenmesinede ben anlam veremiyorum....neden sinirleniyor acaba?? gercekten vicdani sizladigindanmi? yada gercekten mana veremedigindenmi?:çok üzgünüm:

eşim annesini hatalı görüyor ama aslında bi erkek saflığıyla çok da farkında değil kadınların iç hesapçılığından... annemi alttan alacaksın sen gelinsin diyor...

onlar kesinlikle fark etmiyorlar ortada dönen olayları.
onlara normal geliyor çünkü.
ama bizler gerçekten ön yargılıyız.
erkekler gibi saf olsak , her davranışın altında bir sebep aramasak kayınvalidelerimizle çok iyi geçiniriz.

kızlar adamın karşısında ağlamayın sadece dinirleri bozuluyor öyle vicdanlarının sızladığını sanmam kesinlikle hem erkekler güçlü kadın sever

oğularına kız aldı mı evlerine hizmetçi almış gibi bi duyguya kapılyolar sanırım... ha biz yılda iki-üç kez görüşüyoz öyle kaynana yanındaki gelinler gibi bi ev işi yaptığım yok... yanlarında otursam şimdiye çoktan bitmişti herşey... ama ben daha çok eşimden dertliyim... evlenmeden önce bilmiyo muydunuz derseniz bilmiyodum taaa ki nikahtan bigün önceye kadar... nikah için onların ordaydık... çarşıya çıktık önde kaynanam yürüyo ben eşimle az arkadan yürüyom koluna rahatça gireyim diye... koluna kimsenin görmeyeceği şekilde cimcik attım, şakalaşıyom kendimce... bundan doğal ne var ki? sevdiğimle ertsi gün karı-koca olcaz... ama bana bi kaş göz yaptı doğru dur diye... hiçbir anlam veremedim ve çook kırıldım... tartıştık... işte bu hep oldu hep oldu... ben herkesin gözü önünde yapmıyom ki... kimse görmeden öpmek sarılmak niye tuhaf olsun ki... sorun eşimin ailesinin yanında olması, farklı bi kimliğe bürünmesi...

Son düzenleme:
ya hep yaşadığım duygu ne biliyo musunuz... ben ortada elle tutulur bi sorun görmüyorum genelde... özellikle bu seferki gidişimizde (kaynanamın uslupsuz şekilde kıyafetime laf atması dışında, ama şükür ki ben bişi demedim eşim uyarmış onu, bu büyük gelişme) ama noluyo noluyo illa kavga ediyoz illaaaa... hala konuşmuyoz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…