neden eşimin memleketine her gidişimizde aramız bozuluyor???

üfff ya birazdan gelcek nolcek sorunumuz dicek??? nasıl halletcez falan dicek?? yaz bana benden şikayetlerini dedi, yazdım bişiler ama onun dediği dedik benim dediğim dedik....

Arkadaşım eşin şikayetlerini yaz demiş dediğim dedik biri olsa sana böyle yaklaşmazdı bence :sm_confused:
Ben bu soruna dışardan bakan biriyim ama aynı şehirde değilmişsin ki idare etmeye çalışsan duymamazlıktan gel bazı şeyleri , gittiğinde iş yapmak zorunda kalıyorsan bebeğin olduğunda onunla ilgilenirsin düzelir herşey , yanyana olsanız anlarım bu serzenişini de uzaksın be güzelim biraz empati yap bence , bu davranış sana yarar getirir hayatı kendine zehir etmezsin böylelikle
Eşine bence ağlama falan gibi şeylerle yaklaşma duygu sömürüsü bi müddet sona karşındaki kişiyi ters etkiler nacizane görüşüm bu mutluluklar , kandilin kutlu olsun bu arada a.s.

kızlar adamın karşısında ağlamayın sadece dinirleri bozuluyor öyle vicdanlarının sızladığını sanmam kesinlikle hem erkekler güçlü kadın sever

Haklısın canım , yani erkekler diye aptal değiller ya kaydirigubbakcemile3samimi olanı her iki cinste ayırd eder bence , önemli olan açıklıkla ifade etmek kendini ama iğneyi kendine çuvaldızı başkasına batırarak guclubacismile

soyle dusunmeyi denesen; hicbisey esinle arani bozmaya degmez, cok zor konu kaynana olunca ama...ne bilim , denemeye deger sanirimyerimseniben

ben zaten iyi niyetlerle gidiyorum oraya... eşimin isteklerini yapmaya çalışyorum... 3 günden sonra tahammül etmem biraz zorlaşıyo tamam bu benim sorunum... ama ben ordayken eşimin karşımda değil yanımda, bi yabancı gibi uzak değil sıcak olmasını istiyorum... ve dikkatsizce yaptığım bi iki hareket neden bu kadar şiddetli oluyo onu anlamıyorum... eve kadar getirip evde patlatıyoz olayı anlamıyom.. ben hiç mi iyi bişi yapmıyorum da burnumdan geliyo... bu yüzden soğuyorum onlardan... eşim yüzünden hep... annesi de bazen diyo tabi ona... eşim askerdeyken bi haftalığına yalnız gittim, inanın sorun çıkmadı, niye, eşimin gerginliği üzerimde yoktu daha rahattım ve bana uzak ilgisiz duruyo diye de yakınacak bi durumum da yoktu....

AYRICA samimiyetsizlikten aglandigini sanmiyorum kardes.(kendimden ciktim yolasempatiksalakcinni)
bazen gozyaslarini tutamiyor insan...

Eşinin davranışlarının sebebi o kadar belli ki...
a.s
Bunları ben çok duydum gördüm çevremden.
Yanlış anlaşılmasın lütfen sözlerim ama, eşin küçük bir şehirden gelme mi?
Oralarda gelin dediğin ezilir, hatta ilk gelin günleri zehir edilerek güya 'terbiye' edilir...
Damat fişeklenir fişeklenir, gelinin üstüne salınır...
Gelin itiraz edip, hakkını ararsa ya edepsiz olur ya da aile terbiyesi görmemiş...
Bunlara maruz kalmana hiç şaşırmadım...
Lütfen sabret ve eşinin güya 'ağalanmasına' sakin yaklaşmaya çalış...
2-3 sene toplamında senin de ailede ciddi şekilde fikrini belirtip istediğini yapma hakkın olacak...
Özellikle de çocuk sahibi olman bu süreci hızlandırır bile.
a.s

sen benim kaynanamdan bahsediyor olabilirmisin:)bu kadar olur benzerlik.bende evlendiğimde balayımı 15 gün kaynanamın dizinin dibinde temizlik yaparak ve kapının önüne bile doğru düzgün çıkmayarak geçirdim.hatta dahada ilerisi açık bi kız olmama rağmen kafamı bile kapatıp maksi etekle dolaştırdılar.beterin beteri var:)

yok canim benim kayganamdan bahsediyo
-tatlicadiarzu-

çok doğuda değil ama gelenekselci tipleri var tabi. ama eşim ist.da iyi bi bölüm okumuş batı kültürünü almış biri tek sorun ordaki halleri....
kaynanam biraz kaynanalık yapası var tabi ama bana değil de genelde orda yaşayan diğer geline yapabiliyo... JELBY10 seninki kadar bi durumda değilim, senin işin daha zormuş...
benim sorunum orda yaptığım bi iki hata kendi evime geldğimde hala neden devam ediyo ve kavgayla bitiyo

seni savunur mu ailesine karsi?

evlilikten soğudum hakikaten bu gidişle hiç evleneyeceğim (

Allah yardımcısı olsun tüm oğluşunu paylaşamayan kayınvalide maduru gelinlerin ...

Şimdi anlaşıldı boshayallersmile
Doğu batı değil olayın aslı...
Olay aile yapısı gelenekçi bir aileyse böyle gider bu...
Bu durumda yapacağın tek şey eşine alttan alttan gerçekleri anlatmak.
Yavaş yavaş aşılayacaksın, hemen ve ani tavırlarla değil.
Kavgayla değil, güler yüzle yavaş yavaş olması gerekeni söyleyeceksin...
yerimseniben
Gerçekten büyük faydası olacak.
Zaman gelecek eşin sana 'zamanında sana bunları demiştim ama sen nasıl bir varlıksın ki bu kadar alttan alabildin. Gerçekten ben çok hatalar yapmışım.' diyecek.
yerimseniben
Lütfen sabırlı olmaya çalış, sakın ola ki ailesine ters laf etme, iyidirler güzeldirler de. Öyle düşünmesen bile...
Ben istediğimi yaparım edanla da dolaşma ailesinin yanında.
Böylece sana tavır almayı bırakırlar zamanla.
Bizim gelin uslandı derler kendi aralarında da kaydirigubbakcemile3
Aslında sen taaruza geçmişsindir haberleri olmaz...
:2:

tiriyandafila kavga edebilirler arkadaşım ozaman böyle gaza getitrirsek yeni evliler yazık

Ben gaz verdiğimi düşünmüyorum.
Sizin youmunuzda bana tamamen ters ama ben sizi uyarmıyorum.
Sizin yorumunuza bakarsak, kırıp bacağını oturup, eşinin her dediğini yapması lazım, bu bana ters.
Sizin eşinizin ailesiyle ilgili yaşadıklarınızı az çok okumuşluğum var, o yüzden size eşin huyuna gitmek her şartta, normal gelebiliyor olabilir, çünkü siz bu yöntemi denemiş, bu şekilde çözüm bulmuşsunuz.
Ama ben eşimin ailesi için yaşamıyorum bu hayatı, eşimde beni ailesi istiyor diye seçmedi ve evlenmedi. Biliyor ki, onların istediği gibi biri olmak zorunda değilim, onun aileside, benim istediğim gibi olmak zorunda değil. Kimse de ailemin istediği gibi biri olacaksın diye baskı yapamaz, çok istiyorsa ailesinin seçtiği biriyle evlenecek, kimsenin de hayatını karartmayacak, yok öyle yanlış yaptın, yok böyle yanlış yaptın. Herkesin kendine göre doğruları, yanlışarı var, ben eşimin ailesine göre doğru ya da yanlış yaşamıyorum, onlar kendi doğru ve yanlışlarıyla yaşasınlar ,beni ilgilendirmiyor.
Çok şükür eşim bu konuda da gayet anlayışlı, biliyor ki, ben ailesinin istediği gibi biri olmak zorunda değilim ve onların çizdiği sınırlar içinde yaşamak zorunda değilim. Biz ikimiz kendi sınırlarımızı çizebiliyoruz şükür.

Bütün bunları dikkate alıp, gaza gelip boşanacaksa arkadaş hiç durmasın o zaman. Ben fikir belirtirim, benim fikirlerimi hayata geçirmesini beklemem arkadaştan. Kır bacağını, eşinin sözünden çıkma, ailesine de elinden geleni yap, sorun çıkarma, diyemeyeceğim ben. Arkadaşa ne mantıklı geliyorsa, ondan birşeyler çıkarır ya da çıkarmaz, hayatına yansıtır ya da yansıtmaz, o arkadaşın kendi sorunu. Benim bir yaptırımım yok.

Tiryandafila,bende sana katılıyorum.Hayatı bir kere yaşama şansımız var.Tabi eğer ki evlenmeden önce bir flört dönemi olmuşsa,birbirimizi sevmiş ve karşılıklı olarak bu hayatı paylaşabileceğimizi düşünmüşsek o zaman sonradan yapılan davranışlara isyan etme hakkımız var.Baştan birbirimize açık olmuyor muyuz?Eğer ki benimle evlenme kararı almışsa bu benim gibi bir insanı hayatının kadını olarak seçtiğini gösterir.E bu durumda da sonradan yapılan bu davranışları kabul etmemek çok doğal değil mi?İşin ilginç tarafı da okumuş iyi bir kariyer sahibi olmuş,herkes tarafından beğenilen kişilerde bu sorun daha fazla oluyor.Çünkü kendileri gelişiyorlar ama aileleri aynı kalıyor.Tamam onları yetiştiren o aile.Ama eşlerimizde değişiyor.Bize aşık oluyor ve bu benim eşim olmalı diyorlar.Tabi bunu içinde çok fazla çaba sarfediyorlar.Emellerine ulaşınca da bu sefer biz 'aaa,nasıl ya' demeyelim onu küçük görmeyelim diye böyle davranışlara giriyorlar.Aileler için de aynı şey geçerli eğer ki sizin aileniz eşinizin ailesinden kültürel olarak biraz daha ön planda olmuş kişilerse ailede aaa bu kızı bastıralım ki biz rahat edelim diyorlar.Birde ben kesinlikle ekonomik özgürlüğümü elde etmeden evlendiğim için çok pişmanım.Bence bu bir bayan için en önemli şey!Çünkü o zaman kendine güvenin daha fazla oluyor.Bu arada sanki para kazanırsanız daha kıymetlisiniz.

seni savunur mu ailesine karsi?

yok savunmaz... onların yanında ağzını bile açamaz... ele karışmak zor... eşim dedi tartışırken ben ve ailem ne kadar kuralcı kontrolcü ise sen o kadar zıtsın dedi... evet benim ailemin kuralları disiplini yoktu ve ben 10 sene ailemden dışarda yaşadım ama hovarda biri değilim... benim ailem de iyi insanlar uslu insanlar...

allah yardimcin olsun...
ama inan zamanla duzelir...
allah gonlune gore versin...
vereliniortak

bakın konuyu bize ne güzel açıklamışsınız bu şekilde eşinizlede konuşsanızda birbirinizi kırmak yerine anlamaya çalışsanız olmazmı canım

bunları evlenmeden önce konuşsaydın kesşke onunla hem seni hemen pat die mi aldı yani bi zaman geçirdiniz öyle olduğunu bilmiomuydu sanki hem ben şunu anlamam nie herşey serbestte büyüklerin yanında bacak bacak üzerine atmak gülmek ayıpmış sinir oluyorum buna evlenirken gerdeğe girdi demek ayıp değil hatta bazı bölgelerde kadını hayvan yerine koyup acımasızx,ca bekaret çarşafı istemek ayıp değil onların açısından ama gülmek ayıp öyle mi bu zihniyeti işte :umursamaz:

Son düzenleme:
bende yazılarını okudum canım gayet mantıklısın ve yazdıkların doğru kadının eşi ileri görüşlü ama ailesi değil senede bir iki görüşüyorlar oradada kendi kişiliğinden ödün versin demiyorum asla kendi normal hayatında istediği gibi olsun ama oraya gittiğinde göze batmamaya çalışırsa eşi ilede arası iyi olur yani biraz politik davransın diyorum yalnız okadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…